Направление за психиатър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121397)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Направление за психиатър
преди: 1 месец, 3 дни, прочетена 334 пъти
Здравейте, аз съм мъж на 24г. Последно време се чувствствам много зле. Изпаднал съм в депресия, не ми се прави нищо, изпитвам постоянна тревожност имам и суицидни мисли. В момента не не мога да си позволя консултация с психотерапевт. Въпросът ми е ако ида при личния лекар, ще ми даде ли направление за психиатър?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 2 дни
hash: 0a90d0ef78
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   По принцип би трябвало да ти даде.

Но като човек минал през това, ще ти кажа, че ако ще ходиш на психиатър - е най-добре да отидеш при най-добрият специалист, а често такива хора не работят със здравната каса.

Съветът ми е преди да изпробваш лечение при психиатри, които ще те натъпчат с лекарства, и то не безобидни, да опиташ първо духовно лечение на проблема!

Накратко духовното лечение се състои в следното: да повярваш и да се обърнеш към Бога от цялата си душа и сърце и да се въцърковиш в православната църква!

Като за начало е най-добре да отидеш да поговориш с някой по-опитен православен свещеник, и той вече ще ти каже какво трябва да направиш!

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 6ea0cca404
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Трябва да знаеш някои неща. Психиатъра е човек, който ще се опита да ни постави диагноза и да причисли твоето състояние към някои от съществуващите умствени разстройства и да те лекува с лекарства!
Психолога е човек, който може да те изслуша и да ти даде напътствия за подобряване на състоянието ти с упражнения, задачи за самостоятелно изпълнение, евентуално съвети и т. н. При това не са особено много добрите психолози.
Много добре си подбери къде и при кого ще ходиш, щото употребата на лекарства може да има обратния ефект, както и други странични такива.
Нямаш си на представа какво количество хора ходят по улицата и си говорят сами. Разбирай, в подобно на твоето положение. Икономическата и социална обстановка в последно време не предразполагат към особено добро психично здраве. Твърде голям е натиска за личен успех, а твърде малко са възможностите за това.
Според мен опитай се да намалиш стреса. Преориентирай си приоритетите към твоето лично спокойствие и пий един-два презкурина а може и заебин да вземеш. ;)
Ходи сред природата, често и редовно. Не е панацея, но помага. Ако имаш село, върви копай в градината, поливай, отгледай домати. Също не е панацея, но помага.

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: ea12ed7d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 0cfbc740cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Преди 2-3 месеца ходих и аз при психиатър. Личната ми даде направление, но човека каза, че не работи с направление. Тоест, може би при всеки е различно. Провери самия терапевт, при когото ще ходиш, дали работи със здравна каса.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: c34a0674d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Той е длъжен да ти даде, но по добри искай за невролог! Попаднеш ли в ръцете на психиатър, в още по голяма пропаст ще попаднеш. Психиатрите се борят със симптомите, а невролога се бори с причините. Бях в това състояние, тежка депресия, до мисли за самоубийство. Ходих при психиатър, изписа ми някакви лекарства и се превърнах в парцал, още по зле стана положението, не само откачах, ами и главоболие започна. Личната ме изпрати при невролог за главоболието. Доктора ме разпита подробно за всичко, откри причината и ми изписа лек антидепресант-Деанксит. Доверих му се, защото ясно ми обясни причините за състоянието ми, и бавно, в продължение на 3 месеца излязох от пропастта. Ако бях останал в ръцете на психиатър, съвсем щеше да ме побърка. Още си много млад, не си за психиатър, отиди на добър невролог! Виж №5 какво пише, не признавали направления!? Това говори що за доктори са!? Търгаши, колкото повече откачени има, за тях е жътва!?

 
  ...


...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: ccec4055ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Човек, щом си в депресия с мисли за самоубийство, работата е сериозна. Съвети от типа на "вярвай в Бог" или "иди на невролог" изобщо не са за твоя случай. Депресията е психическо разтройство, а не неврологично заболяване. А вярата няма да те спаси от депресията. Има много вярващи които са в депресия.
Психиатъра е този който лекува проблеми като твоя. Вярно че има некадърни психиатри, но има некадърни лекари във всяка област. Ако попаднеш на добър специалист ще ти изпише правилния медикамент и след няколко месеца ще си по-добре. А невролога какво ще ти каже? Невролозите лекуват мигрена, епилепсия, паркинсон... Ти имаш ли симптоми на някое от тия заболявания?
Поискай направление за психиатър. Психиатъра най-добре познава видовете антидепресанти и ще избере най-подходящия за твоето състояние.

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 23 часа
hash: c34a0674d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   №7, ти психиатър ли си, или си за психиатър? Описах ти моят случай(№6 съм), бях в дълбока пропаст, в дълбока нервна криза, на крачка от самоубийство, ходих при прехвалените ти психиатри, които още повече ме психосаха. Самите те са психо, виж ги как говорят, какъв външен вид имат, и да се направят на големи специалисти, изписват най силните психотропни медикаменти, които те превръщат в парцал. Да, забравяш за проблемите си, но и всичко човешко изчезва от тебе. Главата ми спря да мисли, но започна страшно главоболие, затова се принудих да отида на невролог, който оправи всички проблеми. Той също ми изписа антидепресант, но не от най силните, а от най слабите, искаше бавно организмът сам да заработи за оцеляването си. Доказано е, че депресиите са плод на мозъчните функции, които пък се влияят от външни фактори-стрес, болест, липса на слънце и много други, които сриват производството на хормона Серотонин в тялото, от който хормон се влива спокойствие и радост. Ето това е, просто и ясно, невролога ми го обясни и с много лек антидепресант успях да заживея отново, вече над 50 години без проблеми от този род. Не вкарвай автора в заблуда, не го вкарвай в ада, той и без това страда. Даже и да вярва в нещо, по ще му помогне, отколкото психотропите на психиатър, поне вярата няма да му навреди. А ти за самовнушение чувал ли са, това също е вяра!

 
  ...
преди: 21 дни, 23 часа
hash: 4bfcd60dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Дори и да ти даде направление това няма да ти помогне. С едно ходене проблема ти няма да се реши. Ще ти наджаска квито хапчета се сети и до там. И после като не можеш да си позволиш нито хапчетата, нито да ходиш редовно какво правим.. Вникни хубаво в себе си и помисли къде е корена на проблема, кое е това нещо, което от дълго време трябва да промениш и още не си го направил? Храни се по-добре, наспивай се, движи се повече тренирай, виждай се с хора, запознавай се дори с нови хора. Минах го целия този път и мога да ти кажа, че терапевта беше най-голямата ми грешка и ако можех да върна времето нямаше да отида. Изписа ми една торба с хапчета и ме направи зеленчук.. глупости са това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker