Ковид. Как го виждам аз. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ковид. Как го виждам аз.
преди: 3 месеца, 4 дни, прочетена 770 пъти
Идиотщина. Направиха от мухата слон, а мерките бяха страшно неадекватни, от което берем ядове всички, включително и ти.

Първо не трябваше да се всява паника по медиите, цитирам "ще има камари от трупове по улиците, хората ще умират в домовете си, докато се качват по стълбите"... В състояние на паника хората постъпват глупаво, като да купуват стекове тоалетна хартия, например. Една камара пенсионери спряха да се лекуват от страх да излязат от тях. Така не се прави.

Второ, мерки трябваше да се наложат за наистина застрашените хора от вируса, а това са тези с вече ослабена имунна система. Не можеш просто да затвориш всички по домовете им. Кой ще работи? Ами хората, кой ще им плаща сметките? Кой ще им гледа децата? Всичко това се отрази на икономиката, образованието, съсипа живота и психиката на една камара хора,

После дойдоха ваксините. Нашето общество е Левски срещу ЦСКА - русофилите срещу европейците, тея за и против паметника на Съветската армия. В случая гледахме набодените срещу антиваксърите.

Ваксинирани си ходят на купончета и молове със сертификатите и чистата съвест, че са направили нещо добро за обществото, въпреки че ваксиниран или не, вируса пак може да бъде предаден. Няма що.

По онова време всичко, от което боледуваш беше ковид. Веднъж ме болеше стомаха ама много силно, звъннах на личната лекарка да я питам за съвет - вика ми "то може да е ковид". Ама извинете, нямам температура, нямам кашлица, просто ме боли корема. "Ковид има и храносмилателен вариант". Аха.

Лекарите взимаха повече пари за боледуващи от ковид и ако някой смята, че с това не се е злоупотребявало в нашата държава, то аз не знам на кой свят живее. Болниците бяха препълнени с ковид пациенти, както искате го разбирайте.

В последствие хората видяха, че живота продължава, както е било винаги, а след това започна войната в Украйна и от ваксъри срещу антиваксъри започна новия цирк. Нашите управляващи видяха какъв неимоверен провал беше цялото нещо, та просто смениха темата на деня, дано пък да им се размине.

Та така, ще завърша този пост с две неща - това как мен ме афектира и как трябваше да се подходи към цялото нещо.

Както казах, трябваше да се наложат ограничения за наистина болните. На лекарите не трябваше да се дават допълнителни пари за боледуващи от ковид. Чрез медиите трябваше да се насръчава обществото, а не да се всява страх и паника.

Мен лично не ме афектира самият ковид, а ставащото в обществото. Опитаха се да припишат дядо ми, че е починал от ковид в замяна на пари, което беше мръсно. Това на страна, много планове ми се провалиха, образованието ми пое голям удар, беше самотно време и отсякъде само "ковид, ковид, ковид". Беше трудно да си намеря работа, която да съчетавам с ученето, парите бяха малко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 4 дни
hash: db69dd03ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Лекувай си неврозата, човече.
Всички забравихме за Ковид, а теб още те дразни.
Ковид беше само тренировка за предстоящото.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 367fe397ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

2.   Ако имаше познати и приятели починали от Ковид нямаше да ти е"от мухата слон". Ако имаше познати които едвам оживяха нямаше да си изобщо на това мнение. Ако ти се беше наложило да лежиш в болнична стая с починал от Ковид нямаше да мислиш така. Лесно е да се гледа от камбанарията на човек за късмет прекарал го леко или които изобщо не е боледувал. Не знаеш колко страшно беше в болниците. Темата ти е подигравка с жертвите. Мисленето ти егоистично. Консуматор, който се тревожи колко пари е изгубил докато други хора загубиха родители и приятели, а някои и деца.

"На лекарите не трябваше да се дават допълнителни пари за боледуващи от ковид. " - ама разбира се! Голяма работа че някои караха 24 часови смени, за да се грижат за болните. Голяма работа, че рискуват живота и здравето си и това на близките си. Голяма работа че много от тях също загубиха живота си вседствите на това.
Жалка историика. Чукай на дърво. Не знаеш какво ще ти се случи утре и дали друг няма да те обвинява че правиш "от мухата слон". Всичко рано или късно се връща.
ж, 26

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 814591ca53
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

3.   Още ли не е разбрал някой за какво беше и какво целеше тази цялата псвевдо-пандемия? Има ли неразбрали още?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 943005ceab
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

4.   И що трябва сега пак да се нищи темата, как точно ще помогне?

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 7751f5d66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Всичко което написа е правилно. Сега ще ти напишат как техен близък бил починал от ковид или как те самите са го преболедували тежко. Така е, има такава болест от която можеш да умреш, но тези които са противници на това са против безумните мерки от които нямаше смисъл. Никой не отрича, че има такава болест, но всичко беше преувеличено.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 52af6cf859
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Е, цирка беше за да вкарат населеният в масова психоза, да не могат да мислят дори от страх и да и вкарват "ваксините".
Дори и сега още има, които искат още "ваксини" да се бодат колкото искат...
Мерки не е имало никога, беше планирана атака за всяване на паника.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 6871d397b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   Съгласен съм. Ако изобщо не бяха обърнали внимание ми се струва, че така и нямаше да се разбере имало ли е жертви. Отделно колко хора щяха да оцелеят като не им тъпчат всякакви съмнителни лекарства. Ще добавя към цирка и това, което беше по ТВ особено към края - голяма драма колко прост народ сме, че не се ваксинираме, ама как може така, видиш ли германците се ваксинирали и изобщо нямали проблеми. А в същото време групички германци се заселваха в България, защото не могат да понесат тамошните истерии.

 
  ...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 9863e58ddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

8.   Постоянно го казвам Лекарите са абсолютни боклуци. И не ме разбирай погрешно, има и читави, но ако 90% не са, мнозинството надделява. Ако има нужда винаги предпочитайте да се лекувате в друга държава при лекар с много опит.
Относно другото, някой ще кажат, че е конспирация, други не. Истината е, че сме заляти от страшно много фалшиви новини и отделно хората масово са глупави, така че единственото което ти можеш да направиш е да се адаптираш във всяка ситуация и да мислиш само за себе си. Няма държава няма нищо.

 
  ...
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 2dcbab1205
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Ковид определено имаше, а до последно имаше глупаци, които твърдят, че "такова нещо нема", нищо, че болниците бяха претъпкани и смъртността скочи в пъти.

Аз лично го изкарах 2 пъти, средно до леко мина при мен, без да съм ваксиниран, като не разбрах защо никой не каза истината в очите - това нещо е създадено в лаборатория.

За никакъв естествен вирус не става въпрос, а за био-оръжие. Усещах го единия път буквално като стъклен вата в носа и устата и съм на 99%, че това не е естествен вирус.

А някой ще търси ли отговорност на създателите???

Т Т

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 3136305a95
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

10.   Авторе с "умници" като теб просто не ми се мисли, какво ще ни сполети, ако се появи някой нов вирус дори малко по-смъртоносен от Ковид, който е едва малко по-смъртоносен от грип. Тя Европа затова беше люлка на човешката цивилизация, защото през нея направи свръх мащабен геноцид вирусът на черната чума преди векове и окоси от континента всичките идиоти тогава с мислене и нагласи към новите вируси и на които им беше пред оная работа точно като теб за Ковид, а най-голям процент разминали се бяха тия, които имаха нещо в главата и вземаха на сериозно нещата. Те продължиха кръвните си линии, а на другите вирусът ги отряза. Над 50% от населението на Европа изчезна тогава. Затова Европа беше на светлинни години пред останалият свят след това понеже се филтрира от идиотите в населението си. А в България от Ковид изчезна един град колкото Търново. Всичките от тях бяха "умници" ходещи с подаващ се навън от маската нос в затворения и претъпкан хипермаркет и такива тропащи срещу мерките. Определено се усеща, че дръпна леко България от тогава спрямо преди това, всички го усещат и никой не може да го отрече.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 2 дни
hash: 0ab733d80c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   До номер 10 от автора:

Абе ти си много умен ама си нямаш представа от черната смърт, пък много знаеш. По онова време са нямали познания за вируси, смятали са, че тялото се състои от 4 течности, които ако са извън баланс имаш болест. Затова една от мерките за "лекуване" на чумата е била да си пускат кръв.
Както и да е, част от хората са устояли на вируса и с времето са развили имунитет. Някои държави въвеждат карантина, макар и по-късно. Някои държави са имали по-малка смъртност заради голяма популация от котки. И така нататък.

 
  ...
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: b17bf11317
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   10 до 11.

Те, защото по времето на чумата са нямали познания за вируси, затова разумната част от населението са ходили с маски тогава. Както стана същото развитие и сега по Ковид-едните с маски, а остриганите с брада с анцуг и маратонки чалгари без маски, а като ги задължиха органите да ходят с маски, тогава тиквениците пак си останаха тиквеници и ходят с подаващ се навън от маската нос в претъпкания хипермаркет. И бам един град население колкото Търново в чували заради тях. Само, че по времето на черната чума маската е била като противогаз, покривала е не само муцуната, но и плътно очите със стъкла и е имала дълъг "клюн" в, който се е навирал докрай и плътно носа без да може мърда и сантиметър от там също като крак вкаран в обувка и, който клюн е като на гарван и е пълен с филтриращи и дезинфекциращи агенти и е било невъзможно някой "умник" да си извади носа от него и да ходи като Ганьо в хипермаркета по Ковид с подаващия се навън от маската нос в пандемия. Нарочно е била направена толкова страшна маската по времето на чумата за да сплашва идиотите от вируса и да няма разни тропащи "абе няма вирус бе" и "ти ли ще ми кажеш дали да нося маска бе, това си е моя работа" само заради бизнеса им, без да им пука за труповете. Даже на Запад по Ковид пандемията имаше хора ходещи с чумни маски за да сплашват Ганьовците там, както е било по времето на черната чума. И проработи безотказно. Не съм видял някой да се доближава на по-малко от 5 метра от индивид с чумна маска. То си е наистина плашещо. Никой от тях не го хвана и Ковид. По времето на чумата частта от населението без маските с "абе кви са тия глупости бе" бързо се е убедила, че няма нищо измислено, но твърде късно и без възможност да предаде опитното познание на другите идиоти като тях. Те са така, като мишките една след друга падащи в капан с пропадащ капак, като стъпят на него. Стъпва една, като се изцопа долу едва тогава се убеждава че се пада там, а след нея следващата по същия начин и така всичките до една в кюпа. Струва ми се, че на фона на тая идваща уж грипна епидемия(а тя си е прикрит Ковид) яки мерки изведнъж и до дупка е най-адекватнвата мярка която трябва да се направи докато е време за да не стане повторението от 2020. Дано тоя път българите се поучат от по-умните.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 1 ден
hash: 73e0c9dfe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Такава маска са носели само докторите. Клюна е бил пълен с билки против злите болежки, както са ги наричали, а очите са били на страни, за да не гледат в очите на болния, защото така са смятали, че ще се заразят.

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: c200bf0729
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Имам чувството, че още 10 пЛандемични цирка да им спретнат на такива като номер 10/12, те ще продължат да си пребивават в хипохондричния филм и да истерясват с наизустените реплики от телевизионните сводки.

 
  ...
преди: 2 месеца, 28 дни
hash: 7a4ef35f78
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   14, като го няма котарака пируват мишките. Ама като беше Ковид пандемията хем ти се искаше да се правиш на смел все едно, че няма вирус и е цирк и бълваше пред хората същите приказки, хем не ти стискаше да отидеш до някой дето се гърчи припаднал на Земята от него. От 12.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker