Цистит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Цистит
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2987 пъти
Здравейте, вечния проблем както и при много други жени наречен цистит. На 22 год. изкарах на скоро втора бъбречна криза, при което доктора ми каза, че имам много кристали в бъбреците, песъчинки в левия и една по-голяма с размер вече 4 мм.

Пия вода, колкото мога повече, чай на Ламбрев., цистон. Може би вече всичките билкови неща съм изпила в аптеката. Гледам да не пия антибиотици, но явно няма как. Чувствам се много напрегната и без настроение. Вече дори и нормален сексуален живот нямам, защото всеки път ме е страх че след това започва отново този порочен кръг, изследвания, некомпетентни лекари, защо те помагат да решиш проблема временно. Поддържам висока лична хигиена и т.н.

Снощи бях на рожден ден. Изпих 1-2 чаши уиски, може би не повече от 150 гр. с кола и вода и ето днес не ми е добре. Усещам онова гадно парене, когато ходя до тоалетна. Утре мисля да си направя стерилна урина и да видя какъв проблема. Омръзна ми вече така постоянно да се притеснявам и по лекари да ходя. Не знам какво да правя. Ужасно е това и на никого не го пожелавам. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 09f5ccb8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Продължавай все така с много вода - поне 2 литра на ден извън останалите напитки.
И пробиотици! Кисело мляко, бирена мая, прополис /клеева тинктура/, цикория и много други. Потърси из интернет.
Обличай се и си обувай краката топло.
НЕ ЗАБРАВЯЙ ТЕЗИ СЪВЕТИ всеки ден!
ПОМАГАТ.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 8f9eabb56d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Права си - вечният женски проблем! Сигурно лекарите са ти казали вече - никакъв алкохол, газирано, кафе. пикантни храни. И наистина много, много вода. Също така - забрави прашките и обличай памучно бельо.

При мен има голямо облекчение от топло - топла вана или пластмасово шише с топла вода (колкото можеш да търпиш), което да гушнеш между краката си или да сложиш в долната част на корема. Може да се стори смешно на някой, но който е патил - знае... На мен лично ми се отрази добре антибиотикът "Нолицин", пих го 10 дни. Но все пак това го решава докторът. Успех и бързо оздравяване!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: cd110a0116
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Дано се оправиш мила!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0554fd6770
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   2 и аз съм опитвала да се топля по този начин с вентилаторна печка, но наистина най-много помага ваната. Изпитвам моментално облекчение, но не е там работата. За временното оправяне е ясно. Също ако постоянно пия цистон или чай от мечо грозде се чувствам добре, но това просто означава, че не съм излекувана.

Мисля да си направя микробиологично изследване, защото единствения път, в който ходих по лекари, след който пих ципрофлоксацин и уростим няколко месеца, ми помогна толкова "много", че сега малко да захладнее ми се получава веднага пак.

Няколко пъти сама си повтарях тази програма. Лекарите могат само да казват: "пий това и онова и ще си добре". Хубаво, но това, че съм добре само докато го пия означава, че не съм се оправила...

Относно секса, бях писала един коментар, който в последните месеци се затвърди и аз нямам проблеми. Може да е смешно, но е хубаво да се изпикавате веднага след секса за да се прочисти уретрата. Винаги, когато го правя съм добре.

Един път заспах за половин час, след което пак се почувствах неприятно, но поне беше временно. Колко повече време минава, токова по-зле.

За мен единствената ми надежда е в изследванията, които мисля да правя сега + памучно бельо, хигиена, вода и топли дрехи, като последното е малко трудно при модата с ниската талия, която харесвах.

Интересно ми е дали някога ще се появи жена, която да каже, че се излекувала, за да разберем какво трябва да се направи, въпреки че не е гаранция...

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 547686059e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Аз го получих и при двете бременности в ранните месеци. значи втория път ме достраша да пия хапчета и започнах с компреси от мед затоплят и ядях доста бяло грозде. за 3 дни се оправих

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 09f5ccb8da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Нали питаш за жена, която се е излекувала - аз писах мнение №1.
Когато бях 21-24 годишна страдах много често, всичко, което описваш ми е познато.

Тези неща, които съм написала по-горе наистина помагат - много е важно чрез пробиотици да си осигуриш нормална чревна микрофлора. Липсата на такава води до бактериални нашествия има пряка връзка с цистита.

Сега съм 38 годишна и мога да кажа, че през последните 15 години едва ли съм имала повече от 2-3 пристъпа и те минават моментално само от вода.

Още един съвет - без разбира се да стигаш до крайности. Намали до известна степен сладките храни и включвай редовно по някой плод и зеленчук в менюто си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker