Прекалявам със сладкото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Прекалявам със сладкото
преди: 11 години, 9 месеца, прочетена 4203 пъти
От месец-два насам ям по 5-6 вафли на ден... Нищо друго не ми се яде освен сладко и то в огромни количества. Преди ми ставаше гадно от една-две вафли, а сега имам нужда от повече и повече... Днес цял ден ми се вие свят и треперя отвътре, хапнах сладко и се пооправих за малко... Сутринта си направих кафе - може и от него да е...
Каквото и да ям, имам нужда от многооооо сладко, нямам насищане вече.... добре че не съм качила кг.
Миналата година преди матурите - също прекалявах със сладкото, но тогава бях стресирана, притеснена....
Как да спра да ям сладко? Аз буквално се наяждам с сладко и нищо друго не искам... Как да спра преди да съм си навредила?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 9 месеца
hash: 1b7f0d6a15
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Чети литература и в интернет - към захар човек може да се престрасти! Мозакът ти се храни с въглехидрати и е станал ненаситно чудовище.
Ще спреш сладкото, когато спреш да ядеш всякакво сладко, хляб, картофи, ориз и тестени неща, както и безалкохолни напитки поне 2 седмици. Пий много вода. Така ще се поизчистиш. Не яж и грозде, сладки плодове.

Имам приятелка, която преди беше много слабичка, а сега е дебела само от кола! не може да спре да се налива с нея

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 052f7d6add
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пак си в стресова ситуация и в храната - конкретно сладкото - намираш сигурност и спасение. Потърси големият проблем, хапването е само последствие.
Друг вариант е - тялото ти има нужда от сладко, такъв е периодът ти.. не се мъчи, а си хапвай, но черен шоколад и в умерени количества.
Трети сценарий - отключила си диабет. Прегледай се по този повод.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: a50b70cb4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Само диабет ми липсва...:( Сега видях симптомите, само че аз не губя тегло току така. Обаче определено не качвам кг. Като гледам калориите на това, което ям, определено трябва да качвам кг, а качвам само грамове(тегля се след като се нахраня). Е ако ям малко повече ще кача 1 кг, ама след няколко часа или на другия ден ще съм го свалила. Често уринирам, но предполагам това е от газираните напитки.

Преди една-две години бях доста по-дебела и бях на много строга диета около месец и от тогава не съм качвала кг, даже ако се постарая ще сваля и то без много труд. Иначе в лицето и в бузите ми се отразява, когато съм прекалила с храната, в корема и в другите части на тялото също - по-отпуснати са, но на кг не. Сутринта закусих и по навик изядох две вафли и все едно нищо сладко не съм яла...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: dc3b78893b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сега може да не качваш, но ще ти се отрази. ;) Даваш лоша храна на тялото си!

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 76e758877a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   На каква възраст си? Когато бях на около 12, ВСЕКИ ДЕН ядях по 2 големи шоколада и 2 опаковки с обикновени вафли(другите не ми харесваха). Винаги е било така със всякакви храни, ядях по 8-9 филии хляб на ден. Сега е по-различно с храненето, пак нагъвам повечко, но поне вече намалих сладкото и то доста. Висока съм за възрастта си (170см при 55кг) и хората казват, че се дължи на апетита ми, който винаги задоволявах. Иначе казано, ако не си на повече от 13-14, хапвай си, явно имаш бърз метаболизъм.

П. П. Каква беше диетата?

 
  ...


...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 35cae98f57
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   И аз като малък ядях почти само сладки неща, но не качвах. И до сега си обичам сладкото и само ограничението в разходите ме спира да си купувам рядко по-вкусни захарни изделия. Оня дето те съветва да не ядеш грозде - не го слушай. Гроздето е здраве и не случайно го наричат растително мляко. Виж газираното може да го намалиш до веднъж в седмицата или месеца, колкото да си разнообразиш вкуса.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 781ca42cc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей авторке. И аз като теб имам проблем със сладкото. Но мисля, че съм намерил баланс-около месец и половина си хапвам сладко, и след това 4-5 месеца почивка. От плодовете по-хубаво няма-така че, не слушай номер 1 за гроздето. От 1. 05 до 6. 09 не съм хапвал сладко.
Лятото го изкарах само на плодове. Изобщо не съм качвал кг от плодовете. А от сладкото качвам. Иначе не мога да мина с една вафла или един шоколад. От нормалните вафли трябва поне 6 да изям, но след това трябва и поне 3-4 кроасана от тези от 80 гр. Също така трябва поне 2 шоколада да хапвам на ден. Аз все пак имам и ниска захар. Може и това да е причината при теб. Иначе по-рано и аз си хапвах нормално сладко.
Иначе спортувам усилено- през ден тичам по 15 км. Когато ям сладко чувствам прилив на сили при тренировката. Но спра ли сладокото, чувствам само умора.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker