Сакроилеит и нетърпима болка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121198)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Сакроилеит и нетърпима болка
преди: 1 месец, 27 дни, прочетена 419 пъти
Здравейте! Аз жена в началото на 30-те. От години усещам болка и скованост в кръста, като се влоши последната година. Естествено диагнозата, която получих беше дискова херния. Започнах лечение и физиотерапия за това и нещата тръгнаха кошмарно надолу
След първия курс на лечение започнах да изпитвам нетърпима болка ниско към седалището и надолу по крака. Вдигнах температура. Но казваха ДХ и лекуваха така. ЯМР и лечение в София пак същата диагноза и пак влошаване. Втори ЯМР и пак същото. От 8 месеца нонстоп пия НСПВС и всякакви болкоуспокояващи. Стигам до 10 на ден.
Изписвали са ми какви ли не Кортикостероиди, лирика, бриека, дексаметазон.
Педи месец посетих поредния неврохирург, който категорично отхвърли диагнозата дискова херния. Направи тестове и каза, че това е сакроилеит. Направи блокада на болката и изписа противовъзпалителни. За съжаление отново ефект нулев. Докторът каза, че би трябвало да съм се повлияла, но не съм. Че ще направим втори блокаж. Аз съм обезверена, непълноценна. Не мога да правя нормални неща от ежедневието, не мога дори да ходя като нормален млад човек. Постоянно отсъствам от работа. Съпругът и детето ми са до мен, приятелите, колегите, но аз съм се предала и не мисля, че ще мога да продължа с тази болка. Искам да свърши всичко. Да не се събудя никога. Опитвам се да приема, че съм с хроничен проблем и трябва да продължа, но не мога. Моля ви, ако някой е намерил изход от този ад да ми помогне със съвет. Какъв доктор да посетя, какво да направя? Чувствам по ставите и нервите сякаш минава 220 волта и някой кълца без упойка с кухненски нож.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 27 дни
hash: 1abee1e354
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не блокаж, а тъкмо обратното трябва да се случи там за да освобождава.
Кинезитерапевт или добър йога инструктор.
Като начало докато посетиш един или друг поне да пробваш, прави тези упражнения и ще имаш почти мигновено ефект-отпускане на болката, освобождаване от блокажи и поток на енергия:
1. Легнала на твърдо и равно, най-добре на земята си постели килимче или одеяло. Изпъни добре краката без сгъвки. Свий единият крак така, че да хванеш с двете длани под коляното и започни да придърпваш кракът към себе си докато коляното опре между гърдите ти или докъдето в същата посока успееш да стигнеш. Ако не стигнеш да опре до гърдите, не се притеснявай, следващият път ще е повече. Докато притегляш коляното/кракът към себе си, вдишвай дълбоко и бавно (много е важно правилното дишане) като стигне целта, издишай бавно- задръж няколко секунди и вдишай пак бавно и дълбоко. На следващото издишване смъквай бавно крака докато стъпиш със свито още коляно, а от там внимателно го изпъни. Докато изпълняваш упражнението, ще почувстваш придърпване до малко болка може би в твоят случай на бедрото, особено отзад и зоната на и над дупето. А като смъкнеш крака, ще почувстваш, че е станал малко по-дълъг от другият.
Повтори упражнението с другият крак.
2. Вдигни краката нагоре малко сгънати в коленете. Хвани си стъпалата с ръцете от външната страна (като бебетата) и се залюлей напред-назад 2-3 мин. Люлей се внимателно, да усещаш гръбначния си стълб, масаж там, разтягането, но не да боли! Болка не трябва да има там! Опитвай да не са съвсем сгънати краката към тялото.
3. Легни с дупе плънто опряно в стената, ама съвсем плътно, ще видиш, че не е толкова лесно. Краката напълно изправени нагоре на стената.
Целта е да задържаш така, но стъпалата задължително напълно прави, гледащи към тавана. Колкото издържиш- толкова.
4. Седни на твърдо с изправен гръб. Съедини стъпалата в средата на тялото ти, хвани коленете и започни да движиш коленете/краката надолу-нагоре като целта е, колкото можеш повече надолу да стигат коленете до земята.
5. На 4 крака, ръцете точно под раменете, коленете точно под бедрата, никакво разширяване или изкривяване, с изправен гръб, без чупки в кръста, изправи ги. Опитай да глътнеш корема, но отдолу нагоре, все едно почти от вагината нагоре, не да останеш без дъх, важно е дълбокото дишане през цялото време. Гългането на корема е, за да не си навредиш на кръста, вместо да си помогнеш. От тази позиция започни да правиш осмици с тялото си без да местиш от позиция крака и ръце. Първо в едната посока, после в другата, 2-3 мин. Задвишваш от главата поемайки посока и продължавай с рамене, гръб, до дупето. Ръцете и краката ще се движат от само себе си с движението на тялото, но не отмествай длани и колене.
Накрая легни по гръб, започни да отпускаш цялото тяло зона по зона. Започни с главата-лицето-шията-ченето т. н около кръста наблегни и на органите и прешлените, буквално си представя как релаксираш и ги отпускаш, няма напрежение, така докато стигнеш до пръстите на краката. След това 2 мин. си "труп" няма напрежение никъде в тялото ти, просто лежиш.
При ставането, задължително се обърни първо на една страна, а не директно нагоре (тялото и особено кръста ти започват да изстиваг след упражненията и може да почувстваш леко "вдървяване".
Облечи си горна връхна дреха поне за следващите 15 мин докато се охлади тялото напълно. Пий вода задължително за подпомагане движението и на кислород от дълбокото дишане и хидратиране.

 
  ...
преди: 1 месец, 27 дни
hash: 1abee1e354
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Авторке, забравих да добавя още нещо към упражненията. Проучи за бялата върба, има обезболяващо, потогонно и успокояващо действие.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 0c4f4c01c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Съчувствам ти. Аз преди 4 години имах нетърпими болки в гърба и кръста в продължение на няколко месеца, но се оправих. Бях спряла тежкия физически труд. От вегетарианка станах месоядна.След това родих третото си дете. Сега ме боли само лакътя и глезена. Свикнах с хроничната болка. Ако е нетърпима се мажа с един крем с пчелна отрова, не съм го ползвала от месеци, научих се да не обръщам внимание на болката. През нощта е най-трудно.
Има едни специалисти, наричат се остеопати. Мислех да ходя при един, обикновено са холандци и не работят със здравната каса. Май дори не са лекари, но помагат на хората. Те правят нещо като наместване (не боли). Поне така съм чувала, но защото нечовешките болки ми минаха, така и не посетих остеопат. Един преглед струваше 70 евро и се чакаше 3 месеца за час.
Това, което казваш от кръста към крака не е ли ишиас? Ти нормално раждане ли си имала? Каква си по професия? Понякога смяната на работата или начина на живот може да помогне. Ще се оправиш, вярвай го! И аз си мислех, че не ми се живее заради болките, сега като се връщам назад съм благодарна, че състоянието ми се е подобрило.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 0c4f4c01c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Сега прочетох няколко немски статии за сакролеит и навсякъде пише, че това е придружаващо заболяване на друго заболяване, което ти не посочваш да имаш. За това мога да предположа и се надявам, че и неврохирургът е направил грешна диагноза.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: d1e24e9567
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Самия аз бях стигнал до там дори удо тоалетната да не мога да отида. Спасението за мен беше курс лечение иглотерапия, ако си от Варна доктор Шакола търси. Всеки който ми е виждал скенера казва, че съм задължително за операция на L3/L4 но този човек с главно Ч ми помогна и аз си ходя.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 8a8e131b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ортопед д-р Димитров, работи в Горна баня в ортопедията и вторник и четвъртък преглежда в 28 ДКЦ в София, така на баща ми невролог каза, че има дископатия и един месец страшни болки в крака и в кръста, , д-р Димитров с две инжекции в кръста го оправи.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 83cfd97aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Мисля, че с ЯМР трудно могат да ти сбъркат диагнозата.
Имаш ли и рентгенова снимка на сакроилеачните стави?
Може да имаш и няколко проблемс
От София ли си или само си била на лечение в София?
Препоръчвам ти д-р Михаил Илиев, ул. Здраве 25. Това е дългогодишният лекат на националния отбор по футбол. Неведнъж ми е оправял различни проблеми. При мен той изключи сакроилеачните стави.
Ако наистина се окаже сакроилеит трябва да се търси причината за него - хронично възпаление, Бехтерев, артрит и други.
Ако си претърпяла спонтанен или медицински аборт, това може да е причината за възпаление, което трудно се открива.

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: b998efa74d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Направи консултация с ревматолог, може да е автоимунно. По колко време си приемала кортикостероиди и имаше ли облекчение от тях?

 
  ...
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 3abe9c85b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравейте! Благодаря за отговорите. Правиха рентген на сакроилиачните стави. ЯМР го гледаха преди само невролози, след това неврохирург. За придружаващи заболявания все още не знам. Имам час за ревматолог скоро. От Враца съм. За съжаление с наместване няма как да стане. Но упражнения ще започвам само да паднат конците. Кортикостероидите нямат абсолютно никакъв ефект при мен. Кремове за мазане и хомеопатия- абсурд. Без ефект даже и минимален. Единственото и само болкоуспокояващи тип Аулин, Диклак за няколко часа помагст. Сега ми е изписана аркоксия. Тя ме отпуска за 10 часа някъде. Но не е безобидна. Много благодаря на номер едно за упражненията. Дано има поне минимално облекчение. Умирам от страх да не чуя Бехтерев

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 26 дни
hash: 3abe9c85b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Номер 7. Да, имам един аборт преди три години, но не ми мина през ум, че може да има нещо общо. Никъде не съм го споменавала. Може би трябва да кажа на ревматолога.
На семейството на което сме кръстници, техен близък роднина е много добър ортопед и сме попаднали много пъти в една компания на маса, но не съм се сетила и с него да обсъдя.
Все мислех, че е дискова херния. Неврохирургът (доцент Харитонов) ми показа ЯМР и ми обясни всичко по него. Дискът е дехидратиран и празен, но не е станал още на херния. Той предложи по натам да го напълним с гел, за да не стане все пак на херния, но това не мога да мисля сега. В болницата един друг доктор натисна ставата при прегледа и направо ми премаля от болка. Точното място нацели.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: a3516c85f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, аз съм с доказана сакроилиачна дисфункция. Имам ЯМР на лумбални прешлени и ЯМР на сакроилиачни стави, изследвания за Бехтерев и артрити. Консултация с неврохирург и ревматолог. Неврохирурга ми обясни, че трябва и на сакроилиачни стави ЯМР, не ставало с рентгенова снимка. Болки само в кръста, без такива в краката. Не се поставя никак лесно такава диагноза. Аз сега нямам болки, но съм имала периоди с болки по 2-3 год. Откак спортувам редовно, забравих за тези ужасни болки. Ходя на пилатес, стречинг, и други подобни тренировки. Воля, упоритост и ще се избавиш. Физиотерапия, санаториуми, кортикостероиди не ми помагала. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker