Билки с активни медицински свойства и други - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Билки с активни медицински свойства и други
преди: 2 месеца, 10 дни, прочетена 267 пъти
Почти 20 г проучвам медицинските свойства на билки, семена, корени, масла. И продължавам да изучавам (за собствена консумация и в помощ на най-близките ми).
Никога за тези 20 г не ми се е наложило да посетя лекар.
Виждам, че все повече хора се връщат към природата и това е чудесно, но..!
Рядко си позволявам да давам съвети, особено на непознати хора за употребата на билки и винаги с препоръка да проучват сами, вкл. евентуални негативни последствия.
Изключително важно е, когато искате подобни съвети и насоки, да споменавате и дали приемате някаква медицина, проблеми със сърце, кръвно, тироидна жлеза, непоносимост към глутен и/или лактоза. Всичко, което можете да предоставите като информация на човека, на който сте се доверили да питате.
Съответно: изключително важно е да не се доверявате на всеки, особено ако имат ползва да продават съответните продукти.
Примерно имате нужда от колаген, няма да стигне до никъде ако не е "закаран" от витамин Ц. Ще си мине през единият отвор и ще излезе от другият, почти без следа от присъствието си. Естествено, че е най-добър натуралният, домашно приготвен.
Кокосовото масло убива кандида. Но (важно) ВСИЧКИ- мъже и жени имаме кандида! Не е да се унищожи напълно, а да се контролира нивото!
Приемът на Кокосовото масло винаги започва с малко количество, не повече от 1/2 кафена лъжичка и постепенно може да се увеличава до лъжица на ден.
Защото: ако има много за чистене--ще се появи главоболие, може и замайване, адаптирате според реакции на собственото тяло/ организъм.
Куркумата е полезна за много неща, знаете, че трябва да добавите до наполовина чер пипер, защото тялото абсорбира много малка част от куркумата, а черният пипер блокира "резистенцията" и помага да се приеме до 2000 % повече.
Но куркумата се разтваря на мастна основа, а не на водна!
Тоест: първо се разбърква добре в масло- кокосовото в случая също е препоръчително, но и зехтин е добре, а после вече можете да добавите вода или чай.
За орално приемане магнезиев цитрат е за предпочитане пред всякакъв друг- абсорбира се добре и не наранява стомахът. Освен фугите свойства, поддържа и кръвно налягане в нормални граници.
Нищо от повечето натурални или фарма медицина няма да лекува, ако не си изчистите черният дроб!
Витамин Б 12 - metilcobalamin освен, че е по-евтин, се абсорбира по-добре от човешкото тяло. Продават ви често по 50-100-200 микрограма, което си е пари на вятъра.
Има полза да сте постоянни клиенти, не временни пациенти...
Най-чистият, натурален и евтин начин е за изчистване не черен дроб е "магарешки" трън.
И не е само за черният дроб, за простата също, за "ваксинираните"... дори за някои канцери.
Веднъж изчистен добре, поддръжка: примерно веднъж годишно за седмица до 10 дни всяка сутрин на гладно - лъжица зехтин смесен с лъжица прясно изцеден лимонов сок.
Чист черен дроб е здраве!
И може би най-важното!!!
Всички, абсолютно всички болести на тялото са свързани с липса на кислород... Ако вашите органи, клетки са винаги с нужното количество кислород- няма болест, която може да ви "смъкне".
15 мин. дълбоко дишане на ден е повече от всякакви медицина.

Целта ми с този пост е само да ви насоча да проучвате винаги и сами!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 10 дни
hash: d51f8e4e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Браво и благодарим.

 
  ...
преди: 2 месеца, 10 дни
hash: 7b68a7b59b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Здравейте! Дайте идея за билка/и, които да се приемат продължително за снабдяване с микроелементи, вместо тези на фармацията добавки... Споделете и за силно ефективни билки

 
  ...
преди: 2 месеца, 9 дни
hash: d51f8e4e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   До 2 Коприва е билката с най-много микроелементи, която можеш да закупиш, листа или семена смлени на прах ръсиш на всяка манджа. Ако обаче имаш време да ходиш да си береш сред природата листенцата на дива ягода изсушени и стрити помагат за предотвратяване на най-много на брои болести, береш, миеш, сушиш стриваш и пак ръсиш на всякаква храна.
иначе всяка билка си има микроелементи и трябва да знаеш какво ти е нужно за да избереш билка. Примерно ако ти липсва магнезии ядеш храна със смлени трици от ориз или пшеница и т. н.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: 58ee47bbe1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Н 2, следобед или утре най-късно ще направя и пусна списък с някои билки и храни.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 дни
hash: d3043b91ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Поредния всезнайко без ценз...
Хора, ако вярвате на "чел съм много, вярвайте ми ама нямам нито сертификат, нито диплома, нито имам право да консултирам легално ПО ЗАКОН" - заслужавате си да ви доят и те, и некадърни лекари, и разни гадатели да ви "развлят магии", и всякакви др. простотии.
Единствения факт е, че няма друга нация на континента, която да е с толкова слаба хранителна и здравословна култура (статистиките еднозначно го показват).
Чел, недочел, автора е изредил билки, които в неправилни количества, ще ви увредят, но за пореден път понеже и сам явно не осъзнава това. Ако бяха толкова "чудотворни", щяхме да ядем само тях, и на теория звучат простичко нещата, но на практика се получава съвсем друго. Който му се експериментира - живота си е ваш.
Замислете се дали да вярвате на блогъри, инфлуенсъри и всеки друг, но не и хора с ценз - нутриционисти/диетолози. Търсете опитни хора с ценз!

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: d51f8e4e8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 5 много радваш. Твърдиш че някой ще предозира с куркума и магарешки бодил, или че ще предозира с коприва и листа от дива ягода. Не виждаш ли колко си смешен, дори и някой да реши да се храни само с това което много ме съмнява, кое от тези ще му увердят? Гарантирам ти дори и да ядеш по кило коприва и по кило листа от ягоди на ден нищо няма да ти стане!!! Питай който искаш сертифициран диетолог.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: 598735c4c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Да започнем от заглавието "Билки с активни медицински свойства" - какво ще рече това? Може би има билки, които нямат медицински свойства, но пък са билки. Т. е. не правят нищо, но хората си въобразяват или как да го разбираме. За витамин Б12 нещо не стана ясна мисълта.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker