Моля ви помогнете! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29809)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18613)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моля ви помогнете!
преди: 9 месеца, 18 дни, прочетена 647 пъти
Здравейте, ще съм благодарна, ако някой може да ми препоръча добър психолог в София. Опитвам се да се справя сама с депресия и тревожност, вече от една година, но не става. Не издържам вече, имам и семейство, проблемът не е провокиран оттам и ми е много тежко, че не мога да бъда пълноценен партньор и родител. Не знам на къде да се насоча, и без това се притеснявам да говоря открито за проблемите си и бих искала да намеря някой лекар с адекватен подход. Ще се радвам да споделите, ако имате впечатление.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 месеца, 17 дни
hash: 694bc12839
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Съветът ми е да се обърнеш към психиатър, но към който ще изпиташ доверие. Леки лекарства биха могли да те измъкнат от този химически дисбаланс. Трябва обаче, да контактуваш редовно с него и да обсъждате състоянието ти, както и действието на лекарствата. И, ако е необходимо, те да се променят. Тези прегледи се заплащат от здравна каса, за разлика от психолога. Психиатрите препоръчват и терапия с психолог, така че ако имаш финансова възможност, направи и това. Сега, тук ще прочетеш всевъзможни глупости против антидепресантите, но понякога без тях не може. Освен това, е наложително психиатър да ти постави диагноза. Те работят в болници, имат богат опит с пациенти и лекарства, можеш да получиш болничен. Докато, доста психолози се навъдиха и аз съм доста скептична, че всеки е компетентен в занаята си.
Личното ми мнение е, че имаш личен проблем който те трови и ако не го решиш, той непрекъснато ще те подтиска.

 
  ...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: 694bc12839
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Пропуснах нещо много важно, човек който е стигнал до депресия, сам трябва да направи нещо за себе си. Да елеминира, по възможност, хора които го тровят, ако трябва да си смени работата, да не поема задълженията и на околните, да си пуска някои несъществени ядове покрай ушите, много важно- да прави неща, които са му приятни. Повече дейности сред природата, на въздух и физически натоварвания. За последното, дори трябва да се напъва да го прави, защото в депресия лесно може да изпадне в пасивност, поради липса на енергия, наслада от хобита и др. приятни занимания.
За антидепресантите-от тях може да се напълнее, за това препоръвам силно да се намалят въглехидратите.

 
  ...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: 6560f141b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Споделяй тук. Нали затова е направен сайта.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: 07e4532315
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Изабел Манолова мисля, че беше, може да я намериш в супердок. Работи в центъра, точно до Руски паметник. Посещавала съм няколко психолога във връзка с подобен на твоя проблем и от нея съм най-доволна.

 
  ...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: eb35f9da29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Психолога не е лекар, пишете тук какво ви мъчи, може и да ви помогнем, самата аз през какво ли не съм минала. Трябва много чететене и осъзнаване. Пишете и с с сигурност аз мога да дам насоки, изчела съм толкова много. Проблемът е, че всяка ситуация е неутрална, ние слагаме етикети на база опит, възпитание и т. н.

 
  ...


...
преди: 9 месеца, 17 дни
hash: 79c07d5727
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   може да отидеш при ПСИХИАТЪР Антония Замфирова на 4-ти км. Психолог ми предстой сесия с Надежда Петрова в Младост 1. За списък на психиатри и психолози има сайта superdoc. bg даваш София и гледаш.
Не пречи да споделиш твоя проблем тук. все пак е анонимно и уж това е целта на този сайт.

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 4d5a766c58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Авторката, мога да те посъветвам само да не пиеш хапчета, защото съсипаха приятеля ми! Има други начини - прави повече неща, които обичаш! Несъмнено ти трябва и подкрепа от близки, споделяй с тях и ще изпитваш облекчение. Колкото повече споделяш, толкова повече ще ти е леко. Само ти трябва да махнеш тапата и да започнеш да искаш да изпиташ всичко от живота! Психологът изслушва и дава съвети и разбирателство, психиатъра е само за лечение с мед. средства - кое ти звучи по-добре? Кое ти трябва наистина? Просто ти трябва повече от хормона на щастието, това е, виж как може да си го създадеш :) Не се вглъбявай да мислиш лоши неща, сигурно си страхотна жена, животът е един път, няма смисъл да мислим само лошо, защото животът е хубав!

 
  ...
преди: 9 месеца, 9 дни
hash: 7f3b3190e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Благодаря на всички за мненията, ще помисля какво да направя. Натрупа ми се много стрес, разочарование от хора-използвачи, лъжи и т. н., на които си давал емпатия, а разбрах, че ме ползват само за кошче за душевни отпадъци, явно аз имам проблем с границите си. Смених и работата, уж за добро, а на новата се оказа, че трябва да се занимавам и с неща извън длъжността ми, но бяха скрити от мен при постъпването, явно за да не се откажа. Усещам се, че искам да отбягвам хората, защото всяка интрига, клюка или конфликт на работата ми влияят много зле и ме натоварват. Освен тези неща навлизам и в критическата, което ми влияе ужасно-топли вълни, изпотявания, потиснато настроение. Липсва ми в емоционален план подкрепа и от мъжа ми, не е лош човек, но мълчи предимно, не правим и секс, до преди време аз инициирах, той не отказваше, но от него активност няма. Унизително ми стана в един момент само аз да повдигам тема за това и престанах. Няма любовница, аз не съм се променила на външен вид много, но се чувствам като невидима.

 
  ...
преди: 9 месеца, 8 дни
hash: fa359ff79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторке, да, депресията се лекува, но психолог едва ли ще ти помогне!

Казвам ти го като човек минал опитно през това!

Има два начина да се излекуваш от депресията - душевен и духовен:

- при душевния - отиваш при опитен психиатър и следваш съветите и указанията му!
(Има и един сайт по тази тема, който евентуално може да ти помогне - казва се: "strah. bg")

- при духовния - обръщаш се към Бога с цялата си душа и сърце, въцърковяваш се(в Православната църква), отиваш при опитен православен свещеник, и следваш съветите и указанията му!

Аз лично препоръчвам да започнеш с духовното лечение - защото то ще премахне и духовните причини, поради която си изпаднала в депресия! И ще започнеш нов, обновен и необременен живот!

Това е накратко от мен. Надявам се, че съм ти бил полезен!

 
  ... горе^
преди: 9 месеца, 5 дни
hash: 7f3b3190e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Н 9 Багодаря за съвета, мисля, че търся опование в духовния път и вярата в Бог, ми дава сили и ми е давала не само сега. Ако не мога да се справя ще потърся помощ и при психиатър.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker