ОКР - СЪВЕТИ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

ОКР - СЪВЕТИ
преди: 2 години, 3 месеца, прочетена 2115 пъти
Ще помоля модараторите да публикуват историята. Благодаря
И така. Здравейте от няколко години страдам от ОКР и то тежка форма. Минала всички състояния от миене на ръцете по 50 пъти на ден до мисли да убия някой. Направо не издържам вече. Честно ви казвам. Постоянно ми минават какви ли не мисли. Идва ми да се самоубия и да се свършва. В момента имам натрапчива мисъл за едно момче, което харесвах преди. И сега нямам отърване от тази мисъл, въобразявам си, че ме обича а той дори не ме познава. Вече не го харесвам, но тази мисъл пак нахлува в ума ми и мисля за него. Какво ще ме посъветвате??? Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 3 месеца
hash: e12a5eb159
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Здравей!
Аз също го имам, разбирам те, ужасно е... При мен най-ужасни са натрапчивите мисли. Просто ме влудяват. Друго не мога да предложа, освен консултация с психолог, или някаква специална терапия за ОКР, чрез медитация или нещо от сорта. Веднъж пробвах една медитация за ОКР и ми помогна, но за кратък период от време. Може и със заменяне на един навик/мисъл с друг, по-поносим. Пожелавам ти да се смекчи положението. Ако има още нещо, пиши.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: f9c06ba17c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   ОКР само оформя картинката, а основното ти разстройство е друго. По-скоро е с елементи на ОКР.. Възможно е да е биполярно разстройство или някой вид шизофрения. Щом осъзнаваш, че с теб се случва нещо, значи имаш шансове да се излекуваш. Потърси добър психотерапевт.
Действията на ОКР са свързани с определени страхове и повечето хора минават през такива повтарящи се действия в детска възраст за кратък период от време, но сами се справят с тях. Вероятно се страхуваш от зараза с болести, щом толкова пъти си миеш ръцете.
Склонните към самоубийство са с противоположен профил на склонните към убийство, затова мятането от едната крайност в друга прилича на биполярно разстройство.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5671a2f030
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Към модерсторите- здравейте,моля одобрете двата коментара

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 1cdfb890f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Нямам опит, но това състояние изисква по-продължителни консултации със специалист, които няма как да получиш във форум. За това, съветът ми е да посещаваш такъв, да се консултираш колкото е необходимо, а не да се отказваш на бързо.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6797eca15d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз съм имал лека форма на ОКР. Помогнаха ми антидепресант и една техника свързана със следното: когато се появи натрапчивата мисъл се опитвах да и се радвам. Да точно така. Да и се радвам. С времето тази мисъл почва да избледнява защото не предизвиква негативна реакция в мозъкът.

 
  ...


...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c66e829528
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Здрасти.
Най-добронамерено те съветвам да потърсиш консултация с психолог, защото само специалист може да ти помогне най-адекватно. ОКР не е проблем, който можеш да решиш със съвети от полуграмотни специалисти, дето дават акъл през нета. Знам, че и аз звуча като такъв, но е така и го знам от личен опит. Психическите разстройства трябва да се лекуват от специалисти. В това няма нищо срамно, напротив, така показваш сила и трезво мислене. Като те боли глава, вземаш лекарство, нали? Същото е и като имаш психическо разстройство да потърсиш консултант. И прави разлика, психологът е само консултант, който може да те напътства, но не е лекар, психологът, ако има нужда, ще прецени дали да те препрати към други специалисти.
Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6e8d1f070e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към модераторите - извинявайте,че съм нахална,но моля одобрете всички 6 БЛАГОДАРЯ ВИИ!!!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3e2ddfa646
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От автора към модераторите! Здравейте,моля публикувайте коментарите. На другите истории ги публикувате

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3e2ddfa646
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ОТ АВТОРА! МОЛЯ ВИ ПУБЛИКУВАЙТЕ КОМЕНТАРИТЕ. МОЛЯ МОЛЯ БЛАГОДАРЯ!!!!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6a849eddf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   КЪМ МОДЕРАТОРИТЕ! МОЛЯ ВИ СЕ МОЛЯ ВИИИИИИИ ОДОБРЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ,МОЛЯ ВИ МОЛЯ МОЛЯ МОЛЯ
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО МИ ЕЕ

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 03523f3b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Посети психотерапевт, практикуващ когнитивно-поведенческа терапия (КПТ), най-ефективният метод при борбата с ОКР. Възможно е паралелно с терапията да ти бъде назначено и лечение с лекарства, понеже и те са доказали своята ефективност. Аз посещавам психолог и според нея по-добрия вариант беше да опитаме първо без лекарства, понеже човек започва да разчита само на лекарствата, без да полага лични усилия. На линка по-долу ти споделям информационна брошура в pdf файл от международната ОКР фондация, заслужава си да се прочете.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://iocdf.org/wp-content/uploads/2014/10/Bulgarian-Translation-What-You-Need-To-Know-About-OCD.pdf&ved=2ahUKEwjVq8SJ4-D1AhVGR_EDHUCjC8MQFnoECAcQAQ&usg=AOvVaw2OIFYILe6W1H8WXEHm8hfk

Ще следя темата, понеже това разстройство пряко ме касае и при необходимост съм насреща. :) Искрено пожелавам успех в овладяването на това неприятно състояние и ти съчувствам, понеже зная какво е от първо лице! Поздрави!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6e8d1f070e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Здравейте!!! Извинявайте,че ставам нахална,ноооо моля ви одобрете коментарите. Моля ви,моляяя

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6a849eddf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Към модераторите - благодаря,че одобрихте,но има още. Ще помоля да ги одобрите и тях. Благодаряяя

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5671a2f030
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От автора! Благодаря номер 12. И аз мисля да посетя психолог вече,защото наистина пречи да живея пълноценно. Има и натрапчива мисъл,че ме следят хакери и ми взимат клипове и снимки от телефона. Имам и предположение от къде идва натрапчивата мисъл,а то е че през 2020 направих клип как мастурбирам,защото ОКР-то ме накара( колкото и да не ви се вярва). Ако не го направя нещо лошо ще стане със семейството ми и мен самата и го направих и сега се появи мисълта с хакера да не би да има клипа. Надявам се да е само мисъл,много ме е страх. ( веднага изтрих клипа,нямам облак и т.н.ако някой пита)

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 03523f3b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   От 12
Първо искам да благодаря на модератора за бързата реакция и за това, че навреме изтри безумния коментар 2. Подобни излияния не бива да се допускат в деликатна ситуация като тази.

Към авторката: не вземай под внимание думите на номер 3. Човекът явно не е запознат, че ОКР върви с натрапливи, нежелани мисли, свързани с неща, които никога не бихме направили. Можеш да иронизираш тези мисли и да си напомняш, че са просто ОКР, за да избледнее силата им. Виждаш, че по форумите всеки може да пише всякакви глупости, затова ти трябва човек специализирал в това и такъв, който може да ти помогне наистина, не да влоши състоянието ти. Както казах терапевт, практикуващ КПТ и по-конкретно ERP /излагане и предотвратяване на компулсиите/. И спокойно, сега положението може да ти се струва безнадеждно, но има светлина в тунела и можеш да живееш щастливо отново.

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 534a56f8f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Твърдящите, тук, че имат ОКР, имали ли са и мисли за самоубийство и убийствени мисли като автора, защото тук ми се струва че ОКР не е основният и най-сериозен проблем.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: a0bf63fc8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Хахаха, ти колко коментара си написала...

Миличката, какво да ти кажа? Дали ти си сбъркана или светът...вероятно и двете. Голяма част от твоята тревога идва от грешната перспектива. Ако гледаш на нещо като лошо, грешно, забранено и неправилно естествено, че ще се задълбочи интересът на мозъкът ти към него. Нали затва няма да живеем вечно, щото някой ял ябълки, откъдето не трябва. Та твоят парадокс не е нов за света и ако спреш така да му обръщаш внимание сам ще изчезне. Другото, не се касай толкова от чужди хора, светът днеска и той е с краката нагоре. Имай в предвид, че мозъкът е адаптивен и се напасва към подадената му отвън информация.


В тежки лични моменти се сещам за Робин зон крузо. Ако си на мястото на някой корабокрушенец, колко от днескашните ти проблеми биха загубили изобщо смисъл и важност? Ако живееш сама на остров, колко точно ще те притеснява този проблем? А ще го има ли изобщо? Не! Защото той идва от околната среда...а когато тя се промени, се променят всички хоризонти. Гледаш много надребно. Занимавай ума си с по-велики от теб самата идеи! Успех.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5671a2f030
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Отново съм аз - авторката,моля одеобрете коментарите. Благодаряяя <3

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: b7517438c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Към МОДЕРАТОРИТЕ:::МОЛЯ ВИ ,СПРЕТЕ ПУБЛИКАЦИИТЕ НА ТАЗИ ОТКАЧАЛКА.ПИСНА НИ.МОООЛЯ ВИИИИИ,МОЛЯЯ ВИИИИ!!!!!!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 5671a2f030
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   От авторката . Аз съм просто човек,който търси човешки отговори и съвети.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 09ba2ee367
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Отивай на психиатър, напомняш ми на един приятел, който си въобразяваше, че го следят от тайните служби и прочие фикс идеи. По едно време се влошил, изпаднал в криза и го вкарали в ареста, а после в психото. Оправи и е добре когато си пие хапчетата.
Доста хора имат проблеми и нас и като че ли чакат до последния момент, а колкото повече чакаш, толкова по-зле можеш да станеш. Коментарите по форумите няма да те оправят, стегни се и потърси професионална помощ.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 9fb36efe1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Авторке, ОКР се лекува от психиатър с антидепресанти.
Понякога дори ОКР-то не е основния проблем - при мен беше депресия с елементи на ОКР и натрапливи мисли, не можех да спя, не можех да ям, само плачех и мислех за самоубийство.
За два месеца с антидепресанти открих отново радостта от живота.
Потърси лекар!
Слагам тук една статия за теб, свързана с лечението на ОКР - има доста интересни коментари под нея:

http://www.gatchev.info/blog/?p=939

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6a849eddf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   От автрката- моля одобрете коментарите,благодаря искрено

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fa7c33e9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Аз съм номер 3 и номер 17 също. През последните години има много сериали и филми с хора с диагноза ОКР, има и документални такива. Продължавам да мисля, че имаш по-сериозен проблем от ОКР и не са ти нужни повече мнения от форума, но щом сам чувстваш, че имаш проблем, значи положението лесно може да бъде овладяно и колкото по-бързо намериш добър специалист, толкова по-добре .
Желая ти късмет и бързо възстановяване!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fa7c33e9d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Прочети за "Параноя". Това, което описваш за преследване от хакери в по-късен пост, прилича на състояние на параноя, подобни състояния има и при биполярно то разстройство заедно с чуване на гласове, има ги и при параноидната шизофрения, има ги и при разстройства на Аза, които са вследствие на свръхконтролиращ и авторитарен родител.
Може би наскоро си преживяла голям стрес, травматиращо събитие, което е отключило или обострило симптомите.

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6a849eddf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Здравейте!! Авторката съм. Моял одборете коментарите. БЛАГОДАРЯЯ

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 82ec4a1ff1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   В последно време забелязвам, че понятието ОКР се използва за щяло и нещяло, но малцина имат "честта" наистина да изживеят това състояние в пълната му форма, по начина по който авторката го описва.

Аз също бях с тежка форма на ОКР преди няколко години и откривам много неща в тази история и в себе си от онзи период. Не знам как се допуснах да стигна дотам, ето това е и най-коварната черта на това заболяване. Започнаха да нахлуват всякакви тъмни мисли в главата ми (че нещо ще се случи с мен или с мой близък, че убивам някой човек или правя нещо изключително брутално, че се случват неща от които изпадам в паника само при мисълта за тях). Общо взето само ирационални мисли, които нямат повод да съществуват в реалността.

За да се "справя" с всичко това вършех определени действия и ритуали (компулсии), които "потушаваха" натрапливата мисъл - като например да подредя симетрично всички предмети на масата или да правя определни неща само в кръгъл или подходящ час. Миенето на ръце и връщането на определни места десетки пъти дори няма да коментирам. Но всичко това всъщност само подхранваше тъмните мисли да се завърнат отново и с времето трябваше да изпълнявам все по-трудни, дълги, а впоследствие и опасни компулсии. (като например да не пия вода през почти целия ден или да изпия огромни количества вода за n период от време) Всичко трябваше да се случва под стрес, под часовник или под определена схема. Когато се провалях в определна компулсия, трябваше да изпълня още по-тежка такава под формата на "възмездие" (Пример за такова е, че се самонаказах да стоя 14 часа прав в стаята си).

Беше цяло чудо, че прикривах почти всички странности в ежедневието си и все пак успявах да поддържам някакъв социален живот. (Въпреки, че хората около мен започнаха все повече да забелязват странностите ми) Стигна се обаче дотам, че започнах да си мисля за самоубийство като теб и тогава реално осъзнах колко сериозни са нещата и що за живот водя в иначе най-безгрижните за човек късно ученически години.

Мислех си, че ми трябва професионална помощ, но ме беше страх да споделя дори на най-близките си за това. Реално изход от дупката не се виждаше. След поредната кошмарна вечер на самонаказание обаче си казах, че това няма как да продължи така и трябва да надскоча тези мисли преди да се смажа тотално. И тогава просто СПРЯХ да правя тези неща. Чувството беше все едно скачам от покрива на някоя сграда. Всички мисли в мен бяха “Край, дотук беше”, но аз знаех, че ще е временно и че това е правилното решение. Ето че 5 години по-късно мога само да се гордея със себе си, че излязох от зоната си на комфорт онази вечер и победих тези негативни мисли и влияния.

В следващите дни се чувствах все едно съм излязъл от затвор, но нещата не приключиха веднага. ОКР е доста комплексно състояние и в много моменти тези мисли и действия са се връщали, най-вече когато съм в стресова ситуация или кофти период. Но от онзи момент аз казвам НЕ на тези мисли. Старая се да контролирам психиката си и се чувствам все по-добре. Защото само ние самите имаме право да контролираме мислите и действията си!

Държа пак да подчертая, че ОКР е сложно състояние и в много случаи е препоръчителна консултация със специалист или определена терапия като КПТ. Според мен по-важното обаче е човек да събере енергия и да се изправи срещу страховете си, знаейки че така променя живота си към по-добро и че в него има огромна сила достатъчна да го изкара от този капан. Както казах по-горе – правото да контролираме тялото и ума си е само наше. Успех!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0d1616a736
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   От авторката! Моля публикувайте коментарите ! Моля ви

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0d1616a736
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Добре,защо одобрявате само коментарите на авторката?
Съчувствам на авторката,защото имам приятел с ОКР. Одобрете и другите за да прочете съветите


Тайник *

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0d1616a736
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   От авторката - съжалявам,че ставам нахална,но моля одебрете всички 6 коментара. Нали за това е този сайт да си помагаме взаимно със съвети

 
  ... горе^

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0d1616a736
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Добре де,защо не одобрявате коментарите? Моля ви се от няколко дни по няколко пъти на ден. Човешко същество съм..... Само се подигравате,като одобрявате само моите коментари. Жалко,че не останаха хора......

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: f1a6617bb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Ако момичето има обсесивно-компулсивно разстройство, липсата й на възможност да се спре, да усети че прекрачва мярката с желанието си да контролира модератора е за съжаление предвидимо, част от болестта.

Момиче, първо - помоли се - казвала ли си си Отче Наш например? Второ - намери си нещо, което да правиш, свързано с ръчен труд, там да отведеш това свое разстройство и да ткриеш може би дори положителни черти. Трето, потърси специалист. Няма да стане много бързо да намериш някой добър, но не е невъзможно. Чети и материали на хора, които са го преживели.

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: c78430bbca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

34.   Има поговорка - безделието поражда пороци. Запълни си живота с някаква работа и то не една, а много дейности и няма да имаш време за простотии. И другата поговорка - всичко е от нередовен полов живот. Последната година правила ли си секс? Май не или само веднъж?

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 3e2ddfa646
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Здравейте! Автораката съм и много съжалявам,че постоянно досаждам,но ще помоля наистина за последно да одобрите 6 - те коментара. Само тях одобрете и повече няма да досаждам. ОБЕЩАВАМ И ВИ ДАВАМ ДУМА!

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fed1c1206c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Колкото и единични да цъкате на коментар 18, той е най-верният!

 
  ...

...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 6e8d1f070e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   От авторката . Моля ви одобрете всички коментари. Както написах вчера за последен път ви се моля. Имам нужда да ги прочета.моля ви

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: f83a00b9c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   До авторката , според мен модераторите просто работят бавно , не че не одобряват и съм донякъде на мнението на 33 . Недей да развиваш мания за коментари.

Сега на въпроса.
Преди да се впуснеш в някаква връзка първо излекувай себе си. Иначе ще причиниш себе си на някого. Майка ми и повечето ми гаджета са били с ОКР. Сега заради това имам страшна липса на самочувствие и трайни психически увреждания. Много добре знаем през какво преминаваш , повярвай ни ! Само че бъди търпелива най вече със себе си !

По същество..преди да се излекуваш тряба да знаеш какво е ОКР. Това е неспособността на организма да задържа серотонин. Т.е. не че не можеш да изпитваш щастие , просто не е за дълго. Бурно и кратко.. Хора като мен лесно лапват по такива като теб и после се оказват в капан на някакъв кошмар. В този кошмар при мен имаше емоционални изнудвания и опити за самоубийство. Моля те не подвеждай хората. Лекарството за собственото ти състояние няма да дойде от задоволяване на потребността за друго същество до теб. И котка да си вземеш ще избяга , защото най вероятно ще я биеш..

1. Можеш да влезеш в канала на международната фондация за ОКР. Там има огромно количество клипчета на лектори , доктори и най важното други като теб. Когато чуеш и видиш историите на другите хора , особено на тези които са успешни ще ти помогне неимоверно много.
https://m.youtube.com/c/IOCDF
2. В никакъв случай не вземай SSRI инхибитори. Това е автогол измислен от фармацевтичните компании. Не казваш на колко си години, ако си под 18 могат да ти повлияят хормонално до живот. Последното ми гадже дотолкова са я тъпчили , като е била на 15 че дори е напълняла значително тогава и е станало все по зле.

3. Не ходи на психолог. Такива хора "не съществуват" . Психологията като наука в голямата си част е пълен вятър. Истински психолог никога няма да ти каже да отидеш при него. Обикновено хората отиват при такива , защото някой им е ВНУШИЛ че са болни . Нещо което по инерция се случва в този сайт . И за което имат вината и модераторите и читателите. А това е едно неолиберлно течение, за да може едни хора да се натъпчат с пари и да внушават на хората всякакви глупости. Тъй като хората тук(живея в Лондон) на запад водят един крайно затворен и анти социален живот. Ние в България все още имаме общество и един добър приятел може да свърши чудеса с теб.
Все пак !!! Намери контактите на Иво Величков. Той е най добрия психолог в България. Когато се срещнете той ще ти каже, че нищо ти няма..Казвам ти го и аз. Това не е болест. Това са измислени думички за състояние. Физиологично състояние на хормонална основа... Майка ми всеки път като ме пребиваше после ми казваше че била болна и нещо я карало. А тя всъщност много ме обичала..
Сега знам че не била болна , просто не можела да се контролира.

4. Освен но.12 , който ти даде страхотен съвет имаше още някой , който каза че трябва да превърнеш мисълта в радост. В нещо позитивно. Тя ще загуби стойността си така..Затова се поинтересувай какво е Випасана медитация и почвай. Заведох приятелката си в един тайландски манастир тогава преди 5 години. За 20 дни медитация по 16 часа на ден после беше като нова. Даже се чудеше как така хората ползват телефони като вманиачени зомбита. А тя самата дотогава беше най бруталната Инстаграм кифла.

5. Последен съвет: независимо дали си почнала да медитираш или някакви други заместители- ритуали се опитай да си създадеш една мисъл - наблюдател. Тази мисъл без да те осъжда трябва да отчита когато влезеш в такова състояние. Само да отчита. Нищо повече. Първа стъпка е да ОСЪЗНАВАШ какво се случва с теб. Втора стъпка е примирението. Ако обаче се поддадеш на гнева или манията , без да се осъзнаваш тогава може да стане лошо. И то за другите. Ето сега се осъзнаваш и дори се извини че си нахална със спама си за помощ във форума. И това е похвално! Това е което ти трябва, да знаеш когато се случва с теб .

Успех ти желая ! Ще се радвам да идваш и да споделяш как върви. Много са като теб и много сме и потърпевшите. Ние , последните не можем да стоим да гледаме хората , които обичаме да са така..

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0d1616a736
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Здравейте! Пак съм авторката,както казах вчера,ако бяхте одобрили коментарите и то ВСИЧКИ нямаше да ви досаждам. Едно единствено нещо искам и няма повече да ви тормозя,дори и да има други коментарите. Моля одобрете само тези 6 коментара. Колко пъти да ви се помоля? Събирам средства за да отида на психолог,не е лесно. Искам само да ги одобрите. Нищо друго. Благодаря,благодаря

 
  ...
преди: 2 години, 3 месеца
hash: 0d1616a736
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   От автораката БЛАГОДАРЯ ВИ. НЯМА ДА ВИ ПРИТЕСНЯВАМ ПОВЕЧЕ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: fed1c1206c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

41.   Миличка, имала съм ОКР и най-верният път за преодоляването беше психотерапията. Другото - елиминираш към момента всички хора около теб, които те натоварват, пример: приятелката, която те има за кошче за душевни отпадъци, рязко, ама рязко забравяш за нея - как ще го направиш, ти решаваш. Негативни хора, които ти мрънкат, оплакват ти се, това действа много зле на ОКР, ако трябва сменяш средата тотално, много е важно. Намираш нещо, с което да се разсейваш и другото важно е, да подхождаш с насмешка над ситуациите с ОКР, когато ги имаш, така ти разслабваш организма си, ставаш по-спокойно и от това отслабва ОКР. Спорт и природа, здравословно пълноценно хранене

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker