Самоубийство: единственият изход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Самоубийство: единственият изход
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 27014 пъти
Днес взех окончателното решение да сложа край на "живота" си. Звучи странно докато го пиша, още по-странно ми е, че това ми се струва последната ми възможна опция. Не съм взе решение единствено как да го направя - най-сигурно ми се струва с въглероден диоксид. Бързо, неусетно и ефективно. И няма шанс да те "спасят". Но все още обмислям други варианти.

Защо пиша тук и какво защо реших да приключа живота си? Пиша тук, може би, за да систематизирам мислите си, за да опиша причините, да ги прочета и да получа съвет - как точно да го направя.

На 31 съм. Образован съм - имам две висши образования, знам 2 езика, имам хубава високоплатена професия, страхотна приятелка, от която исках да имам деца и да изживея един прекрасен живот.

Но какво се случи. Болест. Живея в постоянни болки. Ежедневно, ежеминутно. Нямам желание за нищо. Няма изгледи да се оправя, и дори да подобря здравословното си състояние, това ще е само временно, после всичко ще се върне с нова сила, с нови симптоми, още по-страшно и още по-тежко. Всичките ми планове пропаднаха. Всичките ми пари отиват по доктори, по най-добрите и най-платените, но те не могат да ми помогнат.

Живея в омагьосан кръг и няма как да изляза от него. Скоро ще бъда инвалид, ще ми е необходима чужда помощ да върша ежедневни неща, няма да мога да работя. Приятелката ми е до мен. И за секунда не иска да се разделим. Тя живее с надеждата, че всичко ще бъде наред. Но това няма да се случи.

Най много ми тежи, че завличам и нея със себе си, а тя заслужава да има щастлив живот, а не да е свидетел на ежедневните ми страдания. Не знам дали ще преживее това, което съм решил да направя, но се надявам след време - година, две да се отърси и да намери щастието си, въпреки, че тя постоянно повтаря, че без мен животът и би загубил смисъл. Родителите ми - не мога да си представя какво изпитват - да виждат как детето им, което имаше всичките шансове да постигне абсолютно всичко, се мъчи ежедневно. Болката им е неразбираема за мен, тъй като аз нямам деца, а няма и да имам, очевидно. Знам, че ще нараня най-близките ми, знам че ще срина живота им, но се надявам времето да излекува част от болката им и да могат да продължат напред. Без мен.

Дали съм в депресия - определено, дали трябва да потърся специализирана помощ - опитах, това което се опитват да направят е да ме тъпчат с лекарства, които да ми помогнат да приема факта, че няма да живея нормален живот, че страданието ще е най-близкият ми спътник. Не съм съгласен да живея така. Това е въпрос на избор. Щом нямам вариант да живея нормално и без болка, да имам деца и щастливо семейство, да работя и да се реализирам професионално, аз просто се отказвам от това, което "Господ" ми е отредил.

Това беше моята изповед.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 52

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 862c7c360f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Каква е болестта ти? Ако е автоимунно заболяване може да се овладее с прием на рибено масло.
И много дълбоко дишане в съчетание с 1 мисъл - ЩЕ ЖИВЕЯ.
Нищо не губиш, опитай.
За себе си твърдя, че преди 8-9 години се върнах от оня свят точно, когато вече не можех да стоя на краката си и нямах сили да дишам.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: cb48776227
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   твоя работа, твой живот. реши сам, не пиютай интернет хейтъри и различни глупаци от интернет.
дедовия

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 39c3c92077
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Наистина, странно е това което си замислил. Разбирам всичко, което си написал, и го уважавам- но наистина ли се стремиш към края? Ако да, не си ти които да решава какво ТРЯБВА да става с теб според мнението на.... КОЙ? Загубих и двамата си родители от рак. От Какво си болен? Не ти ли се струва все пак, че си заслужава да изживееш Своя живот заради себе си, а не заради Приятелката си, Родителите, неосъществените мечти?? Отговори ми моля те.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 898e497499
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

4.   Няма бог.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2299a42fc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Прочети за крионика предполагам че имаш пари, а лично според мен това в твоето полжение е шанс много рисковано, но все пак шанс.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 59df5d5d04
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   А каква ти е болеста? Едвали някой тук може да разбере как се чустваш ако не го испитва на свой гръб, но помисли за приятелката си... ами ако реши и тя да се самоубие след тебе?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ba7dd11314
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   Гледай филма : Intouchables http://www.youtube.com/watch?v=Zus3ykZvmG4, просто трябва да си го гледал, преди да умреш.

Иначе, не се хвърляй под влака, моля те - травмираш много хора така, а и снега ни стига за сега.

Можеш да опиташ с някакъв вид наркотик, медикамент, знам ли.
Определено гледай филма.
Но едно ти казвам, ти така взимаш правото на хората около теб да решат. Приятелката ти можеше да те зареже, ако не искаше „да я завличаш“. Ако моят мъж се разболее от нещо, бих си го искала, всеки ден бих го искала да сме заедно...Просто отнемаш ценно време с теб на близките си, не смяташ ли?
От друга страна, животът си е твой. Гледай просто да не се самоубиваш по мъчителен за другите начин.
...и гледай филма, заслужава си!
П.П. за болките - марихуана! Намери си дилър да те зарежда с качествен материал и не си хаби парите за глупави медикаменти.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6a889c1961
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

8.   Гладът лекува всичко! Пробвай, има много инфо в нета.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a86af813e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Да №6 е прав. Ще причиниш много повече болка ако го направиш. И родителите ти ще страдат и приятелката ти. Ако и тя реши да си посегне. Помисли за другите, не мисли само за себе си. Помисли какво ще им причиниш и това ли заслужават. Толкова грижи са имали покрай теб а ти как им се отблагодаряваш. С лека ръка слагаш край. Не го прави. Изход може да се намери. Още повече че и приятелката ти е до теб, разбирам да си останал съвсем сам да си отчаян, но не си. От какво си болен? Понякога лекарите не помагат, понякога помага волята и желанието за оздравяване. Здравият дух. Много често отписани от лекарите пациенти се възставовяват. Не губи надежда. Бори се до последно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3c4dec7593
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

10.   Стой малко, Ринго, не бързай толкова. Смъртта на близък никога не се забравя, казвам го от опит, виждала съм как човек губи приятел и след 5 години все още плаче през нощите, когато си спомни някой скандал. Щом момичето е с теб, значи е приело болестта, щом не иска да се разделите, значи не би приела смъртта. И това също го казвам от опит, познавам хора с опасен живот, с екстремни интереси.

Бях влюбена в такъв и бях готова да го гледам как се мъчи и просто да стоя до него, изпълнявайки длъжността на подкрепата. И той като тебе се филмираше, че не трябвало да го търпя, че съм била прекалено добра, да съм го оставяла, не знам си какво още. Ей с тези приказки ми съкрати живота 10години. Факта, че бях там, че търпях говори, че съм приела мисълта и риска. А ти разбери, че момичето просто ще се срине, няма да иска да види слънце, в други теми се говори как такива жени след години все още не искат да правят секс с друг, да се целуват, чувстват го като изневяра. Това ли искаш да и причиниш, толкова много я обичаш, че искаш да и покажеш колко много е значела за теб като си пръснеш мозъка, докараш я до нервен срив, накараш я да мисли, че е можела да те спре да ти каже нещо, да ама не. Бахти и любовта дето изпитваш.

Родителите ти. Какво за тях, създали са те, отгледали са те, случило се е зло и са до теб. Няма никакъв проблем, сега те знаят, че нищо не е загубено, лошо е само, ако умреш, това е краят, тук те се съсипват.
Нали това е смисъла на всякакъв вид любов!? В добро и зло, в болест и здраве... гледал си филми, знаеш репликите, приятелите ти, семейството ти, всеки, който държи на теб- те го доказват всеки ден, готови са да се борят, а ти нещастнико ще се откажеш!!!!

Това ли е бил смисъла на живота, живеем докато всичко е наред, опа- лепнем болест, край ние вече не сме нормални хора и не заслужаваме да изпитаме всичко хубаво на този свят. Ами сега!? Болен си, надали си единичен случай, боли те всичко, тежко е, сигурно е имало нощи наред да повръщаш да си отпаднал, да се молиш само "Искам да спре, само искам да спре, моля те, помогни ми... ". Добре, разбирам те, знам колко е гадно, но заради всичко това ти си боец днес.

Ти всеки ден се бориш, опитваш всичко, пръскаш пари, притесняваш се за близките ти, това не те прави само силен, прави те и истински човек! Като такъв заслужаваш да живееш, колкото се може повече и колкото се може по-добре. Не причинявай това на близките си, или на себе си. Нямаш правото, спрямо всеки, който в момента е на смъртните си часове, нямаш правото да искаш смъртта, след като те са изживяли всяка секунда и всяка минута, до този момент, когато лекаря определя смъртният час и съобщава на близките им. Лечима ли ти е болестта- ако е, супер битка след битка ще се види слънцето, ако не е, тогава до края стискай зъби, ще се случи нещо хубаво. Умира ли се от нея, ако се умира- живей сякаш днес е последният ти ден, ако не - хех, какво по-хубаво, нищо не е загубено, всичко е наред.

Помисли си много хубаво, за всичко, което изписах и ми кажи има ли промяна. А за психиатрите, по-хубаво отиди на психолог и да иска няма право да ти изписва лекарства, така че ще споделяш мъка, ще получиш професионална подкрепа, без лекарства.
Зу-За

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 594b1bae23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Хм, доста егоистично ми се струва това, което си намислил. Не, че нямаш право да бъдеш егоист- напротив! Но помисли за вината, която ще изпитват хората, които те обичат.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 67237a3939
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Егоистично е наистина, помисли малко родителите ти, приятелката ти имат нужда от теб заради тях не си ли струва да живееш?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e6f2832fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Най-голямата глупост на света е самоубийството. Запомни го.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 76d59693d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   Аз не проумявам как може да се случва подобно нещо. Най-много ще те дават по телевизиите и 6, 9 и 13 ги подкрепям.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1d851d9dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   ПФФ.. какво егоистично говорите бе хора! вие я нямате тази болест не знаете какво е той най- добре си знае аз мисля че знам за какво говори защото един член от семейството ми боледува и има същите симтоми всеки ден пие хапчета мусколите са слаби слет време става инвалид!!! тази болест е много гадна няма лек за нея освен едни хапчета които забавят самата болест, но след време и те не помагат и този човек няма да има сили да си исправи главата без да му помогнат! така ем той ще се мъчи ем блиските му е не че ако се самоубие няма да е така, но просто като не знаете за какво говори и като НЯМАТЕ тази болест не говорете за игоизъм! Не я пожелавам на никого. Аз много често съм плакала когато си лягам вечер защото знам какво ни очаква.
Към автора : ти си знаеш най добре помисли и за блиските си а и не е хубаво да се самоубиваш, но както казах ти си знаеш и никои от тук не може да почуства болката която испитваш ти страданието и страха никои не може да разбере как се чустваш!
Само искам да кажа на писателите да не пишат за егоизъм и някакви такива дори и на възрасните! защото както се казва не питай старило питай ПАТИЛО които е патил най-добре ще го разбере.
Афторе много здраве пожелавам ти от все сърце да се излекуваш и не забравяй повече да тренираш за мусколите ти но не се натуварвай много яш риба и има едни витамини с рибено маслко което също помага.
аиде много здраве на всички. И моля не ме съдете за правописните грешки!!! щото и без това няма никаква полза. И афторе МОЛЯ ТЕ не се убивай а направи всичко възможно ако трябва в чужбина иди, но не мисли за смърт!
Момиче на 15.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: dd521aeb8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   до номер 4: Рече безумец в сърце си: "няма Бог"
до автора: ти избираш как да си отидеш. Това че ще си отидеш, сам го казваш. Всеки един от нас утре може да си отиде, може и по-рано от теб, даже някои вече те преварват, за други вече са изкопали гроб. Но как ще те запомнят близките като слаб човек, отмъстител, който причинява зло на себе си и на близките си. Ще плачат, но това е безутешен плач, по-тежък и отчаян от този, ако си отидеш като мъж. Към самоубийците се изпитва и гняв и безнадежност, защото сами са разрушили, това което другите обичат в тях. Ще си кажат, кой беше той, ние не го познавахме, той явно бе друг човек. Нещастието и болката са ти замъглили съзнанието, не мислиш трезвено. Знаеш ли, че близките ти се надяват да живееш поне миг още на тази земя, особено щом си млад човек, не се самосъжалявай, че не си станал, това което си мечтал, за някои хора на тази земя мечта е да изядат една купичка ориз и да има какво да обуят. На тази земя само тези, които се жертват за другите си отиват с почести, самоубийците никога.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 033a099d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Ами ако приятелката ти реши да те последва?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b28b234330
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Скъпи авторе,

нищо на този свят не е непоправимо освен смъртта.
Истината обаче е, че на хиледи хора им минават мисли за самоубийство. Всеки втори човек я е имал поне веднъж в живота си. И тя се появава точно от чувството за безизходица.

Аз не смятам, че самоубийството е проява на егоизъм. Егоистично е хората да те убеждават да търпиш, само защото се страхуват да не те загубят. Те не знаят какво ти е, не изпитват твоята болка,

И все пак моят съвет е да не прибързваш с това твое решение.

1) Медицината се развива очудващо бързо-провери за други алтернативни методи личение може би в чубина.

2) Прочети някои от книгите на Норбеков за самолечение чрез позитивно мислене. Знам че ти звучи налудничево, но аз си оправих късогледството по този начин. Диоприте ми изчезнаха след няколко месеца упражнения и промяна в начина ми на живот.

3) Гледай филма "Вероника решава да умре". По книгата на Пауло Коелю е, но сигурно няма да ти се занимава да я четеш. Филмът е много много хубав!

4) Направи всички неща, които някога си иска, но все си отлагал или е било прекалена рисковано или нещо друго. Живей сякаш няма какво да губиш, за да си върнеш поне малко вкуса към живота.

5) Иди на някое топло място, където в момента е лято, защото това отвратително време навън е способно да дапресира и най-потиснатия човек.

6) Направи нещо екстремно-скок с парашут например.

Next

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d565cb1f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Самоубийството е егоистично решение.
Ти ще си отидеш - но ще нараниш най-близките си, по най-ужасния начин. А и замисли се - какво ли ще му е на човека, който ще те открие, след като се самоубиеш? Обикновено това е някой близък, непредполагащ какво го очаква в съседната стая. И остава травма за цял живот... Абсолютно подкрепям номер 10.
Сега трябва да си силен, ако не заради себе си и живота, който според теб е изгубил смисъл, то заради най-близките ти хора. Това е.
Позволявайки си да живееш може би ще страдаш физически, но ще направиш щастливи за още известно време тези, които те обичат и искат да бъдат с теб. Приемлива жертва е. Смъртта не е изход.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e417b8aa0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Защо ли ми звучи като Множествена склероза.... дори да е това не се предавай, бъди силен!

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e6f2832fb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Чувал ли си за Стивън Хокинг? Ако се беше отказал като теб, нищо нямаше да постигне. На 69 години е и от над 40 години е почти напълно парализиран. Може да си мърда само едната от бузите и някои от пръстите, но не се отказва.

В момента е най-известния физик в света.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4c1c2477b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Здравей авторе на темата!
Недей се самоубива моля те, бори се защото живота е една голяма борба, най-лесния начин е да си отнемеш живота, това е най-големия грях да си отнемеш сам живота, ти не можеш да го отнемеш БОГ ще ти го отнеме, когато ти дойде времето, някой ден всички ще умрем, но до тогава ние трябва да живеем и да се борим, иначе до сега знаеш ли колко много хора можеха да се самоубият (включително и аз), знаеш ли колко много хора страдат от различни болести, но въпреки това те се борят до последно, може краят да е хубав или гаден, но поне хората които те обичат ще запомнят че ти поне си опитал и си издържал до края, въпреки мъките, ти в техните очи ще изглеждаш най-силния човек. Болката ти е голяма, разбирам те, но помисли за семейството си, твоите родители са те създали и огледали и накрая след всичко което те са направили за теб, ти по този начин ли ще им се отблагодариш, като отнемеш най-ценния дар. Съдбата може да е жестока, но никой не е казал че ще бъде лесно, не виждаш ли че всеки ден е борба за оцеляване, въпреки това хората се борят, а тея които нямат дом, те можеха отдавна да са се самоубили, но въпреки това те живеят и вярват че някой ден и на тяхната улица ще изгрее хубаво слънце, те вярват че все още има надежда за тях. Така че те моля не се самоубивай, защото ако го направиш не си мисли че всичко ще свърши, ще причиниш много страдания на близките си, няма да намериш покой в гроба. Недей се самоубива, живота е много ценен, изживей го, дори да ти остават малко дни, БОРИ СЕ, направи така че да обърнеш гръб на съдбата, напук на нея се БОРИ!
Аз съм на 16 и сигурно няма да ми приемеш думите на сериозно, но все пак те моля не се самоубивай! ;(

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5c502a95c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   От прочетеното и аз си мисля, че може да става въпрос за множествена склероза. Но най-добре е да кажеш ти каква е болеста, не оставяй да гадаем, кажи от кой вид е, може да не е от най-тежката. Но независимо от всичко тази болест се подържа и въобще не е задължително, че ще станеш инвалид. По новините гледах вече една жена дето на 18 години са и открили болеста, и сега е на 35 и с лекарства се подържа и дори и работи, а не се знае и медицината всеки момент може да открие лек за това заболяване. Преди е имало много болести, които не са се лекували, но с времето са се откривали лекарства, не губи надежда.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ff1e25e99b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Има някъде из нета или във Вибох7 или в ю туба едно клипче нарича се нещо от сорта на "Последната лекция" със субтитри е изгледай го. 136

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e417b8aa0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Аз съм номер 20
Виж, знам какво е някой близък да страда, но аз бих се почувствала още по-зле, ако го загубя. Този човек също в началото мислеше за самоубийство и въпреки, че е много по-малък от теб, намери сили да се справи. Не бива да губиш надежда. Ако е тази болест, за която споменах по-горе, наистина няма лечение, но може да се намери начин как да се поддържа. Сподели каква е болестта??

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 86e81ea406
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

26.   До някъде те разбирам и аз имам нелечеими проблеми е без болки но все пак нека и аз си кажа мнението. Аз се ориентирах към нетрадиционна медицина и се оказа че има голя ефект при мен. Можеш да опиташ с билки биолечение биоенергетика поинтересувай се малко от това имаш интернет но трябва наистина да си вярваш и да не предаваш. Това също е алтернатива въпреки че много хора се смеят на такива неща. На мен помага ако ти се живеее нищо не не ти пречи да опиташ и без това си потрошил мн пари за лекари пробвай нещо ново. Научи се някакви медитации да правиш потърси хора вещи в този въпрос ако желаеш разбира се. Аз посещавам една жена в Павликени и тя много ми помага и съм много доволен. Все пак варианта самоубиство винаги съществува и може и сега да го направиш и след година и след 5 така че недей бърза.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 292e453287
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Ако заболяването ти е множествена склероза.... има голяма вероятност да може да си помогнеш с удоволствие ще ти пратя информация ако си оставиш меил на модераторите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4789ebe9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Недей да се самоубиваш, не печелиш нищо, самоубийството е най-големия грях, защото знаеш ли колко хора са умряли, за да се родим!? Колко деца умират преди да са изживяли поне половината от детството си, колко хора умират, когато са били болни от смъртоносна болест, но са се борели и са имали надежда и за миг не са помисляли само да сложат край на живота си!? Хората който те обичат, ще бъдат довършени ако те изгубят, защото всички не оценяваме това което е останало, но когато загубим и него - губим и себе си. Имай надежда, вярвай в бог и в себе си.. сигурна съм, че ще успееш! С годините се откриват хиляди нови решения, в най-лошия случай може просто да е въпрос на няколко месеца, за да могат учените да открият лечение! Късмет и много щастие :)!

Ненн

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 310684aadf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Ти за самовнушение чувал ли си? Ако не си, вземи прочети нещо, има много книги за самолечение чрез самовнушение. Въпросът е да повярваш, че всичко е възможно.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 91925dbca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Чичко и аз съм като тебе, само че я ми кажи аз с какво да го направя-с въглероден диоксид-как действа, от къде да го купя и как да си го приложа??? Мислех си да си залепя ноздрите с лепило и хоп за около 3-5 минути оут

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 7af75df3f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Разбирам, и аз мисля, че най-безболезнения и сигурен начин е този, който си писал. От каде може да се намери въглероден диоксид?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 14601b3e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Много тъжна история... Съжалявам за болестта ти, но не мисля, че изхода е самоубийство. Това би било много болезнено за близките ти хора, и би било голямо предателство от твоя страна спрямо тях. Знам какво е да загубиш най-близкия си човек от коварна болест, но не мога да си представя да не се беше борила, а да беше сложила край на живота си... това би ме убило, и можеби щях да направя същото и аз! Не е това изхода!! Трябва да се бориш, да дерзаеш, и да мслиш и за близките си, освен за себе си. Не е обвинявам, по-скоро смятам, че трябва обре да се замислиш за последствията.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 06a836425c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Много съжалявам но от какво си болен? аз също съм напълно съгласна с номер:6 ами ако приятелката ти толкова страда, че реши да те последва? не го прави да се самоубийеш е голям грях непростим когато Бог реши тогава ще си отидеш ти не можеш да промениш съдбата..! не го прави живей докато си жив, ако бог е решил ще умреш.. това е просто съдба ако както е казано самоубииството е най-голямия грях след него е лъжата.. не знам от какво си болен но ако бог е решил ще ти отнеме живота но не причинявай това на приятелката си и на близките си ако се самоубиеш бог няма да ти прости НИКОГА! и душата ти ще страда завинаги! затова не го прави

 
  ... горе^
преди: 11 години, 23 дни
hash: a7c80a5674
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Страданието и болката неса оправдание, за това което искаш да направиш. Това е най лесния и мързелив начин да решиш прблема. НЕСИ ЗАСЛОЖАВА

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 744b9f9d50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Историята ме покърти....



Какво ли се е случило с човека? ...

 
  ...

...
преди: 11 години, 22 дни
hash: 3b946ec815
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Ами, той може вече да не е жив, дано да е жив.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 22 дни
hash: 73309e21e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

39.   Оле, дано не се е самоубил човека, дано да е още жив. Не се самоубивайте, бе, хора! Това не е отговора!

 
  ...
преди: 11 години, 11 дни
hash: f7ca0a4e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

40.   И аз си мислех за множествена склероза. Също доста прочетох за това заболяване дори бях направила програмка за комбинация от нашите хранителни добавки, бутилките с алое. Добре те съветва множеството всичко още не е свършило. Защо заедно да не направим опит да преодолеем проблема, защото така може да бъдем полезни и на други. Синът на моя братовчедка е със такъв проблем и е също много обезверен. Както си бил успешен във живота до скоро Бъди така твърд и към проблема. Не Ви приляга да се предавате

 
  ...
преди: 11 години, 7 дни
hash: 6236fe2d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Спорес мен това за Самоубийството си го измисляш, за да привлечеш внимание и съжаление към теб. Ако това е истина, да ти кажа както всеки коментирал, самоъбийството не е начина да примахнеш болката... помисли, майка ти и баща ти са те създали, радвали са ти се, хранили са те, давали са ти топлата им ръка, а ти в еднин момент решаваш най-тъпото нещо, най-големият грях- самоубийство. Помисли има 1000-ляди хора, които са дори по-зле от теб, някои са напът на тръгването си от белия живот, а ти в такова състояние да искаш това нещо, намира че не си силен човек, все пак и много да те боли не е такова състоянието че да не можеш да станеш от леглото или да мръднеш. Аз мисля да си даваш кураш и да продължиш напред, всичко си минава след време.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 09a4660dff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Вижте това: http://www.youtube.com/watch?v=_jicntZ4EHc

и се борете!

 
  ...

...
преди: 10 години, 19 дни
hash: 35ceed5e38
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

45.   Това според мен е глупаво решение, колкото и да ти е трудно самоубийството е признак на слабост, защото всеки може да се самоубие, но ние сме създадени за да живеем и да сбъдваме целите си, а не когато ни изскочи трудност да я решаваме по най-лесния начин-чрез самоубийство, защото в живота на човек има и лоши и добри моменти, винаги след залеза идва ред и на изгрева.. Замисли се как примерно хората със спин живеят с мисълта, че им остава месец живот, помисли и за близките си.. Не се предавай, вярвам, че ще размислиш и ще се справиш с проблема, не забравяй всеки проблем има решение!!!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 25146887ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   И аз имам такива мисли в главата, но съм физически здрав но страдам от акне и не виждам друг изход

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 08de1846a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

47.   46- трол е, нали?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 776ace116e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   аз просто се отказвам от това, което "Господ" ми е отредил.Браво брато,по умно нещо не бях чел скоро.За какво ни е такъв живот,ако това е живот.Зайби религиозните глупости които пишат много от хората.Прецени си умно и ако наистина трябва действай.Шибано е да не можеш да вземаш решение.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1a785524d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Правилно решение. Това е изхода.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 61cd289025
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Аз също търся или по скоро мисля за "изход" от моето състояние.Болна съм от ЛАС Който прочете за заболяването,ще разбере.100%инв.с чужда помощ.Знам си "бъдещето".Доброто е,че съм на 61г.Видях и внуци.Мисля си за близките. Но и това не е живот.Последно очите работят.Труп без вопъл и стон.А и ледените кофи престанаха.Дори не знаят мишките с какво да третират, за да правят изследвания.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 02f2a4df2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

51.   Самоубийството е слаба воля на човека. Според мен хората са създадени да живеят и трябва да се борят докрай. Предполагам, че в историяте става за множествена склероза. Има центрове за социална рехабилитация и интеграция, които предлагат услуги в помощ на такива хора като вас. Обърнете се за помощ не посягайте на живота си!
Борете се!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 3935fcfab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Не очаквам да се повярва това, нито ще търся начин да убеждавам в това, което ще кажа.

Когато се самоубиеш, съзнанието ти ще изживее това, което "Господ ти е отредил", само че успоредно с това ще усеща и гнева и болката на опечалените близки...

Казано по-простички от нищо няма да избягаш, а само ще си докараш още повече страдални симптоми.

Хората още спорят дали има живот след смъртта. Не бързай да отговаряш на подобен въпрос. Може да се окаже, че не е толкова важно дали има живот след смъртта, а по какъв начин този живот е свързан и зависим спрямо живота в плътта...

Какво ако се окажа прав? Какво ако се окаже, че човек трябва да премине през определени преживявания и смъртта не може да помогне за бягството. Какво ако се окаже, че няма бягство, а само приемане и преодоляване...

Какво ако се окаже, че няма смърт и че това е просто зрителна илюзия за живите...

ако ти трябват научни доказателства, проучи неврологичните изследвания на мозъка в търсенето на съзнанието.

Науката не е доказала, че имаме душа, но е доказала, че старите догми в академичните среди грешат по този въпрос. Съзнанието не е продукт на мозъчната активност. Науката доказа, че мозъчната активност не създава съзнанието, а точно обратното - Мозъчната дейност сякаш се управлява от една мистична сила(съзнанието), която не може да се обясни по неврологичен път...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 7f52f14650
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Тази история е от преди 3 години и 5 месеца. Надявам се, че авторът не се е самоубил. Дано след 3 години от както са изминали от постването на тази история, той да е разбрал, че борбата е ключът към успеха. Да, ако е Множествена склероза не би било възможно да се излекува НАПЪЛНО, но мисля, че болестта може да се поддържа. След постването на историята забелязах, че авторът не е писал....

 
  ...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 19811f763a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Това не е изхода. Бори се докрай, упорствай и не спирай, докато не се излекуваш. Сигурна съм, че един специалист по твоето заболяване, извън България ще ти помогне - потърси помощ в Турция, разгледай какви лечения предлагат, там са най-добрите лекари! Ще се оправиш, недей да прибягваш до такива решения и действия!

 
  ...

1-50 от 52
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker