Билки при киста на опашната кост? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Билки при киста на опашната кост?
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 66769 пъти
Хора, миналата година ми откриха киста на опашната кост. Знаете как боли, когато се маха гнойта от там и после дренажите, които ви сменят...

Зная, че като се оперира, не е гаранция, че няма да се появи отново, тоест редицивира отново. Колко операции трябва, за да се открие лечение на тази болест?

Хора, мислите ли, че има някакви билки, които да облекчат и да премахнат появяването на кистата?

Искам да ви попитам всичко което знаете за тази болест, обяснете ми.

Аз си я обяснявам така- това е гной, която се събира в мехур, нещо като гнойна пъпка, обаче когато приемаме витамини и организма ни може да се справи да не се получи тази инфекция отново.

Ако се приема йод, ако се приемат пречистващи организма билки? КАк да се справя, как?

Дори се чудя дали мастната тъкан не е виновна, ако се е разрастнала, защоо се получава това нещо?

ДАже четох, че кистата било доброкачествен тумор, което ме навежда на мисълта, че това са клетки, които неправилно функционират, тоест нещо като рака, за да искат да се премахнат оперативно?

Извинявам се, ако са тъпи предположенията ми, но моля някой да ми помогне ако знае повече информация...

Искам да науча повече от компетентни хора, и не само да се говори за операции, зная го това, но и зная че все пак е гръб, представяте ли си 5 операции, само и само защото отново рецидивирала отново?

Кажете някои билки, помогнете!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 5da28a900f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   И аз имах киста преди няколко месеца аз 1 година се занимавах с билки и други опериха ме 3 пъти на мен кистата ми зарасна само с повече движение като си намерих работа за 2 дена ми зарасна кистата най-добре започни да се вижиш повече намери но гледай да не седиш много много гледай повече да се движиш

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: b8cd7256d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

2.   Моя приятел така го оперираха май месец от обърнал се косъм и получила се киста. Та Смрадликата много помага, но според мен без операция няма да стане, консултирай се с лекар за да знаеш размера на кистата и да не стане прекалено голяма докато чакаш с билки да се оправиш. Успех!
Belle

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 90852cf027
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

3.   Мен ме оперираха май месец.
Вечерта нищо ми нямаше и на сутринта като се събудих не можех да си събера двата крака, ужасно болеше напипах топчевидно нещо. На външен вид нищо не се виждаше. Четох из интернет намерих темата за пиломидална киста и се ушашавих. На другия ден отидох при личната лекарка и тя каза че е киста и може да се оправи с хапчета, но все пак трябваше да ме види хирург. Когато той ме видя каза че имам абцес и трябва веднага да се оперирам, но не можех, защото на другият ден имах важна работа. Отложихме го за следващият ден и ме оперираха. От стреса прокървих от пред и хирурга ме пита да не би да съм в цикъл, а след 2 седмици трябваше да ми дойде. Биха ми 3 местни упойки в костта, които ужасно боляха. После 10 дена бях с дренаж и не можех да стоя седнала, нито по гръб. Смяната на дренажа беше някакъв кошмар без упойка без нищо режеше нещо там, имах усещането че мен реже. Иначе махането на конците не боли. Бях 1 месец с превръзки промивки с смрадлика и ползвах после крем на вишневски за белези и за по-бързо зарастване. За сега съм добре, дано кошмарът не се повтори, че втори път не бих издържала. Има някой кисти който не се развиват, просто си стоят така. Щом не те боли значи не се е развило. Някъде бях чела че може да се предава в наследство. Баща ми имал преди, но неговата не прогресира и не е опериран.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: af206ae12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

4.   Билката се нарича вървене. Кистите там се получават от много седене повечето шофьори на тирове се оперират често от киста на опашната кост.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a2539f7f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

5.   11. 07. 2011 ми беше операцията. Аз въобще не се бях интересувал - нищо, но почна да гнои същото топчесто нещо отзад и отидох на лекар ---> хирург ---> операция ---> 7 дни в болница и сега вече се затваря надявам се да се затвори за до края на живота ми. Иначе ножа, какво друго да ти кажа. Оперират те, търпиш и след това лекуваш с водата от варена смрадлика, слагаш Йодасепт или Вишневски вече като позарасне и това е. Моя съвет е ПРОСТО НЕ ЧАКАЙ, по-зле ще стане, ако чакаш и се развива и тем подобни ще трае повече операцията и повече ще те боли. Иначе 3. ако можеш да ми обясниш каква е разликата между мъжката и женската, на различно място ли са и въобще различни ли са кистите при двата пола? Успех, авторе дано се справиш и всичко мине супер!

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 1470a6b4c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

6.   До Автора: Никой не може да ти каже, нито да ти даде гаранция, че няма да рецидивира отново. Нито дали със сигурност, ще се повтаря. По-скоро, всичко е до организъм, и до самия човек. С билки иначе не стават нещата. Те могат най-много, да спомогнат заздравяването на самата операция. Както вече се спомена по-горе за Смрадликата. И до там. Нямам идея иначе, дали е генетично или не, но съм склонна да вярвам, че всичко е индивидуално. Като всеки организъм. Плюс това, генетичното предразположение, не означава, че щом някой от родителите или в рода е страдал или страда от нещо, то ние обезателно ще бъдем обременени от същото. Ето защо по тази причина, можем да знаем само, че сме ''евентуално'' предразположени към него. Но не можем да бъдем на 100% сигурни, че сме генетично обременени или другата крайност - че няма ''евентуално'' да се прояви и при нас. С други думи казано - много са факторите от които зависят тези неща.

Другото което е, въобще не съм съгласна, че във вървенето му е майката. Да, то така или иначе заседналия начин на живот нито е полезен, нито води до нещо хубаво.. Ама да си мислиш, че като вървиш достатъчно или повечко, ще избегнеш каквото и да било (от този род), си е направо смешно. Самата аз съм бивша спортистка. Доста дълго време се занимавах активно със спорт. Атлетика. Следователно, съм вървяла и съм бягала като една луда :) толкова, колкото вие всички тук ако ви събера на куп нямате толкова вървене, да не кажа тичане :) И все още не се спирам. НО въпреки това, преди 6 години преживях същото като вас - оперираха ме от Киста на опашната кост. Така че, съм наясно за мъките които се преживяват.. за около месец. Толкова ми трая на мен възстановането. Сега, 6 години по-късно, продължавам да не разчитам нито на вървенето, нито на бягането. А единствено на късмета си, да не се повтори тази ужасия. И на организма си, разбира се.
Иначе. В рода ми никой не е имал такова нещо, нито по майчина линия нито по бащина. Така, че митовете за генетика или застоял живот (относно това), за мен си остават само митове. Да не говорим, че и ТИР не съм карала никога :)))))))

Чувала съм обаче друго, и то от хирурзи. Че при момчетата и мъжете е много по-голяма вероятността да се появи тази киста, отколкото при нас Жените. И май е така, защото до сега като сме разговаряли за това ужасно нещо, само едно момиче познавам, което е било потърпевшо, като мен. Всички останали в засегнатата тема, са се оказвали все момчета.. Но не знам защо е така, и на какво се дължи.

До 5:
Няма разлика пич. Няма Мъжка киста на опашната кост, няма Женска киста на опашната кост.. Има само Киста, която се появява на това място. И то е - Опашната кост. И тя се образува там по един и същи начин, и при двата пола.. Просто защото тази кост, като всички други, е идентична с тези на другия пол.

Д.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: db86d81357
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

7.   Искам да ви попитам следните въпроси:

1. Все пак някой знае ли някакви билки, освен тетрата?
2. Пречи ли кистата, когато не е възпалена, при секс? /То е ясно, че може да се възпали, когато най-малко очакваш, но пречи ли? /
3. Не мога да видя снимки, точно какво представлява отзад, като пъпка ли е, какво е самата киста, когато не е възпалена, а когато е възпалена? /Гледах в интернет, почти никакви снимки не открих. /
4. Вижда ли се ако не сме я премахнали оперативно, тоест може ли, например ако жената прави секс с мъжа си и той да я види?
5. Какъв белег остава след операцията, ще зарастне ли, или остава дупка?
6. Чувала съм и за хора, които са си правили 6 пъти операция, това нещо... означава че отзад остават с много голям белег ли, все пак това е гръб....
Аз скоро имах проблем, за първи път научих какво е, и ми я сцепиха, ужасни болки, и после дренажи, за операция се замислям кога точно, но мажа с йодосептадон, за профилактика мястото веднъж-два пъти в месеца..
Притеснява ме, че дори и с операция, нищо не е гаранция..

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b4e5a3914a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   7, ще ти отговоря последователно. До колкото мога де. Значи:
1 - Самата киста, е торбичка, която събира гной. Та, независимо какви билки пиеш, възпалителния процес, ще отшумява временно. Един вид се получава едно отлагане (на операцията) във времето. Което не е никак желателно. Другото което е, не може цял живот да пиеш билки само и само да избегнеш неизбежното.
2 - Не, не пречи ако НЕ Е възпалена. Принципно, това е нещо, което всеки човек има (подобно на бенките, раковите клетки, вид вируси... ), но това не означава, че на всяка цена всеки човек е предразположен към възпалението й. И ако кистата не е възпалена, т. е. не е забрала, и не създава никакъв доскомфорт, то можеш да си правиш всичко нормално - все едно я няма.
3 - При всеки различно се проявява. Моята например, беше само като петно, което беше силно зачервено. И съвсем леко подуто. Хем доста време отлагах и аз, без билки, без посещения при лекари. Тъй като просто не знаех от какво е тази непоносима болка. От познати обаче съм чувала, че при някои много се подува, при други е във вид на топче, трети пък го описват като огромна пъпка.. А има и такива при които дори няма зачервяване. Но болката при всички ни е силна.
4 - Какво точно имаш предвид под ''вижда ли се''? Иначе, в горния си отговор почти ти отговорих и на този въпрос. С други думи казано, тя ако се вижда, то означава, че ще те боли... И то много. Чудно тогава как при такова положение, ще ти се прави секс :) Отделно от това, ме караш да си мисля, че ако се вижда, и жената прави секс в това състояние, то тя не мисли за себе си, а само се старае да угоди на мъжа си. Което ми изглежда доста нелепо.
5 - Дупка не остава. Но разреза си е разрез. Все пак и конци има.. Не мога да кажа дали разреза на всички се прави еднакво голям. Може би това зависи от самата големина на кистата. Имайки предвид обаче, че вече всичко има, си купуваш мехлем за заличаване на белези. А самия разрез се прави точно над самата цепка, нещо като нейно продължение. Зарастването - зависи от това как е направена самата операция, от организма на човека, също и от спазването на препоръките които дава доктора. И ако се направи от кадърен доктор, считай, че за белега не трябва да се тревожиш. Също така, с течение на времето, той избледнява и изтънява допълнително.
6 - Усеща се, че много се тревожиш как ще правиш секс и след операцията. Може да те изненадам сигурно, ама тя не се прави на гърба. Спокойно, мъжа ти ще стои на сухо само около месец и половина. И не вярвам да умре от липса на секс през тва време. А относно прекрасната визия на гърба ти, че и на дупето... няма да бъде кой знае колко нарушена. Другото в което не вярвам е, че мъжа ти ще изпитва погнуса от някаква си чертичка. Пък за да го мислиш това, значи не става въпрос толкова за самия белег, а за самия секс. Демек за него или за вас, той е важният. Следователно - с белег или без белег.. разлика не би трябвало да има. Ама знам ли.. Относно рецидива на кистата зависи от организма ти, и от това колко ''успешно'' е премахната. Както има хора, при които не се проявява никога, така има и такива които се разминават само с едно срязване. НО има и друг вид хора, при които кистата се оказва много упорита.. И се появява отново, и отново.. Все пак, всичко е върпос на Късмет... - казал Провалът.

Сега да те попитам пък аз... Какъв проблем си имала? Мисля си, че това сцепване за което говориш, е Инцизия-та която се прави, преди операцията, за да може да изтече част от гнойта. НО имай предвид, че тя не решава проблема. По-скоро е нещо като подготовка за самата операция. Не си мисли обаче, че с това ще приключат нещата. И без значение с какво се мажеш... операция ще има така или иначе. В противен случай, болките които си изпитала само наполовина, няма как да бъдат елиминирани напълно, без да бъде отворено и почистено ХУБАВО, самото ''легълце'' в което е кистата.

И си права. Гаранция няма. За съжаление. Ни пък дано да имаш Късмет.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b4e5a3914a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   А, да... забравих да добавя към УЖ подробния си ''отговор''. Не бързайте със секса. Първо се постарай да се възстановиш. Напълно. Това е НАЙ-ВАЖНОТО. Не сексът.

Д.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: db86d81357
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря ти за подробния отговор! Значи до колкото разбирам, ще обобщя какво съм разбрала:
1. Значи всички хора ли имат тази торбичка на опашната кост, в която се събира гнойта, но не при всички се възпалява ли?
2. Аз си мисля, че това е нещо като вирус, както раковите клетки както са с нарушена функция и този вирус го възпалява при намалени защитни сили на организма, който не може да се справи.
3. Приятелят ми сега няма да го види ако правим секс, ако не се е възпалило?
4. След операцията ми ще остане белег над цепката на дупето като чертичка и трябва да си взема заличител за белези, /дайте пример за някоя добра марка, аз не съм ползвала до сега, но имам белег и на крака и то доста голям и незнаех, че има такива заличители за белези... /
5. ДА се надяваме, че все пак някои хора ще напишат някои билки, освен тетра.
6. Да се надяваме, че това нещо няма да рецедивира след операцията. Но защо може да се възстанови тази торбичка и след операцията, как, защо ще се появи отново, нали вече ще е махната, откъде се появява ей така?

Мерси!

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0b1fb130f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Значи :)

1. Абсолютно всеки се ражда с това нещо в себе си. То се образува още докато сме зародиши.. Но както вече обясних, не при всеки се проявява.
2. НЕ Е вирус това. Просто вметнах сравнението с някой вируси, заложени ни също по един или друг начин в организма (както вируса на Херпес-а, както Папилома вируса появяващ се в нас на по-късен етап.. ) тъй като исках да разбереш, че с някой гадории ние просто се раждаме. За пример ще ти дам и кистозното уширение което се среща при доста хора, намиращо се във вентрикулната област на мозъка. То пък представлява - легенче, в което се събира някаква течност (забравих й наименованието сега) и в следствие от количеството на тази течност ''легенчето'' се уширява.. При някои малко, при други никак, а при трети - повечко. Но пак всички се раждаме с това нещо. А щом не е вирус, значи няма връзка с имунната система.
3. Приятелят ти ако държи на теб, дори и да го види, не би трябвало да му въздейства никакъв начин, щом не ти пречи на секса. Не те знам що толкова се притесняваш от това, но си мисля, че се страхуваш той да не се отдръпне.. Което пък е показател, че май не държи толкова на теб колкото ти се иска да е, или просто ти така само предполагаш притеснявайки се ОТ проблема си. За тва е хубаво да поговориш с него ЗА самия проблем. Така хем и ще се убедиш дали държи на теб и защо. Мега тъпо ми изглежда обаче, в такъв момент да се тревожиш за него и за секса ви, а не за самата теб.. Та нали в крайна сметка за тва сме с някой. Не просто за да не сме сами, или за да имаме с кого да правим само секс. А за да имаме човек до себе си който ни разбира и подкрепя във важен за нас момент. А и тук става въпрос за здравен проблем. Което съвсем предполага, че трябва да бъде обсъден обезателно с човека до нас.
4. Няма как да не остане белег. Сама се сетИ, че тва е операция. И колкото и да го заличаваме, белега си остава белег. Просто със мехлема няма да е груб. За марка, питай в Аптеката. Аз моя не съм го мазала с нищо, и едвам се вижда. Но имах късмета да попадна на великолепен в работата си и супер прецизен хирург. Да е жив и здрав!
5. За билки нищо не мога да ти кажа. Освен, да не разчиташ много на тях, поне за този ти проблем.
6. Да се надяваме, че това нещо няма да рецедивира наистина. А появата му се дължи ПАК казвам - най-вече заради недобре извършена операция (некачествено /остъргване/-/почистване/ на мястото в което е загнездена кистата), или на слаб, податлив организъм.

Това е. Кажи-речи ти повторих всичко. И да знайш, няма да се потретвам ;р

Успех и Късмет.

Д.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: db86d81357
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря ти. Помогна ми да разбера нещата.
И на теб успех също. ХУбав ден!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0b1fb130f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

13.   Благодаря и Аз. И не се шашкай :) Помни, че Съдбата ни дава точно толкова да понесем, колкото можем да понасяме. Демек, всичко което ни се случва е според определените ни сили.

Д.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: db86d81357
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   ДО авторите на 3 и 5, и към всички, които могат да ми отговорят няколко въпроса:
1. Ако е възпалена кистата, как така са ви оперирали веднага, може ли?
(Защото на мен като отидох и ми казаха, че след като ми излекуват кистата, което беше 3седмици ходене след инцизията да ми сменят дренажите, и ми казаха 1месец след това операция, че можело, не веднага. )

2. Първия път като отидох на доктор, не усещах да имам пъпка, възможно ли е? Обаче 5минути преди да ме прегледа доктора, кистата ми се пукна и текна гной. ЧУдя се ако не съм имала пъпка, откъде е текнала гнойта? (Много се притеснявам, защото не усещам и не виждам да има пъпка, нито пък мястото е зачервено, а ме наболява малко.. отново... )

3. Предлага ли се лазерно премахване на кистата в България някъде?

4. И ако може да ми кажете, препоръчате добър доктор за премахване на кистата, който работи с пълна упойка за тази операция в Пловдив.
МЕрси предварително!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 57d14a433f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   И аз се интересувам от компетентен хирург в Пловдив! Ако някой има данни за съществуващ такъв, моля да сподели! Мерси!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a2539f7f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Аз съм номер 5.
Здравей Номер 14,
1. - оперираха ме веднага, защото както споменах (или не съм, не помня) кистата при мен се беше развила доста, даже си ме наболяваше и затова ми казаха, че веднага трябва да се оперира... Колкото до сменянето на дренажите ти, не мога да кажа нищо по въпроса, защото бях в болницата и всичките сменяния на дренажи се състояха там.
2. - Точно заради това при мене бяха усложненията, защото и аз не я усещах. Понякога си внушавах, че е натъртване и затова ме наболява опашката, докато не отидох на лекар, въобще не подозирах какво ми е.
3. - По въпроса с лазерното премахване - не съм чувал за такова нещо.
4. - За хирург от Пловдив не мога да ти помогна също, съжалявам. От София съм.

А все пак да се похваля, подобрявам се драстично, вече ходя на леки спортове (тенис на маса, народни танци... ) и явно на организма ми му се нрави добре, тъй, че смея да твърдя, че след подобна манипулация за киста, ако човек се пази както трябва, възстановяването му може да трае по-малко време.
Ако има още въпроси, ще се радвам да отговоря, макар, че нямам много време да отделям за този сайт, но все пак като Ви предстои нещо, нека поне сте запознати с него, защото човек се страхува от непознатото най-много... :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0fb1bab80d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   знам че е тъпо но на мен ми казаха че носенето на прашки също е било причина за появата на тази киста ако някой знае може ли да каже това дали е вярно защото на мен не ми се вярва на такова нещо

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c96e3859d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   Ето от този сайт ви изпращам информация, относно гнойните процеси, независимо дали са на опашната кост или другаде, изследване за антибиотиците как повлияват в проценти:
Но всеки пациент е различен, и трябват микробиологични изследвания за тази болест.
http://www.sboris.info/nauchnyye-issledovaniya/
Гнойновоспалительных заболеваний челюстнолицевой области. Часть 3.


В результате изучения нозологических форм заболеваний, вызванных штаммами стафилококков с различной степенью антибиотикорезистентности установлено, что антибиотикорезис тентные штаммы стафилококков чаще являются возбудителями фурункулов различие составляет — 53, 03%), нагноения костной раны (различие — 69, 92 %). Антибиотикочувствительные штаммы чаще являются возбудителями флегмон различие — 44, 79%), тяжелых флегмон различие — 33, 73%), остеомиелитов челюстей (различие — 33, 76%). Для абсцессов челюстнолицевой области, лимфаденитов, инфицированных ран различия незначительны.

При изучении чувствительности стафилококков к 37 антибактериальным препаратам установлено, что микроорганизмы высокочувствительны к 22 антибиотикам (59, 46%): цефалотину (94, 05%), норфлоксацину (92%), нитромиицину (91, 30%), ципрофлоксацину (90, 22%), пефлоксацину (86, 73%), рифампицину (84, 48%), офлоксацину (87, 5%), нетил мецину (82, 05%), цефазолину (81, 25%), цефотаксиму (80, 39%), ристинамицину (79, 24%), гентамицину (79, 31%), новоби оцину (78, 43%), ванкомицину (77, 61%), амикацину (75, 40%), ампициллину + сульбактаму (75% чувствительных штаммов), канамицину (75%), тобро мицину (74, 62%), нитрофурантоину (74, 19%), клиндамицину (73, 48%), оксациллин (66, 91%), миноциклину (66, 66%). Для 11 из 37 изученных антибиотиков установлена средняя степень чувствительности микроорганизмов: хлорамфеникол (38, 18%), тетрациклин (49%), эритромицин (54, 29%), линкомицин (55, 26%), фосфомицин (57, 69%), меро пинем (59, 57%), тейкопланин (60, 71%), доксициклин (61, 53%), фузидиновая кислота (61, 66%), цефепин (63, 63%), котримаксозол (64, 07%). Незначительно чувствительны к стафилококкам
следующие антибиотики: имипенем (10, 81%), пенициллин (10, 28%), амоксик лав (9, 18%), азитромицин (2, 32%).

Для изучения уровня резистентности наиболее часто используемых антисептиков нами изучена минимальная подавляющая концентрация (МПК) для стафилококков. По наименьшей минимальной подавляющей концентрации (табл. 4) антисептики располагались в следующем порядке: хлоргекидин, фурациллин, йодонат, хлорофиллипт, риванол. Расчеты минимальной подавляющей концентрвации для 50% штаммов (МПК 50) и 90% штаммов (МПК 90) подтвердили данные об активности антисептиков.

ВЫВОДЫ

1. В 39, 57% случаев возбудителями гнойновоспалительных заболеваний челюстнолицевой области являются стафилококки, среди которых преобладают эпидермальный и золотистый стафилококки. При изученных нозологических формах гнойного процесса значимость различных видов стафилококков не равнозначна. При фурункулах лица основной микроорганизм—возбудитель гнойного процесса—Stafylococcus aureus, при остальных заболеваниях —Stafylococcus epidermidis. При распространенных флегмонах челюстнолицевой области важное значение в распространении процесса наряду со Stafylococcus epidermidis имеет Stafylococcus hominis.

2. Установлена высокая чувствительность стафилококков к следующим антибиотикам: цефалотин, тобромицин, амикацин, нетилмецин, офлоксацин, ципрофлоксацин, рифампицин, норфлоксацин, низкая чувствительность к пенициллину и азитромицину.

3. Среди изученных антисептиков наибольшей активностью против стафилококков обладает хлоргексидин. Для лечения рекомендуется также использовать 3% водный или спиртовой раствор борной кислоты, салициловую кислоту, хлорофиллипт, фурагин. Для обработки рук могут быть использованы комбинированные антисептики Hibisept , Plivasept , для обработки операционного поля — йодонат. Не показано использование гипохлорита натрия и йодинола.

В результате проверки чувствительности к антисептикам наиболее часто встречающихся штаммов стафилококков, выделенных от больных с гнойно воспалительными заболеваниями челюстнолицевой области установлено, что наиболее эффективны (100% штаммов чувствительно): 3% спиртовый или водный раствор борной кислоты, 0, 05% раствор хлоргексидина, салициловая кислота, йодонат в концентрации 2, 5 мг/л, 1% раствор хлорофиллипта, фурагин, трилон Б, а также антисептики для обработки рук Hibisept , Plivasept . Все исследованные нами штаммы стафилококков были резистентны к гипохлориду натрия и йодонату. В порядке убывания эффективности другие антисептики располагались следующим образом: мирамистин (13, 33% устойчивых штаммов), додецилсульфат натрия (16, 66%), фурациллин (23, 33%), димексид (33, 33%).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 483015e598
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Към оперираните: С катетър ли бяхте в болницата или можехте да ходите до тоалетна по нужда? Успявахте ли да седнете на клекало без болки?

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a2539f7f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Към 19, от 5
Аз бях с катетър, но при мен беше въпроса такъв, че ми казаха просто да взема някакви разхлабителни за преди операцията и след нея, за да докато съм там едната седмица в болницата, да не ми се дохожда до тоалетна и т.н., а иначе болките бяха в първите 1-2 дена (през тези дни бях и на венозно хранене) и след това хем, че болката отшумяваше драстично, хем, че почнах със супи и малко по малко с по-течни храни да се храня. Като цяло не ми се налагаше да ходя по голяма нужда въобще, а иначе за уриниране имаше тоалетна в стаята ми и лека полека ставаш и си свършваш работата. Това е от мен, пишете ако ви интересува нещо повече, ще се радвам да помогна.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7feb09e0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Здравейте!
Реших да споделя информация с вас, за да не се лутате по лекари от които само ще страдате. На синът ми му откриха киста, но аз не бях в България и баща му го заведе при първия хирург който беше в поликлиниката, не искам да разказвам какви мъки изтърпя детето и когато се прибрах продължаваше да има проблем с операцията. Порових се в нета и се доверих на д-р Рабчев, за няколко дни след като го оперира детето беше забравило за този проблем и сега се сещаме с "усмивка" през какво премина за година. Потърсете го и няма да съжалявате!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c96e3859d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

22.   НОмер 18, аз съм на същото мнение, че това е точно от гноеродни бактерии предизвикано.. Определено трябва да се пази мястото и постоянно според мен да взимаме имуностимулатори, например бирена мая и други.. Просто не винаги може да се изчисти напълно и колкото и да ни режат все можем да се заразим, дори и от други хора и други места..
Слаб ли ни е имунитета, сме застрашени. ПОстоянно ни трябват витамини.. иначе кръц-кръц, и после пак кръц. кръц и накрая оставаме без дупе.. С много мъка го казвам това..

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: c96e3859d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   още нещо-трябва да се взимат чайове, които изчистват кръвта, например живовлек, и коприва, и други, четете кои правят кръвта аленочервена, да предизвикват по-засилена кръвта, по-обилна, да засилват кръвообръщението.. ЗАщото когато кръвта е чиста, организма работи по-добре и няма такива отлагания, по-добре се справя организма с микроби.. Също трябва и да се пази диета, да се отпушат порите на кожата, да диша тази кожа, също много вода, да се пречисти хубаво организма.. НАистина, вода и то много. При положение че аз не пиех изобщо вода, по 1чаша даже не се сещам на ден, това го предизвиква, според мен, нагнояването.. там... също.. МЕдът в чая също е полезен, не случайно прополис слагат в ихтиолът, който е за изтичане на гнойника, макар че на мен не ми помогна изобщо... Помогнало ми е тетра и живовлек до сега... и то пиене и компреси, не само компреси...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 810fa745ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

24.   2007 ме оперираха от киста на опашната кост, няколко дни след операцията се погледнах с огледалце отзад и познайте- раната беше нещо ужасно.. смяна на превръзки, мехлем на Вишневски, лежане по корем- някъде около месец. След време раната се затвори и почти забравих, но след година, почти по същото време, кистата рецидивира отново. Отидох на хирург, налагало се втора операция. Съгласих се само и само болката и неприятното усещане да се махнат. Баща ми обаче беше против втора операция и ме помоли да опитаме с компреси от широколист живовлек. И чудото се случи- компресите помогнаха, без операция. Сега, 2012 пак се обади. Писна ми вече.. ще пробвам пак с компреси. От това май няма отърване..

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7e7607bbb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

25.   Здравейте!
Преди една година разбрах, че имам киста на опашната кост. Много ме болеше кръста и имах едно топче на опашката. Отидох при личната и тя ми каза, че е киста. На другия ден ми предстоеше пътуване за няколко дена и няможах да отида на херург. Реших през тези дни да се мажа с ихтинал с прополис слагах марля с лепинка и така стоях цял ден нея сутрин я слагах, а вечер я подменях.
С всеки изминал ден топчето ставаше все по малко докато изчезна напълно. Така се успокоих и не отидох на херург. След около 8месеца обаче пак се появи топче и пак го мазах с ихтинал мина ми пак... но отидох на херург защотото забелязах две малки дупцчици на самата опашна кост. Херурга ми каза, че се успокоява временно от ихтинала и е въпрос на време пак да се възпали. По добре било да ми направи операция докато мястото е спокойно. Минаха около 3месеца за сега съм добре не ми се е появило топче. Обаче тези дупчици ме притесняват да не станат по големи. Ако може някой да ми как може да залича дупчиците?
номер 28 може ли да ми кажеш от къде мога да намеря широколист живовлек? Какво представляват компресите който си правиш? По колко време стоиш с тях и след колко компреса има подобрение?

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 25329c9b6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

26.   здравейте! повода по който ви пиша е че имам съмниния за киста на опашната кост. освен това, тъй като не съм ходила на лекар, имам и съмнения дали това е наистина киста... ще споделя с вас и ако някой маже да коментира, моля... от една седмица имам болки в областта на опашката - като седна, бутна пък и дори легнала... преди два дни забелязах, че имам подутина точно в началото на цепката -м/у бузките, така да го нарека... може ли това да е киста на опашката

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c7e5dbf6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

27.   Не може ами си е направо киста. Отиди на лекар докато е време.
Аз имам киста от 40 год. И при мен започна така. Бях на 19г когато започна да ме наболява и мислех че съм се ударила някъде. След някой и друг ден се появи и подутината-тогава мислих че е някаква пъпка и ще мине но продължаваше да ме боли повече и да се надува. Една вечер вече не можех да си седна на дупето и реших срам не срам да отида на лекар. Едва си легнах от болки а сутринта беше ужас. Не можех да стана, температура, болки, не можех да се изправя-всичко от дупето до кръста ми гореше и беше издуто. Тогава бях и бременна и мъжът и свекървата едва ме завлякоха До поликлиниката пеша защото не можех нито да седна нито да легна в кола. Още като казах какво ми е ме проснаха на кушетката в хирургичния кабинет и на място сцепиха подутината само с местна упойка от която няма файда при възпаление. Такъв рев наддадох че сигурно съм уплашила всички.
Поставиха ми дренаж и ходех 1 седмица на превръзки но още 1час след сцепването бях на крака.
И така вече 40год. На 7-8 г. ми създава малко проблеми но за 1-2 дена се оправям сама. На пълна операция не съм ходила защото не е гаранция-винаги може да излезе наново колкото и да те режат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: fcc615fbe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   27-ми, а спазваш ли някакви процедури, като диети, лекарства или движение щом не си минала през същинската операция?

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 18f0d19a8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Здравейте, аз имам киста, която беше цепната само, след което се успокои и реших да не се оперирам. Сега обаче отново се поду, но по-лошото е, че от известно време усещам същата болка наподобяваща киста вече по средат ана гръбнака. Знаели някой дали този вид кисти могат да се разпространяват и по грубнака ако не бъдат лекувани. Болката е ужасна, ако имате такова нещо само на дупето, моя съвет е да се оперирате веднага. Но всичко се оправя не се стряскайте, за всичко има лек.

Успех

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d509e3bcdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

30.   Тази операция колко ви струва?

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 7feb09e0fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   д-р Рабчев, това е решението на вашите проблеми, работи с здравна каса, платилисме единствено прегледа който беше частен, не чакайте потърсете го!!!

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 402ce0883d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Мен ме оперираха преди няколко дена от киста на опашната кост. Незнам дали годините играят роля, тъй като сам на 16. Оперира ме най-добрия лекар Бургас -Зикирис, но явно не е преценил, че ми е нужен дренаж. Ще ме посъветвате ли нещо относно лечението?

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 6b16d57c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

33.   Търсих информация за доктор Зикирис, но не можах да намеря. 32, сигурен ли си, че така се казва докторът? Къде му е кабинета?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: dfe1610855
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   Пийте чай от ''Синя тинтява'', много помага и предотвратява повторното и появеяване.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 57d14a433f
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

35.   Аз имах доста голяма киста. Оперирах се, нямах дренажи. Половин година след това се появи един път само повторно, но намерих начин да не я "възбуждам" - по- малко сладко, редовно обезкосмяване и два пъти на ден измиване със силно изсушаващ сапун. Вече година не ме е притеснявала!

 
  ...

...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: a0d91c92bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   здравейте мен ме режат 3 пъти а преди мен в лекарският кабинет имаше възрастен човек дето беше рязан над 20 пъти. операцийте не помагат на мен кистата се възпалява като ям люто и за това в момента пак съм легнал по корем нали знаете всеки сам какво си направи. един съвет от мен сега няколко дни постна супа без сол и подправки чай от живовляк коприва и смрадлика малко е гадно на вкус ама помага опитайте ако не е прекалено късно ще се оправите на мен помага успех а и повече движение

 
  ... горе^
преди: 10 години, 13 дни
hash: f4377c1269
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

38.   Приятели имам един такъв въпрос моля на опериалите се от тази гадна киста да ми кажат за колко време се затваря тази дупка която се получава след операцията синът ми се оперира преди седмци махнаха му конците на 14 тия ден вече 3 та седмица аз преди малко му видях раната хич не ми хареса до сега не ми е показвал моля да ме успокои някой БЛАГОДАРЯ:)

 
  ...
преди: 10 години, 11 дни
hash: 01954be906
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Успокоението се нарича Йодасепт или Вишневски. И двете са медикаменти за мазане и двете постепенно затварят раната, но търпение трябва да имате. Трябва да се почиства хубаво и даже е желателно да се премахне окосмяването на мястото, за да не пречат космите на раната, да може да зарасне по-бързо. Всичко казано дотук е от 100% личен опит. :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 дни
hash: c7e5dbf6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

40.   Аз имам такава киста от 40години и не е оперирана. Бях на 18, когато се появи и болките бяха огромни. Тогава бях бременна и само я цепнаха/за изчистване и облекчение/. Доктора ми сподели че и той има и е опериран няколко пъти, но излиза отново и се появяват разсейки/понякога/.
Тогава се оказах от операция и оставих всичко на самотек.
За тези 40 години 2 пъти е само цепена за почистване от гнойта-на 18 и 20год.. От там насетне се оправям сама. Мястото, където е цепена вече е по слабо и ако има зор с малко ихтиол пробива много бързо и се изчиства. Това се проявява през 7-8 години и не пречи. Вече съм на 58год. и от 10г. не ми е създавала проблеми. Белег дори при цепенето си остава, но не мисля че е за притеснение.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 272bc7a611
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

41.   Добър ден, оперираха ме от киста на опашката на 20 този месец, като операцията беше зашита в двата края, за да не кърви, но след 2 дни ми махнаха конците и раната остана отворена, и вчера видях, че има гной на мястото където са били конците, и днес направих превръзка с тетра, интередува ме дали раната е инфектирана и как да се подходи, в момента не съм в българия и не съм здравно осигурен, дали е добре да се връщам? Също така от раната тече малко кръв и някакъв друг безцветен секрет, а мирише лошо.... дали е зле...?

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: c7e5dbf6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Аз съм №40
Нещо не те разбирам. Ако са ти правили ОПЕРАЦИЯ никой лекар няма да ти свали конците на 2 ден? Най малко 7-10дни, това е пълно изрязване на възпаленото място.
Ако са ти правили само цепване/срязване / за изчистване от гной и, кръв, секрети, се поставя дренаж през който всички тези неща изтичат в превръзки който си сменяш сам, но и дренажа се сваля от лекар най малко след 7 дни.
Пиши какво точно са ти правили за да ти дам съвет!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 02f796bbaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

43.   Гадна работа си е, дискомфортна, неудобна, ангажираща, болезнена, нечиста. Да се чудиш от къде се събира тази мръсотия гнойна, кое я стимулира и предизвиква. Ясно е, че с операция нищо не е категорично и окончателно, а не можеш през няколко месеца, дори и два пъти в годината да е, да изтърпяваш седмичната невъзможност да седиш на стол след операция. Не искаме цял живот да си носим кръста. Трябва да има някакво решение, затова моля ви наистина, някой ако се е отървал трайно от това наказание да пише. В Чужбина например, как се лекува?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: dfe1610855
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

45.   Оперирах се преди 2години и съм много доволен, нямам никакви оплаквания, направете го, маха се проблемният корен и забравяте за това, има случай когато пак се появява, но това е защото не е бил махнат корена на косъма, ако се направи операцията както трябва няма да се появи отново, намерете си свестен лекар хирург и го направете. Самата операция протича по следният начин:
Поставя се упойка в гръбначният мозък, в резултат на което за няколко часа се "парализирате" от кръста надолу и не чувствате нищо. Не се притеснявайте от това, след няколко часа упойката спира да действа и вие отново можете да се движите, след около 5 до 7 дни ви изписват от болницата а след седмица се махат конците и се възстановявате напълно. Възможно е в близките 3 месеца да чувствате лека болка, но това е нормално. Успех и не се страхувайте. Всичко най добро!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 01954be906
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   Към 45. И КЪМ ВСИЧКИ ВАС! Всичко казано от 45 съм го преживял и съм на 100% съгласен с неговото мнение. Казвам ви операцията с добър хирург наистина ще оправи нещата. Преди и след махането на конците е желателно с Вишневски или Йодасепт да третирате мястото за силно и ефикасно заздравяване. Може да ви е страх, може да сте си казали Не на операциите, но това наистина е много добро решение.
Всичко най-добро и от мен!

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 78183d886d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

47.   Вече пета година немога да се справя с това заболяване. Претърпях 4 операции, последната беше преди 2 години, но още не съм се възстановила. На практика нямам рецидив, но един участък от раната отказва да се затвори. Не седя на стол от много отдавна, даже вече не помня чувството от това упражнение. Незнам кога ще е краят, все пак се надявам, че ще има такъв. Наистина е наказание...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: f5a05d8f49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   изгаря се с определена билка, но не незнам каква. Има лечител в село Крън Кюстендилско, но не си спомням къде се намира

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: f57ebf5325
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Темата е стара, но излиза в търсене .
Преди 14 години ми откриха киста на опашката. Дега съм на 30.
Бях при хирирг и няма проблем , малка е има отвор добра лична хигиена и няма да има проблеми. ОК около 4 години бе така, но после се подду и започна на изтича гной ,много от вас знаят за каква смрад става на въпрос. Тогава открих рецепта,която търся и в момента ,но не откривам затова и поствам.
2 пакета мастикс се разтварят в 100 мл. Чист медицински спирт. На равни дози се смесва с риванол , например в малка капачка. И с памучен тампон се остаея за през ноща. Това е . Много важно намажете кожата около дупчиците с крем , здраве ,судокрем или подобни, за да не ви изгори кожата от спирта . За около две седмици снопа косми излиза, но не спирайте процедурите докато напълно не се затвори отворчето и не се получи коричка , която ди пада сама кпгато сте излекувани. Пиша ви защото 10 години кистата ми се появи отново и исках да видя дали не е по добре по оперативен път, но като видях видеата какви царски мръвки си кълцат хирурзите не се стърпях да го споделя с повече хора . Пробвайте при мен помогна за 10 години и в момента съм с тампон на опашката. Мисля че ако нямате някакви алергични реакции не би ви навредило по никакъв начин. Много моля който се излекува да предава нататък. Такова кощунство като тези операцииии не бива да се извършва на живо същество.

 
  ...
преди: 4 години, 3 месеца
hash: 90f6ea1073
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

50.   Здравейте,
Изчетох доста от коментарите, но не видях.. аз в момента имам от дясно на върха на опашката на около 5мм като гнойна пъпка. Мисля си, ако я изстискам, какъв би бил резултат..

 
  ... горе^
преди: 2 години, 3 месеца
hash: d1803dde7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Здравей те в момента съм оперирана от кистата на опашката та искам да питам когато оставят отворена раната течеше ли гной защото на мен тече а след 3 дена сам на преглед а боли това!

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 568c58b653
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   Здравейте, няма обяснение защо и до днес няма лапароскопско лечение с лазер. Няма начин да няма начин за консервативно лечение. При мен се появи изненадващо в час по физическо. След не успешен първи опит за салто, се приземих на “опашка”. След 2-2 минути, приятелите ми казаха че съм си изцапал гащите. Едно жълто петно се беше появило. Гадината вече е работила. Направи си два канала. Бързо установих, че прекалената хигиена(почистване със спирт) не се препоръчва. Възпалява се. След три, четири възпаления и болки се научих да я контролирам, без да я закачам специално. Отказах хирургическа интервенция след две неуспешни операции на един от приятелите ми. През годините установих, че всички антибиотици за меките тъкани и помагат. Ходенето я поддържа в нормална работа. И така 50 години. Неприятно, но търпимо. Всеки опит за консервативно лечение, води до затваряне на каналите, събиране на гной и болки.

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker