Моята гледна точка... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моята гледна точка...
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 2416 пъти
Здравейте! В момента съм съпруга с три деца, малки. Големия е на 5 години - а съм омъжена от 6. Съпруга ми е много мекушав и леко ограничен, също и най-лошия любовник който съм имала, без 2-3-ма. Говоря за тези от младостта ми, преди да се омъжа.

Ние сме на последен план с децата или помага на тати, или на неблагодарните комшии. Минах през ада с този мъж, който като разбра че смятам да му родя трето дете ме напусна, е после пак се върна. А и слуша много мама и тате, така че досещате се че ще съм на втори план.
Минавайки през ада се научих на много неща- но най-важното - да преценям хората.

Наскоро се запознах с мъж, който ми допадна и с който се харесваме - слабо казано, но вече преценяйки нещата не съм сигурна дали да се захващам - имам чувство, че пак ще си блъскам главата. Той има приятелка, иначе е разведен с дете. Но имайки впредвид че ме харесва, ме пренебрегва заради нея, /макар че е споделял, че е с нея колкото да не е сам/.

С мъжа ми не ми се прави секс и нямам никакво влечение към него, чувствам го като нещо сигурно в живота си. Също така усещам, че в новия има силен сексуален заряд, а и човека ме пита как съм, добре ли съм, тези дребни неща, които правят чудеса. Усещам, че ако се хвана с него ще изпитам много щастие, но и много нещастие. А аз обичам да се чувствам сигурна.

По принцип търся някой, с който да се събера, а не да имам извънбрачна връзка, но всичко ми подсказвау че този човек иска да топне пипера, а друг да му готви. Не че се натискам. Но още преди да имам нещо с него ми е неприятно, че прегръща друга.
Подгони ме да ме целува и ако не беше тази част с гушкането на друга - щях да му отвърна.

С мъжа си правя секс само по задължение и при това много рядко, да не говорим че искам да го напусна. Много е труден живота и решенията които вземаме, дали да сме щастливи или друг да страда заради нас. Толкова ли не можем да изтраем и да обработим мъжете си. Кое е вярно, кое? Вярвайте че мъжа ми е много зле и че 2 години бях на антидепресанти докато приема факта, че аз си го избрах такъв. И така... да направя ли поредната грешка търсейки щастието? Как мислите?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: 28df50a632
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   3 деца имаш, не си уважаваш мъжа, значи и децата не уважаваш... Сори, но ако не мислиш за децата, значи си егоистска само ти ли си, а? ЗАщо си ги създала, за да ги оставиш без баща? и не лъжи добрия си мъж, защото ако и той почне да те лъже... тогава децата къде отиват?

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fd735a763a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първо, твърдиш, че си се научила да преценяваш хората, а не си личи - пълно е с несигурност в историята ти.
Не искаш да бъдеш с мъжа си, бил най-лошият ти любовник, а все пак си с него и му раждаш и 3-то дете. Не знам, но човек не ражда 3 деца на мъж, които пренебрегвал децата си и не бил добър съпруг и баща. И да - кой нормален мъж ще иска повече от това да топне чушката при жена с 3 малки деца?
Кой ще иска да живее с теб, да издържа, гледа и възпитава 3 чужди деца? И то 3 малки чужди деца.
Собственият ти мъж, баща им, е избягал, за да се опита да ти влее малко акъл в главата, ти пак си направила това, което ти си искаш. Не се обиждай, но ти си човек, който науми ли си нещо, явно го прави. И после си страда от решенията. Честито, но как да ти се помогне при тези обстоятелства?
Докато децата ти не порастнат и не поемат по пътя си, не те виждам със сериозен мъж до теб. Съжалявам, но няма такъв глупак просто, не и за една психически нестабилна многодетна майка, която не знае, какво иска в живота.
Аз на твое място бих изритала мъжленцето си, преди да ми направи „по задължение“ дете номер 4, бих си стъпила на краката и бих се отдала на децата си - нали това е бил съзнателният ми избор. Те 100% ме обичат сериозно. Не може човек да има всичко в този живот. След 10-тина годинки, когато станат по-самостоятелни, бих се огледала за сериозен мъж. Успех авторке!

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6e48f86060
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ще изпиташ нещастие и пак ще си блъскаш главата, защото си много елементарна, повърхностна и предсказуема, а не заради мъжете, с които си.

"Той ме харесва, но е с пиятелка и е разведен с дете" - тази абсурдна постановка не ти ли подсказва, че не си на прав път? Аз с такъв човек няма да се хвана, ако ще и пари да ми дават... Нима би тръгнала/легнала с всеки, който ти е обърнал малко внимание и ти е почесал егото?

Предполагам и с "твоя" се се хванала по същия начин. Иначе би било абсурдно чак след третото дете да се усетиш, че не е читав.

Но какво да се прави - подобни се събират с подобни, и всеки трябва да си направи грешките, за да порасне.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 02040afc17
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не знам аз ли мисля старомодно, но ти как така му роди 3-ри деца, а той бил такъв и не знам още какъв. Защо не го напусна преди да имате деца. Сега трябва да мислиш и за тях, а не само за себе си. Как тези дечица ще живеят с разделени родители? Много трудно решение ти предстои и аз не мога да те посъветвам нищо, но съжалявам дечицата ти! Аз лично пораснах в такова семейство, без любов, без разбирателство. Много е тежко и сега вече като съм голям осъзнавам, че това много ми се е отразило на психиката. Каквото и да предприемеш, направи така те да са щастливи, защото не са длъжни да плащат за твоите или за грешките на съпруга ти. Може би ще успееш да задържиш семейството си цяло, чрез разговори и компромиси... По - добре да опиташ, отколкото да се хвърлиш в прегръдките на някой, който както казваш ти иска само да те бодне и да избяга. Тогава ще си пред още по голям проблем ако мъжа ти разбере за изневярата. Не се впускай в такива приключения заради мимолетни чувства, все пак си семейна жена, а не някаква тинейджърка. До колкото разбрах от историята ти, най - големият ти проблем е, че не си задоволена сексуално, може да ти прозвучи грубо ама вземи си купи един вибратор, а не си разваляй семейството заради глупости. Секса не е най - важното нещо...
Поздрави

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fd735a763a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   4, ами като си израстнала в семейство без любов, защо даваш съвети такова семейство да бъде съханявано...

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 02040afc17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   от 4 към 5, защото вярвам, че жената не знае какво иска и има време да оправи нещата докато децата са малки и все още не разбират какво става!!! Мъжа и явно не е толкова смотан, пише, че помага на родителите си, на съседи.. а на нея и трябвало секс... Искрено вярвам, че ако тази жена не се впусне в сексуални авантюри, може да седне, да помисли и да си подреди живота!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fd735a763a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   „Докато децата са малки и все още не разбират какво става“
Децата винаги разбират, какво става. Ти самата го казваш - израстнала си в семейство без любов и се чувстваш повредена от това.
Иначе, не вярвам, че проблемът на авторката е само сексът, това е само върхът на сладоледа.
И аз вярвам, че авторката трябва да си преосмисли живота, да изхвърли нежеланите мъже от него и да заживее спокоен живот с много обич... с децата си. По-добре е от едно семейство, в което има само стрес и караници, с което надявам се, ще се съгласиш (от собствен опит знаеш)

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 6bd9641493
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   6 Смотан е мъжът й и то доста, ама са си лика прилика. Смотан е защото помага на този и онзи за да го потупат по рамото и да му кажат "браво", смотан е, че е позволил жена му сама да решава колко деца да му роди "като разбра че смятам да му родя трето дете". Смотан е, че продължава да я търпи. А защо авторката като е смотан му е родила три деца може би защото си приличат с мъж си.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 02040afc17
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   7, мъж съм, не ми говори в женски род :) И не си разбрал/а какво имам предвид. Както и да е. Казваш да изхвърли нежеланите мъже от живота си и да заживее с децата си... как една сама жена може да изгледа в днешно време 3-ри малки деца, и от къде може да бъде сигурна, че ако се раздели с мъжа си и 3-те ще са при нея? А ако съдът не и даде 3-те деца, какво правим тогава, ще раздели и децата. От цялата работа искам да кажа, че тя не е наясно със себе си, да седне да помисли много много добре, да даде още един шанс на семейството като цяло, а ако вече няма начин да оправят нещата... да се разделят то това е ясно, няма смисъл от такъв брак.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: fd735a763a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съжалявам 7, не съм видялА, че си мъж.
Предполагам, че авторката си е направила сметката, че може сама да се грижи за децата си, щом е родила (и не е умряла от глад) при последното си (за сега) раждане, когато мъжът ? я е бил зарязал.
Родителските права (конкретно правото да живее при майката) в цяла християнска Европа ВИНАГИ се пресъждат на майката, освен ако мъжът не докаже, че тя е психически болна, алкохоличка. Не е зле сам да погледнеш като мъж законите, защото най-лесното е една жена да си вземе децата при себе си (както видяхме и при последните театри с майки-алкохолички дори, които с полиция си взимаха от бащите децата).
Тук авторката няма от какво да се страхува.
В другото си прав - авторката не е наясно със себе си, но съвсем е наясно с мъжа си - не го има тя за нищо този човек и не виждам тук да става дума за цяло семейство. Съжалявам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker