Моля Ви за помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моля Ви за помощ
преди: 1 месец, 1 ден, прочетена 506 пъти
От известно време не се чувствам добре. Постоянно имам ужасни натрапчиви мисли, плача, нямам желание за живот, искам просто дните да минават по-бързо. Всичко започна със смърт на мой близък, след това ми се появиха здравословни проблеми. Тогава се обърнах към окултното (таро, астрология, нумерология). Попаднах на хора, които ми казаха, много лоши неща за моето бъдеще. Сега се чувствам като тотален парцал. Постоянно мисля и чакам да се сбъднат прогнозите, чувствам се обречена, без избор, без право на нормален, пълноценен живот. Разбирам, че някои ще ме критикуват и ще кажат, че има хора, които са много по-зле. Но наистина Ви Моля за помощ. Не знам как да се справя. Много съм зле. Записала съм си час при психолог, но е чак за средата на април. Не мога да приемам антидепресанти, понеже ме е страх, че ще върнат здравословния ми проблем. Не знам как да се спася от мислите за това лошо бъдеще, което ме очаква. Имам чувството, че живота ми изгуби всякакъв смисъл.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 1 ден
hash: 1748795c80
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Абе какви хора сте вие бе? Чувства се болен, ще отиде да му гледат някакви шарлатани на карти, ще пише тема в сподели. нет и какви ли не други глупости преди да отиде на лекар. Силно се надявам темата да е трол, заради една по-предишна тема.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 9f6c56f1ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Загубата на близък е неочаквано нещо, което наистина се приема тежко. В момента е по добре да си дадете време и да не вярвате на това което хората в окултното ви казват защото се възползват и лъжат за да вярвате, че бъдещето ви няма да се промени и само лоши моменти ще настъпват.
Съдбата се променя и нищо няма безкрайно страдание(казвам го като човек, който се занимава с окултното и психологията).
Не мога да разбера защо ще чакате чак до април, но през това време ви препоръчвам да записвате в дневник или тетрадка това което изпитвате -травмите, чувствата и проблемите, всичко което ви тормози. Откакто започнах и аз да пиша в такава тетрадка се чувствам по добре и допълнително със психолог нещата ще се оправят. Вярвам, че всеки човек може да се справи в лошите моменти стига да го иска и да си даде време.
Пожелавам Ви всичко хубаво

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: d2167b7e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   "Тогава се обърнах към окултното (таро, астрология, нумерология). "

Не вярвай на измишлиотини, бъдещето си го създаваш самата ти.

Относно другото - за да излезеш от депресията, трябва да си намериш занимание, което да ти носи удовлетворение - пробвай ново хоби (спорт, танци, занаят и т. н)

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: bf5ab06d9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Похвално е, че сама сте осъзнали, че трябва да направите първата стъпка, за да излезете от това състояние като сте запазили час за психолог.
На следващо място ви съветвам да скъсате изцяло връзката с всякакви астрологии, нумерологии и тем подобни, както и с хората, които уж са ви предсказали лоши неща за бъдещето. Както ви е лабилна психиката в момента, сте толкова уязвима от подобни влияния, та чак би било пагубно да се вслушвате.
Имате ли семейство, близки приятели, колеги? Ако имате до вас хора, които ви ценят и можете да разчитате на тях - споделяйте! Не се затваряйте в себе си. Ангажирайте се непрекъснато. Работа, хоби, разходки, домашен любимец. Старайте се да анализирате всяка ситуация и от нея да извличате само положителното, колкото и сега да ви се струва невъзможно.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 1c4b2d3982
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   "окултното" в България особено си е просто бизнес. Много сно, че ще ти предвещават апокалипсис в живота, защото си им нужна като клиент. Видели са, че поддаваш лесно, мамипулируема си дори от непознати, защо да не изкарат някой лев.
Животът ти е и ще бъде такъв, какъвто ти си го направиш.
Ако се ритнеш в задника, станеш, излезеш и решиш да бъдеш щастлива-ще правиш и каквото е нужно за да не ти липсва смях по пътя.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 70428aeb57
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Защо не отидеш при хипнотизатор? Доколкото разбирам, си в позиция, в която „няма какво да губиш“. Ясно е, че има хора, които са по-зле, но не е това идеята. Всяка ситуация трябва да се разглежда отделно.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: ec93171dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Толкова силна депресия не се оправя с психолог, тук е нужен психиатър. Има достътъчно много видове лекарства, казваш на психиатъра за здравословния ми проблем и той може да съобрази лекарствата с него.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: e3efa4d66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мога да ви посъветвам единствено консултация с психолог, и вероятно ще имате нужда от повече от една. Ако не ви се чака до средата на месеца, потърсете контакти в нета на Георги Балджиев, много е добър и консултира онлайн ако нямате възможност на живо

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 68aec96c7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Прави секс всеки ден и ще мине

Оби-Уан Доган

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: b8a63bfd9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Преди 8 месеца изгубих родител (на 19 съм). Знам загубата колко тежко може да се отрази. Развих анемия и имам чувството, че след нея започнах да се чувствам още по-зле. С течение на лечението съм по-добре психически.
Мислех, че ще е добре да посетя терапевт. Точно един път отидох и осъзнах, че този човек не може да ми помогне, ако аз самата не искам да изляза от тази ситуация. И така, повече не отидох там. Към днешна дата се опитвам да се държа. Не е лесно, имам слаби моменти, но няма как без тях.
Само ти можеш да си помогнеш в тази ситуация. Твоето човече не иска да те гледа така. Лекувай се. Трудно е, разбирам те до болка. Дай си време, напълно нормално е да се чувстваш зле. Малко по малко, ще се успокояваш.
Относно кой какво ти казва, изобщо не се връзвай. Аз лично съм вярваща - това ми е най-голямата опора. Винаги, след като отида да запаля свещичка, се чувствам много по-добре. Пробвай, ако желаеш, не губиш нищо.
Гледай да си по-заета и да се разсейваш.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: f7cc34ef49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не се вживявай в тия "предсказания". Правят ги само за да те изнудват за пари за разваляне на магии.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: b7841fb9bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ако това ще те успокои преди и аз съм ходила на астролози и бяха ми казани положителни неща за миналата година, че ще започна връзка, хубава работа с възможности за пътувания в чужбина и т. н. За съжаление тези неща не се случиха. Сега като си спомня може и да има неща, които са познавали, но 50 на 50. Това си е чисто налучкване. Аз повече не бих ходила, защото са пари на вятъра. Не се доверявай на такива прогнози особено за важни неща.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: e214b49ea4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   След загуба на близък, често хората изпадат в тежка депресия! Ти си в такъв етап, не се чувствай виновна или слаба, че не се справяш сама! Това е нормално!
Първо зарежи абсолютно всички окултни неща и забрави какво са ти казали, защото не е истина! Не се фокусирай върху подобни неща! Разни врачки и гадатели използват токива моменти, когато човек е слаб и му дрънкат глупости, за да му вземат парите!
Второ и много важно, отиди на психиатър! Няма нищо срамно и не е задължително да имаш психични заболявания, за да посетиш такъв род лекар! Депресията може да се оправи с правилните медикаменти! Те няма да ти навредят, а ще ти върнат щастието от живота!

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 9b7888e64b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Чети библия и не се занимавай с такива неща. Може да се молиш, на Исус. Успех това е решението.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 4af3e37417
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Попаднах на хора.... какви хора, шарлатани. Колко пари даде, колко ти искат още. Абе хора мислете малко!!!

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: aa58e0dd62
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Много хора са билив подобна ситуация, споко, нищо ти няма.
Никак не е здравословно да ходиш при хора които те да ти определят бъдещето, дано да си осъзнала грешаката си. Никак не е здравословно.
Отиди на психотерапевт и със времето нещата ще се оправят.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 часа
hash: e3e95f3546
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Авторке, не е трябвало да се забъркваш с окултни неща - защото това са демонски(дяволски)неща и са от лукавия! И те увреждат душата на човека!

Решението е противоположното: обърни се към Бога!

И непременно върви и поговори с православен свещеник - и той ще ти каже какво трябва да се направи!

Тези мрачни и черни мисли са от лукавия(дявола) и трябва веднага да ги прогонваш и да се помолваш на Бога да ги премахне!

И знай, че Бог те обича и го е грижа за теб и за всеки един човек!

А иначе, човек никога не трябва да се отчайва и да разсъждава така! В смисъл - да иска да се самоубива!

Трудности, скърби, болки и проблеми всеки човек неминуемо има в живота си.
Само, че човек трябва да си направи и изводите от такива събития!

При мен именно поредица от подобни събития ме накара да осъзная суетата на земния живот и да се обърна към Бога!

Аз също, преди да достигна до Бога съм се чувствал така - като тези хора.

Изходът от това състояние е един: Да се обърнеш към Бога, от цялата си душа и сърце и постепенно да се въцърковиш(в православната църква).

Всичко в живота се движи от нашия създател Бога и от Божия промисъл, но човек е създаден със свободна воля и винаги има избор! Винаги има надежда!

Животът е прекрасен и не свършва със смъртта, защото човекът е създаден от Бога с безсмъртна душа и за вечен живот.
Животът има смисъл, който се заключава в това да се изживее Богоугодно, за да може човек да отиде след смъртта в рая, при Бога. Земният живот е подготовка за вечния.

Затова човек никога не трябва да се отчайва и да губи мотивация за живот!

Напротив! - човек трябва да се радва, за това че е получил от Бога този прекрасен дар - живота и да се постарае да го изживее Богоугодно!

Знаеш ли, има хора в много тежко положение, инвалиди без крака, ръце, безпомощни телом, но въпреки всичко това неизпаднали в отчаяние, борещи се за живот и силни духом.

Има един прекрасен и потресаващ документален православен филм, казва се Форпост, за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за бездомни и болни деца(подобно на нашия отец Иван от Нови хан). В момента в този приют има повече от 400 деца.

Няма да давам връзка (защото сайтът ги трие) - просто напиши в Youtube Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.

Знай, че живота е борба и човек не трябва да пада духом, а трябва да се бори и да продължава напред! Каквото и да се е случило и да се случи - винаги има изход и надежда!

Знай също, че Бог много ни обича и заради нас хората е създал този прекрасен свят, да му се радваме и да живем в мир и любов.

Бог е Вседържител и Той със Своя Божий промисъл управлява и промисля за целия свят, за всеки един човек. И косъм от главата ни не пада без Божията воля или Божието допущение.

Бог върши всичко за нас с една цел: да познаем Бога, да се обърнем към Него, да заживеем Богоугодно и да спасим душите си! Защото този живот е временен и е само подготовка за вечния живот. И ние сме създадени за вечен живот, който не свършва със смъртта. Но е много важно как човек е изживял земния си живот, защото на Страшния съд всеки човек ще бъде съден и ще се определи дали да отиде в ада или в рая(с Бога в Небесното царство)...

Затова тук на земята ни се изпрашат скърби, болести, трудности и изпитания. Всичко това ни се изпраща(или допуска) от Бога на нас хората, за да осъзнаем суетата на земния живот, да се обърнем към Бога и да се подготвим за вечния живот като заживеем Богоугодно и се въцърковим...

А знаеш ли кое действително е пагубно за човека на този свят? Аз ще ти кажа - да стане противник на Бога, и да повреди и съответно погуби душата си. (и до края на земния си живот да остане в такова състояние)
(А също пагубно и гибелно за човека е да се самоубие, защото самоубийството е грях, който не се прощава, и самоубийците директно отиват в ада! ) И говорим не за нещо временно, а за вечността. И да бъде човек в ада е страшно...

Конкретните ми съвети към теб и към такива хора са следните:

Прочети Новия Завет(втората част от Библията) и особено обърни внимание на глави 5, 6 и 7 на Евангелието от Матея. Там са цитиран думите на Божия Син - Господ Иисус Христос, това са Божествени истински слова!

Обърни се към Бога. Ако не си кръстена - направи го в някой близък православен храм. Поговори за твоята ситуация и със свещеника в храма, той ще ти помогне и ще ти обясни всичко.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 часа
hash: 20a4db8698
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Пробвай с прием на течен екстракт от жълт кантарион. Билкова алтернатива на химиите, естествен антидепресант и рядко ефективно средство. Мен януари месеца ми беше всичко черно пред очите и тотално се бях сринала, буквално нямах сили да стана от леглото сутрин и да отида на работа или да говоря с хора. Жълтия кантарион наистина направи чудеса, поне в моя случай. Още първите дни изчезна това чувство на вътрешен страх и постоянно напрежение, постепенно станах по-спокойна, уравновесена, по-безстресово започнах да решавам проблемите, да гледам позитивно на нещата. Новото състояние постепанно се стабилизира. Приемах екстракта два месеца, сега от средата на март го спрях и засега се чувствам доста добре, още са си налице резултатите и като цяло се чувствам доста по-спокойна и уравновесена. Радвам се че не се наложи да стигам до антидепресанти, нямаше и никакъв проблем със спирането или привикване.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 часа
hash: aa0ccd1b9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Намери нещо, което ангажира голяма част от времето ти.
Лошите мисли идват когато нямаш какво друго да правиш и "седиш и мислиш"
Освен това гледай да си постоянно около хора и на места, където около теб се случват разни неща - примерно оживен парк или дори голям супермаркет.
Иначе за "окултното" - няма какво да коментирам - това са пълни глупости.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker