Задържане на течности, ПМС? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121179)
 Любов и изневяра (29705)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Задържане на течности, ПМС?
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 16336 пъти
Здравейте, аз съм жена в 20-те с нормално телосложение (176 см, 60 кг.), с редовна менструация и без каквито и да е било здравословни проблеми... и все пак.

Задържам до 3 литра течности преди менструация, страдам от главоболие, намалява ми способността да запомням, както и физически не мога да си постигна резултатите във фитенса.
Какво ми става?

Това ПМС ли е и как мога да намаля поне задържането на течности, при положение, че пия вече към 2-2,5 литра вода на ден, не ям солено...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 286ed41817
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не можеш да се пребориш с това, защото е на хормонална основа, преди цикъл нивото на естрогена се покачва. Чувала съм, че има упражнения, които спомагат за по-бързото освобождаване от течностите. При мен лично помага хранене с протеини (основно, но не изцяло), но този ефект го открих случайно и не съм сигурна дали е и при други момичета/жени е така.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: efabd2d8e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Всичко е на психическа основа чуствай се здрава и силна и ще се оправиш хората са казали здрав дух здраво тяло

ако не ти помага това консултирай се с лекар!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: ccc455c705
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   2, съжалявам, но просто не трябваше да пишеш, когато не разбираш нищо - не може на психическа основа да задържаш течности преди менструацията си - освен това точно в момента нито съм под стрес, нито имам проблеми.

1, мерси. Ще пробвам, вярно е, че не обичам много месото, но трябва и без това да променя менюто си, защото и тренирам доста често.

Проблемът иначе винаги съм го имала, просто сега се тегля всеки ден и направо не мога да повярвам, как ей така качвам 2-3 кила, после удърно като ми дойде се свалят.
Не е само задържането на течности, но и болките в бюста - наливам се така с вода там, че ми трябва сутиен с номер по-голям.
Неприятно е, дискомфорно е, но не е болест. Просто се питах, дали и вие сте го изпитвали и дали има начин да се намалят поне малко симптомите
Мерси!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 91d809c12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   С години се боря с този проблем. Аз съм на 30 със сходно телосложение: 173 см на 60 кг. Физически активна съм, ходя редовна на фитнес, не пуша, пия по чаша вино с хубава вечеря и толкова. Но около седмица преди цикъл ставам неузнаваема. Сутрин се събуждам подпухнала като сюнгер с издут до пръсване корем, сънлива и раздразнителна и неработоспособна и така докато не ми дойде. За себе си съм открила, че единствено драстичното намаляване на храната като цяло ми помага да спя спокойно и да не се събуждам уморена. В най-тежките дни пропускам вечерята и се храня доста символично в дните преди цилъл, иначе стомахът ми се раздува даже и от резен ябълка. Щом ми дойде обаче, метаболизмът ми се засилва 100кратно, изхвърлям всичко и пак си ставам нормален човек. Ако някой има по-добра рецепта, ще съм му безкрайно признателна. Да не споменавам, че в "мрачната" седмица страдам и от мигрена, гадене и световъртеж, понижено либидо и т. н. Help!!!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b962dae32b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   от Авторката - мерси 4, ще послушам съвета ти.

Аз в момента съм си нормален човек, но знам, че пак ще се почне след 2-3 седмици....

Мен тогава ме избива на ядене, това е голяма грешка май. Не се събуждам изведнъж подута, но всеки ден ставам все по-подута, а колограмите се качват - до 3 кг. отгоре. Приятелят ми добре, че забелязва само наедряването на гърдите, от чашка С ставам на поне Д - радва се като малко дете, гадината.

Либидото пада, но ден преди да ми дойде се качва силно. Като ми дойде, цял ден в тоалетната.
И пак ставам нормална....

Просто не знам.

Главоболието, намаляването на работоспособността, както и желанието ми да се заяждам с най-близките мъже в живота ми и да рева за глупости ме ядосват изключително, но не мога да се контролирам. Особено реването.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 37aab898df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Разбирам.. съчувствам и съпреживявам :( Де да бяха само килограмите, подувам се цялата. Корема ми изхвръква като на бременна хлебарка. А за затъпяването даже не ми се говори - сънливост, разсеяност и пълен блокаж на мозъка. Това е голямо наказание :(

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f3e56ed7d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте! Аз съм жена със същият ръст, повечко килограми, повечко години и същите симптоми. Задържам 2-3л. вода, което се изразява в подуване на глезените когато съм права през деня и подпухване на лицето сутрин. Да, вследствие на хормоните е, но аз също съм убедена, че може да се контролира с въздържане от храна. Случвало ми се е да си правя плодови диети и съм забелязала, че ако съм на ябълки и чай за 2-3 дни отделям много вода.. през 15-20 мин. съм на тоалетна. Това за мен означава, че наистина солта е голям виновник. Ти обаче нямаш наднормено тегло и не мога да ти препоръчам плодуване. Въздържането от храна има много противници, аз съм го правила много пъти и съм доволна. Мога да препоръчам масло от вечерна иглика или поне да потърсиш информация за него. Може би не е лошо да направиш едно изследване на бъбреците. Аз съм си слаба в тази област и ще започвам да пия мечо грозде. Не знам дали помогнах, като самата аз търся разрешение на проблема в движение. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: f017ef6d77
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Аз намерих решение на досадния проблем с голямата водна задръжка. Вече няма подути крака и пръсти. Първо чух по радиото реклама за хранителна добавка Хидролес, , но се допитах до мой личен приятел, който е много навътре в тези неща и той доста разкритикува този продукт. Според него задължително всеки такъв продукт трябва да има калий и витамин Б6 за да балансират загубата на важни електролити. Той ми предложи продукт, който ги има тези неща, една от активните му съставки е същата като на Хидролес-а (екстракт от американска боровинка) , но има и няколко други билки (глухарче и др.) Цената е отлична и доставката до БГ е само 4$. Ето това е добавката - http://goo.gl/U7s9y0 Наистина много ми помага това нещо и ми реши голям проблем (happy) (happy).

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 0e9a8391cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Момичета, и аз го имам същия проблем, както и сестра ми. Много е неприятно, защото гърдите ми стават значително по-големи и приятелят ми много иска да ги гали и да си играе с тях, но за съжаление са и толкова болезнени, че ми иде да му вкарам един юмрук докато ги пипа. Абе изобщо, ггадна работа... Забелязала съм обаче, че не всеки месец е така, да кажем 98% е, а другите 2 сякаш няма никакви симптоми. С времето си дадох сметка, че приемът на мляко (калций), както и на магнезий, има доста благотвотен ефект върху тези симптоми. Дано и на вас да помогне.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f979dc03ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Към дама 4 - на мен ми помагат тренировките на fat burnimg yoga. Няколко дни преди цикъл вместо червата ми да престанат да вършат своите задължения - се случва обратното - пълно изчистване на организма. Само с непрестанното пишкане не мога да се преборя.
;)

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: 9e4eb9b0d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   При подут корем преди цикъл топлия чай действа идеално. Може да пробваш с чай от маточина или мента.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker