Високо кръвно налягане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Високо кръвно налягане
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 5270 пъти
Здравейте!

Искам да помоля за съвет и помощ. Става въпрос за един още ненавършил 49 години мъж. Откакто се помня вече 23 години баща ми е с високо кръвно налягане. До началото на декември месец обаче границите му бяха горе долу регулирани, пиеше Лодос от доста години. През декември отиде на лекар и още от личния се почна с това, че щял да умира, сърцето му било зле. Тръгна по лекари кардиолози един казва добре си, друг казва не си. Смениха му хапчетата и вече 2 месеца не пада под границите 180-190/100-110. Едвам го накарахме да влезе в болница за няколко дни да го изследват какво му е и откъде идва проблема. След това обаче му казаха, че не са разбрали откъде идва проблема, само се знае че има проблем със сърцето, черния дроб, киста на бъбрека както и камъни. В болницата също не му смъкнаха кръвното макар да даваха шепи лекарства. Естествено за кратък период не вярвам и да има ефект, но и не вярвам да са открили всички възможни причини. Дадоха му сега направление за ендокринолог, но при посещението в болницата го пратили на кардиолог и въпросният лекар му изписал 6 вида лекарства като баща ми засега е взел само по блистер от всяко и е дал 150лв.

Мили хора, когато става въпрос за здраве пари се дават, макар да тича да работи да ни издържа ще направим всичко да го караме по лекари, но кажете къде? Къде да идем на кардиолог и ендокринолог? Къде има шанс да ти обърнат внимание или просто да ти дават хапчета, които не държат кръвното ти 190/120 и децата ти да гледат най-силният за тях мъж в света едвам ходещ, залитащ и червен като рак изнемощял? Моля Ви от все сърце за помощ, защото вече с тая безработица и болести по всички от родата вече 2 години едвам издържам колко съм безсилна да помогна!

Благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: a9cb7047dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   От кой град сте? Може би най-добре е баща ти да отиде до най-близкия град, където има медицински университет. Вероятно основната причина за високото кръвно не е явна и се налагат допълни прегледи и изследвания.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 6ab2cb2b2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   От София сме. Майка ми иска да го прати на скенер, ама той предпочита да даде парите за домашни потреби :(

Автора

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 03ebc96ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   съжалявам много за баща ти, дано да се оправи. но и той трябва да разбере, че трябва да остави да се погрижите за него. идва момент, в който всеки силен човек или глава на семейство също има нужда от помощ.

за високо кръвно знам, че трябва да се внимава с храната - без бял хляб и тестени неща от бяло брашно, червено вино, шоколад, кафе, пържено, газирано.
намерих този линк за добри кардиолози в софия

http://rummarinova. blogspot. nl/2012/04/298-38. html


дано се оправи баща ти и семейството ти да е добре

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 70d815d351
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   По принцип е добре да осъзнаеш, че дори да си лекар си безсилна пред болестите.
За баща ти го карай по спокойно от 180 на 120 кръвно така лесно не се умира. Казва ти го жена, която от 12 години два-три пъти годишно влиза в болница с 220/180 кръвно и всеки път умирам, а съм на 42г. Вече сме толкова добри познти със смърта, че сме едва ли не близки приятелки.
Въпросът ти е как да помогнеш, правилото е като не го ядосваш, като следите да спазва диети.
Разясни си първо какво е високо кръвно и защо се получава. Ще ти го обясня с прости думи за да ме разберат всички. Високото кръвно налягане е измерване на налягането на кръвта във вените. За да има високо налягане или количеството кръв се увеличава или се намалява пропускливотта на вените, което може да се дължи на много причини. Вените се свиват от наслагвания от вътрешната им страна, като холестерол и много други. Увеличаването на количеството кръв се дължи на увеличение на течната компонента на кръвта. причината за това може да се дължи на задържането на вода и соли в организма или нарушена филтрация при бъбреците. Също може да се дължи и на увеличаване на големината или на броя еритоцитите в кръвта. Затова за високо кръвно влияят много фактори и трябват много видове изследвания. Проблемите с бъбреците и черния дроб са фактори за високо кръвно, проблемите със сърцето са следствие от високото кръвно. Щом има отлагания /камъни/ в бъбреците е твърде възможно да има отлагания и по стените на вените. Проблемите на бъбреци и черен дроб се дължат главно на приеманите от организма вещества, отлаганиата по вени и бъбреци също.
Така че ако лекарите в София не могат /според вас/ да ви помогнат, и баща ти не желае да дава пари за лечение, помогнете си сами като спазвате приема и качеството на храна, сол, вода и питиета на баща си.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: b035cde8d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Добър ендокринолог - д-р Симова гр. Перник

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 2b6f04ef23
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

6.   Съжалявам за баща ти :( Дано се оправи! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker