Изключително слаба имунна система - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Изключително слаба имунна система
преди: 1 година, 5 месеца, прочетена 1246 пъти
Здравейте, приятели! :) На 24 години съм, жена. По принцип винаги съм била болнава, но от година и нещо насам здравето ми е в покъртително състояние. Все се шегувам, че ще каня някой ден личния си лекар на сватбата, толкова често го виждам, слава на Богу та ме търпи и той.. обикновено примерно 1-2 пъти годишно правех ангини, тук таме настинки, синузит примерно. От една година и няколко месеца работя в детска педиатрия и не знам дали има общо, може би вируси и инфекции, с които се сблъсквам или личния стрес (най-вече, защото последната година ми беше изключително стресова откъм любовни отношения). От август миналата година съм почти всеки месец с ангина с налепи, два или три месеца бях окей и после всичко наново. Мислех, да си махам сливиците, но ме достраша, понеже съм слаба, така съм си по принцип 42-43 (1, 55 висока, толкова съм била слаба винаги, не спазвам диети, хапвам активно през 2-3ч), но лятото бях 40 (заради депресиите) и отказах да се оперирам, тъй като ако не ям редовно 2-3 дни веднага си личи, да не говорим повече и после адски трудно вдигам. Едва сега успях да кача някой килограм, може би съм 42, 43. Миналия месец бях на антибиотик заради синузит, от два дни съм пак със синузит и се влошавам и познайте, най-вероятно пак антибиотик ще трябва да пия. По-предния месец бях пак с ангина, поставях си венозно обаче антибиотика.
Не ходя леко облечена, бодита, чорапогащници си нося, пуловери, ако застуди ръкавици и шапка задължително, не се шляя излишно по улиците, гледам да пия редовно витамини.. Преди няколко дни си взех кръвни изследвания, Всичко ми е що годе в норма, хемоглобина ми е 121, винаги е бил толкова, хематокрита и еритроцитите леко занижени, но погледнах от пролетта изследванията са били същите, но пак е било съвсем леко. Не съм вегетарианка или веганка, буквално хапвам каквото, когато поискам, не спазвам режими и диети, на работа имам движение, задължително се прибирам пеша.
Работата ми не е стресираща, имам възможност за почивка и отдих, мога да хапвам когато съм гладна, имам впредвид, че не се налага да стоя дълго на крак или да стоя гладна и тн. Имам проблеми и със съня, винаги съм била нощна птица, затова нощните смени не са ми били проблем, но аз въртя едни 24ч без проблем.. само дневните смени са ми тежки, защото съм спала 1-2ч или въобще не съм, като се прибера лягам и се будя сама след два часа и после до сутринта оцъклена. Мелатонин на различни фирми пих, може би 2 пъти да ми е помогнал и то само, за да заспя, пак се будя през нощта иначе. На нощни смени мога да спя, не е проблема в тях. Вече не съм в онзи стрес, от два три месеца някъде съм по-добре емоционално, косопада спря, апетит обилен имам. Най-вероятно тези дни ще ида при личния лекар и ще споделя и за това със съня, за боледуванията знае, защото вече и той не знае какво да прави с мен :D притеснявам се, защото бъбреците ми ще се увредят съвсем от лекарствата, а да не говорим за парите, които хвърлям..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 5 месеца
hash: 674e3728f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Може би е добре да посетиш имунолог.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 20f16e7808
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Изследвай си хормоните (особено инсулин и за щитовидната жлеза) и евентуални непоносимости към храни. И аз бях с рехава имунна и нон-стоп на антибиотици само до преди 5-6 години, но установих, че имам доста непоносимости, които ми правят ангиноподобни и редица други лесни за объркване синмптоми.
С извадени сливици (че и мъдреци) съм и няма нищо страшно - пак можеш да си ядеш, само че хладно-неутрално пюре за първите 2 седмици и после може през третата да минеш на малки хапки с по-топла храна (не и горещо), а от четвъртата връщаш нормалното. Друг е въпроса дали ще ти пречи на работата - няма да може да говориш изобщо през първата седмица. Пият се и обезболяващи от типа на Аулин (прахче). Ако решиш да се оперираш, задължително тест за непоносимост към упойки и го натъртваш на анестезиолога ти. Сливиците си ги извадих много преди да установя основния проблем, но при мен това помогна - от всеки месец-два, проблемите с гърлото ми се разредиха на 6-8 месеца. За справка, за последните 6 години нямам никакви оплаквания.
Също така имах проблеми с теглото (в другата крайност), а сега съм в здравословна норма.
За съня - не бих казал, че бях нощен бухал, но също трудно събирах по 4-5 часа сън през нощта и изпитвах умора през деня. Бях и постоянно изнервен/напрегнат, независимо от това дали е имало дразнител/и или не.
Косата също ми беше уредяла значително, а сега се чудя как да се отървам.
Хубаво е, че си намерила работа и работодател, които ти позволяват да се движиш и да си гледаш здравето - за съжаление, аз не намирам такова разбиране и подходящи условия за себе си тук.
Дано съвета ми е бил полезен.
М29

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b0dbf18e79
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Най- вероятно си се "ваксинирала" против изкуствено създадената масова истерия...
Тепърва започва бум на ХИВ и СПИН (нулирана имунна система) та... можеш да си помогнеш с активно чистене на тежки метали от организма, активиране на тимус за да възбудиш евентуално производство на Т клетки и... не съм религиозна, но бог да ви е на помощ!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5cde3b935a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ако не можеш да си отговориш като медицински работник, ние как да ти обясним проблема. Въпреки всичко се осмелявам да опитам, да обясня по простичко за да ме разберат повече хора.
Аз виждам проблема на младите хора в липсата на вещества в организма. Казваш пиеш витамини, всичките 30 вида познати витамина пиеш ли ги? Или пиеш само 4-5 вида които са най-известни на пазара? А набавяш ли си всички 92 вида нужни за тялото минерали?
Храната на днешния български пазар, не съдържа нужните вещества така че човек да бъде здрав, витамините и минералите на таблетки са само няколко вида, от нужните за организма. Кога последно приемаше бор или пангамова киселина, нима не знаеш че зеленчуците и животните които отглеждат за пазара, ги хранят по същия начин с най-важните за оцеляването им елементи, създадени химично? Навярно никога не си пила мляко от крава, или яла телешка пържола от животни, които са пасли билки на екологично чиста поляна, навярно и зеленчук не си яла който да е отгледан без никави химични препарати, как искаш да си здрава, от къде организмът ти да си набави нужните количества сяра, селен, манган, силиций и т. н., след като зеленчуците са отгледани в обедняла на минерали и витамини почва, наторени с огромни количества отрови и торове от 5 вида минерали колкото да даде много плод и са генетично изменени само с цел да изглеждат добре. Нима мислиш че в марулята на пазара има веществата, които са имали марулите преди 70 години? Животните в обора ги хранят със също бедни на вещества, количественно отглеждани растения и те няма от къде да си набавят. Затова теб лесно те нападат ангините, затова днешните млади боледуват много по често от младите преди 70 години.

Депресията ти се дължи на антибиотиците, които приемаш. В човешкия организъм има ужасно много бактерии и микроорганизми, когато ги избиеш с антибиотик, дори да приемем че след антибиотика приемаш пробиотик, в него ги няма всички видове бактерии, които са ти нужни и организма страда. Един от симптомите на липса на няколко вида бактерии в червата е депресията и докато не се самозаразиш с тях за да се завъдят в теб отново и докато не ги нахраниш с правилната за тях храна тялото ти ще срада от липса на нещото което произвеждат дадения вид бактерия. https://dariknews. bg/novini/liubopitno/eto-koi-bakterii-sa-prichina-za-poiavata-na-depresiia-2333013
Може да видиш има един филм в ютуб за опазване на планетата, казва се "Целуни Земята" там в 10:14 минута ученият обяснява, как човекът е 99% микроорганизми и се шегува че той лично е 1% човек и 99% микроорганизми, но препоръчвам да изгледаш целия филм.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ab794ce417
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Недей да си махаш сливиците. Майка ми си ги е махнала като млада и сега съжалява. Казва че цял живот гърлото и е слабо място: от най-дребното получава болки и кашлица.
Имаш ли някакво хронично заболяване за което да ти се налага да приемаш медикаменти? Някои лекарства имат като страничен ефект отслабване на имунната система.
Отделно имунната система е пряко свързана с флората на стомашно-чревния тракт. А редовния прием на антибиотици съсипва флората. Съветвам те да направиш консултация с диетолог специализиран на тема имунна система.
Отделно започни да тренираш редовно някакъв спорт. Тренировките ще ти помогнат да заспиваш по-лесно и цялостно тялото ти ще укрепне. Не се притеснявай че може да отслабнеш, ако ядеш правилната храна в нужните количества, не смо че няма да отслабнеш ами и ще наддадеш.

 
  ...


...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 8b872f6c3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Да работиш в педиатрията е възможно най-лошото работно място за теб! Ако имаш възможност да си останеш за 2-3 месеца у дома, без активни контакти с други хора, ще откриеш, че можело и да не боледуваш. Аз постоянно се заразявах в офиса, но след като фирмата фалира, си останах няколко месеца у дома, докато започна нова работа и тогава разбрах какво било да не боледуваш, да си здрав, отпочинал и пълен с енергия. Инфекциите ни изсмукват силите, а те идват от други болни хора. Не е виновна имунната ти система, тя прави каквото може, просто вирусният (и бактериален в твоя случай) товар е прекалено голям.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 84a6fd06a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Проблемът е на психически основа, вътре във Вас. Изчистете се от стари модели, лоши мисли и токсични хора около Вас. Имате нужда от промяна. Подобни състояна говорят, че нещо в живота Ви не се случва както трябва! Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 2ca83a2fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Може би Зоната ще ти помогне.. Този начин на хранене, регулира всичко в организмa, и аз съм се насочила към него, защото много боледувам. Има всриянти, прочети за смутита с цвекло, целина, те засилват имунитета.
И аз много обикалях по лекари и не съм възхитена. Ходила съм със очевидни симптоми, на заболявания, няма да влизам в подробности, а те са ми казвали, че нищо ми няма. Но като си направя някои изследвания и се вижда че не е така. Омръзнало ми е, вече поне 2- на лекари оборвам. Искам да кажа, че много лекари, освен обикновенни хапчета, нищо друго не предлагат. Трябва ти сама да потърсиш лек.
Аз купих толкова много книги за лечение, че все едно съм лекар :)
Но като не получавам нужната информация от тях си я набавям сама. Успех.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 674e3728f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Добре е да дадеш гърлен и носен секрет за изследване.
После тест за алергии.
Изследвай и основните имуноглобулини.
Имате ли автоимунни заболявания в родът ви?
И наистина, педиатрията не е подходящо работно място за теб. Тя е за хора с железен имунитет?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a017437c4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   В педиатрията те заразяват. Лошо работно място. С този режим на работа ти пада също имунитета от недоспиването. Трябва да излизаш всеки ден навън, поне в парка и да се движиш активно - едно 8-10 км. Пишеш, че не се шляеш по улиците. Движението не е шляене. Стоенето по цял ден в затворени пространства и обездвижването срива имунитета. Обличането с прекалено много дрехи и стоенето на много топло изнежват. Спането на отопление също. После малко да те духне вятърът и си готова. А за сливиците слушай специалистите дали да ги махнеш. Ако не си смениш начина на живот, и без сливиците ще боледуваш.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c417c62d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Всяко нещо, за да съществува, му действат няколко фактора, а не е само една причината, довела до това състояние.
Всички тези заболявания са вируси и бактерии. Ако общуваш с по-малко хора, боледуванията ще се разредят.
Тези заболявания имат нужда от пълно излекуване. Те не се интересуват, че болничният ти е 5 дни. Включи физиотерапия, нагревки, закаляване, чайове, витамини, пробиотици, гаргара и т. н. Намери си свестен УНГ и ходи само при него, за да си осигуриш последователно лечение. Той ще те опознае като пациент и ще ти предлага подходящо лечение, а не само антибиотик.
Повече движение и закаляване. Ако мускулите ти се увеличат и теглото ще ти се увеличи, но ще си по-устойчива.
От сериозен УНГ знам, че не е ОК често да имаш инфекции и може да се извадят сливиците. На сина ми са вадени на 22 години и се стабилизира. На мен са ми вадени на 5, но гърлото ми е слабо място, но не боледувам от ангини.
Стрес- ами, има голямо значение. Помисли много добре за какво се напрягаш. Някои неща, просто не си струват човек да се тресе за тях. Работа- ако работиш нощни смени, не е ОК. Въобще, балансиран живот е основа за добро здраве.
. Храна- опитай да се снабдяваш с истинска храна, но имай предвид, че селска храна не винаги означава чиста храна. Редовно хранене и редовен нощен сън, почивка са много важни.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c10304e001
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Преди да си махна сливиците се консултирах с 5 лекаря. 3-ма бяха "За", двама "Против". Стигнах до това заключение, защото започнах да правя често ангини и фарингити, имах налепи по сливиците и маличен AST титър. На всеки два месеца пиех антибиотици и това не ми харесваше, а и въпреки че се къпех сутрин и вечер и обличах чисти дрехи, като се върнех от работа усещах странен мирис по дрехите, който очевидно излизаше от тялото ми. Това го потвърди и тогавашният ми приятел, понастоящем мой съпруг. Майка ми ме съветваше да не си махам сливиците, защото видиш ли, заради тях развивала чести пневмонии и бронхити. А приятелят ми беше за махането на сливиците ми. В периода от 5 до 10-годишна възраст също правех чести ангини.
Решението ми да ги махна беше най-доброто! Оттогава спрях изобщо да боледувам. Не съм боледувала нито от грип, нито от бронхит, нито от пневмония, нито от Ковид. Не съм вдигала и температура от 10-годишна възраст, въпреки че вече съм на 47 г.
Операцията беше под пълна упойка. Съветвам те, обаче преди това да си направиш тест за алергии към упойки. Оперирах се и се прибрах още същия ден вкъщи. До пълното възстановяване минават 20 дни. Храната, която можеш да приемаш е нишестета, пасирани супи, пюрета и не трябва да е гореща. Не можеш да приемаш сурови пасирани плодове и зеленчуци, защото ужасно щипе, все едно си налял спирт в открита рана. Не можеш да ядеш хляб или други тестени изделия, защото трошиците засядат в лигавицата, където са били сливиците. Този режим е около 20 дн. след това можеш да ядеш всичко. Използвах обезболяващи свещички - Voltaren и Profinid може би седмица и първите 4 дни спях в почти седнало положение, повдигната с възглавници, после само с една възглавница и в легнало положение.
Когато си направих операцията на сливиците бях на 27 години, тежах 47 кг при ръст 160 см. Отслабнах с 2 кг, но след 20-те дни режим много бързо ги възстанових.
За всеки случай провери дали нямаш Хашимото или Грейвс - TAT, MAT -автоимунни маркери на щитовидната жлезаTSH, f3, f4, гликиран хемоглобин, също ти препочръчвам тест за хранителни непоносимости /в лаборатория Геника или Св. Иван Рилски/. При мен шитовидната жлеза се оказа напълно здрава, с нивата на кръвната захар също нямам никакъв проблем - не вдигам повече от 4, 5-4, 6, хранителни непоносимости имам /белтък на яйце - не го ям от детството ми/, имам и някои други, но умишлено избягвах и преди теста въпросните храни, защото не се чувствам добре след като ги ям.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 057bf4b57a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката
Не съм се ваксинирала за нищо друго извън задължителния имунизационен календар, както прочетох някъде. Не приемам постоянно витамини в таблетна форма, защото съм наясно, че също са химия, плодове и зеленчуци и да ям по принцип също не е много на оферта, защото са третирани масово с химия, но имам впредвид просто, че се храня разнообразно, не съм изключила изцяло витамините, не спазвам диети и режими. Ангините ми идват от сливиците, от малка са проблемни, просто сега се засилват проблемите. Доста лекари в болницата ми споменаваха, че първата една година също са били с чести боледувания, докато се изгради имунитета.
Гърлен секрет, микробиологичен - последните, които си взех излезе чиста флора. Иначе ми бяха откривали преди години ауреус, но имената на заявката, нямаха нищо общо с моите, приближаваха се, но не бяха моите имена и се изнервих и отказах да си ги махам тогава. Ще ги махна, при следващата ангина, просто си взимам по-дълъг болничен, едно 2-3 седмици ще съм си вкъщи със сигурност. Имах впредвид просто, че първите 2-3-4 дни като няма да мога да хапвам нормално ще си проличи веднага, затова юни месец отказах отново операцията, ако бях се оперирала щях да сваля от 40кг, а сега ако се наложи да се оперирам ще сваля от 44-43, което е пак поносимо.
Това, което казвам за шляенето и че се пазя, аз от преди два месеца някъде започнах повече да постоявам вкъщи, иначе имам си основното движение :)
Ходих на рентген, оказа се изкривена носна преграда, от там ми идват честите синузити, при следващ проблем със сливиците или носа ще ида на УНГ отново и ще обмислим комбинативно решение.
В семейството нямаме автомоимунни заболявания, по принцип дядо ми откакто се помня е все с някакви заболявания, но нямат общо с това. Следващите изследвания ще са кръвна захар и хормони. Писах просто за мнение и за съвет, дали нещо може да се подобри и много благодаря на отзовалите се!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 674e3728f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Изкривената носна преграда и синузитите е възможно да са проблемът.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker