Как да ограничим(спрем) нарастванет на тумор в корема чрез билки? И чрез кои билки? Какви болкоуспокояващи да се пият? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да ограничим(спрем) нарастванет на тумор в корема чрез билки? И чрез кои билки? Какви болкоуспокояващи да се пият?
преди: 10 месеца, 28 дни, прочетена 1328 пъти
Здравейте!

На моя близка и откриха тумор в коремната област. Туморът е срастнал с няколко органа и не може да се отстрани оперативно.

Какви билки могат да помогнат в този случай и как точно трябва да се пият?

Тя изпитва силна и постоянна болка. В момента пие спазмалгон, нош-па, нурофен и дорета, но вече почти не и помагат.

Какви по-силни болкоуспокояващи могат да се ползват в този случай?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 17faf93b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Да яде пресни орехи (те са влажни и леки, изпускат сок при стискане/дъвкане), сурови кайсиеви ядки, пресни боровинки, български розови домати (не червените "пластмасови" боклуци, внос от Турция и Гърция), да овкусява салатите и другите си храни с чист ябълков оцет, прясно сготвена бяла риба (за предпочитане жива, а не от консерви), миди, скариди.
Сутрин на гладно и вечер преди лягане да пие смес от чаша гореща вода с разтворени в нея една супена лъжица готварска сода и една лъжица мед или меласа. Водата по време на приемането не бива да бъде с температура под 42 градуса, така че колкото по-топла, толкова по-добре, стига да е търпима за пиене.
Да приема и калиев йодид под формата на хапчета "OstroVit Iodine" или подобни.

Също така, ако има някакви външни поражения по кожата, като например бенки и брадавици, може да ги излекува напълно или частично, като смесва 2 капки Повидон-йод (не обикновен йод, а точно както съм го написал) с 2 капки сок от прясно намачкан чесън, след което да намаже съответното място и са сложи лепенка отгоре. Това се прави два пъти в денонощието и би трябвало до дни да има видимо подобрение. Друг вариант е да се ползва "Йодасепт" - разтвор за кожа, който се продава в аптеките без рецепта.

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: c2c88346bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   А българските некомпетентни и алчни "лекари" обяснили ли са и, че не трябва дори да опитва нищо сладко дори и мед, защото тогава така захранва тумора, както за огъня в печка е да хвърля въглища и тогава всичко останало, което прави е безсмислено? Почти съм сигурен, че досега е правила така и затова е стигнала до такова масирано и необратимо развитие на тумора за съвсем кратко време откакто са и го открили, защото в Булгаристан няма кадри, а само некомпетентни нагли ценови спекуланти кожодери. А ако са и обяснили това в момента на откриването му е можело да се размине като бъде отстранен в начален стадии и няма разсейки. Обяснили ли са и също българските тикви с претенциите за чували с пачки от всеки, че тумор се развива основно от два фактора-паразити и хронично възпаление, което може да е предизвикано от различни фактори от начина и на живот, а за първите вина имат мизерниците в заведенията за хранене и липсата на култура и хигиена на българина, който яде храна с ръце пипали пари примерно или си играе с кучета и котки? Съжалявам късно е в описаният случай и за това са виновни маймуните в тая тъпа псевдо страна.

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 41cbc3a6d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Котешка стъпка, но може и да е твърде късно за вашата близка, затова здравословният живот и пиенето на билки е препоръчително, когато сме по-млади. Моят чичо почина от рак, ужасна болест е, за жалост все по-често срещана в съвремието.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 49264471a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   диво растящи малини наистина лекуват но не е лесно да намерите количества по 200 грама на ден, но който усилено търси намира, а за стопиране на разстежа да пие хлебна сода по лъжичка дневно и да взема вани с магнезии (английска сол) във водата, терапевтични бани за спазмите.
Разбира се всичко зависи от стадия на заболяването големината на образуванието и дали има разсейки, но искренната вяра че ще се оправи най-много помага.

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 8e802cdca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Както е писал №2, да спре всякакви "манджи" с добавена захар.
Съветите на №1 са добри, с изключение на меда и меласата (захарни концентрати). В храните има достатъчно
Да се храни с по-леки за храносмилателната система храни - пилешко, супи (без яйца и мляко), варено. Никакво пържено и гриловано (вкл. "здравословните" еьрфрайър и мултикукър). Към супите да добавя по няколко листа босилек (5-10 мин. преди да е готова) и мащерка (в самото начало).
Да си накупи следните подправки: куркума, черен пипер (млян), червен сладък пипер (от български чушки) и да ги смеси по нейна преценка (на вкус). Да добавя по малко (няколко тръсвания от солничка) към супите. Кърито на прах съдържа лук, чесън, джинджифил и други съставки, доста често водят до раздразване на храносмилателния тракт и могат да навредят за правилното храносмилане/усвояване и от там да подпомогнат растежа на тумора.
Да набляга на зеленчуци - зелени чушки, зеле (лилавото е най-добро, когато е в сезон), краставици също.
Да намали плодове (особено цитруси) - минава основно на ябълки и лимони. Веднъж в седмицата става да разнообразява и с горски плодове (пресни малини и боровинки). Да яде по 1 ябълка на ден, както и по 1 лимон да си изтисква на два пъти (половинките) и да добавя по някое листо мента (приема се след обилно хранене).
Да приема и ябълковия оцет (нефилтриран, непастьоризиран, небистрен, натурално мътен) в умерени количества - капчици на ядене/ден (най-добре в супите).
Сутрините да пие леко затоплен зелен чай или матча. Да се ориентира към отказване на кафето (дори безкофеиново). Изброените също съдържат кофеин (макар в пъти по-малко).
Да мине на зехтин (студенопресован от кюспе) и многозърнест хляб. По 5-9 капки върху филията са достатъчни.
Ако има малабсорбция, да потърси храносмилателни ензими на растителна основа.
Да приема по 1 с. л. масло от канабис на ден - то ще помогне за болките и ще забави растежа.
Да се опита да ограничи (най-добре да спре напълно) болкоуспокоителните, защото освен че водят до пристрастяване и други странични ефекти, намаляват и имунния отговор, а от там и способността на тялото да се справя с туморните клетки.
До тук описаното следва да помогне като значително забави растежа на тумора и позволи на организма да се самоотрегулира и евентуално да задейства имунитета да го елиминира. Това би било добре, но в предвид на описания размер, за съжаление е малко вероятно.
Следващата ми препоръка не съм я изпитвал лично, но смятам, че би била особено ефективна в нейния случай, но е важно да отбележа, че е валидна САМО ако НЕ е алергична... Та, да потърси някой пчелар и да го помоли да ѝ "обслужи" с 1 пчела да я ужили по кожата, възможно най-близко до тумора (в нейния случай това ще е стомаха). Има редица научни публикации, които доказват, че пчелната отрова унищожава дори най-упоритите тумори (вероятно това е една значителна причина пчелите да са единствените насекоми, които така стремглаво намаляват на фона на бума на всякакви други вредители от типа на скакалци и т. н. ). Замислете се дали познавате болнави пчелари (занимаващи се от млади с това) и сами си правете изводите. Предполагам, че по 1 ожилване на седмица ще е достатъчно в продължение на няколко месеца, но пак повтарям - САМО ако не е алергична.
Надявам се да съм бил полезен.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: f5cbd2c2e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Гладолечение може да опита дали ще има положителен ефект.
Може да се свърже с билкар, който да я насочи към конкретни билки и да опита и други методи за алтернативно лечение.
За съжаление в такова положение няма голяма надежда, знаете и вие.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 1191738c75
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Специално за тумор на корема не знам, но за онкологични заболявания, по-специално - на гърдата: 1. Агарикус Блазей. 2. Б17 витамин 3. Фукоидан. 4. Гъби Пуешка опашка. Много чиста храна. Тинктура или чай от корен на глухарче, за изчистване на черния дроб. Успех!

 
  ...
преди: 10 месеца, 28 дни
hash: 8e802cdca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Забравих да допълня следните:
Да си прави слънчеви бани - по възможност 20 мин. /ден.
Да се движи - по 1ч. /ден разходка на чист въздух.
Да си разтваря по 1 ч. л. сода за хляб (натриев бикарбонат) в чая сутрин и да го изпива на гладно. След закуската да изяжда половин кофичка кисело мляко (до 2. 5% масленост).

 
  ...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 17faf93b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

9.   Номер 5, захарта или мелата се приемат изрично с готварската сода, защото раковите клетки нападат именно захарта и тогава готварската сода ги убива! Без сладкото раковите клетки не се насочват към готварската сода и не биват поразени от лечебните ѝ свойства!
Трябва да се има предвид това, че готварската сода произвежда и кислород в човешкото тяло, който също убива раковите клетки (неслучайно има и успешно лечение на рак с вкарван в организма кислород и по други способи). Раковите клетки умират и от температури над 42 градуса, поради което по време на прием на готварската сода водата трябва да е възможно по-топла.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 8e802cdca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

10.   Дори в едни зелени чушки има захар. Почти няма храна без въглехидрати и хранейки се разнообразно, човек без затруднение приема малко над необходимата дневна доза. Раковите клетки пак ще се насочат към храната, независимо дали в нея има 10г или 1г захари. Разликата в двата случая е, че излишната захар произвежда по-голяма киселинност в тялото, която благоприятства развитието им и занижава имунните способности на тялото (освен, че се отделя излишен инсулин и редица други хормони, които само затормозяват метаболизма и усвояемостта на кислорода от клетките). Именно алкалната среда убива микроби, вируси, гъбички и туморни клетки (дезинфектантите не случайно са алкални, а не киселинни).

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: c3526c7ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Хора, какви са тия глупости билки за тумор.
За тумор най-добре комисия в онкологията в София, да видят могат ли да я спасят въобще.
И дори да не могат поне ще й дадат правилните обезболяващи - зависи от болките, но се изписва окси обикновено.
Силните обезболяващи, които може да се приемат се изписват от онколог, а не ей така. Но шпа няма да свърши работа.

 
  ...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 65fbb54332
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

12.   Здравейте!

Благодаря на всички включили се в темата с конструктивни коментари!

Да поясня някои неща, защото когато писах темата, много бързах и не успях да обясня всичко.

1. Туморът е открит в късен стадий, защото допреди това не е имала особени оплаквания. Историята на заболяването е следната:

Преди два месеца започва болка в корема, водят я на гастроентереолог, той не открива гастоентереологичен проблем и я изпраща на акушерогинеколог. Гинеколожката не открива нищо. След това отново отиват на друг гастроентереолог, той също не открива нищо, но понеже не спира да я боли - дава направление за да я приемат в болница. В болницата и правят всякакви изследвания, и накрая я изпращат на скенер, където откриват тумора в коремната област, но не могат да го локализират точно къде се намира.

Открили са и тумора преди месец.

Близките я водят в друга специализирана болница, където и правят лапароскоска(бекръвна) операция. Вземат биопсия и оглеждат тумора с камера. Не пробват отстраняване, защото се оказва, че туморът е сраснал с червата, таза, бъбрека, яйчника, и според лекарите практически е оперативно неотстраним.

2. Жената е много възрастна - над 80г, което допълнително усложнява много нещата.

3. Относно сладкото - жената почти не яде сладко, защото е болна от диабет

4. В момента тя е много трудно подвижна

5. От около месец жената се храни много малко - почти не яде, защото я боли силно и постоянно, и няма никакъв апетитит, често и е лошо, понякога и се гади. Много е отслабнала и няма сили за нищо!



Затова първият ми въпрос е: има ли билки(или някакви хранителни режими), които могат, ако не да премахнат - то поне да стопират развитието на тумора?

Вторият ми въпрос е, има ли по-силни болкоуспокояващи (без зелена рецепта), с които да могат да намалят повече болката?

И още един допълнителен въпрос: има ли смисъл да се търси друго мнение, от друг лекар специалист(и от какъв точно) при този резултат от лапароскопската операция?


от Автора
Близките я водят в друга специализирана болница, където и правят лапароскоска(бекръвна) операция. Вземат биопсия и оглеждат тумора с камера. Не пробват отстраняване, защото се оказва, че туморът е сраснал с червата, таза, бъбрека, яйчника, и според лекарите практически е оперативно неотстраним.

2. Жената е много възрастна - над 80г, което допълнително усложнява много нещата.

3. Относно сладкото - жената почти не яде сладко, защото е болна от диабет

4. В момента тя е много трудно подвижна

5. От около месец жената се храни много малко - почти не яде, защото я боли силно и постоянно, и няма никакъв апетитит, често и е лошо, понякога и се гади. Много е отслабнала и няма сили за нищо!



Затова първият ми въпрос е: има ли билки(или някакви хранителни режими), които могат, ако не да премахнат - то поне да стопират развитието на тумора?

Вторият ми въпрос е, има ли по-силни болкоуспокояващи (без зелена рецепта), с които да могат да намалят повече болката?

И още един допълнителен въпрос: има ли смисъл да се търси друго мнение, от друг лекар специалист(и от какъв точно) при този резултат от лапароскопската операция?


от Автора

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: 17faf93b39
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Номер 10, захарта в сместа с готварската сода и горещата вода е своеобразен Троянски кон. Може да мислиш за захарта като за сиренцето в капана за мишки - ако няма сиренце, мишката не се насочва към капана и той не щраква около врата им. По същия начин и ако няма захар, раковите клетки не нападат готварската сода, за да бъдат поразени от нея.
Бащата на моя бивша приятелка успя да пребори "неизлечим" според лекарите рак на черния дроб по този начин. Тази рецепта той я прилагаше месеци наред и се излекува. Години наред си беше наред, докато поддържахме все още връзка тогава.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: 65fbb54332
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Авторът съм.

Извинявам се, че коментарът ми се е копирал неправилно!
(Станало е, защото сайтът снощи даваше някаква грешка и не искаше да приеме коментара ми)

Копирам кометара си отново, както трябва да бъде:


Здравейте!

Благодаря на всички включили се в темата с конструктивни коментари!

Да поясня някои неща, защото когато писах темата, много бързах и не успях да обясня всичко.

1. Туморът е открит в късен стадий, защото допреди това не е имала особени оплаквания. Историята на заболяването е следната:

Преди два месеца започва болка в корема, водят я на гастроентереолог, той не открива гастоентереологичен проблем и я изпраща на акушерогинеколог. Гинеколожката не открива нищо. След това отново отиват на друг гастроентереолог, той също не открива нищо, но понеже не спира да я боли - дава направление за да я приемат в болница. В болницата и правят всякакви изследвания, и накрая я изпращат на скенер, където откриват тумора в коремната област, но не могат да го локализират точно къде се намира.

Открили са и тумора преди месец.

Близките я водят в друга специализирана болница, където и правят лапароскоска(бекръвна) операция. Вземат биопсия и оглеждат тумора с камера. Не пробват отстраняване, защото се оказва, че туморът е сраснал с червата, таза, бъбрека, яйчника, и според лекарите практически е оперативно неотстраним.

2. Жената е много възрастна - над 80г, което допълнително усложнява много нещата.

3. Относно сладкото - жената почти не яде сладко, защото е болна от диабет

4. В момента тя е много трудно подвижна

5. От около месец жената се храни много малко - почти не яде, защото я боли силно и постоянно, и няма никакъв апетитит, често и е лошо, понякога и се гади. Много е отслабнала и няма сили за нищо!


Затова първият ми въпрос е: има ли билки(или някакви хранителни режими), които могат, ако не да премахнат - то поне да стопират развитието на тумора?

Вторият ми въпрос е, има ли по-силни болкоуспокояващи (без зелена рецепта), с които да могат да намалят повече болката?

И още един допълнителен въпрос: има ли смисъл да се търси друго мнение, от друг лекар специалист(и от какъв точно) при този резултат от лапароскопската операция?


от Автора

 
  ...
преди: 10 месеца, 26 дни
hash: c3526c7ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Прост народ - слаба държава.
Ще лекуват рак с билки, сода и захар (при диабетик! ).
Щом е в късен стадий и няма възможност за операция това обикновено си е смъртна присъда. Поне я заведете на онколог да й изпише правилните обезболяващи, да не се мъчи.
Но-шпа моля ви се...

 
  ... горе^

...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: f579756fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Не съм някакъв специалист но знам че колкото по-възрастен е човекът, толкова по-бавно му се развива ракът. Единия ми дядо имаше рак на белите дробове. доживя преклонна възраст а пък рак е имал от 20 години и освен баба ми никой друг не разбра. Най какрая почина от нещо друго, но беше на почти 90 години. До последно пушеше по 2 кутии на ден от най-долнопробните цигари които могат да се купят.

Някаква съседка, всяка година и откиравт някъкви тумори някъде. Ама нищо и няма - върви, говори, ходи да пазарува и т. н. Сямо от време на време я наболява от време на време. Почти 80 годишна жена.

Пак казвам - не разбирам от медицина. Възрастта в този случай е плюс - при възрастия организъм всичко става по-бавно, включително и развитието на рака. Верожятно зависи и от самият рак - на един приятел дядо му си отиде на 80 години - както беше жив и здрав, откриха му тумор в главата и умря няколко месеца по-късно в мъки. При авторът вярвам че случаят не е такъв. Баща ми почина миналата година от рак на стомаха. За няколко месеца отслабва драстично и умря в болницата.. беше на 60 и няколко години. Меко казано, гадна работа са тия болести и се моля наякой някога да намери ефективен лек срещу тях.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: ff1514c8a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Със сигурност ще се подразните, но жената е над 80 годишна... няма смисъл от лечение, а и няма да се излекува. Ако много я боли, да си пие обезболяващите, но и това не е живот... гледала съм раково болен в последен стадий и смъртта е изходът от всички мъки.

 
  ...
преди: 10 месеца, 25 дни
hash: f284855962
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   До номер 15

Разбира се, че ще бъде заведена на онколог, но все още не е готова епикризата и резултатите от биопсията.

От болницата не и изписаха никакви обезболяващи лекарства!

Всички знаем, че в нейния случай това принципно е смъртна присъда, но сме решили да направим всичко възможно, според силите си, за да и помогнем, и ако е възможно - да оздравее, или поне да не се влошава повече!

Разбира се, живота и смъртта са в Божиите ръце и Господ определя, кога ще вземе човека при себе си!

Но ние като хора, сме длъжни да направим всичко възможно, за това, което зависи от нас! А оттам нататък ще се молим и ще се надяваме на Бога!

от Автора

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: f284855962
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   до 17

Не се дразня! В това, което сте писали има истина.
Това е едно голямо страдание и изпитание за нея, а и за всички нейни близки хора! Но щом Бог го е допуснал, значи то ще принесе душевна полза на всички!

Но аз и другите и близки, считаме, че не можем просто да я оставим! А трябва да направим всичко според силите си, за да и помогнем! Затова търся и тук помощ от хора, които са преминали през нещо такова и могат да дадат практически съвети за облекчение на състоянието й, и евентуално за подобряване!

А иначе духовно - ние сме я подготвили! (Всички нейни близки (и тя също) - сме въцърковени и вярващи православни християни. ) На Великден тя се изповяда и прие Св. Причастие. А малко след това викнахме свещеник в дома й, и той и направи Маслосвет(Елеосвещение) - това е Тайнство, което обичайно се прави на тежко болни хора.

 
  ...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: 6750c11d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Болките при раковоболни са ужасяващи. Тривиалните обезболяващи нямат ефект. Нека направи консултация с лекар онколог, за да прецени какво да й предпише. Билките няма да помогнат за това. Знам, защото имам примери в семейството. Може би паракофдал/темпалгин/Напроксен на първо време, задължително с Фамотидин за стомаха.

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: c3526c7ba7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Резултатите от биопсиите много ги бавят, наистина.
При вас става дума за рак последен стадии, със засегнати важни органи в коремната кухина, така че това, че ще спре да се развива ракът или че ще оздравее просто го забравете.
Най-доброто, което може да направите е да я обезболите качествено.
Без рецепра паратрамол е хубав медикамент. Също ако успеете да вземете аулин без рецепта. Или звъннете в болницата и искайте да й изпишат нещо по-силно, като може да си платите една консултация с онколог в същата болница, колкото да й изпише обезболяващо.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 24 дни
hash: f284855962
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Взехме й витамин B17 и конопено масло, понеже разбрахме че и двете помагат за спиране на развитието на раковите клетки.
За болките, засега й даваме Дорета и спазмалгон/нош-па.


до 20 и 21

Ще направим такава, консултация с лекар онколог, но първо чакаме епикризата и резултатите от биопсията.
Благодаря за лекарствата, които сте написали, ще ги имаме предвид!


Автора

 
  ...
преди: 10 месеца, 23 дни
hash: f3bf25543b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Наивно е да се мисли, че някакви билки и диети могат да помогнат при онкологични заболявания.

Какво е нужно:
Контрол на симптомите:

Липса на апетит и отслабване - нужна е високо калорична храна. (фресубин, фортимел). При силно отслабване евентуално парентерално хранене с венозни системи (в болница) за стабилизация.
Гадене - медикаментозно лечение с метоклопрамид или ондансертрон.
Болки - силни обезболяващи без зелена рецепта НЯМА. При по-голямата част от онкологичинте пациенти с правилните лекарства могат да бъдат постигнати много добри резултати. Пристрастяването при тази възраст и най-вече късен стадий не бива да притеснява никого. Започва се със слаби опиати (тилидин, трамадол) и може да се стигне до силни такива. (фентанил) в комбинация с други обезболяващи

Следващите стъпки: Изчакват се резултатите от хистологичното изследване. (биопсията) То ще покаже, какъв вид е тумора, колко е агресивен и дали има възможност за т. нар. целенасочена терапия (targeted therapy). След като операцията се изключва като възможност, остава химиотерапия, имунна терапия и/или лъчетерапия. С тези възможности, в зависимост от стадий и вид на тумора, могат да се постигнат добри дълготрайни резултати.

Лечението може да бъде координирано от специалист в областта - онколог. Лекарствата, посочени по горе също трябва да се изпишат от лекар специалист, който да види състоянието на пациентката и да прецени правилната комбинация.

 
  ...
преди: 10 месеца, 22 дни
hash: 09b5964fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Последните два дни болната започна малко по малко да се храни -Слава Богу! Все още почти не може да се движи - водят я, за да ходи до тоалетна. Болките й засега са сранително поносими, но често казва, че и е лошо.


до 23

Благодаря за лекарствата, които сте написали, ще ги имаме предвид!
За по-силни обезболяващи - ще питаме личната и лекарка.
Ще направим и такава консултация с лекар онколог, но първо чакаме епикризата и резултатите от биопсията.


Автора

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 2 дни
hash: 09b5964fa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Резултатът от епикризата вече излезе.

Накратко: туморът е злокачествен, но няма разсейки. Препоръката на лекарите правили лапароскопската операция е лъчетерапия.

Но близките се притесняват, че болната е отслабнала много, не иска да яде, хранят я много трудно и почти насила. Също и почти не може да се движи. Двама човека я водят до тоалетна...

Аз лично говорих с моя позната лекарка и тя каза, че по-добре да не се прави лъчетерапия, защото в нейното състояние това няма да помогне, а може само да ускори краят и...


Ще ви помоля за вашите мнения: има ли смисъл в този случай да се прави лъчетерапия?

Има ли някой да си е правил лъчетерапия? И как се е чувствал след това?


Автора

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker