От пубертета ли е или наистина полудявам ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

От пубертета ли е или наистина полудявам ?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 5682 пъти
Здравейте, момиче съм на 14 години. Преди една година животът ми изглеждаше нормален-излизане с приятели, забавления, много смях, прекрасно семейство и хубави оценки. Някъде преди матурите започна да ми се замайва. Една вечер имах чувството, че сърцето ми ще се пръсне и започнах да треперя все едно ми е студено. Отидох веднага на лекар, направиха ми пълна кръвна картина и кардиограма и всичко беше наред. Лятото мина по-добре, но когато стана Септември се започна и със сменяния на настроението. Постоянно ми се плаче, плача само за глупости, а понякога дори не знам защо плача. Когато съм с приятелите ми всичко е наред и се смея като луда, а остана ли сама или вкъщи и се чувствам просто ужасно. Чувствам напоследък и една непрестанна умора, едвам ставам за училище и всеки ден закъснявам. Започнах да се страхувам от смъртта и болестите, много ме е страх и започнах да си вманиачавам, че съм болна от нещо. Някъде към октомври ходих пак на пълна кръвна картина и пак всичко си беше наред. Личната лекарка ми каза, че било от това, че не се храня и съм спазвала диети, но това не е вярно. Наистина по едно време не ядях, защото нямах апетит, но сега се храня нормално. Всичко около мен започна да ме дразни-всеки звук и движение, особено малката ми сестра. На Нова Година си изкарах прекрасно и веднага щом се върнах вкъщи мама започна да се оплаква от болки в гърдите, прескачане на сърцето и задушаване. Тя е с нещо като астма, има помпичка, ходи на изследвания и уж и казваха, че е нещо хронично, но май е по-сериозно. Страшно съм притеснена за нея, утре ще ходи на лекар, ще си прави рентгенова снимка и ще умра от притеснения. Не знам какво може да и е, но всяка вечер става и се задушава от кашлица. Наистина не знам какво ми става, вече започвам да полудявам. Всички ми казват, че е от пубертета и от хормоните и наистина има деца, които са горе-долу като мен и не се чувстват добре, но при тях това е няколко седмици, а аз съм така от почти година. Вече не знам какво да правя и дори в момента пиша и тихичко плача. Много ще се радвам, ако някой напише по един коментар дали и той се е чувствал по същия начин и да ми даде съвет или поне малко надежда.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6fa3531a17
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Спокойно всичко ще бъде наред не се притеснявай за глупости. =)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2b6467eac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Недей да се притесняваш мило момиче. Аз също минах през този период и мога да те уверя, че е от пубертета. Ще кажеш, че това съм го писала аз. Когато бях на 14 години, косата беше взела много да ми пада и си бях вманиачила, че имам рак и съм плакала. От възрастта е, бъди спокойна! Не знаеш какво искаш, и си много превъзбудена.... Успокой топката, излизай с приятели, слушай музика, спортувай-това е твоето призвание..

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4bb9763bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Аз сън момче на 16 г. Имах едни такива периоди когато се чувствах по същия начин (че и по зле от теб, майка ми е болна от рак има и близо 6 операций), (имах и любовни проблеми)но както и да е. Пиех, пушех и т. н но в един момент се съвзех(благодарение на един мой братовчед)и си казах"Каквито и неща ти сервира живота не се предавай и продължи напред. Така че съвземи и напред АМА КАКВОТО И ДА ТИ ПРЕДСТОЙ НАПРЕД НАПРЕД НАПРЕД И САМО НАПРЕД ТОВА СЕ СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЕ СЕ ОТКАЗВАМЕ И ТОЛКОВА САМО НАПРЕД!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0b4700b0ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   много си малка но ще ти дам един съвет по добре отиди на психиатър най вероятно е страхова невроза---може да ти предпишат xanax и ще се оправиш-----вземаш го 2-3 седмици и си готова. но по добре го преодолей без такива медикаменти все пак си още малка

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0cd0517140
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

5.   Аз се чувствам по същия начин. Скоро ще стана на 16 и проблемите ми започнаха горе- долу на твоята възраст. Няма нещо, което да направиш, за да спреш да се чувстваш така- излизай с приятели, слушай хубава музика, но колкото и лошо да звучи- ти ще си останеш в това състояние. Няма страшно- клишето е вярно- с времето ще отмине:)

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 153fd31183
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   И моят пубертет премина горе-долу така. Че на всичкото отгоре поддържах и леко завишена температура няколко години. Изследванията - перфектни. Мина пубертета, а с него и всички ненормални състояния.
Не се тревожи. Всичко е на нервна почва. Ето сама осъзнаваш колко много се тревожиш за майка си. Може би има и още нещо, което приемаш за даденост, а всъщност тайничко те тормози.

Имаш ли си приятел? Да не си влюбена? Чувстваш ли се пренебрегната от някого? Тревожат ли те някакви семейни дразги? Помисли. Можеш да изпиеш и чаша кафе с училищния психолог. Той/Тя няма да се държи формално като лекар и би ти помогнал да откриеш проблема, а защо не и да го превъзмогнеш.
И още нещо - когато ти стане тъжно веднага се заеми с нещо - чистене, спорт, книга, обади се на приятелка. Недей да седиш и плачеш без да знаеш защо! Просто си наложи да си отклониш вниманието в такива моменти!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0e1610bde2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Аз съм на 16 и също преди изпадах в депресии, може би заради хормоните. Моят съвет е да си по-спокойна и винаги да мислиш позитивно. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b9f3d67854
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

8.   Благодаря на всички за страхотните коментари. Не съм очаквала такава подкрепа, сега се успокоих малко. Изглежда и, че това което се случва с мама не е чак толкова сериозно. Благодаря ви много : )

От авторката

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a841764f7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Това е то да си жена... Не се притеснявай :)

ТТ

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: a7c0f7d322
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   всичко ще бъде наред успокой се!

 
  ...

...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: f640236060
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

11.   Спокойно,аз съм на 11 години и минавам през същото нещо!Вманиачавам се от болести имам тежест и лека болка в сърдечната област,но се научих да го приемам!Спокойно!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker