Оцветителят, направен от буболечки, който го има в почти всички храни и за който, със сигурност, не знаете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Оцветителят, направен от буболечки, който го има в почти всички храни и за който, със сигурност, не знаете
преди: 2 месеца, 1 ден, прочетена 507 пъти
Цветът му е ярко червен, слага се поне в 90-95% от всичката храна на пазара. Добавят го в сокове, сладкиши, колбаси, бонбони и т. н. С една дума навсякъде може да го хапнете. Името му е кармин, на етикетите го изписват като Е120. Направен е от буболечки, наречени кошенили. Специално ги отглеждат, за да ги ядем ние след това. Яли сме ги цял живот, може би, аз научих за тях преди около година-две. Особено богати на кармин са любимите на всички ни ролца от раци. Аз като разбрах, направо щях да припадна. За удивление е позволен, не е престъпление, че ни тъпчат с това, а още по-фрапиращото е, че не се знае колко от тази гадост сме изяли до момента. Ако някой си мисли, че това е конспиративна теория или че се шегувам - не, истина е. Всеки може да напише "кармин" в гугъл и да види снимки, а после и да се зачете по етикетите в магазина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 1 ден
hash: eb06ec3349
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Че те от еврогейския парламент дори си гласуваха съвсем официално да произвеждат заместители на храни от бубулечки, така че очаквай скоро да почнат и да ги рекламират като здравословни, нищо че бубите са излезли от човешката диета преди стотици години, важно е свинете демек ние да бъдем направени на тъпи преди да ни направят и бедни.

 
  ...
преди: 2 месеца, 1 ден
hash: 5714e1e8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

2.   Добре, и какво толкова? Той българина пуши по 2 кутии цигари на ден, всяка вечер на масата алкохол, ракийката, сланинка, мазнотии, тъпчи се с пържено, не е излязал да поспортува от последния час по физическо де е бил 19 годишен.. иначе много притеснен, че му слагали буболечки в храната, вредно било за здравето му..

 
  ...
преди: 2 месеца, 23 часа
hash: 02a52d4e37
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Знаем, знаем, също виж и под номер 920. има ги в някои страни написани и с "романтични" имена вместо номер и нищо в името не подсказва какво е.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 23 часа
hash: bcf5d4810f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   И какъв е проблемът? Освен повече протеини и въглехидрати друго не виждам на пръв поглед. При веганите въпросът може да е по-различен.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 часа
hash: 7b958f8643
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Много лекарства се правят от животни и буболечки. По-лесно е да модифицираш ДНК-то на някакъв организъм да произвежда един човешки хормон като инсулина, отколкото да го създадеш синтетично. Също така в крайния продукт няма следи от буболечката/животното, така както в алкохола не остава следа от какви плодове е дестилиран.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 22 часа
hash: 3657b0387a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Щом си научил скоро и все още си удивен хубаво, но в случая не ядеш буболечки, а карминова киселина и я добиват от яйцата, а не ядеш самите бобулечки. Мъжките буболечки нямат и не произвеждат карминова киселина.
Начина на производство на Кармин е: събират се, от специално отглеждани кактуси, бремените женски (те стават черврни преди да снесат) изсушават ги в сушилня, след това ги заливат с разтворител и прецеждат, изхвърлят буболечките трябва им само карминовата киселина, която се е разтворила в разтворителя.
По принцип Кармина е отрова, женските го произвеждат за да предпазят яйцата си, но за да се отрови човек трябва да приеме 200-300 мг кармин наведнъж, което е невъзможно да погълне с боядисана храна, защото от кармина се слага съвсем малко, доста е скъп, а и боядисва добре от малко количество.

Не само с храна го приемаш лекарства с червен, оранжев или лилав цвят също са оцветени с кармин. Всичката цветна козметика, червила сенки и др също е оцветена с кармин. Така че и да се опитваш да не приемаш кармин с храна все ще целунеш червисана жена или ще ти се наложи да приемеш лекарства.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 часа
hash: 4cf146f47e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Знам за него от 8 години. Използва се масово в лютениците, апетитките, доматените сосове, в червените колбаси като луканка, шпек салам, бабек и др., в червените бои за сладкиши и торти, в хахвер, замразени скариди и др. Такива продукти така или иначе не консумираме у дома, защото са с най-различни консерванти, а колбасите са канцерогенни

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 часа
hash: f3659f942e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ами добре. Ще си го отбележа в тефтера с интересни факти.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 часа
hash: 56f3efe60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Е, и? Откри топлата вода. Какъв е проблемът? Това е натурален оцветител. Явно сега си го разбрал и си в шок, но това не е тайна за никого. Както се казва, това да е проблемът. Ти какви други гадости ядеш за кармина си се загрижил. Който не иска да яде такива неща да запратя ръкави и сам да си произвежда всичко. То ако е въпрос всяка смокиня съдържа по една разложена пчела. Ама хората си ги ядат.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 17 часа
hash: 1b5d45d6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

12.   Абе пич, ти това безмозъчно стадо българско ли си тръгнал да предупреждаваш, че яли този оцветител направен от насекоми и никой не знаел за него. Българите отлично знаят и виждат сто пъти по-фрапиращи неща от това, защото те стават на 40 см от тях, пряко пред очите им следните неща, но те продължават да се тъпчат с тях все едно, че не са ги видели:
-Дюнери. Значи мангала дето ги прави пред българите дето чакат пред витрината да им ги даде дюнерите си бара мръсния телефон пред тях, пипа пари, отива до кенефа и директно със същите ръце им пипа дюнера и това стадо празноглаво седи напълно безучастно взема го дюнера и лапа. Опашката от 10-ки метри и никой не реагира все едно, че го няма.
-Палмово масло. Убиха се да ги предупреждават, че това им запушва кръвоносните съдове и го има в 99% от сладките неща, обаче нито един българин не си прави труда да чете етикета като купува нещо сладко, а директно го слага в корема като в циганска торба.
-Кучкарите. Разхождат си кучетата из целия град като с това и кучато им се въргаля по земята в изпражнения от други кучета, а после остовят кочето им да ходи из тях и по лелото им където спят и да ги ближе по устата цялото омазано с яъца на кучишка тения.
-Черно море. Мечтата на псхичноболния бг тъпак. Фекалните канализации на всички държави около него се изливат в него и то смърди на тоалетна. Отделно по пясъка на плажа всеки ден минават тълпи от хора с обувките си върху него. И идиота отива цопва се във фекалното черно море да се нагълта хубаво, след което после да излезе и да се овъргаля в пясъка тъпкан с обувките на хиляди хора всеки ден и ползван за тоалетна на кучета и котки.
Ти разбираш ли, че това са пълни идиоти и психично болни хора и като ги предупреждаваш, че това е от насекоми най-много да тръгнат да си правят шейкове от него?

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 16 часа
hash: 9b6b3c3c5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   То това вече от над две години е факт... няма какво да направим. Даже съм чувала спекулации, че това води до риск към развиване на ракови клетки.... шанс, така или иначе всички ще умрем.

 
  ...
преди: 2 месеца, 12 часа
hash: df18867442
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Знаем, авторе, знаем отдавна.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 11 часа
hash: ce39e84435
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Ами те и пчелните продукти идват от буболечки реално. Млечните продути, алкохола (истинския), туршията и някои колбаси пък са следствие на бактерии.

 
  ...
преди: 2 месеца, 8 часа
hash: 84b1782828
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Аз си произвеждам всичко сам! Който не иска да яде боклуци, да хваща мотиката и да отива в къщата на баба и дядо.

 
  ...
преди: 1 месец, 29 дни
hash: ce39e84435
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   16, почвата е друга, дъждовете са други, слънцето е друго, семената са други. Не си мисли, че като си го произвеждаш сам е много по-полезно. Не е като едно време.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker