Силна загуба на слуха - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121363)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21905)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Силна загуба на слуха
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1628 пъти
Здравейте, скъпи читатели на този сайт. Аз имам една приятелка, която има силна загуба на слух и в двете уши. Тя е загубила слуха си когато е била дете на 2 годинки, аз го приемам за нормално, защото не само тя е с такъв проблем, а и има такива хора с увреждание. Обичам я много, разбираме се, но не може да говори през телефона, а си пишем смс. Има ли някакъв начин за да тя може да разбира какво говоря и другите. Просто искам да попитам дали има начин ли какво да се заведе ли при специалист за да говори по телефона, тя иска да говори по телефона, ама не може. Мъчно ми е! Искам да чуя мненията ви дали има възможност да чува и да говори по телефона?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2d8fb724b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Приятелката ти 100% вече е ходила по всички специалисти. Който не може да чува, няма как да се научи да говори! Има специализирани училища, в които такива деца биват учени С ГОДИНИ да говорят, но това става в най-ранна възраст... Има хора, които с помощта на апаратечета успяват да чуват, но най-вероятно при тези приятелка всичко е вече разбито може би от вирус, може би от антибиотик... трябва да имаш поне малко слух, за да можеш да ползваш апаратчета.
Приеми приятелката си такава, каквато е. Тя може да има нормален живот, ако се отнасяш с нея като с нормален човек, КАКВАТО Е.
Всички сме различни! Приеми го!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f730087297
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   еми всъщност тя няма проблем с гласните струни...
дори хората, които се РАЖДАТ глухонеми нямат заболяване на гласните струни. тези хора МОГАТ ДА ГОВОРЯТ. нужно е много време и работа с тях, тъй като усвояват говора много по- трудно от нас (защото не чуват дали издават звуци)... трябвало е още от 2 годишна да я учат да не забравя! :( сега ще стане, но много бавно.. и ествествено зависи дали тя има желание... но пък аз не виждам защо толкова настояваш да говори... имам глухонеми приятели, научих техния език и е толкова готино да си говорим така :) всички погледи са в теб, хората те обсъждат, но никога не се подиграват.. и не разбират за какво говорите :))))))) искам да те попитам ти за колко време научи езика? и как?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6e8f20ba29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм авторката. Приятелката ми може да говори и стархотно говори, няма никакви проблеми от много години. Тя разбира всички хора какво говорят и чува всичко. Ние се запознахме когато бяхме в първи клас заедно в един клас. За друго говорех, ама пак ще обясна. Тя разбира всички хора, чува всичко. Тя не знае какво си говорим по телефона, когато е била малка баба й е завела там да си научи думите и др. но баба й я научи на всичко. Когато бяхме в първи клас аз я разбирах и сега още я разбирам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker