Без цикъл от няколко месеца - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Без цикъл от няколко месеца
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 1907 пъти
Здравейте!
Момиче на 15 съм. Никога не съм била дебела но реших да отслабна и сега съм с ИТМ около 15. 5 (тоест поднормено тегло) но се храня добре. Месо, риба, млечни продукти, плодове, зеленчуци, сладки неща, яйца... всичко ям, имам си нормален режим, не спортувам и си поддържам теглото. Но от няколко месеца не ми е идвал цикълът. Лекари казаха, че трябва да се храня и така ще дойде. Правя го! И знам че трябва да мине време, но все пак не ми е спокойно. Някой да е минал през нещо подобно? Или някакви хапчета трябва да пия?
*извинявам се ако има такава тема, но исках да споделя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: cdf1c27bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Спирай със спорта и диетите!!! Колко кг. си? Ако си паднала под 45 кг., менструацията автоматично спира. Лошото е, че ако не се вземеш в ръце, можеш да имаш последици до живот. Работих като студентка в едно фитнес студио и там всички треньорки от прекалено трениране си бяха изборили мазнините и не можеха да забременеят. За съжеление колкото и да се пробваха не забременяха, а и вече станаха стари за това. Спирай веднага най-вече със спорта, яж нормално докато качиш БМИ поне 18!!!
Ако не ти дойде менструацията, ще ти дадат хормонални таблетки, но няма как да се оправиш, ако не спреш със спорт и диети. Когато ти дойде менструацията, изчакай няколко месеца и продължи със спорт, но диетите ги забрави. Придържай се към здравословното хранене, но паднеш ли под нормата - тялото почва да се самоунищожава и за съжаление при жените можеш да си докараш и безплодие и то не временно.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0d204e18d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Номер 1 не плаши така момичето.. това е нещо нормално, но спирай спорта наистина.. иначе това за безплодието е невъзможно.. само временно може да стане, но на 15 години не е подходящо да раждаш така или иначе :P..

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: cdf1c27bd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 - за безплодието напълно е възможно, защото такива хора рядко спират, за да натрупат нужните 20% тлъстини, а като се сетят станали на 40-50 г. и е късно. По стечение на обстоятелствата познавам доста такива жени - от 10 само 1 забременя, но спря със спорта и изобщо е спряла май. От едната крайност в другата.
За да е всичко нормално при една жена са необходими едни 20% мазнини, едни 45 кг., БМИ над 18-19. Временните проблеми понякога се превръщат в хронични. Изтормози ти тялото си на 15, после се пробвай да се оправиш на 30.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: bd011c41d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката: над 45 кг съм защото съм висока. И ви казах че НЕ спортувам а вие казвате да спирам спорта. Също така не пазя диети а ям всичко в умерени количества! НЕ ГЛАДУВАМ! Просто си поддържам теглото.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0796b45d84
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Щом си висока, значи 45 са ти малко, а пишеш, че си решила да отслабваш. Сигурно си загубила значително от теглото си, но с отслабването си загубила мазнините в организма си, а там-в мазнините са хормоните, като естроген идр. Жените имат повече подкожни мазнини от мъжете, точно заради това, а ти си нарушила хормоналния баланс в тялото си като си ги стопила. Сега е въпрос на време, за да се сдобиеш с подкожна мазнина и хормоните да са ти в норма. Не е важно да си много слаба, а здрава. Защото преди да отслабваш, трябваше да се посъветваш със знаещи хора. И всяко драстично отслабване може да доведе до такива хормонални проблеми, които да те съпътстват през годините, и защо-от глупостта да си кльощава.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 57aab5d635
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вие май не четете. Не спортува и е над 45 кг.

Според мен, телесните мазнини са ти паднали ниско, под 12-11 процента, а при жени това води до проблеми с цикъл.
И аз имах такъв проблем/много отдавна/. Искаха да ме лекуват с хормонални хапчета, но аз, наплашена, че ще почна рязко да качвам кг, започнах да се храня по-разнообразно. И от само себе си ми дойде.
Също да споделя, че стресови моменти, тревожности, нерви, също ми се отразиха на цикъла тогава, така, че нещата са комплексни.

В заключение, ще кажа, че тук не е добре да търсиш подобни съвети, що се касае за здравето. Слушай лекарите.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 13ba8f19e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 6: А като се хранеше разнообразно качи ли кг?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e17734efc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ами, не, не качих. Спортувах. И разбирай, наистина започнах разнообразно хранене, защото от собствена глупост /ръфайки 2-3 ябълки на ден и някакви млека/, се бях докарала така.

Включих си всичко в менюто, но наблегнах на зеленчуци, овесени ядки /не мюсли, те имат захар/, плодове, разбира се;в по-малки количества картофи, ориз, елда, месо/пилешко, телешко, свинско/, сирене, извара, кашкавал, . От време на време, си позволявах, я, някоя пица, я, любим десерт. Или пък сушени плодове.. ммм... Но просто не се вманиачавах толкова и нещата си дойдоха на мястото..

Просто искаха да ме вземат в болница, хормонални хапчета, лечения. /една позната се изду от такива неща. КАто казвам изду, не като дебела, а като балон. Пълен ужас. Но и тя вече е ок, за щастие/

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 13ba8f19e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9: А колко време след като започна разнообразното хранене ти дойде? Защото аз също се храня с различни неща, но резултат още няма!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 630598df0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Деца, идете на лекар с родител, правят се хормонални изследвания или се дават противозачатъчни. Аман от глупости- двете ми племеннички стигнаха до там от тъпо гладуване, а не диета. Съсдка се оплака, че така е станало и с дъщеря й- ужасТ, Деца, разваляте си здравето защото искате да изглеждане по определен начи и се правите на това, което не ви приляга, а после плачете и за деца. Вразумете се"на една къща основите трябва да са здрави, за да може да се гради върху нея", а сега вие градите тази основа... Вървете на лекар с родителите си, а не се самолекувайте...

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 57aab5d635
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9 съм.
Честно, забравила съм, но много бързо ми дойде.
Виж сега, при мен бе различно-аз освен тъпите диети, имах и много стресови ситуации.

Съвет-яж здравословно, движи се повече, пий много течности, вода, зареди се с положителни емоции. Радвай се на живота и това е. Много мога да пиша, но, както вече казах, за всеки е индивидуално.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker