Проблеми с менструацията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121215)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14362)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблеми с менструацията
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 2456 пъти
Здравейте аз съм момиче на 16,имам проблеми с цикъла си.

Консултирах се с лекар и ми изписаха Примулут Нор от който цикъла ми дойде,но нещата пак се объркаха на следващия месец,когато пак го очаквах но за съжеление той не дойде.След това 3 месеца не съм имала цикъл след голямо ровене в нета открих информация за чай от Бял равнец,благодарение на който ми дойде,но стана така че все трябва да пия от него,за да ми дойде и просто ми е много гадно и страдам от това не знам просто съм много объркана и не знам какво да направя вече,за да се нормализира този цикъл имам нужда от помощ.

Страх ме е,че няма да мога да имам деца,защо ми е да живея ако няма да имам деца в ужасно състояние съм!
Искам някой ако някога е бил в същото състояние нека сподели имам нужда от съвет нямам майка на която да кажа затова пиша тук:(

Извинете ме за грешките които съм допуснала,объркана съм и исках да споделя.Благодаря предварително очаквам коментарите ви!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 89b959471f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Според мен е нещо на хормонална основа, което не е чак толкова необичайно предвид възрастта която си. Не се притеснявай и се успокой. То и от толкова притеснения и мислене цикъла също се влияе. Трябва да отидеш да ти направят едни изследвания на хормоните. Сигурно ще пиеш известно време някакви лекарства докато се нормалзира цикъла. Но не се притеснявай, че чак и деца няма да имаш. В пубертета се случват такива неща.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 40705680ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей, това се нарича синдром на поликистозните яйчници/СПЯ/ на мен ми го откриха преди 3 години, от от един профилактичен преглед, аз си имах редовно месечен цикъл, но имах мазна кожа, коса, много пъпки. Това е повишаване на тестостерона и аз пих противозачатъчни, всичко се оправи. Сега вече искаме дете с приятелят ми, но се оказа че нямам уволация именно заради този проблем, сега съм чиста нямам кисти, но фоликулите, които помагат за забременяване моите са значително по-малки и по късно се появяват, има си лекарства и за това, които приемам всеки месец. Казват че няма лечение на спя и когато се изчистиш за миг, това значи че е момент за дете, иначе после пак може да се появи, но може и да не се появи при всеки е различно. Успех отиди на гинеколог- ендокринолог, за да разбереш дали и ти го имаш това гадно нещо. Не се предавай тези неща се оправят.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e43e019869
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей момиче.
Аз съм една кака 21 години.

Моите проблеми с цикъла и притеснения като творите също стартираха на 16 години. С малкото изключение, че освен нередовен цикъл, аз имах и убийствено грозно акне. За щастие пъпките сега се нормализираха, но цикъла все още си ми е така.

Недей да си влагаш допълнително отрицателни емоции.
Аз се оправих, като започнах да се храня с по-качествена храна (макар и все още да се явяват неполезни храни), и с пиенето на някои добавки - рибено масло, магнезии, витамин Д.
Минала съм през ада преди това с пиенето на какви ли не антибиотици и противозачатъчни, заради пъпките и мензиса. Резултата винаги беше добър, но временен и незадоволителен.

С времето разбрах, че има жени, на които мензиса никога не им се нормализира, и че аз съм една от тях.
Всъщност моят цикъл е относително редовен, НО когато е много горещо или студено пропуска, както и при рязка промяна на климатичните условия (между есен и зима и т. н. ).
За себе си стигнах до мнението че организма ми е по-чувствителен (като душата ми :D), отколкото на повечето жени е, затова така ми се влияе от лоши мисли, храна с лоши химични добавки и външни влияния.

Сега съм щастлива, по-спокойна от всякога, хранителните добавки ми помагат на имунната система да е по-здрава и аз съм 6 точки :)

Успех!
Надявам се моето подробно обяснение да ти послужи и да те успокои.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e48217fe81
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имаше едни хапчета "пчелно млечице". Когато бях малка и още нямах цикъл ги пих (те са благоприятни за много неща), но пишеше, че нормализират цикъла. Не са кой знае колко скъпи, вий в интернет ;)

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ef4ab79e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Много важно какво от това

Ж. 16

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 257b19c34b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 2 е права. Аз също имам поликистозни яйчници. И при мен цикъла ми беше нередовен. Две години и нещо ме тъпчеха с хормонални хапчета, но тези кисти са упорити и не се махат и накрая гинекологът ми каза, че няма да стане с хапчета, тряба да ми направи лапароскопия (това е вид безкръвна операция). Не искам да те плаша, но моя съвет е отивай на някой добър лекар докато е време и дори го питай дали има вероятност да имаш поликистоза. Успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3b09487ad2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Спокойно, Момичета! Това е хормонален проблем, а такъв се регулира с определена доза хормони. За това трябва да се изледвате хормонално при лекар. Първо трябва да потети личния си лекар с родител- настойник и след като му разкажете на него- той щ еви изпрати на такъв специалист. Когато месечният ви цикъл не идва, може и да напълнеете малко. Спокойно! Имам точно 2-е приятелки, които са вече на доста години и двете си имат деца, едната дори 2-е дечица. Та и двете почти нямат цикъл и до днес. Пият противоцачатъчни и на следващият месец, кота ги спрат са бременни. Да, но това не е решение- отивайте на лекар! Авторке, намери някой близак и отивайте. Съжалявам за случилото се, че нямаш майка, но някой съвсем близък роднина- трябва да намериш. Успех, Момичета!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker