Мъжът ми е на 33 и трепери да не се зарази с варицела - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мъжът ми е на 33 и трепери да не се зарази с варицела
преди: 1 година, 7 месеца, прочетена 933 пъти
Имаме дете на 3г. В момента е с шарка варицела. Моя мъж не е боледувал и много го е страх. За съжаление е бил в контакт с детето, и се чудим какво да правим. Също така ни предстои пътуване до Турция на 22 ри септември и се чудим какво да прави. Личната каза че няма смисъл да пие никакви стимуланти.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 7 месеца
hash: b483d88c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Здрасти, аз съм мъж на 33 карал шарката на 20 и... и ти казвам. Мъжът ти с право се страхува, което е нормално.

За сравнвние само, детето на 4 я изкара като на "т@#@к" - бодрa, на крак и готово за игри, пъпчиците и бяха малко и се махнаха без да оставят белези. Да е имала два пъти лека температура и до там. Цялата градина я изкара варицелата по този начин.

Жената на 29 бая по-тегаво, най-големият проблем при нея бяха сърбящите пъпки, които болят като ги докоснеш, а са буквално навсякъде. Мина ѝ за 2х по-бавно, като време

Сега чуй кошмара - преди 10 години аз и мой приятл (също набор 88) се заразяваме от един и на другия ден имаме по една странна пъпка всеки. На следващият ден и двамата сме на легло, темп 38 и повръщане. И от там почва ужаса тепърва и при двамата - ще ти спестя неприятните подробности, само ще ти кажа, че бяхме на умирачка след седмица. При мен извикаха личния да ми бие някаква инжекция в задника, след като не можех вече и вода да приемам. Авера ми се маза с гелове против белези като оздраеяхме, аз му се смях и пропуснх, сега съм на дупки по лицето (половината от него остана като луната).

Няма как да предвидиш, избягаш или предодвратиш нещо такова - като го казвам това, си спомням за дядо, корав като бик мъж, но когвто го сполетя херпес Зостер на 80-и няколко години беше грозна картинка.

Успех ви желая, здраве и най-вече бъди до мъжа си, no matter what comes next!!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f9757f4713
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Мда, нормално. Аз на 26-28 мисля я карах и не беше никак приятно. Има много дълъг инкубационен период, та може да забравиш за Турция. Или ако не се е заразил(което е почти невъзможно), ще е някакво чудо. Има 21 дни инкубационен период. Ще минат 20, ще си кажеш, е, кво толко и на 21-вия айде... :)
Дано я мине безпроблемно!

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: dc9e49e029
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ацикловир за орален прием. Приет в първите 24-48 часа от заразяването, облекчава симптомите и намалява времетраенето на боледуването с ден.
Първите симптоми се появяват обикновено около 10 дни след заразяването. Периодът на боледуване е 7-10 дни.
Ако действително не е карал варицела, е почти сигурно, че е заразен и ще я преболедува сега. Общото правило от учебниците е, че колкото е по-млад човек, толкова по-леко я кара. Но има изключения. Жена съм. На 28 г. карах варицела и се излекувах точно за 7 дни без ацикловир, зовиракс и др. Везикулите не се разраняват, докато са пълни с течност, защото ще останат белези (не за цял живот като при вариола, но ще са нужни години да се заличат напълно). Мажат се с цинков оксид, за да изсъхнат по-бързо, и с ментолов спирт против сърбеж. Може да приема комплекс В витамини за по-бързо възстановяване на кожата и сензорните нерви.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 687f68007f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Прав е мъжът ти. Децата го изкарват леко, но с напредване на годините за имунната система е много по- трудно да сбори различните видове шарки. Аз съм жена, не знаех, че една от вариациите не съм минала като дете и се запазих от моето дете. Бях на 30 г и "майката" ми изби отзад високо на врата, където започва растежа на косата. Казаха, че е много опасно място и трябва да се следи да избива добре навън защото ако е навътре... лошо. Една седмица не знаех на кой свят се намирам.
Добре, че имаше баби наоколо, та ми пробутаха да пия червено вино, че да избиело напълно и да не остава вътре нищо. И след една чаша червено вино вечерта, на сутринта всичко си беше избило и се чувствах много по- добре. После вече само оставаше сърбежът и да изчакам да си мине.
Не трябва да дишане прах, пара, тежки манджи (боб, зеле т. н) повече течности и за вас с мъжът ти за всеки случай и даже пиенето по една чаша червено вино, ако има нещо- да си избива навреме.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: d3a9910e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Забрави за Турция. При възрастните инкубационният период е много дълъг.

 
  ...


...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: f4e4fccefa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря на коментиралите. Вече мина пичти месец но на мъжът ми му няма нищо. Даже рискувахме да идем в Турция и си прекарахме страхотно. Бъдете здрави :)

 
  ... горе^
преди: 1 година, 7 месеца
hash: 77e03d1283
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Аз я изкарах на 24 години, без дори да знам, че е такова първата седмица. Само ми беше отпаднало, болеше ме главата и лека подпухналост и след по-малко от седмица се появиха обривите, които не бяха много. Леко я изкарах, но по настояване отидох при джипито и ми я потвърдиха. Няма място за притеснение, в повечето случаи леко се изкарва, но съм чувала и за тежки такива с висока температура и пневмония. При мене нямаше никакви усложнения, дори хапове много не съм пила.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker