Той психичен проблем ли има? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Той психичен проблем ли има?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2113 пъти
Приятели почнах една работа миналата година във една фабрика и тама се запознах със колегите разбираме се добре. Със едното момче станахме добри приятели през почивните дни винаги сме заедно обикаляме забавляваме се общо взето станахме голяма комбина имаме сходни интереси не пуши не пие алкохол освен бира не е зависим към наркотици и така много точен пич е, но забелязвам че винаги се смее. Да разбирам че смеха е хубаво нещо но той мисля че прекалява. Когато почнем да си говорим по сериозни и тъжни теми той отговаря със смях нещо неможе да бъде сериозен ми се струва. Дали има някъкъв проблем.

Някой от вас срещал ли е такива хора?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: b13a0ed332
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съществува така наречената "усмихната депресия". Човек е депресиран, но се усмихва непрекъснато, за да замаскира състоянието си. Може момчето дори да не осъзнава, че има проблем.
Ето копнах ти информация по темата от сайта "По-здрави днес":
Всички знаем – депресията представлява потиснато състояние, липса на апетит, мрачно настроение. В крайна сметка колкото различни са хората, толкова и различния могат да са проявленията на това нервно разстройство. Като най-коварен вид обаче психолозите отделят така наречената усмихваща се депресия.
Повод да се върнат към нея наскоро им даде признанието на един от най-популярните британски комици Дейвид Уйлямс, който заяви публично, че голяма част от живото си е страдал от депресия. Според психолозите сред външно жизнерадостните и весели хора има много такива, които боледуват от депресия, но малко от тях дават да се разбере за това. Така че околните дори не подозират за заболяването им.
Експертите наричат това явление „усмихваща се депресия”. По думите на доктор Космо Халсторм хората с подобна диагноза се стараят да не дават вид пред другите, иронизират себе си, развеселяват компанията. Тоест водят активен живот, но често като останат сами получават пристъпи на панически атаки, безсъние и ниска самооценка. Има и случаи, когато външни прояви почти липсват – човек просто страда от главоболие или от болки в гърба.
Опитният невролог обаче при диагнозата „радикулит” непременно предписва и антидепресант! И правилно.
Има и тест, с който може да се различи депресивната болка. Такива болни се чувстват много по-зле сутринта, отколкото вечер или пък обратното.
Какво друго подсказва за съществуването на депресия?
- понижено настроение;
- усещане, че мислите протичат прекалено бавно, човек лошо се съобразява и не е способен да вземе решение;
- понижен апетит;
- нежелание да се прави каквото и да било;
- лош сън. Като това може да не е баналното безсъние, защото много често в 11 вечерта човек го обзема желанието да върши нещо – сяда пред компютъра, чисти, готви, просто за да запълни времето. И едва когато настъпи нервното изтощение, ляга да спи;
- депресията се отразява зле на външния вид. И тъй като непрекъснато става свиване на съдовете, никаква козметика не може да помогне да придадете на кожата на лицето си здрав вид. Заради продължителното потиснато състояние може дори да се появи и косопад;
Ясно е, че на първо място на развитието й влияе променливият ритъм на живот. Суетата на мегаполисите, постоянните кризи в една или друга област, нестабилността в отношенията или в работата – въобще целият живот, който е несигурен, води до задълбочаване на стреса, а той прераства в депресия.

Правила за психохигиена

Не винаги можем да променим обстоятелствата и условията на живот, за да избегнем стресовите ситуации. Но там, където е възможно, трябва да заобикаляме острите ъгли.
Човек е усвоил хигиената на устната кухина, но забравя за психическата хигиена. Ако не се грижим за зъбите, ние много скоро ще изпитаме болка от увреждането им. Когато не спазваме психохигиена, болката не идва веднага и не е така очевидна, както зъбната. Но нея я има и не бива да я допускаме, съветват експертите.
Защото стресът е ситуация, в която човек се оказва за първи път, той все още няма опит как да реши този проблем, няма информация какви последствия го очакват. Това сериозно влияе на нервната система, но обикновено острото състояние продължава 3-4 дни, след което се нормализира.
Когато човек отново и отново се окаже притиснат от обстоятелствата и прекрасно знае какво значи за него загубата на работа, развод или финансова криза, тези неприятности стават непрекъсната верига. И става така, че той непрекъснато живее в състояние на стрес. Тогава нервната система започва да дава заето, защото не е в състояние да се справи с непосилното натоварване.
Как да предотвратим депресията?

С пълноценен сън през нощта.
Трябва да спите по 8 часа и то непременно през нощта. Ако лягате в 2 след полунощ, това не може да се нарече пълноценен сън, независимо от неговата продължителност.
Тайм-мениджмънт.
Работният ден трябва да има обозрими очертания, на всеки час и половина трябва поне за пет минути да правите прекъсване, като се развличате с нещо от работата, а през обедната почивка – да обядвате, а не да тичате да свършите някоя неотложна работа!
Мисълта, че не сте уморени, все още говори само за това, че организмът не подава съответния сигнал или вие просто не сте го чули. В крайна сметка трудът на работещия човек е съвсем неефективен. Затова и работохолиците са добри изпълнители, но малко от тях са способни да издигат интересни идеи, смятат психолозите.
Микроклиматът.
Всеки е в състояние да създаде благоприятен микроклимат в семейството. Достатъчно е само да проявявате търпимост към ближния. Тя се изразява в дребните неща, като например приятни преживявания след работа. Някой след продължителния работен ден са дотолкова изтощени от хората, че искат просто да се приберат вкъщи и да се уединят. Други напротив, прекарват деня в мълчание и след това им се иска да си поприказват с близък човек. Това са случаите, когато може много лесно да се намери компромис, а ефективността от такъв компромис е много голяма.
Планирайте почивните дни.
Когато работим на пълен ход, в събота изведнъж се оглеждаме – откъде да започнем? Това също може да ни извади от релси.
Затова е много важно още в началото на седмицата да помислите за нейния край, тоест за заслужената почивка, когато ще разтоварите и психиката, и нервите си.
Мечтите за отпуск.
Не бива да забравяме, че работим и заради това да прекараме пълноценно и интересно отпуска си. Затова е много полезно за душевното здраве да мечтаем как ще го направим.

http://po-zdravidnes. com

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5d6b546a72
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По така описаните неща не мисля, че може да има проблем. Трябва да се разбере, може да е странно, но не мога да кажа, че има психичен проблем. Но да приемем, че има например някакъв вид депресия както видях в по горния пост, ако е така трябва на човека да се помогне някак си, защото по често такива хора биват избягвани, ако някой разбере, че има и такъв проблем. Хората трябва да разберат, че тези хора не са опасни, дори напротив така наречените здрави са по опасни.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7f84f11be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Поздрав с The Happy Song на Poets of The Fall...
уа-ха-ха-ха...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7e671f43bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имах един съученик останахме си и приятели та той се смееше винаги 24 часа 76 дни в седмицата колкото и да е тъжно положението все се зъби често се виждаме на бира или твърдо останахме си големи приятели хубавото е че колкото и да ти е криво видиш ли го се чупиш от смех всички го знаем като усмивката не го викаме на име. Хектор

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3d7a19ea7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами аз съм такъв човек, той няма психични отклонения просто мойеби му става неудобно при по-сериозни теми и се опитва д отбие разговора, или просто да те разведри ако е нрщо тъжно. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker