Хиперфагия и затлъстяване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хиперфагия и затлъстяване
преди: 11 месеца, 6 дни, прочетена 807 пъти
Има ли някой, който се е справил с това ужасно хранително разстройство и как го е постигнал?
Трябва да сваля около 90 кг от себе си и самата мисъл ме ужасява. Вижда ми се невъзможно и безкрайно.
Уж започвам все от утре и нищо не става. Не мога да контролирам нищо.

Ж31

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 1f129449fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   И аз имах подобен проблем, след като преди това бях на ръба на анорексията. От единия полюс, скочих към другия. Качих почти 30 кг за 1 година. По същия начин не успявах да се контролирам. На мен любовта ми помогна. Бях се "залюбила" с един човек в интернет пространството и след много писане, определихме дата, на която ще се видим. Естествено, не исках да ме вижда в това състояние, затова се мотивирах да отслабна. Просто спрях да ям по две порции от всичко, продължавах да се храня с всичко - дори и нездравословно, просто не прекалявах. Ако ям дюнер - ям само един, а не по цели два както бях преди. И така докато дойде време за срещата вече бях отслабнала не с диети, а с нормално хранене (без често преяждане). Постепенно, след срещата ни продължавах да слабея. Върнах си килограмите в рамките на една година вече бях слаба. В момента съм жена на 25 години. Тогава бях на 20.
Човек трябва сам да си помогне. Аз също не успявах и никой не знаеше какво ми е. Дори майка ми ми казваше, че много чета в интернет и едва ли не ѝ говоря глупости за състоянието си (хиперфагията). Според мен нещо трябва да те мотивира, така както беше при мен. Дали любов, дали някое хоби... Вярвам, че ще успееш да се справиш! Успех!

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 38c8ee51b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Убедена съм, че не си качила тези килограми за седмица, нито за месец, може би нито за 6 месеца. Не гледай това страховито число като нещо, от което трябва да се отървеш в следващите 15 дни.

90 килограма могат да означават -1 килограм в следващите 7 дни. -5 следващият месец или пък -3. Всичко, което е подобрение на състоянието ти от предишния ден, от предишната седмица или месец, е прогрес. Колкото и бърз или бавен да бъде той, е крачка напред в правилната посока.

Започни днес, не е лесно, но не е невъзможно. Пътят ще бъде толкова труден колкото сама си го направиш. Понякога ще има стъпки назад, но не им позволявай да се превръщат в завой в обратната посока. Учи всеки ден, повече за себе си и повече за тялото ти.

При възможност се консултирай с психолог, диетолог, треньор.. Потърсете заедно причините зад неконтролируемото преяждане и преборете малкият зъл глас, който опитва да саботира ежедневието ти.

Вярвям, че си силна и ще успееш. Просто започни, тръгни и не спирай. Резултатите ще дойдат, няма друг вариант! И ти ще си горда, уверена и обичаща себе си и навиците си отново!

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 8fe2b33373
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Трябва да тренираш всеки ден.
Това е начина.
Запиши се на някой фитнес или прави упражнения във вас.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: b3a5ecd696
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Всъщност наистина е безкраино. Диета означава начин на хранене който всъщност не е временен, а го избираш за цял живот.

 
  ...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: 15074d2ba9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хем е лесно - просто спираш да ядеш, хем е трудно - воля трябва. Като чета, че вместо "лакомия" си написала "хиперфагия" ми става ясно, че все още не си осъзнала какъв е проблемът. Дано успееш на някакъв етап. Успех!

 
  ...


...
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: cb3243c46f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз имам същия проблем и ми е много трудно. Въртя се в един кръг. С интерес ще следя темата.

 
  ... горе^
преди: 11 месеца, 6 дни
hash: d49fd04857
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   М30 -
Имате нужда от правилно хранене и търпение. Съветвам ви да разгледате храни с висок протеин и ниски въглехидрати и да се заредите с търпение.
Резултатът който очаквате ще постигнете след не по-малко от година и половина Най-трудни са първите седмици и месеци.
От 2 години се храня правилно, спортувам редовно, а всичко започна на сила. Сега ме е яд, че не съм се мърдал през годините.
Започнете на малки стъпки и учете нещо ново за храненето, а постепенно и за спорта всеки ден. С търпение нещата се получават.
П. С. Съвет за началото - заместете едно вредно с едно полезно и след това постепенно го спрете. Само от спирането на захарта и хляба за 3-4 седмици ще почувствате огромен прогрес.

Успех!

 
  ...
преди: 11 месеца, 4 дни
hash: 55b6e6da4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря на всички за отговорите.

Н6 ще споделиш ли за теб? Знам за това с въртенето в кръг. Ужасно е.
Хранителните разстройства се отключват след нещо преживяно в миналото.
Жалко и доста нараняващо е, че хората вярват на анорексиците, но на тези с хиперфагия не. Наричат я лакомия.. Доста самотно ми става след такива изказвания, но не мога да променя света.

 
  ...
преди: 10 месеца, 27 дни
hash: c397897f02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Едно ще ти кажа - игнорирай всеки, който ти казва диета. Диетата винаги е временно нещо, а лишаването то някой нутриент, примерно мазнините после ще те накара да погълнеш огромни количества от него и познай? ЙоЙо ефект. За да си с такова затлъстяване ти с начина си на хранене си предизвикала някакъв хормонален дисбаланс. Без да ми казваш как живееш аз ти казвам, че ядеш много пъти на ден. Вероятно прибавяш си солидни количества чипсове, кока кола и сладки. Това са "безсмислени" калории от които тялото ти няма нужда и трябва веднага да захвърлиш и то завинаги. Ти имаш с пълна 100% сигурност инсулинова резистентност - т. е. клетките ти не реагират на инсулина, които се произвежда в тялото ти и вследствие на това трупаш подкожна мазнина и си постоянно гладна. Ще трябва да се назориш да елиминираш всички излишни хранения и да си само на закуска, обяд, вечеря като за начало. Казвам начало, защото следва да елиминираш и закуската после. Преди да мислиш за килограмите ти трябва да оправиш тази инсулинова резистентност, защото тя те дърпа назад и ще те дърпа още по-назад ако ескалира в диабет тип 2, който при твоите килограми е напълно неизбежен. Но, както казах, тази резистентност може да се реверсира. 3 хранения на ден за месец, после минаваш на 2 без закуската, 16 часа не ядеш т. е. - така тялото ти ще има време да почине, да започнат други процеси в него, които вървят при нисък инсулин и ниска кръвна захар. Когато се адаптираш на 2 яденета на ден ще трябва да минеш и на едно. Не се безпокой, защото вече инсулина и кръвната ти захар ще са значително по-ниски и съответно и чувството за глад ще е по-слабо. И ще трябва да държиш на 1 ядене (но пък добро) за около 1 година, докато реверсираш инсулиновата резистентност. Когато това се случи, повярвай ми - всичко ще е по-добре в тялото ти, процесите ще са по-добри и няма да пълнееш така. Разбира се за 1 г. ще си загубила значително количество тегло, ако не и всичко излишно. Проблема е инсулиновата ти резистентност, повтарям. Мине ли годината ще се върнеш бавно на 2 яденета на ден, после на 3 и край. Стоиш така, просто приемаш, че никога няма да ядеш чипсове и сладки както преди (а най-добре и изобщо) и продължаваш напред.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker