Дъщеря ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121553)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дъщеря ми
преди: 7 месеца, 23 часа, прочетена 841 пъти
Здравейте! Аз съм жена и имам дъщеря на 14 години. Скоро ми сподели, че не вижда надалеч. Заведохме я на очен лекар и се оказа, че трябва да носи очила. Тя не иска и да чуе. Каза ми :
-В училище ще ми се подиграват. Момчетата няма да ме харесват.
Тревожа се, че проблема ще стане по -голям. Обвинявам се, че не мога да и помогна. Когато повдигна тази тема започва да ми крещи и да ме цели с разни неща. Не знам какво да правя. Не иска диоптърът и да се качва, но отказва да носи очила. Нямам представа как да и помогна. Нямам магическа пръчка с която да и оправя зрението, но съм безсилна да я убедя да носи очила. В училище също има проблеми. Все не знае какви са домашните, защото не може да ги види от дъската. Предложих и да говоря с класната за да я премести на първи чин ако може, но дъщеря ми не е съгласна. Не искам детето ми да страда така, но наистина не знам какво да направя. Извинявам се ако има правописни грешки.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 7 месеца, 20 часа
hash: eb42d63e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Очилата днешно време са моден аксесоар и могат да бъдат доста стилни. Доста мацки носят очила(без диоптър) само заради това как изглеждат. Всичко зависи от това как самия човек ще ги представи на другите и с какво самочувствие. За дамите има огромен избор от модели.
По мое време бяха грозни.
Алтернатива са лещите, но аз не бих ги препоръчал. Носих лещи известно време и не бих се върнал към тях. Не са така комфортни, изискват специални грижи и хигиена, очите бързо пресъхват и се дразнят. Да не говорим ако нещо се случи навън и се наложи да се махат/слагат/наместват...
Лично аз се съмнявам диоптъра да се повлияе от неносенето на очила. Мисля че тези проблеми обикновено се появяват точно в тая възраст, когато черепа расте най-бързо. Според разни проучвания най-силно влияние оказва излагането на слънчева светлина, което в тая възраст то трябва да е МИНИМУМ по 1час дневно. Става въпрос за силна дневна светлина, не за привечер и на залез. Има го и генетичния компонент. Като цяло не влагайте твърде много излишни притеснения.
Моя диоптър растеше от 5ти клас до втори курс в университета. От тогава вече 20 години е един и същи.
А пък защо не поведете вие кервана? Вървете и си изберете за вас едни очила, стилни, които да ви отиват. И ги носете. Децата се водят и от примера.
А ако толкова. много се притеснява от носенето на очила, може би проблема не е в самите очила. Възможно е да има далеч по-сериозни (социални) проблеми в училище, за които да не знаете. Голяма част от децата (особено момичетата) са тормозени от връстниците си. Ако го има това, очилата ще са само още едно нещо, заради което да тормозят дъщеря ви. Децата могат да са особено жестоки помежду си. Особено момичетата. Само казвам.

 
  ...
преди: 7 месеца, 20 часа
hash: 6a03ae175e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Крещи и те замярва? ! Диоптърът ѝ е най- малкият ти проблем. За нея също. Съжалявам, допуснала си грешки като родител, затова мисля, че ти трябва професионален съвет, съмнявам се, че тук ще го получиш.

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 часа
hash: 52218da907
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   А ти за контактни лещи не си ли чувала още? Само не вземайте такива дето се носят цяла седмица - звучи лесно и удобно, но не е добре.

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 19 часа
hash: 0064511e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   И аз бях като дъщеря ти преди 40 години :)
Диоптъра не ми се увеличи, въпреки, че цял живот работя с компютри. Може и дъщеря ти да е като мен и да не се увеличава.
По мое време нямаше контактни лещи, аз не исках очила и си страдах така.

Моята дъщеря носеше контактни лещи. Когато и се стабилизира зрението - направихме корекция с лазер и вече 10 години е без очила.
Оня ден в един шкаф намерих към 100 чифта контактни лещи от ония времена :)

 
  ...
преди: 7 месеца, 19 часа
hash: 3fd4e3e4ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Трябва да я убедиш, ако ли не... по зле ще стане.

 
  ...


...
преди: 7 месеца, 19 часа
hash: 220f2230a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Прозрачни лещи с диоптър

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 17 часа
hash: e6451f0e44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Уж не искаш детето ти да страда а не си го възпитала. Как въобще е възможно дете да крещи на родителя си, да замерва с вещи. На 14 е достатъчно голямо и би трябвало да може да се говори с него, но проблема е във възпитанието.

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 часа
hash: 2f56625fb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Нека да прави упражнения за очите.

Прочетете за "Методиката на Уилям Бейтс за подобряване на зрението".
Подобни упражнения има и в йогата.

Аз значително си подобрих зрението, всяка сутрин ги правя.

Дъщеря Ви е права да не иска да носи очила! Успех!

 
  ...
преди: 7 месеца, 14 часа
hash: 04fb36535b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ще посъветвам да започне за консумира повече магданоз и редовно да прави упражненията от книгата, , Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата’’. Дано да има ефект!

 
  ... горе^
преди: 7 месеца, 3 часа
hash: 6874c6df3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Наплаши я, че ще получи бръчки около очите от мижене. Покажи ѝ снимки на известни жени с очила. Заведи я в оптика поне да пробва.

 
  ...

...
преди: 7 месеца, 2 часа
hash: a3c797caf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Курс на Норбеков за деца за подобряване на зрението. Майка ми на 50 години си смъкна диоптрите и свали очилата, при мен също изчезна диагностициран диоптър и избегнах очила. С никого не искам да споря и никого нямам интерес да убеждавам. Просто искам да знам, че сте информирана, че има и такава възможност. Оттам нататък всичко си е във ваши ръце. Ако искате проучете, пробвайте и помогнете на детето, ако не искате недейте.

 
  ...
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: eb42d63e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Тия упражнения са временно явление. След като ги спрете, ефекта ще отшуми постепенно. Сигурно не е лошо да се правят, но не са панацея. Във вашия случай обаче, вероятно ще са достатъчни, за да премине дъщеря ви през този критичен етап докато поотрасне и натрупа самочувствие. След това няма да има проблем с носенето на очила.
Много хора отдават прекалено силно значение на носенето на очила. Нито ставаш по-грозен, нито по-глупав, ако не друго, светът наоколо е значително по-ясен и ти дава свобода. Аз също се притеснявах докато не завърших. След това открих че това е само в моята глава и ползите са огромни.
И пак казвам - опитайте се да разберете ЗАЩО дъщеря ви се притеснява. Ако не отстраните причината, тя ще дава отпор, независимо колко е възпитана (по повод на няколко изказвания по-горе за възпитанието).

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 29 дни
hash: a942a54ff7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Достатъчно е голяма за да носи контактни лещи. Никой от съучениците и дори няма да разбере, че има проблем с очите.
Аз така свикнах с контактните лещи, че понякога забравям, че съм с тях.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker