Това ли чака всички млади жени? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123467)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19117)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Това ли чака всички млади жени?
преди: 13 години, 3 месеца, прочетена 4001 пъти
Здравейте!Често чета историите тук,а сега ще напиша едни мои наблюдения, които много ме стряскат!
Момиче на 21 съм.Нямам много приятели, а тези които имам се отдалечиха мого от мен.Повечето ми приятели от женски пол са на моята възраст- бивши съученички, колежки в университета.До преди 1-2г. всичко беше някак различно... Сега нещата се промениха.Поне за тях...

Не мога да разбера как на 19-20г. някои от тях се решиха да се омъжат, че и деца да имат.Аз нямам нищо против брака като цяло и още по-малко към децата- та нали те са такава радост.Но и такава отговорност.

Най-близката ми приятелка е бременна почти в 8-ми месец.Коренно се промени.Излишно е да казвам ,че живее с мъжа си и родителите му и оттогава почти не излиза от тях.Казва ,че дори на компютъра не може да седне, понеже като влизала в скайп или фейсбук да си попишем малко, мъжа й се сърдел... Днес това, а утре какво - ще и сложи фередже ли?

Мъчно ми е страшно много! Тя беше толкова усмихната и такава купонджийка, а сега само за проблемите си говори.Ще кажете- тя си е виновна.. Прави сте.. Но все пак някак виждам как се градят нездрави семейства и това ме ужасява!Виждам как хората са заедно само защото (цитирам) " аз случайно забременях" и така...

Друга моя приятелка, колежка в университета преди 2 месеца роди прекрасно момиченце.Много се радвах за нея, защото знаех,че приятеля и е много отговорен и имаха прекрасни взаимоотношения.Може би така в било в моите очи, но все по-често тя ми казва как той се бил променил.Естествено,че сега работи много ,за да се издържат, но и в малкото си свободно време не й обръща никакво внимание,за внимание към бебчето не знам.

Според мен , а и тя ми го е казвала, мисля ,че той си е въобразил ,че я е "вързал за него" и тя няма къде да иде с това дете.Съвсем възможно е в един мъжки мозък и тази опция да изникне - на удобната жена , майка и домакиня, застопорена у дома... Жалко е..

Та мили читатели, седя сама пред компютъра и си мисля - това ли ме чака и мен ? Или е строго индивидуално и на късмет- какъвто мъж ти се падне (защото и такива приказки съм чувала) ?
Не знам, само зная,че не искам пренебрежение, забрани, обезличаване и др. подобни неща след като реша да се обвържа по-сериозно.Но като гледам моите приятелки (а и още мн.други) , нищо друго не виждам...

Извинете,ако съм ви отегчила,но мисля,че повечето читателки с опит могат да споделят мнението си по темата.За да ми олекне малко,защото като гледам какви млади семейства се създават... направо си ме е страх!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 3 месеца
hash: 6a1f15fcf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Права си, семейния живот е сериозна крачка. И всичко трябва добре да се обмисли.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 04bed5554a
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Изобщо не е задължително същото да се случи и с тебе.

Неосъзнатите хора минават през живота си като на Влакчето на ужасите - тях Съдбата ги подмята като сухо листо, попаднало върху водите на буен поток. На тях нещата просто "им се случват" (напр. - забременяват "случайно") и от тях нищо не зависи.

По-осъзнатите успяват да преодолеят някои от малките до средни предизвикателства и изпитания, които Съдбата им поднася, и дори да ги обърнат в своя полза. Само пред големите такива вдигат ръце и "водата ги отнася".

Най-осъзнатите са като опитни сърфисти в бурния океан на живота - какъвто и вятър да ги задуха и каквито и вълни да им дойдат, те майсторски извъртат платното или дъската, и в края на краищата отиват пак там, където са си наумили, изпълнявайки по този начин житейската и духовната си мисия.

За напълно осъзнатите пък светът, животът, материята и духът нямат тайни. Те могат да станат и да бъдат каквито си искат, но обикновено избират да бъдат Велики учители, Мъдреци и Духовни водачи, за да предават знанията и опита си на тънещите в невежество и болка.

Можеш съвсем успешно да се задомиш и на 30 и на 32 години, че дори и по-късно. (Можеш и никога да не го направиш, ако искаш.) До тогава можеш да имаш много връзки и свободни съжителства, които да изучиш в детайли и (заедно с наблюденията си върху живота и грешките на приятелките ти) да разбереш какво точно представляват мъжете, семейството, междуполовите/партньорските отношения; какво можеш и какво не можеш да очакваш от един мъж или партньор; да скъсаш с много свои и/или обществени илюзии и самозаблуди, и най-вече - да откриеш средата, в която да търсиш "своя" човек (т.е. такъв, който споделя твоите виждания и разбирания за живота, за семейството, за отговорностите, за личното пространство и свобода...).
Дали това ще е работното ти място, някой от бившите ти колеги/съученици, някакъв клуб по интереси/хобита, йога-клуб или духовна школа, някакъв професионален курс, спорт, интернет-общество или светски събирания - това няма голямо значение, важното е в един момент да определиш кое е мястото, където се събират най-много тебеподобни хора от мъжки пол.

Успех и попътен вятър в живота!
Ray

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 455861beca
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   С тази тема и мен ме накара да се замисля какво ме чака . Приятеля ми е на 25 ,време му е за деца,казал ми е че мисли за това за дом , за семейство.Аз още не съм завършила и средното си образувание.Говорили сме на тази тема,той каза че ако трябва и до 30 няма да ми говори за тези неща,но сега мисли така,а после? Аз също като теб се чудя,амо ако запричичаме на тях? С дете в ръце и незабелязани от мъжа до нас...
Аз също виждам млади двойки с деца,изглеждат щастливи,но дали е така наистина? Но недей да се отчайваш,може да попаднем на по различни мъже,който да ни дават свобода и да са нежни и внимателни,все пак не е изключено има и мъже и мъже .

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 9f076e42b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, така става с момичетата, които се омъжват рано. Според мен, за да се омъжиш, трябва да си изучила и да си финансово независима от мъжа си, защото тук съм чела много истории как млади момичета, които са се омъжили рано и са финансово зависими от съпрузите им страдат, защото са бити, неуважавани и т.н. Жененето/омъжването е много важна крачка и трябва добре да се обмисли.
*Яса

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: da80c128ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз също съм момиче на 21.Не смятам,че това очаква всички млади жени.Зависи от мъжа,с когото се обвържеш,а пък това с кого ще се обвържеш зависи от теб самата.Трябва добре да познаваш човека и добре да го прецениш.Аз лично не се страхувам,че това ще ми се случи.Няма да го позволя.Смятам,че мога да преценя един мъж.Дори да съм се заблудила и да се окаже тираничен или безчувствен,не бих стояла при него.

Сигурно сега някои ще кажат "Човек не знае какво ще му дойде до главата." Според мен във връзките и брака всичко зависи от теб самия.Ако човек има връзка с някого,когото по една или друга причина не харесва и не обича,това е така,защото го е позволил,защото сам го е решил.За това просто трябва да се внимава в избора на партньор. :)

 
  ...


...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 682645229f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Според мен е важно началото,ако се приемаш за даденост на човека до себе си и той ще те приеме за такава.Правата се извоюват в началото на брака(съжителството).Преживях един неудачен брак,съпругът ми беше широко скроен човек(художник)-но ширината на възгледите обслужваше само неговите интереси,Имаме дете,заради него и благодарение на синът си предприех развод,детето се оказа по-далновидно и от двама ни(баща си и майка си) а беше едва 13 годишен.Виждаше,че страдам и един ден ми каза"Аз имам нужда от теб,не искам да гледам как се погубваш,разбирам какво става,ти знаеш какво трябва да направиш').

Разведох се,синът ми е с мен,живеем в апартаментът на родителите ми.Той вече е образован, добре възпитан,отговорен млад мъж.Единствено заради него не съжалявам,че съм изгубила времето си с баща му.В началото на брака ни беше всеотдаен съпруг,но нали жените имаме вроден майчински инстинкт,все гледаме да помогнем,да облекчим живота на близките ни същества,така неусетно се озовах сама,нарамила товара на семейството,затова сега съветвам момичетата-бракът се създава от две личности,нека те не губят своята индивидуалност в него,трябва да са равнопоставени,ако се чувстват макар и едно стъпало под партньора си,готови са да правят непрекъснато"реверанси"за това и така да съществуват като семейство-грешат.В хармоничния брак съпрузите се допълват взаимно,компромиси се правят от двамата,важните решения се вземат от двамата.Аз съм за пробният брак,ако не могат партньорите да поемат отговорностите на брака(съжителството),няма защо да се обвързват с общо домакинство,с деца и т. н.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 2d4a1d0eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както си го направиш, такъв ще ти е семейният живот. Независимо от това какъв е мъжът ти, каквото му позволиш това ще прави с теб. Твойте наблюдения са само върху жени който позволяват да им се забранява........ с цел да пазят поведение пред неговите роднини. Ако ти забраняваш нещо на мъжът си и той има такова право.
Имам наблюдение, че човек на които не се забранява сам си поставя границите и при твоите приятелки е възможно да е така.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 16b3290204
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мъжът не ти се пада, то не е като да пускаш тото, че да ти се падне. Мъжът си го избираш сама. Твоите приятелки така са избрали да живеят. Ти сама ще правиш изборите в своя живот, така че няма от какво да се плашиш :)

Нещата в едно семейство никога не са такива, каквито изглеждат отстрани, няма никакъв смисъл да надничаш, да сравняваш и да си правиш каквито и да е изводи от това, което си мислиш, че виждаш да се случва при приятелките ти.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: fdd5c87beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   И двете ми най-близки приятелки се омъжиха, едната вече има две годишна дъщеричка, другата едногодишно момченце и по никакъв начин нищо между нашите отношения не се е променило. Само където компанията се увеличи с две бройки :)

Излизаме си по кафета с децата, събираме се определени вечери по женски на по чаша вино или се забавляваме на клуб или дискотека. И на нито една от двете, мъжете им не са забранили това да се случва.

Никой не знае какви зарове ще хвърли в тоя живот, то вярно сърцето не пита, ама много ми напомняш на мен и бъди убедена, че дори да обичаш, не би била склонна да търпиш забрани и ограничения ;)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1d67addd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ето нещо, което може да ти даде донякъде отговор на въпроса ти.

http://www.kenguru.bg/%D0%A7%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BA+%D0%B8+%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B5+%D0%B4%D0%B0+%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%2B+%D1%81%D0%B5+%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8/1/MlW-gRSXMhSvMxOvU5WfcJSvYJODM1e3YhOzcVOzgleDUJePg9KbQpaHgta-IRirMpWLQtiLcZmzYtef

Човек и добре да живее, се жени

„Да се ожениш значи наполовина
да намалиш правата си и
двойно да увеличиш задълженията си".
Шопенхауер

 
  ...

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 1d67addd52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Още нещо за прословутата мъдрост "Човек дори и добре да живее, накрая се жени"

http://intimno.rozali.com/brak/p7418.html

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 82b094dbad
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   10 така е прав си,не съм гледала връзката,но не виждам смисъл от брака. А Шопенхауер е бил актуален за неговото си време,когато мъжете е трябваало да се грижат и за жената, сега вече не есъвсем така.
И все пак,аз няма да се омъжа.
Лола

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 786792bb99
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Ами в БГ вероятността да споделиш съдбата на приятелките ти е около 90 %, просто манталитета на българските мъже е такъв, има и свестни и интелигентни мъже, но те са такава рядкост, повечето са комплексари, които си го изкарват на жените. Другият вариант е да се разведеш или изобщо да не се жениш.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 16b3290204
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Лола, смисълът на брака не е в обвързването между двама души, а в създаването на семейна единица, в която те да отглеждат детето си. С новия семеен кодекс не съм запозната, но знам, че роденото в брак дете има повече привилегии. Ако някой смята друго, нека да ме опровергае и аз нямам голямо желание да се омъжвам :)

Ето един казус- жена умира по време на раждането на детето си и тъй като няма сключен брак с бащата, той се води на това дете точно никакъв и няма право дори да си го прибере от болницата. Ето какво пише в сайта на общината за припознаването на детето:
"Преди раждане на детето заявлението се заверява нотариално и се подава до длъжностното лице.
При вече съставен акт за раждане и издадено удостоверение заявлението се попълва и в присъствието на длъжностното лице МАЙКАТА и бащата полагат подписи." Актът за раждане се съставя след раждането на детето, когато майката вече е починала, а и няма как да положи и тя своя подпис върху заявлението, тоест да удостовери, че това е бащата на детето й. Някой, ако знае как се решава този казус, моля да сподели, защото този въпрос ме интересува, както казах и аз не горя от желание да се омъжвам. Извинявам се на авторката, ако не е по темата, но нали обсъждаме брака и всичките му аспекти.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 8df51e2cb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Да, наистина отникъде не следва, че и с теб ще е така, от тебе си зависи как ще си го решиш и направиш.
Много е важно да си материално независима, да имаш професия и работа, и да не отиваш в чужда къща да живееш / при негови родители, в негово жилище и т.н./

А също и т. нар. "пробен брак" - не се разписвай, не приемай чужда фамилия. Деца не се раждат "случайно". Поживейте заедно известно време, и ще видиш как ще върви. Прави са хората, които казаха, че твоите приятелки сами са си го избрали тоя живот, и че в отношенията е както се поставим.

Та така, ако не върви и не е наред, винаги си проличава, дори и без да си се оженил, и да не живеете заедно, пак си проличава, личи си накъде духа вятъра.

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 82b094dbad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   14, смисълът на брака е да създаде законова основа за решаването на казуси, събиране на данъци, уреждане на взаимоотношения в държавата и ей такива неща. Не знам как е в новия закон, не ме и интересува. Не виждам смисъл в брака и това е.
Лола
П.П. Има една много хубава книжка, мисля че на български е кажи да, от Елизабет някоя си. Там тя проучва брака от историческа и културна (как е при различните народи) гледна точка.

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: 07fb5181f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   С твоето мислене със сигурност няма да свършиш така!
Браво! Много се радвам, че все още има млади момичета мислещи като теб /като нас/. ;)))
Ж19

 
  ...
преди: 13 години, 3 месеца
hash: a86be6de0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   аз съм на 30 и се дезая от същите мисли. страшно полезно ми беше да прочета N 2

 
  ... горе^
преди: 13 години, 3 месеца
hash: bd35cd2083
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   „Та мили читатели, седя сама пред компютъра и си мисля - това ли ме чака и мен? “

да, определено, ако родиш на 21 И НЕ, ако излезнеш малко по-интелигентна и първо завършиш, почнеш работа и търсиш находчив и предприемчив мъж, с когото първо да изградите независим начин на живот, спестите нещо и после си направите деца.
Права си иначе - скоро ще се разведат приятелките ти. Излезни по-хитра и планирай семейството, не обратното. Контролирай ти самата живота си, не се оставяй на „белята“ да те контролира.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker