Какво би могло да е ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Какво би могло да е ?
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 1518 пъти
Чакам си менструацията вече 2ра седмица, а тя така и не идва и не идва. Бях правила два теста за бременност - единият 14 дни след акта, а другия - 3 дни по късно: и двата отрицателни. Не ми набивайте филма "не вярвай много много на тестовете", защото не е бременност. Обикновено цикълът ми не е мега редовен, но да кажем идва 2-3 дни преди преди последната дата, или идва на същата, или максимум закъснява с 2-3 дена. НИКОГА не е било такова нещо да закъснява с 2 седмици, пък ако ще и седмица. Дори и не ме е прескачало. (За протокола, на 20 съм, не съм недоразвит пубер). Не чувствам никакви болки или симптоми за МЦ, нито за бременност, нито нищо. Какво може да е всъщност? А и няма как да е стрес, смяна на климат/сезон и противозачатъчни (не съм приемала никога), защото и преди съм изживявала накуп тея неща и все пак закъснението никога не е било фатално. Скоро ще посетя гинеколог, но съм убедена, че не само при мен се среща този проблем и искам компетентно мнение по въпроса, за да можете поне вербално да ме успокоите/просветлите по проблема, това ще е добре да го видят и другите момичета. Някои от вас сигурно биха казали кисти, но аз пак повтарям, че не чувствам никакво напрежение или болка в яйчниците, съвсем затишие е настъпило....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4b7908a88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Закъсняване от 14 дни не е проблем. Тест иначе се прави най-сигурно7 дни след ЗАКЪСНЯВАНЕТО НА МЕНСТРУАЦИЯТА. Ако е трябвало да ти дойде на 1. 03 - тестът се прави след 7. 03 да кажем.
Научи и разликите цикъл-менструация щом искаш да се числиш към зрелите жени.
Съвет - направи си отново тест и ако е отрицателен изчакай още 2 седмици. Ако не ти дойде пак - отиди на лекар да те види за кисти или други причини.
Съвет - ако имаш нередовна менструация, почни да взимаш противозачатачни.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a9ded48538
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   А и няма как да е стрес, смяна на климат/сезон...
-----------------

И защо? Щом не ти се случвало не значи че си застрахована от това? Че ти само от факта че не ти идва на секундата си под стрес. :))))))))))))

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f2b43b077e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Първо: Знам отлично какво е менструация и какво е цикъл, и не мисля, че съм се изказала неясно в проблема си. Второ: не мисля, че си струва да правя хиляда теста през няколко дена и да си давам само парите - резултатите са отрицателни така или иначе.. и както казах, направих теста 14 дни след последния секс (това се падаше седмица от закъснението ми, чаках го на 6 март)... и за по-сигурно изчаках още 72 часа след първия тест, за да направя нов, който също бе отрицателен. Не бих могла да чакам още 1-2-3-5-20 седмици, тъй като се чувствам безполезна и ми е гузно. Пък може да е какво ли не като причина.... щеше ми се някой да ми изреди какви са възможните такива. Благодаря все пак на номер 1.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 4b7908a88a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторке - друг път да знаеш - тестове се правят не след незащитения полов акт, а след като ти закъснее менструацията. Имай предвид, че една женска яйцеклетка може да се заплоди дни след половия акт! За да разбереш дали си заченала е важна менструацията - тестовете хващат хормоните на бременността най-рано след 3-тия, най-сигурно след 7 мия ден от закъснението. Това си го пише и на листовките. Като си образована, чети ги тези листовки - описан е и начинът на действие на тестовете, а в интернет има и достатачно информация за това, как действат.
И още - не е нужно да даваш луди пари за тестове. Всички работят на един принцип и с едни химикали - някои просто са по-удобни за ползване. Има тестове за 3-4 лв., които са си точно толкова надеждни като скъпите. Всички тестове засичат ХОРМОНИТЕ НА БРЕМЕННОСТТА В УРИНАТА, а тези хормони не се отделят веднага след половия акт, а като се е оплодила яйцеклетката.
Аз на твое място бих си направила още един последен тест и после бих отишла на гинеколог да ми изпише противозачатачни - хем се регулира цикълът, хем се спи спокойно!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5098908c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   "Какво би могло да е? "
Аз знам, нужда от гинекологичен преглед!!! Гинекологът ще ти изреди, какви са възможностите и няма да имаш нужда от съветите на №1. Дори може да открие какво ти е с видеозон напр.

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 39110ae9a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На теория може и да се прави теста чак след закъснението, но аз като забременях и направих тест около седмица преди датата на очакваната редовна менструация и беше положителен. Таака че едва ли си бременна :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker