Операция на очите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Операция на очите?
преди: 1 година, 24 дни, прочетена 656 пъти
Майка ми ме е родила месец и ден по-рано. Заради това бях в кувьоз цял месец. Заради него, обаче развих кривогледство. Почнах да нося очила за този проблем. В детската градина много ми се подиграваха заради това и никой не искаше да дружи с мен. Исках да махна очилата. Мечтата ми се сбъдна, не за дълго обаче. Мама купи книга с упражнения. Правих упражнения с месеци и свалих очилата.

През 2017 си направих селфи. Първоначално ми хареса снимката, но после я огледах. Забелязах нещо, което ме накара да я изтрия. Едното ми око беше криво. Надявах се да е нещо временно. Все си казвах "Не мога да си сложа очила отново. Отново ще ме спукат от подигравки. " и крих от нашите. Тогава не беше толкова забележимо. Обаче един ден забелзах, че съм развила и късогледство. Забелязах и че кривогледството ми се е влошило. През 2019(мисля) отидох на преглед и нашите разбраха че проблемът се е завърнал. Попитах докторите дали мога да нося очила за да не ми се кривят очите, обаче ми казаха че такива очила има само за деца. Не и за по-възрастни. Година по-късно докато с мама ходихме за учебници в центъра, забелязахме че в една оптика правят и прегледи на място. Отидохме. И там питахме. И там същия отговор "Този проблем в напреднала възраст може да се реши само с операция. " стана ми кофти, ама продължавах да си нося очилата които ми помагат при късогледството, защото тогава седях на последния чин и ми беше трудно да виждам какво пише на дъската.

Сигурно се чудите защо говоря и за късогледството си. То е резултат от кривогледството. И от това че съм цял ден на телефона и компютъра. Е, сега малко по-малко, защото уча и за ДЗИ. Както и да е, като почнах да нося очилата забелязах че кривогледството ми не е чак толкова забележимо.

Сега обаче забелязах нещо. Понеже почти винаги си свалям очилата като се снимам, освен когато реша че ще изглеждам по-добре с очила, днес ме снимаха. Изтрих повечето снимки защото едното ми око отиваше навътре. Като съм с очила(имайте напредвид че все още нося същия диоптър от 2020, а в последно време имам чувството че съм го вдигнала) или едното, или другото ще отиде навън. Обаче никога не ми се кривят двете очи заедно.

Това ми е комплекс от много малка, сега не само заради мнението на другите, а и моето. Не го харесвам този дефект. Много хора ще кажат "Не се оперирай. Приеми се такава каквато си. " но аз не мога да приема този дефект. Истината е, че този начин на мислене е токсичен. Като не ти харесва нещо в теб и се опиташ да го приемеш, но не можеш, тогава трябва да го промениш. Иначе цял живот ще се мъчиш да го приемеш.

Да си правя ли операция или има друго решение? Знам за упражненията, ама не мисля, че ще са толкова ефективни, колкото бяха когато бях на 6. Също се чудя дали да не си направя операция в Турция. Всички казват че медицината там е по-напреднала от нашата и че докторите са по-опитни. Също ме е страх проблемът да не се влоши след операцията. На доктори аз по принцип не вярвам, но от всички дефекти които имам, най-много мразя този.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 24 дни
hash: ba11e006b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Вклчъи се в чуждестранни групи във фейсбук за оперция на очите - кривогледство, късогледство, щом търсиш решение на проблема в Турция.
В София много хвалят проф. Ива Петрова от клиника Зора, но нямам лични наблюдения.
Преди човек да се реши на операция е добре да сондира повече лекарски мнения.

 
  ...
преди: 1 година, 24 дни
hash: d103bbcce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Пъво прегледа в оптиката е за някакви дребни проблеми, това е несериозно да ходите да питате там. Отиди в София в Дружба е най-голямата очна клиника на Балканите. На теб ти трябва друго ниво на преглед. Прави упражненията, не ги подценявай. Да носиш очила няма нищо лошо или СРАМНО, това е мнение на хлапета или простолюдието. Топ учени, политици, богати хора са с очила носят ги с финес и това е аксесоар освен необходимост.

 
  ...
преди: 1 година, 24 дни
hash: e4d7065af4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм мъж на 32 години. Като бях малък си мислех като теб.
На 25 си купих очила и то не какви да е. Скъпи, модерни, със затъмняване, маркови ( не казвам на коя марка да не е реклама ) и където и да отида всички искат да ги пробват, да ги слагат да видят как стои.
Както е казал човекът по горе. Това са и аксесоари

 
  ... горе^
преди: 1 година, 24 дни
hash: 0799558290
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   На днешно време вече модата е масово да се носят очила без диоптър-само филтър има на стъклото. Особено сред мъжете. Купуват се едни рамки за стотици, и даже някой път хиляди лева, стъкла... Това вече просто започна да изглежда тузарско, като часовниците. Скъп аксесоар.
Каква е идеята да носиш очила, от които нямаш нужда, ми е загадка, но хората масово го правят и харчат пари за това.

 
  ...
преди: 1 година, 21 дни
hash: e71b38cc7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: Вече носенето на очила не ми е такъв комлекс, обаче понякога просто изглеждам по-добре без тях. А като ги сваля очите ми по-лесно се кривят. Поне с очила имам повече контрол върху мускулите на очите. Като не ги отпускам не се кривят, обаче е изтощаващо постоянно да ги стягам, а и мога само пред огледалото да съм на 100 процента сигурна.

След почти 3 години носене на очила бих казала че ми е писнало. Искам да нося лещи. Дали лещите ще помагат както очилата? Дали мога да си купя лещи с различен цвят от този на очите ми(имам кафяви очи и искам да си сложа зелени лещи).

Не знам дали упражненията ще решат проблема. Някои хора казват че операцията или ще реши проблема за дълго време или ще ме прецакат тотално. Нямам доверие на докторите в България, но може и да има добри доктори които знаят какво правят.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker