Подути лимфни възли при дете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Подути лимфни възли при дете
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 22900 пъти
Дъщеря ми е на 2 години. Много здраво дете. МОга да кажа, че не е боледувала, освен понякога течащо носле. Днес забелязах подути лимфни възли на свивките под слабините. Много се изплаших - това, което прочетох по въпроса ме ужаси. Има и на вратлето зад ушичките, но педиатърката за тях ми каза, че са нещо нормално. Преди около 2 седмици имаше ечемик и я водих на лекар. Мина за 2 дена с мехлем. След седмица сме на консултация (планова). Естествено, че тогава ще обърна внимаие на лекарката, но се колебая дали да не я заведа по-рано или да изчакам.
Искам да попитам, някой имал ли е подобен проблем?
Много ме е страх, защото знам, че подутите лимфни възли не са хубаво нещо. Още повече, че моя приятелка почина от онкологично заболяване, което диагностицираха именно с подуване на лимфен възел.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 695af8962e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   При онкологично заболяване лимфните възли се подуват обикновено едностранно. Щом при твоето детенце е двустранно, търси инфекцията... заведи я на читав лекар да провери дали няма мононуклеоза, която е инфекциозно заболяване и се лекува. обикновено протича с висока температура, но понякога не е така. пусни една кръвна картина, плюс С реактивен протеин и урина. Дай ги на читав педиатър да ги разчете. Ако джипито ти не може, поискай му направление номер 3 с код 17- за педиатър и отиди в поликлиниката на Университетската детска болница, или ако не ти даде направление, плати си един преглед там. За сведение на публиката- работя в тази болница, но в болничната част, и няма да ми се напълни джоба от тази информация, искам да помогна на майката, защото личният лекар на детето явно не е в час. Успех:))

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 955ae914d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Ако детето има цялосттна отпадналост спи повече от друг път и се оплаква от болки в главата заведи го веднага. Ако няма други симптоми освен преценените от теб подути лимфни възли, съжалявам че ще го кажа, но си втълпяваш.
Подутите лимфни възли винаги са съпроводени с отпадналост, загуба на апетит, болки, както в главата така и в цялото тяло, болки в коремчето /черен дроб/ и т. н.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 092790c476
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   От майката:
Благодаря на двата коментара.
Заведох я. На частен педиатър, за да и обърне повече внимание. Каза, че няма вид на болна (тя е много жизнена по принцип). Пуснахме ПКК и като цяло оказателите бяха в норма, но имаше отклонения в диференциалното броене. И въпросният протеин беше завишен. Каза, че е вирусна инфекция и изписа имуностимулатор и лекарство за намаляване на лимфните възли.
Номер 2 е прав, че си втълпявам. Но има една приказка, че трябва да ти се случва това, което си мисли, че става с теб съседът, а не майка ти. Защото майката винаги си мисли най-лошото...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bfb3530b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке, просто избери качествен педиатър като личен лекар на детето си. Повечето още навремето изкараха курсове за лични лекари. Аз имах чудесна педиатърка като лична лекърка като дете. Сестра ми иначе много болнава беше и най-редовно имаше подути лимфи, за което навремето я тъпчиха с антибиотици. Помагаше, между другото...Сигурни ли сте, че не става дума за бактериална инфекция?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 092790c476
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Авторката до момер 4:
Да, категорично отхвърли бактериална инфекция.
Аз си го обяснявам с това, че не боледува и инфекцията остава и се локализира в лимфните възли. Аз бях доста болна, но не се разболя. Но може и да съм я заразила.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 695af8962e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Колко е завишен С реактивния протеин? Колко е СУЕ(скорост на утаяване на еритроцитите, утайка)? Колко са левкоцитите? Ако имаш завишени трите показателя, пак се питай за бактериална инфекция. Това, че ще си платиш прегледа, не винаги означава, че ще те прегледа качествен лекар. Да има увеличени лимфни възли НЕ Е нормално, освен след инфекция, когато още не са се "прибрали". Прав е номер 4, избери си качествен педиатър. Трудна задача, но не невъзможна:))Отново -успех и здраве за детенце и спокойствие за майка му:))
номер1

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: ca97373e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   здравейте имам син на 3 години и половина надути му са линфните възли на вратлето мн се притеснявам иначе е жизнерадостен изкара на скоро варицела и започна да боледува често

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 695af8962e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Номер 7- варицелата срива общия имунитет, вземи мерки за укрепване-слънце, въздух, закаляване, движение, белтъчно-витаминозна храна, може и Ехинацея и пчелни продукти. Това като общо. Иначе-пак същото като в горните ми коментари-кръвна картина, С реактивен протеин и внимателно наблюдение от теб и личния лекар на симптомите на детенцето. Ако искаш още нещо да питаш, заповядай:))Успех:))
Номер 1

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: e8b950af24
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   дъщеря ми често я стомах ограничавах я с какви ли не храни, преди два дни ми казаха, че има възпалени лимфни възли на стомаха причинени ат някакви бактерии и сега я лекуват с омепразид и оспамокс моля за коментар, ако някои друг е имал такъв проблем инай-вече към какъв специалист да се обърна. Детето ми е на 10г. и от бебе има болезнено коремче много сме ходили по лекари и последната диагноза ме втрещи

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 дни
hash: 6bcde74d88
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте, имам нужда от читав съвет, че в нашия случай не останаха читави доктори. Детето ми е на 13г. момченце с ДЦП100%с. ч. п. вчера ходихме на лекар, видях го че е подут долу в слабините от ляво. Хирург ми каза че е за операция защото има херния

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker