На вниманието на всички маникюристки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121395)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14389)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18580)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

На вниманието на всички маникюристки
преди: 2 месеца, 7 дни, прочетена 1783 пъти
Момичета, меко казано се оляхте вече с цените. Гледам вече почти всеки салон сложил стартова цена от минимум 40 лева за маникюр с гел лак и то в добрия случай, в лошия и по-често е 45 лева. Започна се масово и безумието с цени за къси и дълги нокти, все едно толкова повече материал ще ползвате за дълги нокти.

Всички сме наясно, че има инфлация, само дето тази година инфлация на практика *няма*. Всичко продължава да е скъпо, но не става *по*-скъпо. Материалите ви съм гледала колко струват в официалните сайтове на марките, с които работите, и съм наясно с всички отстъпки и промоции, които ползвате. Цените на лаковете са публично известни, само да ви напомня. Да не говорим, че една ножица например се купува *веднъж*, а се ползва много пъти. Токът се вдигна още миналата година, така че и това не е оправдание. Минималната работна заплата вас не ви касае, тъй като една голяма част не сте на заплата. Много от хората също не ги касае, защото работят в сфери, където нещата се случват по много по-различен начин.

От желанието ви да откривате и доказвате наново, че не се печели от цени, а от оборот, ще излезете накрая на борсата. Омръзна ми и най-забилият квартален салон да иска да взима пари все едно е в топ центъра и услугата му е на най-високо ниво, след като масово се работи в най-добрия случай посредствено, говорят се простотии през цялото време, мръсно/разхвърляно е, дезинфекцират се инструментите в кърпичка със спрей и други подобни прояви на абсолютна липса на професионализъм.

Аз съм ходила и на евтини, и на по-скъпи места и редовно не оставам доволна, защото елементарни неща не можете. Не може да ми се пилят ноктите така, че откъдето и да ги погледна, да са криви или да се изравнява пет за четири, но да се взимат пари като за перфектно свършена работа. Колкото и да надзиравам и да правя забележки, явно масово толкова си можете, защото досега веднъж не съм чула извинение, нито сте си поправяли грешките, само сте ми давали тъпи оправдания защо не можете да свършите нещото, за което ви се плаща. Като не можете, работете нещо друго, не взимайте пари като за свършена работа без тя да е свършена.

Ценя труда на всеки, но това минава всякакви граници. Услугите ви не са от първа необходимост и милионерки няма да станете. Просто хората ще започнат масово да се лакират сами, кой с гел лак, кой с обикновен и пазарът ще ви свали на земята, както стана и продължава да става с всички самодоволни ИТ-та, които бяха решили, че са хванали Господ за шлифера. Накрая ще останат само наистина кадърните, а останалите ще духате супата.

За много по-сложни услуги в сферата на красотата цените се вдигнаха с 20-25% за последните 2-3 години, вие искате да вдигате с толкова, ако може, всяка година. Балонът, като се надуе прекалено, се пука.

Знам, че сега в коментарите ще се започнат ревовете на засегнати печалбарки как като не ми харесва мога да не ходя на маникюр, само искам да им кажа отсега, че ако всеки, на когото не му харесва, спре да ходи, вие ще има да гладувате, така че внимавайте какво си пожелавате.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 7 дни
hash: dd51e14085
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Не съм маникюристка, но няма да те подкрепя.

Има достатъчно търсене, че на всяка улица да има салон и пак да се вдигат цените. Въпреки огромната конкуренция, и най-забутаният квартален салон има достатъчно лоялни клиентки, за да е на печалба, независимо от качеството на услугата. Даже им са пълни графиците, едвам смогват да се справят с обема работа и това ги кара да бързат и компрометира резултатите още повече. И пак остават в бизнеса.

Стандарт, който вече се възприема като необходимост, е за жените да си поддържат маникюр. Проблемът е, че не е просто мода. Пристрастяващо е. Виждаш рекламите с красивите нокти навсякъде, и колежките, и приятелките, и сестра ти, и майка ти и баба ти, всички имат лъскави маникюри и ги поддържат. Няма как да останеш по-назад. Знаеш, че можеш да си купиш сама лакове, четки, ножички, апликации и UV печка, но няма да отделиш по 3 часа на всеки 2 седмици, в които да си правиш маникюра сама. Колкото и да си добра, знаеш, че няма да постигнеш същите резултати като опитна професионалистка, която прави по 10 маникюра на ден. А и защо да се лишаваш от удоволствието? Отиваш, избираш си цвят, обясняваш какво искаш, отпускаш се и оставяш любимата ти маникюристка да се погрижи за теб, докато си прекарвате времето в приятни разговори. Накрая имаш лъскави, приятни на допир, красиви нокти, които придават елегантност на всичко, което докоснеш!

Аз също бях лоялна клиентка, докато не получих гадна гъбична инфекция на единия нокът, от която се възстановявах с месеци. Също, не ми харесваше как ми се бяха деформирали нокътните плочки от гела и трябваше да чакам да израстат отново здрави. Другото голямо нещо е осъзнаването колко вреден е въздуха в салоните, ако няма добра вентилация. Но дори да има, аз пак не бих била спокойна да работя продължително време с ацетон и други материали, които отделят летливи вещества, които вдишвам. И редовното излагане на UV лъчи не ми се струва здравословно. В крайна сметка, аз лично се отказах от маникюрите и педикюрите, но не мога да кажа, че не ми липсват. Често се изкушавам от мисълта да си направя отново, но засега не съм се поддала.

Не сравнявай маникюристките с ИТ-тата. Сравнявай ги с наркодилърите. И те работят в нездравословна среда, за да ти доставят удоволствие, и очаквано, искат да печелят от това. А ти не само ще плащаш, но и ще ги молиш за още. ;)

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 2e07adc729
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Никоя от тях не те дърпа насила да ходиш. На мен ми е изключително тъпи да малтретиране собствените си естествени нокти, за да лепнете отгоре изкуствени. А повече до дори не знаете, че трябва да ползвате и защитен крем заради облъчването.
Купила съм си машинка за маникюр и педикюр, пилене, полиране, оформяне, поддържам си естествените нокти. Лакът си го нанасям за две минути и готово.
Както аз искам, без драми, без губене на време.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 9139b20299
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Нали знаеш, че не е луд този, който яде баницата? Българите са големи конформисти. Още от началното училище започвате да се лакирате, гримирате, да ходите на училище с дамски чанти и токчета, къси полички и т. н.. По мое време имаше една, две в класа 6-7 клас, които си слагаха прашки. Сега майките слагат прашки на децата си още от първите класове и така ги пускат да ходят на училище. А, и да не забравя. Вече дънките не са модерни. Сега на мода са йога клинчетата. Така че цепката ви да си личи на макс. Да си личи и че сте си сложили прашки. От "модерните" сте! Не сте "някоя от село", ами първокласна градска ур*спия.


"Като не можете, работете нещо друго, не взимайте пари като за свършена работа без тя да е свършена. "

Това важи за всички професии в БГ. Дори и да идеш на проститутка, получаваш изключително долнопробно "нещо" за парите, които си дал.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: b9afe3d5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Интересно защо си разтревожена за бизнеса на тези девойки?
Когато им се спука "балона" или ще намалят цените или ще сменят професията си, ти обаче защо си толкова загрижена за тях и ги плашиш с глад?
Щом в момента положението е такова каквото го опсваш, значи имат достатъчно клиенти.

 
  ...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 488765866b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ама то така е и с фризьорките. Адски много са се оляли с цените, пример ще дам с фризьорски салон Вени, където се работи адски некадърно, че и някои им дават бакшиш, а някои от фризьорките се обличат не като, че отиват на работа, а на магистралата. Там има едно татуирано момиче от глава до пети с къси панталонки и с претенции да подстригва много добре: Ами ужасно. И на ужасна цена. Повечето са така.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 7 дни
hash: 1dd259a2e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   И мен ме дразнят, затова се научих да си правя ноктите сама. Инвестирах еднократно 200 лв. през 2014 г., сега само подменям по някой лак, когато се развали. От тогава до днес съм похарчила сумарно не повече от 500 лв. за десет години. Така не се съобразявам със заетия им график, ниска хигиена и махленски манталитет. Ноктите ми са здрави и сама ги поддържам в перфектен вид. Ако случайно имам малко обелено или отчупено парченце, си го оправям още в същия ден. Случва се веднъж в годината или два пъти максимум, но пак имам удобството да се справя сама със ситуацията, в удобно за мен време.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 3e6c4e0b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Аз имам лампа, ама нещо не мога да се направя за съжаление. Ама ако продължи увеличението ще си купя по-скъпи лакове и ще се правя сама. Вместо 80 -100 лв на месец за едно цапане ще ги дам за два лака. Лампита в Алито са 50лв и са същите като в салоните.
Очаквам да ти пишат че сама няма да се справиш, защото не си професионалистка. Иначе две колежки сами се правят. На 3-4 месеца ако искат нещо по-специално ходят. Аз също предвиждам фалити и промоции за по 20лв, както в началото

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 5ee494416b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Ами това е пазар. Търсене и предлагане. За да са такива цените, значи има достатъчно хора, готови да ги платят, вкл. и на по-калпавите маникюристки. Ако смяташ, че не си заслужава цената и качеството - или си ги правиш сама, или не си ги правиш. И без това вече всяка има маникюр и стана банално, така че ако си без маникюр, даже ще си различна и естествена.

 
  ...
преди: 2 месеца, 6 дни
hash: 573932a149
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Лакиране в домашни условия е добър вариант, когато нямаш време за посещение при специалист.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 5 дни
hash: d7624e30e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Много, много рядко си лакирам ноктите, нито съм останала без мъж, нито без секс.
Някои дори се чудят каква мръсотия имате под лака за нокти.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: bc0b43c5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Ами аз затова започнах си лакирам ноктите вкъщи. Също смятам, че цените по салоните са завишени, но щом търсенето е по-голямо от предлагането.
Ходя на 40-50 дни на фризьор, на козметик през долу-горе същия интервал, ако ходя и на маникюр, ще фалирам. Пък и нокътната ми плочка от последния гел лак миналата година беше страшно увредена.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 3e6c4e0b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   А колко дават касови бележки? На мен за нито една козметична процедура не са ми давали. Един път две козметички си говореха че цял ден нищо не са маркирали. Не стига че укриват данъци, ами вдигат цените. Държавата трябва да се заеме с проверки на салоните

 
  ... горе^
преди: 24 дни, 19 часа
hash: 9428d40503
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Аз съм ученичка и честно да ти кажа и мен това ме дразни. Никога през живота си не съм ходила. Още миналата година исках, но в последствие винаги се отказвах. Парите ме отказват. Не бих казала, че нямам възможност, но нашите не биха ми дали ей така 50 лв за маникюр. Имам други приоритети. Да, мога да спестявам от джобни, но защо трябва да гладувам всеки месец, (веднъж почне ли се, тъпо е да спираш и е пристрастяващо всеки го казва) за да имам хубави нокти. 95% от момичетата в класа ми ходят. И моите приятели. Тъпо ми е, няма да лъжа, но честно не си заслужава, това вреди на ноктите по един или друг начин.

 
  ...
преди: 12 дни, 20 часа
hash: f047832482
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   При нас мъжете берберите се се уляха с цените, 35 лв за къса подстрижка.... Едно време ходех при една фризьорка взимаше ми 5лв и ме правеше по същия начин. Явно търсенето определя и цената.

 
  ...
преди: 10 дни, 23 часа
hash: a884801c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Такива са цените, защото има кой да ходи и да им пълни гушите. Аз съм на 25 и съм ходила 2 пъти през живота си на маникюр по повод. Да ме гръмнеш няма да давам подобни пари за ноктите си, ходя без нищо и изрязани до дъно, като мъжка ръка и въобще не ми пука. Търсенето определя цената, ако няма кой да ходи, и по 10 лв ще правят.

 
  ... горе^

...
преди: 10 дни, 4 часа
hash: 3e6c4e0b35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Маникюърът е едно от нещата, които придават женственост. Каквото и да си говорим много по-красиво е ръка с красиво оформени и лакирани нокти. Не става въпрос за орлови нокти, както се опитват да го изкарат някои. Моите са си къси, не съвсем до дъно. Но винаги съм с лак, Започнах сама да се правя около пандемията. Отначало не се справях много добре, но вече свикнах. Има много клипове. Има стикери и ваденки за нокти, има всичко по сайтовете, така че и в домашни условия може да имаш по-различен маникюр. Не съм съгласна с 1-ви. Не бих се върнала с салона, винаги съм мразела някакви маникюристки да ме занимават с глупости и клюки за други клиентки. По-приятно е вкъщи сама.

 
  ...
преди: 4 дни, 19 часа
hash: d75b11abe0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Аз не си лакирам ноктите, много рядко със светло розов или безцветен лак. Като си ги пусна дълги, не се чупят, много са здрави и издръжливи. Но честно казано не ми се занимава с това.
Тук китайците са завзели този бизнес. Мъже и жени правят маникюр за 20 евро. Много баби и девойки се възползват от услугата.
Губене на време и пари, но щом доставя удоволствие и не вреди на другите...
Имаше една смешка за касиерките, дали магазинът отговаря за щети, причинени от ноктите им:)

На красивата жена се прощава ако няма перфектен маникюр :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker