Как да стана оптимист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Как да стана оптимист
преди: 6 месеца, 24 дни, прочетена 467 пъти
Здравейте! До преди 7-клас бях наистина голям оптимист. Вярвах, че хората се променят към по-добро, че готините хора са много повече от гадните, че щастливите моменти са много повече от гадните.. Също така, когато ми се случеше нещо гадно, не му обръщах внимание и си казвах, че не ми пука (и не ми пукаше в действителност). Рядко имах по-ниска оценка от 5, но се радвах и на 4... А ето сега, когато съм в 8-клас, каква съм:вярвам, че живеем в ужасен свят, че хората или не се променят, или се променят към по - лошо, че гадните хора са много повече от готините, че гадните моменти са много повече от добрите, когато се случи нещо гадно, се депресирам с месеци и мисля само за това, когато изкарам оценка, по-ниска от 6 (рядко е, но все пак), имам чувството, че е дошъл краят на света.. Някои може би ще кажат, че е от хормоните, но не е така, навлязох в пубертета още в 4-клас.. Според вас това на ранния ми пубертет ли се дължи, тоест, че вече съм порастнала на психична основа и съм осъзнала какъв е животът, или просто наистина много съм се променила? И другият ми много важен въпрос е :как отново да стана оптимист, защото един живот живея, не искам цял живот да ми е сдухано заради една 5-ца да речем..? Наистина много благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 26d319f697
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Като се обърнеш към Бога, повярваш в Него от цялата си душа и сърце, и се въцърковиш в Православната църква!

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: 9e9012d380
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Търси коректни хора за общуване, така със сигурност ще имаш приянен живот.

 
  ...
преди: 6 месеца, 24 дни
hash: c78d1584fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей!
Похвално е, че на тази възраст си стигнала до такива осъзнавания.
Като по-възрастен от теб и винаги завършващ с отличие, ще ти кажа, че текущите оценки нямат никакво значение за бъдещето ти. Единствените оценки, които влияят заради кандидатстване са крайните. Но и 6, 00 да си, пак не ти се гарантира спокоен, щастлив и безпроблемен живот.
Бих ти казал да не се вкарваш във филми заради 3, 4 или 5, ако не са толкова чести. На всеки се случва, така ще се научиш да не гониш перфекционизма. Защото допуснеш ли го в живота, губиш насладата от малките и простички неща, всичко ти се струва недостатъчно.
Гарантирам ти, че след 10 години няма да ти пука за каквато и да е оценка от училище. Тогава ще имаш съвсем друго ежедневие, проблеми, обкръжение. Може би ще работиш, ще си обвързана, ще си на ново място или каквото и да е, няма въобще да страдаш заради по-ниска оценка.
Ако все пак ти се случи сега, просто се хващаш за работа, четеш, искаш да те изпитат, правиш проект или на следнащото контролно оправяш. Точно в училището е мястот да грешиш, да се проваляш и да научаваш базисните житейски уроци. Може да звучи абсурдно, но греши колкото е възможно повече, осъзнавай грешките си и се променяй за по-добро чрез тях.
А светът - да, има и хубаво в него, има и лошо. Никой не иска лошото, но и то се появява понякога. В някои моменти ни бърка плановете в други ни показва правилния път. И все пак - хубавото е повече от гадното. Направи си един тест - опитай се три дни подред да забележиш всичко хубаво, което ти се случва, всеки малък жест дори. Ще видиш, че на ден ти се случват много хубави неща, доста неутрални и няколко лоши. Но като се фокусираш към лошите ги правиш все по-големи, трудни и плашещи. Следващият път помисли за нещо хубаво и виж как трудностите ще преминат по-леко.
Това е от мен! Пожелавам ти да се заобградиш с весели и приятни хора, с които заедно да се радвате на живота и да израствате!

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: 9f482c83f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Вяра в Бог!

 
  ...
преди: 6 месеца, 23 дни
hash: 747d6c96f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не си станала песимист, а реалист. Няма нужда от розови очила. Това би те направила жертва на тия лошите хора. Просто трябва да преценяваш и подбираш срдата си, доколкото е възможно и да не ти пука от лошите хора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker