Мнение за антибиотиците и децата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мнение за антибиотиците и децата
преди: 10 месеца, 1 ден, прочетена 441 пъти
Здравейте! Имам две деца на 14 и 9 години. От началото на годината около 4 пъти пият антибиотици. Вируси, бронхити.... Опитвам се да им засиля имунната система, но не става. Какво ви е мнението за антибиотиците? Всякак се боря да ги избегна, но не става. Майките покрай мен се хвалят, че техните деца им минава без антибиотици и аз се чувствам много зле, че моите пият. Има ли родители в подобно като моето положение? Моля, дайте ми някакъв съвет!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 месеца, 1 ден
hash: f0b3fc0209
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Антибиотиците са предвидени за бактериални инфекции и не могат да се спрвят с вирусни инфекции.

 
  ...
преди: 10 месеца, 20 часа
hash: db3dbc4c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   антибиотик преведено значи - против живoта. Какво не ти е ясно? За съжаление най-голямото изобретение на модерната ни медицина е просто да убие микробиологичната фауна, а не реално да лекува проблема. Тялото знае как да се лекува, т. н. "лекари" не знаят. Неуспорим факт. Всеки родител трябва да е наясно с това и да прибягва до лекари само в краен случай - да убият нещо, да изрежат нещо. Те това могат и в краен случай, това се налага. Родителите които все се притесняват за децата си, и постоянно ги подлагат на "лекарски интервенции" скапват здравето на децата си.

 
  ...
преди: 10 месеца, 19 часа
hash: efe6be2dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Давай им Парокфдал.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 16 часа
hash: 3fb5418183
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Пробвай без първо, аз им давам противоалергично и акеир, за сега няколко пъти ги избегнахме. Била съм с две деца в детско отделение и предпочитам да е през устата, отколкото пак да изпитвам ужас да са в болница.

 
  ...
преди: 10 месеца, 9 часа
hash: 728d189a63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Купи си книгата на д-р Михайлов хомеопатията, не вярвах въобще в хомеопатията, но се зоказа.

 
  ...


...
преди: 10 месеца, 7 часа
hash: 3cdb59f9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Антибиотик не се пие при вирусна инфекция. Моите две деца за двадесет години да са пили общо 5-6 пъти антибиотик все заради бактериална инфекция. Смени си личния лекар. Нормално е да вдигат температура 4-5 дни, да имат хрема, дори кашлица. При първи симптоми незабавно давам авирон рапид, витамини. При хрема - промивки на носа прави със спринцовка натриев хлорид на всеки час. При болки в гърлото - пак на час и половина впръсквания на един спрей с невен. При кашлица - билков сироп или бронхексин. Никакво изнежване. Леко обличане. Нощем зимата спане на студено, защото иначе въздухът става сух.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 895233ba88
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Здравейте, номер 2 ти си психо това което пишете е във вашата глава. Сега на темата: всеки човек (дете) е с различен организъм едни са силни и здрави други не. Работата е там, че антибиотиците не се дават за щяло и не щяло, те се дават само тогава когато е необходимо и лекарите, който дават на децата ви антибиотици за вирусни инфекции не са добри лекари, освен ако не ги дават в краен случай, какво ще рече това антибиотик се дава при напреднала вирусна инфекция само тогава когато тялото не може да се справи и започват инфекции защото вируса подпомага развитието на бактериии и тогава идва страшното и следователно тогава се дават антибиотици, а не от 2 ден на вирусното забиляване. Антибиотик се дава само тогава когато се направи антибиограма и се изолира микроорганизъм да знаем точно какъв антибиотик да дадем на детето и какво да правим не да си играем на руска ролетка, сега е модерно заради ковид да се дава за това всеки се подсугорява да не би нещо да стане и има защо, но вие като майка сте длъжна да следите за това и когато имате зор да смените лекаря не всички са добри. Антибиотиците са опасни не защото те са такива чак толкова много, а защото избиват полезните бактерии в цялото тяло освен тези в червата, следователно организма отслабва и на тяхно място могат да дойдат лоши бактерии така се намаля и пройзводството на винамини от чревната флора на витамини Б за това човек трябва да избягва ако не е наложително, но запомнете хора ако медицината не беше напреднала и ако не бяха открили антибиотиците хората можеше сега да омират от една обикновена настинка и знайте едно антибиотиците всъщност са природен продукт те не са измислени от човек освен синтетичните които са измислени защото старите стават не потребни, а бактериите резистентни защото и бактериите еволюират. Антибиотиците се произвеждат отново от микроорганизми гъбички, актиномицети и бактерии когато едно време не е имало антибиотици хората са се научили да ядът плесени за да се лекуват, всъщност и така са се открили антибиотиците така че ние трябва да се научим, че всъщност антибиотиците не са най страшнито нещо но като всяко лекарство трябва да се внимава без тях бихме било доста обречени на мъки и страдания.

 
  ...
преди: 3 месеца, 14 дни
hash: 92356c2205
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Няма страшно, някои деца боледуват често. Аз самата допреди година бях през няколко месеца болна.
Давай витамини. Пчелен прашец (в кисело мляко, прясно мляко, но задължително консултация с педиатър преди да го даваш, защото може да имат алергия към пчелни продукти ), продукти с коластра.
Спирулина също помага, но както казах питай, за всеки случай лекар.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker