Проблем с мотивацията за отслабване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем с мотивацията за отслабване
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 6820 пъти
Здравейте! Имам сериозен проблем. На 21 години тежа над 200 кг. и не раста на височина.
Семейството ми, приятелите ми и всички около мен постоянно ми повтарят, че трябва да отслабна, да си наложа воля и да ям по-малко, да се движа повече. И тук идва проблемът ми.

Искам да отслабна. Наистина искам да отслабна и често успявам да стигна дотам, че да се мотивирам да пробвам диета и двигателен режим, но започна ли... на втория, на първия ден или дори час-два след като се опитам да правя упражнения (и ги правя - пробвала съм най-различни движения от различни спортове, класически упражнения, танци) просто мотивацията се изпарява.

Не мога да контролирам и храненето си. Признавам, че ме е страх да не стана някоя превзета госпожичка, постоянно брояща калориите и затова не гледам и не се интересувам от състава на нещата, които ям. За мен храната е преди всичко вкус. Искам ли определен вкус - отивам и си взимам това, което има този вкус, каквото и да е то.
Не обичам много сладки неща, но има ли - а има почти винаги, защото майка ми е с ниско кръвно и има нужда от сладко сутрин - ям и сладко.

Накратко - ТРЯБВА да отслабна, но когато се мотивирам не мога да задържа тази мотивация достатъчно дълго. Демотивира ме майка ми всеки път когато ми повтори, че трябва да отслабна, демотивира ме еднообразието, което се оказва, че трябва да си наложа. А ме демотивира и това, че трябва да действам сама, тъй като приятелите ми са редовно обучение и не са в града, а майка ми е заета, освен това нямаме пари за фитнес. Какво да правя, за да задържа тази мотивация и да ЗАПОЧНА да отслабвам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: ded389b33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Еми наложи си да отслабнеш. Не е приятно, но се иска силна воля. Аз примерно веднъж заради стресът бях качила 10кг за няколко месеца, но после всеки ден тичане в парка - и аз така нямах финансовата възможност за фитнес, в малък град живея сега и няма и много опции за спорт, така че това беше най-доброто решение. На никой не му се спортува баш - поне мен не е като да не ме мързи, ама просто си го налагам. И почни да гледаш калориите в храните. Не е казано баш нищо да не ядеш, ама примерно така можеш да видиш как да компенсираш. Примерно днеска си яла нещо нездравословно и калорчино, утре ако ти се яде пак не повтаряш. Просто, за да си слаб се искат ограничения малко :) и воля.
А и какво по-силна мотивация да имаш освен че ти ще бъдеш по-харесвана, а и самата ти повече ще се харесваш. Това определено ще ти вдигне самочувствието.
Според мен ти се демотивираш, защото смяташ че и да спортуваш и да не ядеш това няма кой знае колко да промени сегашното ти положение, но това не е вярно. Ако не ядеш толкова и спортуваш, определено ще има ефект. Все пак си направи и някакви хормонални изследвания или такива за метаболизъм.
Успех
Ана

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 70ca7527b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Зора е в началото, после свикваш и със спорта и с малкото храна. Напъни се малко в началото!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 81076b2e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ана, твоят рецепта е добра за хора, които имат затлъстяване, леко наднормено тегло - авторката има свръхтегло! Едва ли тя може с нейните 200 кг. да тича в парка.
Авторке, не си сама. Наскоро бях в САЩ и там такива като теб са нещо нормално. Те не се движат пеш, а със специални електрически колички за инвалиди. На никого не правят впечатление, което е много жалко. Тези хора не живеят дълго.
Както и да е - ти вече едва ли можеш да се справиш сама. Препоръчвам ти да се подложиш на операция - байпас на стомаха или поне балон. Не е вече въпрос на воля, а на живот или смърт. Ти си болен човек.
Не знам, как можеш да имаш следното притеснение
„Признавам, че ме е страх да не стана някоя превзета госпожичка, постоянно брояща калориите и затова не гледам и не се интересувам от състава на нещата, които ям. “ - та при теб диабетът, проблемите с дишането и сърцето са въпрос на време. И със сигурност ще се появят още преди да навършиш 25. Не искам да те плаша, но ако не предприемеш нещо, ще продължиш да пълнееш и едва ли ще станеш по-стара от 40 г., ще имаш някога свое семейство и нормален живот. Какво ще работиш например?
Замисли се над това и потърси помощ - лекарска и хирургична помощ.
Желая ти много мотивация, защото при теб става дума за болестно състояние, за живот или бавна смърт.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6b38ed9e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Уаоо 200кг на 21 години това е доста сериозен проблем и ако не бъде решен ти гарантирам че края ще е фатален. Заеми се сериозно със нещате отиди на лекар консултирай се.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 53b5214aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 1 ти изобщо прочете ли за какво става въпрос или викаш ей така дай да си разкажа тука неволите..
Какво бягане, какви мотивации, диети - вие в час ли сте?

Момичето е сериозно за лекар и то не един.
Изобщо как можа да се докараш до това положение? Какви са тези роднини и приятели? Как може при 200 килограма да нямаш мотивация? Знаеш ли това тегло как ти се отразява на сърцето изобщо? Тази тема да не е еб*вка?
Притеснявала се да не стане някоя ощипана госпожичка, която брои калориите.. А не се ли притесняваш, ако решиш да раждаш какви проблеми може да докараш на детето си?
Нямала пари за фитнес. Не те ли досрамя като го написа това? Баси смешното оправдание.. Мотивация и ми говориш за 1,2 дни.
Знаеш ли какво е мотивация изобщо? И какво означава да я задържиш? Да бягаш на ден по 20 километра, да ставаш в 2 часа преди работа да бягаш и да тренираш, да не ядеш торта дори на рожденния си ден. Какви танци, какви упражнения. Ти трябва да свалиш 2ма човека от теб..
Ти си едно буре за болести, ако собствения ти живот и здраве не са достатъчни, за да се мотивираш, значи продължавай да набиваш още.

Лоша

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f6f7417310
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравей! Първо ще ти кажа, че да не се притесняваш, защото всичко в живота се постига.. Лошото е да си инвалид и да не може да ходиш, а ти имаш всичко нормално и здравето само трябва да го укрепнеш, тоест погледни сега, първо трябва да се успокоиш, да напълняване става и от стрес... Върши нещо хубаво, което ти доставя удоволствие, радвай се на живота.. Приемай много витамини, минерали, за да го подсилиш, да стане по-здрав, за да има сили да изгаря мазнините, които не може сега.. Вземи си билкови хапчета за да прочистиш организма от стари натрупвания на храна, те не са ти нужни и трябва да се изхвърлят, за да не си натравяш тялото... Нали знаеш кофата за боклук, че като не се изхвърли няколко дена и мирише, не позволявай да се натравяш...
Пий доста чайчета, липа, лайка, мента за тонус..
Като не искаш да спортуваш, недей... Може да се поразходиш сред природата, с някой свястен човек, където не те обижда... Трябва да знаеш, да си търсиш хора които да не те обиждат, защото на всеки може да се случи да напълнее, както и да осакатее, но не трябва да се съди никой за това... а да се приеме човека и вътрешната му душа, не външното.. Няма страшно, ще се оправиш, просто трябва да се поразчисти тялото ти от токсини... щото и в храните слагат много, много боклуци, които не се разграждат лесно... и се натрупват...
ХАйде, успех....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2b52284725
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мале като ви гледам злобните коментари ме отвръщавате.. Особено: "Ти трябва да свалиш 2ма човека от теб..
Ти си едно буре за болести, ако собствения ти живот и здраве не са достатъчни, за да се мотивираш, значи продължавай да набиваш още. " - ЩО ЗА ГРУБО ОТНОШЕНИЕ?
Момиче, сега съвет от мен. Почти на твоите години съм и съм около 98 кг. Преди 2 години бях към 65 след като спазвах една диета дълги месеци. Волята трябва да дойде от самата теб, от там ще дойде и мотивацията след като свалиш 2-3 кила. Аз бях така, но просто след толко строгата ми диета и почнах да се чувствам не особено добре, направо ми писна и я спрях. И както виждаш - 2 години по-късно, ими по-скоро 3 години, от рекорда ми тогава 85 кг сега съм почти 100... Срамно, но вярно.. И аз все си казвам "От утре", но покрай работа и ежедневие все ям по някой сандвич набързо, после още един и... лоша работа е да си различен, и е жалко че МНОЗИНСТВОТО и както гледам злобните нападки на коментиращите горе - никой не ни разбира. Това е вид престрастеност. Когато съм тъжна и самотна - ям, когато ми е криво - ям. Когато съм заета обаче рядко ям. Трябва да се ангажираш с нещо и тва е. Храната е проблема, е и гена донякъде. Айде успех!

Едно момиче като теб

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 53b5214aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Номер 7 недей се изказва неподготвена. Ти недей си блъска главицата кой е злобен и кой не, ами седни малко да си оправиш правописа.
И не го казвам със злоба, казвам и го за нейно добро. Защото точно от такива коментари като твоите се стига до това положение. На нея не и е нужно някой да и казва колко е добре, не е нужно да я успокояват, че кг нямат значение или, че има и други такива. Тук не става въпрос за естетика, а за здраве. Щом до 21 годишна възраст не се е стреснала и не е предпиела нищо, е някой трябва да и го каже по такъв начин. Мотивацията и няма да дойде от подобна подкрепа, тя сама си го каза.
Прекарала съм си живота сред такива хора, на 7 години съм ходила по дебелариуми, недей ми приказва кого разбирам и кого не. Още повече, че в семейството имам човек с куп здравословни проблеми заради теглото.
Ама сакън някой да не ви засегне егото. Колко по-лесно е да се оправдаваме с ежедневието и да се залъгваме вместо да се изправим пред проблема.

Много ти здраве
Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: bc8963be74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Hе вярвам да си 200 кила, и аз така виках като се гледах в огледалото и се отвращавах от гледката, но както и да е. И аз бях дебела миналата зима бях около 70-80 кг сега да съм 58-60 кг и не знам и аз как отслабнах режима си ми беше както винаги-ядене по веднъж на ден след работа. Може би заради ходенето пеш смъкнах толкова-пътя ми от квартирата до работа е 45 мин. ходене и после 45 мин. връщане и си го ходя пеша и зиме и лете. За тази 1 година заради ходенето пеш метаболизма ми се засили, кръвообръщението също, не се задъхвам, а и страното е че и апетита намаля. Пробвай се ходи пеш на дълги разстояния, ще излизаш по-рано за да не закъсняваш или за лекции или работа. Мисля, че гените не играят роля чак толкова и аз се успокоявах преди така тъй като майка ми е дебела, баща ми е пълен, аз също бях пълна, а сестра ми слаба, но ето че и аз успях да отслабна и то без да се тормозя с фитнес, упражнения и уморителни диети

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 769467755a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Все пак благодаря за всички коментари. Според мен донякъде има проблем и от това, че не съм общителен човек. Не обичам да се срещам с нови хора. А на обиди и нападки съм претръпнала - нито ме интересуват, нито ме обиждат по някакъв начин. За Номер 1 да кажа, че съм си правила хормонални изследвания, при които "уж" ми бяха открили нещо на хипофизата и ме караха да пия някакви хапчета, чиито единствен ефект беше поява на сериозно окосмяване и още кила. И да, съгласна съм, че съм буре за болести, че състоянието ми е ужасно. Сигурно 10 от всичките години съм прекарала по болници заради вроден (малък) дефект на сърцето и са ми повтаряли че физически нищо ми няма, даже нямам високо кръвно, а за опасност от диабет никога не е ставало дума.
Признавам си, ( с малко срам) че най-голямата част от проблема ми е невероятният мързел. Но просто не съм човек, който обича да излезе и просто да ходи заради ходенето. Не обичам да нямам цел когато изляза. А от всичко, което съм изчела по темата излиза, че е супер да се разхождаш не знам си колко километра на ден всеки ден.
Нещата, с които се занимавам налагат седнало положение. Та аз дори не мисля за храна през 90% от деня! Просто съм свикнала с обидите, с постоянното повтаряне и те не ми влияят.

 
  ...

...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 769467755a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Хора, благодаря ви НА ВСИЧКИ! ( най- вече на номера 1, 2, 5, 6 и 7) Май му намерих цаката! ( Само се надявам да има резултат!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c4c920dd9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момиче проблема ти не е в мотивацията а в неправилния подход. Пробвай различни начини намери своя.
Пример: всяка сутрин си напиши на лист/тетрадка днешната дажба според това какво ти се яде но в размери на порцията на 50 кг дама. И спазвай своята рецепта стриктно след всяко поето хранене отбелязвай на листа/тетрадката.
Закуска: Филия с 6гр масло и 30гр сирене + чаша 200 мл сок
Обяд: каквото и да е но не повече от 180-200 гр, дори само хляб да е
Следобедна закуска в четири часа: 2 бисквити ако ще и шоколадови не е проблем, важното е количеството при теб.
Вечеря: 150 гр готвено ястие 1 филия хляб
Ако продължаваш да си гладна, което ще е факт, яж само прясно зеле или краставица на корем.
Дневно поемай най-малко 3 л вода, макар за твойте кг да е нормално да приемаш 7л-8л ако можеш и толкова пии
Важно е и ходенето ходи пеша първоначално по 2 км на ден увеличавай растоянието на всеки седем дни с половин километър докато постигнеш 9 км на ден. Казваш, че си студентка, записана на МР3 лекция е полезна и чудесен приятел при ходенето. Ходенето трябва да е енергично не просто разходка а все едно бързаш за някъде. Ако е нужно изминавай растоянието за време първия ден го измини засечи си времето и на другия ден трябва да изминеш същото растояние за 10 мин по малко време.
Повярвай в себе си можеш аз вярвам в силите ти.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: a222b1e62b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ох и на мене ми беше трудно.. обаче след около месец свикнах и сега мога да се храня така цял живот. Просто по - малко храна и по здравословна. Много ходене и тренировки. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: c6e41b8f52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Не виждам нещо обидно в думите на хората.
Авторке, надявам се, да си открила за себе си стомашния балон или байпаса. Първото дори не е скъпа интервенция. Не можем да ти дадем съвет, защото едва ли някоя от нас тежи и наполовина на теб, а и едва ли познаваме човек като теб.
Изобщо не смятам, че някои иска да ти се подиграва тук, просто се опитваме да те поуплашим. И с право. Диабетът ти е сигурен, прочети по въпроса. А щом имаш и вроден сърдечен проблем...
Знам, защо не излизаш - за да не те гледат хората, да не ти се подиграват децата, но това е затворен кръг. Ако не излезнеш, ще ставаш все по-дебела и един ден няма да можеш изобщо да се движиш.
Вземи си поне някаква пътека, по която можеш да ХОДИШ, гледайки ТВ да кажем. Ти отдавна не можеш да бягаш. Виновни са преди всичко родителите ти, но от тук нататък ти си на ход!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 05fb951850
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   "Лоша" - "Не се е стреснала и не е предпиела нищо, е някой трябва да и го каже по такъв начин. " - как ще се стресна след като от 7-годишна са започнали да ме обиждат и съм претръпнала? Честно казано малко ме дразнят коментарите ти, но понеже са верни се опитвам да ги разбера. Но мисля че разбрах какво имате предвид всички, така че може да спрете да коментирате, благодаря ви :)

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 872eae136d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Ако успееш да постигнеш резултат е хубаво да го споделиш, защото има много млади момичета с твоя проблем!! Аз съм на 41 г. промених начина си на хранене ходя по 5-6 км. на ден пеша за да отида на работа не от икономия просто за са имам движение и успях да сваля 14 кг. Няма невъзможни неща, за да изглеждаш добре трябва да положиш усилие. Малко са тези хора за които казваме, че това е ген т. е храни се много и не дебелее, е за жалост ние не сме от тях. Няма как да се оставиш на 21 години си просто помисли трябва движение изразходване на енергия и промяна на начина на хранене. Ти може да намериш много приятели и хора с твоя проблем ще обсъждате трудностите ще обменята идеи и т. н пожелавав успех от все сърце!!! И пак моля напиши за резултатите!!! НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d19f09b8f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Здравей, прочетох това за което се тревожиш и гледам че си написала това преди година и 7 месеца някаде но определено не трябва да се тревожиш за това че си над 200кг. и не фитнеса помага за отслабването а други неща са необходими за които и няма да ти трябват и пари дори- няколко лева струват нещата- ако получиш емейл че съм ти писал тук то моля те пиши ми на моя емейл ... ина на скайпа ми кадето ника ми е : .... ако се свържеш с мен мисля че може да се видим на кафе или другаде и да ти дам савети за проблема ти и ти наистина да отслабнеш въпреки че лично аз харесвам доста дебеланките и за мен са доста по чаровни от слабите жени, но бих ти помогнал със съвети за отслабването ти и определено ще отслабнеш от тях. ще очаквам да ми пишеш или в скайп миличка. до скоро

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: ded5719e99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Според мен всичко опира до волята. Да, най- вероятно не излизаш, защото се срамуваш от хората, но аз мисля, че главната причина за твоята демотивация е факта, че всеки път, когато се опиташ да започнеш да спортуваш и да се храниш здравословно, започваш да си мислиш колко време трябва да мине, колко много трябва да тренираш, колко много ще гладуваш... Знам това от личен опит. Попринцип в моето семейвство всички са слаби, просто няма на кого да съм дебела, но лятото на 2013 си счупих ръката. Забравих да кажа, че аз съм пристрастена към спорта. Постоянно бягам, плувам, тенис и т. н. Както и да е. След като си я счупих се отчаях страшно много. Беше лято, а аз не можех да правя нищо. Тогава от самосъжаление зарязах всичко и започнах да ям. Така без да се усетя станах 65кг. Знам, че не звучат много, но просто споделям... Това не бях аз, не се чувствах добре в кожата си, дори корема ми се отпусна, затова един ден просто казах КРАЙ и промених изцяло храненето си. Свалям много бързо килограми, може би това беше и причината, че за 3-4 седмици станах 51-53 кг., висока съм 170. Ще излъжа ако кажа, че сега не ям вредна храна, но искам да разбереш, че имаш ли мотивация, спираш да си намираш оправдания и просто действаш. Аз съм на 16 год., често оставах на училище до 15. 30ч., след това бях на курс по английски, прибирах се в 19. 30, но пак тренирах. Тренирах по програмата Insanity. Тази тренировка е твърде интензивна, още повече щом имаш проблем със сърцето, дори не я започвай. Но след правилно хранене, тренировки и много много усилия и воля успях да постигна целта си. Вече дори имам плочки. Има ли желание, има и начин. Просто намери своят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker