Относно вредните храни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Относно вредните храни
преди: 2 месеца, 23 дни, прочетена 418 пъти
Здравейте! Аз винаги съм била физически активна, но от няколко месеца правя всеки ден по 60 лицеви (не е много, но по-добре от нищо) и като цяло тренирам доста усилено. Не мога да кажа, че се храня само със здравословни храни, но те преобладават в менюто ми. Та мисълта ми е, че всички говорят колко вредни са шоколадите, чипсовете и тн, а аз като гледам моите връстници, които се тъпчат само с това и не спортуват, боледуват толкова често, колкото мен, и им няма нищо.. Наясно съм, че ако наистина прекаляваш с тези храни и не спортуваш, ще има последици, но искам да кажа, че смятам, че като цяло са доста преувеличени вредите от храните (когато не прекаляваш с тях)..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 23 дни
hash: 2dbc1b85e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Всеки преценява сам какво да яде.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 5ebae29a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   То се натрупва с годините. Ако си на 15г нормално да не им личи още.

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 42dbaddebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   То вредите не стават от днес за утре. И ако на 20 си супер и се храниш така, на 30 почват проблеми. И като си свикнала да ядеш боклуци, ходи се отучвай после. По-добре здравословни навици от началото и понякога по нещо нездравословно. Един дюнер или една пица, ама хубави, няма да те бутнат един път в седмица. Ама ако ги ядеш всеки обяд...

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 30cb1624dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   В живота няма само добро и лошо, само черно и бяло!
Вредността и полезността на повечето храни се определя от това - колко често ги уптребяваш. Ако системно злоупотребяваш с определени храни, може да са и (много! ) вредни, но ако си ги позволяваш 2-3 пъти в месеца, могат да се окажат, че са полезно за организма разнообразие.
Според мен, това че спортуваш редовно, е много по-важен фактор за дългогодишно здраве, нормално тегло, кръвна захар, кръвно налягане от това, че понякога си похапваш и по някоя "вредна" храна... От друга страна, съучениците ти, които не спортуват изобщо, в дългосрочен план са застрашени от много повече болести и проблеми, дори и да се хранят здравословно...

Виж примерно "Зоната" - викат ѝ "диета", но това е на практика хранителен режим, идеология и философия на храненето, където няма нищо забранено като храна. Просто някои храни се препоръчва да се консумират по-рядко, а други по-често. Но най-важните принципи са:
1) да се спазва определено съотношение между протеини (белтъчини), мазнини и въглехидрати (захари) при всяко хранене.
2) количеството на погълната храна да е такова, че оргаизмът да може да я усвои изцяло - без да има излишъци или дефицити. Което, на практика, води до 5 по-малки яденета на ден. От които - трите основни, плюс 2 допълнителни по-малки закуски.

И да направим още само един коментар, относно изречението ти: "Та мисълта ми е, че всички говорят колко вредни са шоколадите, чипсовете и тн, а аз като гледам моите връстници, които се тъпчат само с това и не спортуват, боледуват толкова често, колкото мен, и им няма нищо.. "
Тук изобщо не става въпрос за боледувания като грип, настинки и т. н.! Вредата от тези храни е много ПО-ДЪЛГОСРОЧНА, и ако си под 30-35, тя изобщо не е имала време да се изяви при теб и при твоите връстници!
Вредата от редовната злоупотреба с подобни храни започва да се проявява едва след 45-50 годишна възраст, когато се развиват заболявания като диабет, метаболитен синдром, сърдечно-съдови отклонения като инфаркти, тахикардии, висок холестерол, високо кръвно налягане (хипертония) и т. н.
Та не гледай кой от връстниците ти колко боледува... виж по-скоро как стои въпроса със сериозните (изброените) заболявания при връстниците на родителите ти! Чрез спортуване и правилно хранене СЕГА ти можеш да избегнеш или поне силно да намалиш риска от тези заболявания за в бъдеще...

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 99c4cc67cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Можеш да ядеш каквото ти се яде. Е, всеки ден на чипс и пици не е добре. Така или иначе и в зеленчуците има много вредни неща и не са био. Храната днес е много вредна. Може би се усеща във старческа възраст всичко, но там и годините и амортизацията оказват влияние. Хубаво е да се движиш.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: 5f287c6b44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз се дразня как едни си ядат каквото си искат и не им личи. Попринцип и аз съм от тези, но вече се стегнах, защото имах малка "нужда". При мен лошото е че не мога да сложа границата и изпадам в крайности, ако не се въздържам, а ако се въздържа - се чувствам все едно съм с вързани ръце, че не мога да си взема един дюнер например. Наистина ми е гадно, не знам как се свиква да си промениш хранителните навици завинаги.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 6df77d3314
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Ще дам личният си опит. Мъж на 31 години съм, когато бях ученик, по същият начин се тъпчех с боклуци, чипсове, дюнери, макдоналдс. Бях фин и строен, въпреки цялата помия, която консумирах. Но тази благословия приключи, щом навърших някъде около 28 години. Изведнъж се оказах с 15 килограма над нормата, чувствах се ужасно. Попаднах на разни клипчета, в които се говореше, че олиото е изключително вредно. Спрях консумацията на всички храни готвени в така наречените зеленчукови олиа (seed oils) и намалих консумацията на захар на 90%. За 7 месеца съм свалил 13 килограма, без да съм променял ежедневието си. Атопичният дерматит, от който съм страдал откакто се помня изчезна напълно, кожата ми стана на места гладка като на бебе (на ходилата най-вече). Косата ми също стана малко по-гъста и жизнена. Не промотирам на никого да следва същата диета, всеки сам си избира. Може и да е съвсем случаен този положителен ефект при мен, а при други да не проработи. Но на пръв поглед, като чв ли храната оказва огромно влияние на здравето ни.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 18f1728c7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вредите от бързите храни не са само до колко тежиш и колко си дебел.

Тези храни обикновено освен, че са доста калорични са и карценогенни - имат сумати Е-та, основи масло, сулфити, стабилизатори и прочие.

Тези неща като си ги вкарваш непрекъснато в тялото рано или късно те разболяват. И дори не говоря за дюнери и шоколадите, а за разни енергийни напитки, снаксове и т. н.

Всичко трябва да е с мярка, основната част от менюто ти е хубаво да е полезна храна

И аз имах съученици дето на 17-18 ядяха баниците и пиеха коли и бяха слаби, ама вече на около 30 отпуснаха корените

Т. Т.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker