Паник атаки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паник атаки
преди: 10 месеца, 20 дни, прочетена 596 пъти
Здравейте! На 24 години съм, преди 6-7 години ми се появиха паник атаки, две години си бях вкъщи без социален живот, без приятели, без нищо. Бях непълноценна и много ми тежеше. Преди две години си намерих приятел (живеем заедно), всичко беше отшумяло, чувствах се добре, все по-рядко имах паник атаки, но от около две седмици започнаха отново и не знам какво да правя. Постоянно чувство за безпокойство, ръце и крака се потят, сърцето лупа и тупа и се прибрах вкъщи при родителите си, мислейки си, че ще съм по-добре, исках просто да се успокоя и да отшумят, ни за съжаление стават по-зле и не знам какво да правя, помогнете! Не се чувствам пълноценна, не мога да правя нормалните неща, постоянно рева и не ми издържат психиката и нервите на това. Не знам от време ли е, какво е….. има ли хора, сблъсквали се с това? Как се справяте, приете ли нещо? Казаха ми да отида на психолог, но не съм сигурна, че ще ми помогнат там, поръчах си хранителна добавка за тези неща и утре ще пристигне, надявам се да помогнат!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 528cfdd148
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Трябва да вземеш спешно в лудница, защото може да навредиш на себе си или на близък като започнеш хептен да откачаш.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 906350c30a
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Виж, панически атаки не се оправят с консултации в споде-то. Трябва си работа с психолог.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 822c9c829e
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей. Напълно разбирам за какво говориш, тъй като и за мен това е ежедневие треперене и трудност да дишам. Препоръчвам ти медитация, техники за дишане за успокояване и най-вече се опитай да оставяш паник атаките и тревожността да отминат вместо да ги потискаш. Звучи нелогично, но ако се бориш срещу тези чувства само се увеличават. Следващият път като започнеш да усещаш симптомите си кажи добре, в момента съм тревожна/имам паник атака, хайде да видим колко е зле.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 19 дни
hash: 55f22cf7bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Отиди на специалист да ти предпише медикаменти, да не ти пука, случват се такива неща, но всичко ще бъде наред.

 
  ...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: a1924ec83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На първо време трябва да спреш да пушеш ако пушеш и да спреш секса ако правиш, също така трябва да посъветваш приятеля ти да направи същотото най вече цигарите ако пуши понеже ако сте свързани духовно когато той пуши се отразява пряко и на теб. Цигарите са в основата на тези "атаки" с лекарства няма да стане това е на духовно ниво.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 18 дни
hash: a1924ec83d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Напиши си на лист какво не трябва да правиш понеже в нова състояние ще ти е трудно да запомняш и си ги препрочитай и добавяй ако се сетиш друго.... прости ми ако съм те разгроил, с нещо не е било умишлено.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 17 дни
hash: 105f417fc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз минах през този Ад, паник атаките ми съсипаха живота, но няма да ти пиша роман и да се жалвам тука. Ще ти дам просто няколко съвета, надявам се да ти помогне поне малко. Първо - посети психолог, не психиатър. Гледай да не се докараш до там, че да се налага да пиеш антидепресанти. Аз пих две години и без ефект, просто си втълпявах, че ако изпия хапчето няма да ми стане зле, което е глупаво. Както всяко лекарство, антидепресантите помагат за едно, вредят на друго. След спирането им пак могат да се появят симптомите, да не говорим, че някои хора трудно ги отказват, познавам такива, които и до болница стигнаха и то от "лек антидепресант". Може да се справиш и сама, макар че знам колко ужасно може да бъде. Имах ПА в гимназията, после изчезнаха и след известно време се появиха с пълна сила, така че те разбирам. Второ- колкото и да ти е зле, продължавай да правиш същите неща както преди - излизания, пътуване с автобуси, ходене по магазини, работа. Като правиш нещо, по-рядко ще обръщаш внимание на това, че ти е зле. Ако ти става зле в магазин, всеки ден ще влизаш, първо за 5 минути, после постепенно увеличаваш престоя докато видиш, че няма страшно. Същото се отнася и за другите неща. Ако се затвориш у вас, няма да става по-добре.

 
  ...
преди: 10 месеца, 16 дни
hash: 0ee12c4b26
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   М30
Здравей,

За начало ще ти кажа, не си сама - всеки 3 на света страда или е страдал от това. Просто е тема, която никой не споделя, за да не го помислят за луд.
Първите 2 години при мен се скитах, като луд понеже дори не знаех, че това което изпитвам се нарича безпокойство и паник атаки. Обиколих всички типове специалисти (буквално), не ми се говори какви пари отидоха за изследвания и медикаменти.

Решението: За да го разбереш, трябва да се съсредоточиш върху информация, която трябва да разбереш и след това с нея да погледнеш себе си. Има едно сайтче, което на мен ми даде старт и ми отвори очите за какво иде реч - strahbg. com
ВАЖНО: всичко вътре не е съвет или насоки, но от там ще научиш, че правилните медикаменти психотерапията са решение за това бих казал дори на първо място спорт и премахване на излишните допаминови буустери. Ако последното изречение те обърква, горе в коментарите забелязах попадения за такива примери - неща, които ти доставят удоволствие на готово: Наркотици, алкохол, цигари, кафе, порно и мастурбация, компютърни игри, енергийни напитки и др. -
Няма как да позная кое е при теб, но съм сигурен, че имаш поне един такъв.

Медикаменти и добавки са за хора, които са с доста лека тревожност - най-разпространеното е мента глог валериан (по известно, като валидол)

Съвета ми е - потърси помощ от психолог или от човек преминал през това. Поне 10на сеанса (най-вероятно първите 2-3 ще са при различен психолог докато намериш своя човек). Образовай се по темата, премахни всичко вредно, спортувай и жиова ти ще стане прекрасен. А докато достигнеш това и ти се струва невъзможно, терапия медикаменти помагат да стигнеш "по-лесно".

Ако мога да ти помогна с друго, сподели!

Успехи!

 
  ...
преди: 10 месеца, 15 дни
hash: 97dd2ea8ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Зарежи горните съвети. Работи над самочувствието си и всичко ще е наред

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 12 дни
hash: abecb3c5e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Авторката:Паник атаките ми се появяват, когато съм най-спокойна. Идват изведнъж, старая се да ги контролирам, но не се получава изобщо, ляха ми куршум, хвърляха ми брашно и мислех, че поне малко ще отшумят тези гадости, като пия и relaxiterra хранителна добавка, но уви.. явно трябва да потърся психолог! Не пия, пуша цигари, мислейки си, че ме успокояват, но и от тях трябва да се оттърва. Благодаря ви за съветите!

 
  ...

...
преди: 10 месеца, 8 дни
hash: ec239775f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторке, при мен паник атаките се появиха от стрес, защото изпълнявах чужда воля и не правех това, което искам. Мачкаха ме. Не вървях по своята пътека и не живеех собствения си живот както аз го искам. Като мина този период и се освободих, добих самочувствие и вече нещата стават както аз кажа. Не бих ги нарекъл даже паник атаки, а по-скоро химически атаки. Имаш чувството, че някой те е дрогирал. Както казваш, в спокойно състояние изведнъж все едно отровата започва да действа. Временното решение, което аз намерих е (колкото и глупаво и парадоксално да звучи), да си задържиш дъха за 1 минута. Случвало ми се е да не се усещам как хипервентилирам. Мислиш си, че дишаш нормално, но не се усещаш. И докато се усетиш, ръцете и краката мравучкат, лицето изтръпва и става много интересно. Ако си запозната с Wim Hoff метода на дишане, същото усещане. Та, със задържането на дъха започнах успешно да пресичам атаките на мига и не съм имал атака от вече 7 години. Не си губи времето с баячки и куршуми и тем подобни бабини глупости, нито давай на някакъв престилкар да те тъпче с успокоителни. Това се лекува отвътре от самия страдащ. Помисли си своята воля ли изпълняваш в живота, или някой ти казва как да живееш, и защо се чувстваш в такава безизходица, че стресът да избива с паник атаки. Пиши, абониран съм за темата, ще следя.

 
  ...
преди: 9 месеца, 26 дни
hash: c25366fdf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Задължително отиди на психолог. Най вероятно психиката ти е нестабилна от еднаквостта в живота ти. Имаш нужда от нещо ново - и най вече от някаква цел в живота. Човек се вкарва във филми от неангажираност. Намери си хоби, приятели, социална среда, запиши се на спорт и всичко ще се оправи. Ходи с приятеля ти някъде в природата. На планина, море, гора. Гледай да поддържаш добри отношения с хората, преусмисли кой са наистина твоите хора и кои са просто в живота ти по съдба. Във всеки случай, ще имаш нужда от задължителни контакти с позитивни и приятни хора за теб, на които им имаш доверие. Помисли дали си наистина щастлива с приятеля ти или си с него просто за да не си сама. Ако имаш неща за доизглаждане и мълчиш - недей. С мълчане нищо не се решава. Ако има нещо говорете и го изяснете. Общо взето само ти знаеш защо се намираш в това състояние. Какво ти липсва?

Друг съвет, който най вероятно пак ще те нацели добре. Започни някакъв спорт - фитнес, йога, какъвто ти е кеф и го прави редовно. Бъди постоянна, защото с тялото укрепваме и психиката. Започни да се храниш една идея по здравословно. Готви си. Ако неможеш научи се, това ще ти даде допълнително самочувствие и ще се чувстваш по добре от наученото. С Храненето, Тренировките, Позитивните хора, Цел в живота и Предприемането на действията по всичко това няма как да се чувстваш нещастен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker