Уморих се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Уморих се
преди: 1 година, 4 месеца, прочетена 1194 пъти
Здравейте,
Пиша тук да си излея душата. Честно казано вече не ми се говори с близки и роднини на тази тема - алкохолна зависимост. Простете за пунктуационните грешки.
На 24 съм, изнесох се от родния си дом на 18. Произлизам от средно статистическо семейство - не сме имали много но да кажем че елементарните ни нужди са били задоволявани. На темата:
Майка ми страда от алкохолна зависимост. Проблема може би започна преди повече от 7 години, през които е имало и пикове и затишия. Пиковете се изразяват в падания на улицата, падания по стълбите, може би най-тъжните за мен моменти са с изпусканията...
Тежко ми е, тъжно ми е и ми се плаче. През годините съм се мъчела всячески да и помогна с разговори, предложения да дойде при мен, предложения да ходя с нея в център за зависимости, ултиматуми, психолози... Що книги изчетох и аз за личностно развитие. Спира със големите напивания за месец цва и после си наваксва. Баща ми много се дразни когато тя се напие, стигало се е и до побой. В такива ситуации винаги се звъни на мен(или баба ми или сестра ми) и съответно аз започвам да звъня на един от родителите ми да им наливам акъл обикновено на баща ми. После следват няколко дни сеанси по телефона всеки да си излее душата и така до следвия път. Не знам какво да я правя вече. Много ми е мъчно. Последният път когато се прибрах(не бях от повече от 7 месеца) всеки божи ден майка ми вечер беше пияна. Вместо да се видим като нормално семейство, аз гледах пияната си майка... До такава степен съм и опознала пиянството, че даже по съобщенията разбирам че е пила... Алкохола си го крие от години.. от буркани под мивката до патрончета в джоба на хавлията.. и всеки път става все по креативна. Предупредила съм ги че при следващата изцепка лично аз ще им викна полиция и да си берат срама през цял град...

Малко и за мен:
Започнах да работя на 16 защото исках да се изуча. На нашите образованието ни никак не е приоритет. Въпреки това завърших средното си с отличен, дойдох в големият град плащам си висшето сама, допълнителни квалификации и прочие, в момента уча на две места. Всячески си гоня целите особено последните няколко месеца. Мисля че дойде време да започна да обръщам внимание на собствения си живот, тъй като тези неща много ме разконцентрирват и ми трябват няколко дни да вляза отново в релси.

Когато сам човек не желае да си помогне... Нали знаете. Искам да и помогна, но някак вече и аз съм на предела на силите си... И това е кратката версия на цялата история...

Стигналите до тук хора искам да ви кажа ценете си родителите, родителите които ви показват любов, родителите които се интересуват от вас, които се радват да ви видят. Имам много познати които се дразнят че майките им ги прегръщат ежедневно. Недейте! Баща ми не ми звъни с месеци, ценете бащите които се обаждат и ви питат как сте. Някой нямаме късмет с родители... Да със сигурност ме обичат, но някак си не го чувствам... Единствения човек с които водя пълноценен разговор това е баба ми, но няма как да си излея пред нея душата тъй като това ще и се отрази и на нея и ще се разстрои допълнително...

Благодаря ви, че прочетохте разпиляните ми мисли, имах нужда някъде на някого да споделя без да ме познава, не търся съвети, нито критики, представям си ви като рамото на което мога да поплача.
Сега, събирам се и продължавам напред.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 4 месеца
hash: 4f4e8eeb00
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Попадала съм на статии за хора с алкохолна зависимост и техните пораснали деца и там много се набляга на това, как ти не трябва да си разбиеш личния живот заради зависимостта на родителя. Какво да направиш? Нищо не може да направиш, ако тя самата не желае да се лекува и постъпи в болница. Просто не позволявай алкохолната зависимост на майка ти да обсеби личния ти живот.

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: 1d5696b3ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   "Мисля че дойде време да започна да обръщам внимание на собствения си живот, тъй като тези неща много ме разконцентрирват и ми трябват няколко дни да вляза отново в релси"
Да, точно това трябва да направиш. Когато ти звънят, ментализирай като да говориш с познати... Вече знаеш как ще протече поредната "серия" - слушай, казвай същите неща както винаги, като затвориш телефона, продължи с каквото си се занимавала преди обаждането. Няма друг начин да запазиш себе си в кондиция и центрирана в твоето бъдеще.
Майка ти прави своя избор всеки път щом посегне към бутилката, а не за помощ. Направи и ти своя избор.
Може би някой ще поиска помощ, само тогава може да и се помогне.
Но сега е важно да осъществиш максимално добре плановете си за бъдещето ти.
Нямаш никаква причина да се чувстваш задължена или гушна. Сама си пробиваш път към по- добър начин на живот, сама си плащаш обучението, това ти е първа и основна цел.
Топла прегръдка за теб

 
  ...
преди: 1 година, 4 месеца
hash: a0cd13cde7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Разбирам те... Но си гледай своя живот. И ти стани добър родител, за да нямат твоите деца тези проблеми...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 24 дни
hash: 26134b783d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Съжалявам за това, което изживява.

 
  ...
преди: 1 година, 13 дни
hash: a67b804f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Браво, силно момиче си! Поклон, не се предавай, търси среда и истински, стойностни хора около теб. И да, време е да започнеш да отделяш повечко време за себе си. Не се отказвай от образованието си. Помагай на родителите, но пази и собственото си здраве

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker