Имам си бебенце, а ужасно се измъчвам - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Имам си бебенце, а ужасно се измъчвам
преди: 2 месеца, 6 дни, прочетена 595 пъти
Здравейте, имам сериозен проблем и се чувствам в безизходица, така че всеки съвет би бил от огромна полза. Преди месец станах мама на едно прекрасно мечтано бебенце, но вместо очакваното щастие, започнах да страдам от тежко безсъние, което изцяло превзе мислите и живота ми. Преди бременността също съм имала периоди на паник атаки и безсъние през по-напрегнати периоди, които са отминавали от самосебе си, без да се предприеме нещо специално. Сега обаче всичко това е ежедневие за мен. Имам кротичко бебенце, което си спинка през нощта, но аз загубих съня си. Някои вечери лягам и осъмвам, без минутка сън. Други успявам да поспя повече часове, но само после пак да попадна в същия капан. Напоследък се редуват вечер безсъние и вечер с няколко часа сън. В най-тежките вечери имам паник атаки, задух, сърцебиене, разстройва ми се стомаха, ту ми става горещо, ту студено, изтръпват ми крайниците. В по-леките нямам тези симптоми, но пак съм в превъзбудено състояние. Мисля, че вече започнах да развивам сериозен страх от заспиването, да се стресирам ужасно дали ще заспя и да се "самонаблюдавам", което реално ми пречи да заспя, защото мислите ми препускат и всеки път като се отпускам, получавам като тик, който ме стряска. Ходих на психолози, не се чувствам удовлетворена от подхода им, ходих на психиатър, който ми изписа медикаментозна терапия и каза да спра окончателно кърменето ако реша да я започна. А аз искам да кърмя, бебето ми е всичко за мен, то не харесва адаптирано мляко, всеки път се успокоява като е в ръцете ми, знам че така му изграждам имунитет, имам кърма в изобилие и искам да му дам най-доброто, на което съм способна. Взимам успокоителни чайчета за кърмачета, успокоителни капки на доктор Бах, магнезий за нервната система и мелатонин под формата на спрей всяка вечер преди лягане. Всичко изцяло съобразено с кърменето, но сякаш без резултат. Пуснаха ми кръвна картина, всичко е в норми, само витамин Д ми беше намален и започнах да приемам добавка. Когато не се наспивам, получавам тревожни мисли, много съм неспокойна и едва ли не започвам да се депресирам. Продължавам да давам всичко от себе си бебенцето ми да е добре и имам огромния късмет да разчитам на подкрепата на майка ми и съпруга ми (който работи от вкъщи и си е с нас), но не знам докога ще издържа така. Все се страхувам, че с такъв начин на живот ще се разболея или съкратя живота си, защото всички знаем колко е важен сънят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 6 дни
hash: e89e5be9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Ходи на фитнес вечер, няма как да не заспиш после, ако тренираш здраво; тялото ти ще има нужда от почивка.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 52aa9133a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   В твоя случай няма какво много да се направи, защото кърмиш и това ограничава приема на лекарства и добавки. Стресът от бебенце ми се струва нормално нещо. Нощем се появяват страшни и депресивни мисли, които на будна глава изглеждат абсурдни, заради естествения ритъм на тялото и придружаващите химични процеси. Лошото на безсънието е, че се самоподхранва, защото човек се изнервя и съзнанието му се обсебва от проблема. Струва си да опиташ с медитация вечер, но трябва време и практика, за да се напредне. Добрата хигиена на спане също помага. Лягането в леглото на сила, само защото трябва да спиш, прави нещата по-лоши. Четене на развлекателни книги помага също. Гледането на всякакви екрани със сигурност разваля работата.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 7c95acd6bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мъжът ти къде е в картинката?

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 864c1988a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Те май всички жени са така в първите няколко месеца след като родят. Ще се оправиш от самосебе си. Важното е мъжа ти да ти помага максимално с бебето, за да може да се почиваш - и физически, но и психически. Ако по цял ден си напрегната покрай бебето, нормално е нощем да ти е трудно да заспиш. Трябва някой да те отменя през деня за няколко часа, през които да се занимаваш с нещо друго.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: eb7ac29472
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Запиши си час при ендокринолог

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: b3dd3bd081
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако друго не помогне - акупунктура.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 4 дни
hash: 1929cdf2d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Разбирам как се чувстваш, защото страдах от тежко безсъние в продължение на повече от година. И от по-лека форма на безсъзнание в продължение на 5 години. Знам колко е отчайващо, колко зле се отразява на психиката и работоспособността и т. н. И аз като теб пробвах сума ти чайове, билки и хранителни добавки, без особен успех. Безсънието изчезна след като промених стила си на живот и значително намалих стреса.

Съветвам те да разнообразиш ежедневието си. Ако всичко се върти около бебето, няма как да не откачиш в един момент. Значи детето ти е спокойно и здраво, но въпреки това ти си стресирана и превъзбудена. Ако физически си разбита, тренирай нещо леко като йога или пък разходка в парка БЕЗ бебето. Идеята е да имаш 1 час за себе си, да си отдъхнеш и да се откъснеш от ежедневието. Може да опиташ и плуване веднъж или два пъти в седмицата. Медитацията също е чудесен начин за отпускане, но трябва насока ако човек е начинаещ.

Спрямо хранителните добавки, мелатонина мож да се приема до 8 мг дневно. Обикновено дозата която продават е 2 мг, минимална. Пробвай да увеличи дозата, 2 мг нищо не е и нормално да не усещаш ефект. Изчакай месец-два и ако нещата продължават по същия начин, пристъпи към медикаментозна терапия. Пък ако трябва да спреш кърменето, го спираш. Няма да е кой знае какъв проблем. По-важно за детето е да има здрава майка. Ти като не спиш и си нервна, то всичко това се отразява на кърмата и на бебето. Кортизола (хормона на стреса) се отделя в майчиното мляко

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 1d1e1d2d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Всички майки страдат от безсъние до 3, 5 месеца, защото на всеки 3 часа трябва да се будят, за да хранят бебето. След това то започва да спи по-дълго и се буди към 5, 6 или 7 ч. сутринта.
Чудя се, не сте ли наясно какво ви чака като станете майки?
По-нататък, с тръгването на ясла и детска градина, ви чакат още много безсънни нощи.
Да си майка не е лесно.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 1d1e1d2d38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Преди малко пуснах коментар и не бях прочела последното.
Спокойно, нито ще се разболееш, нито ще умреш.
През цялата ми бременност някога смях по 3-4 часа, а след като родих 3, 5 бебето се хранеше през определени часове, които са описани в книгите, а и неонатолозите предупредиха за тях, след това започна да спи по-дълго. Много, много безсънни нощи имах по-нататък от 2, 5 до 5 години, когато децата често се заразяват с УНГ инфекции и вдигат температура. Е, и по-нататък имах проблеми, имам и сега
От 15 години ми се пада сън през седмицата по 5-6 часа. Само събота и неделя спя до 8 и нито съм се разболяла, нито съм умряла

Посети ендокринолог - ехография на шитовидна жлеза, ,
TAT, MAT, f3, f4, TSH, тиреоглобулин, нива на магнезий и желязо в кръвта. Възможно е симптомите да са на ниски нива на хормоните - постродилен хипотиреоидизъм или дори Хашимото. Може да не е това, но е добре да провериш. Също и нивста на кръвната захар - достатъчно е да се изследва гликиран хемоглобин в кръвта. За него не е нужно да се пие нищо. Изследва се на гладно сутрин.
Ниските нива на витамин D също могат да доведат до мравучкане.


Посети ендо

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker