На къде да поема? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

На къде да поема?
преди: 1 месец, 14 дни, прочетена 455 пъти
Здравейте, държа това в себе си и искам да се изкажа, също и да получа съвет.
Мъж на 23 съм. Имам генерализирана/социална тревожност и съм в депресия. Не ми харесва да бъда сред хора, още повече и приятелка съм нямал понеже не мога да общувам. Където и да се хвана на работа го виждат и не им харесва това. Дори съм на Антидепресанти, но няма ефект.
Сега, към същността на проблема, мисля че всичко идва от боди дисморфията ми. Не съм някой затлъстял, обаче имам огромен и дълбок белег на корема от предишна операция и също гинекомастия. Срам ме е да си сваля тениската, още повече пред момиче. Заради големия белег, нямам коремни мускули и винаги, каквото и да правя имам корем, за гинекомастията да не говорим. Принципно ходя на фитнес, обаче вече изгубих мотивация да тренирам като луд и никога да не мога да си сваля тениската, да изваям хубаво тяло. Обмислям операция за преправяне на белега и гинекомастията в Турция, но струва страшно много пари и не знам от къде ще ги намеря.
Намирам се в омагьосан кръг, заради депресията ми не ми се общува/ трудности с работа, а тя е най-вероятно е причинена от горната причина, и така няма измъкване.
Моля посъветвайте ме, дали като направя промените с тялото ми ще ми се върне жизнеността, какво да направя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 13 дни
hash: e5f2874ec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Не бих препоръчала в друга итуация, но вместо скъпа операция за скриване на белези (щом толкова влияе на самочувствието ти) помисли за татуировка. Някоя смислена за теб, нещо което с гордост можеш да покажеш. Аз имам, но някои не приемат татусите, имат си техни си контри.
Лично мен не биха ме впечатлили твоите белези, не и в смисъла, който ти влагаш, най-много да си помисля нещо като "каквото и да е било, сега е жив и здрав".
Но щом ти се чувстваш така, че влияе вкл. на работата ти, подкрепям с две ръце примерно татуировка или психолог, който да ти помогне да си дадеш сметка, че за другите това няма никакво значение.
Жизнеността ти е "депресирана" заради твоите възприятия за теб, не възприятията на други хора.
Пробвай все пак първо да се включваш в групи за тичане/маратони, дори колелета да карате или каквато и да е активност в група и сред природа.
Аз съм сигурна, че за 2-3 месеца ще се смееш на тези твои притеснения, а има вероятност и в такива групи да се сприятелиш с доста хора, пък защо не и дори с приятелка да се сдобиеш.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 1d42d2ca34
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Съветвам те "да тръгнеш на фитнес", най-честият съвет тук, макар че вече ходиш. Ама не буквално, просто да подхванеш да тренираш по-разумно, че да има ефект, ако трябва намери треньор. Идва самочувствие, вяра в собствения успех и други положителни неща. Изследвай си хормоните, в голяма част от тия тревожности, са намесени и хормони, за съжаление. Насочи се като начало към това - здравословен живот, хубави тренировки, дори със собствено тегло и натам всичко останало. Къщата се гради от основите, не можеш да започнеш направо от стените или по-лошо, от покрива.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: b89461654f
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   спорт, спорт и само спорт! Звучи глупаво, ама съм и сигурен, че не си попадал на физиотерапевт, който знае как се подхожда в твоята ситуация? Всичките с гинекомастия имате както психологически задръжки, така и сте с нисък тестостерон. Та, намери си физиотерапевт и си смени храненето. И двете. Напрактика има хранителен режим за всяка болест, не се шегувам. Ти, със сигурност не си опитвал този, който е подходящ за тебе заедно със спорт, но на режим направен ти от физиотерапевт, който да има за цел да атакува депресията?

Късметлия си, че депресията и гинекомастията се атакуват и двете с приблизително сходни хранителни и спортни режими!

Пробвал си с фитенс? Това НЕ Е спорт!

За депресията има изписани стотици книги как да я атакуваш чрез спорт, аз се избавих така -
* спорт,
* режим на сън (без това няма да се излекуваш),
* планиране на ежедневието, така че да има пълно ПОЛЕЗНО прекарване на времето, ако е почивка - планирам да отида на нова изложба, микропътуване, излет, това го планирам предварително, ако е работа - как да стане тая работа по-лесно и ефективно..
* И медитации по книгата на Джон Кабат-Зин. Това последното самО ще унищижи 40-50% от депресията, камо ли в комбинация с другите неща.
* и чак тогава идва терапевтът, но и той е задължителен!

Та, търси физиотерапевт и диетолог, ако ли не - книги в интернет как да си съставиш сам режим за хранене! Оправиш ли депресията, гинекомастията ще изчезне, обикновено са свързани!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: c1c8eab09a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Спортувай.
Слушай видеа и чети приложна психология.
Намери преданията на ТЛС, където вманиачени по външността си, се срещат с хора с с сериозни недъзи Bodi bissaier се казваше поредицата, благодаря смирение хора, приели недъга си и компресирани хора, които се обезобразяват.
Трябва да си проминиш възприятия и начин на мислене.
Тръгни на терапия. Съветвам те да потърсиш психиатър хомеопат, д -р Стоева от Шумен, от Бургас също има един психиатър ховеопат.
Помисли за работа, която не е с много хора, а си сам, да караш нещо, доставки.
Млад си, не си съсипвай живота.

 
  ...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 750054f9f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Върви при някоя по-качествена проситутка. Антидепресантите гледай да ги спреш напълно.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 13 дни
hash: ebc2113200
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Потърси в мрежата лекциите на Елеазар Хараш относно здравето. Няма нужда да си вярващ/ религиозен/ езотеричен и т. н., за да откриеш смисъл и мъдрост в нещата, които казва. Подобни неща са казани и от много други умове.

И спри антидепресантите. Сам си открил, че не помагат, а 100% предизвикват и влошават гинекомастия.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 8cc29539e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Така бих искал да кажа, че останалите са някакви дървени философи. Като човек пил анти-депресанти, мога да да кажа, че помагат И СА НЕОБХОДИМИ, ама трябва да искаш да помагат. Защо? Защото вървят ръка за ръка със социален тренинг, но си личи, че освен психатър, не си потърсил помощ от ПСИХОЛОГ.

Т. е ти трябва не само да ги пиеш(отнема много месеци и години за да се усети ефект, защото работят чрез натрупване), но и да ходиш на социални места, да правиш противоположното на това, което не ти харесва. Обаче сам няма да можеш, трябва да имаш наствления от психолог.

Относно гинекомастията, предизвиква се от ХОРМОНИ, в твоя случай от мазнината, която вдига ЕСТРОГЕНЪТ в тялото. Направи си кръвни изследвания да видиш, че съм прав.

И да тук е важен спортът, но може да се наложи да пиеш нещо от сорта на Аримидекс с цел понижаване на естрогена, но вместо да го пиеш на своя глава, понеже има странични ефекти, иди при някой специалист. И искам да вметна само, че статистически спортът помага за депресиите, но не винаги. Затова само със спорт не става, иска си хапове иска си и психолог. Повярвай ми, без тях ще си в пъти в по-зле психически.

Ta, за оправяне на гинекомастията, диета за намаляне на мазнините, заради които имаш повишен естроген, който води до гинекомастия. Силово трениране за повишаване на тестостерона, трябва да го вдигнеш, за да намалее този ефект на естрогена(или в комбинация с Аримидекс под надзора на лекар, защото има странични ефекти)

Депресията - не винаги става със спорт само. Трябва ти психолог за да провеждаш социален тренинг и може би смяна на хаповете с други. Има много различни, едни работещи за теб, други не.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: ab22a8e459
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторе, депресията се лекува!

Казвам ти го като човек минал опитно през натрапчиви мисли и депресия!
Така, че не се филмирай, а се стегни и действай!

Има два начина да се излекуваш от тези неща - душевен и духовен:

- при душевния - отиваш при опитен психиатър и следваш съветите и указанията му!

- при духовния - обръщаш се към Бога с цялата си душа и сърце, въцърковяваш се(в Православната църква), отиваш при опитен православен свещеник, и следваш съветите и указанията му!

-----------

Ти вече явно си опитал с психиатър, макар че от психиатър до психиатър има голяма разлика, и по принцип може да не си попаднал на подходящия човек!
Щом няма резултат - е добре да отидеш на втори преглед при друг специалист!
Аз чак третия път попаднах на точния човек!

Има и една хранителна добавка - която по принцип също върши работа, но трябва да се пие поне 2-3 месеца. Съдържа мента, глог и валериана плюс маточина - на ARO LIFE, евтина е: струва 2 и нещо, която на мен ми е помагала и върши работа! Пие се по 3-4 таблетки дневно - питай пак в аптеката, или прочети листовката, за всеки случай!

--------------

Аз лично, обаче, ти препоръчвам да започнеш и с духовното лечение - защото то ще премахне и причините, поради които ти се чувстваш така! И ще започнеш нов, обновен и необременен живот!

Това е накратко от мен. Надявам се, че ще послушаш съветите ми!


п. с. Малко да те мобилизирам с един един уникален, разтърсващ, покъртителен и прекрасен филм за отец Михаил от Украйна, който е създал приют за над 400 деца, подобно на нашия отец Иван от Нови хан. Филмът се казва Форпост.

Когато съм имал наченки на такива състояния - гледам този филм, и веднага ми става по-добре, защото виждам хора в много по-тежко положение - инвалиди без ръце, крака, но които не се оплакват - а се борят с живота и продължават напред!

Изгледай този филм!

Няма да давам връзка, защото напоследък ги трият, затова
влез в Youtube и напиши Форпост православен филм, каналът е Православна вяра.

Успех!

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: ebc2113200
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер 8, какво общо имат психиатрите с душата и с някакъв си "душевен начин", каквото и да значи това?

Психиатрите изписват експериментални лекарства (в психиатрията друг вид лекараства няма, защото няма яснота в науката кое как действа) и по-съвестните, на проба-грешка ги сменят, останалите увеличават дозата или им е все тая. Получават дебели комисионни, за което. Не се вълнуват от историята на пациента, как се е влошил, дали пък някога не се е подобрявал за кратко и т. н., защото тези пациенти са много тежки случаи и просто на психиатрите не им се занимава. Отделно, както казах, няма наука зад нещата, каквото и да изслуша, каквото и да мисли психиатърът, няма на какво да стъпи. Още повече пък ако и не му пука.

Така че е по-коректно да наречеш този начин "експериментално-фармакологичен".

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 65a0e297eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Имаш проблем с хормоните.

Виж видеота на Ivaylo Wolf.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker