Бременност и фитнес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бременност и фитнес
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3822 пъти
Здравейте! Жена съм на 20 години. Искам да попитам по-компетентните и най-вече раждалите жени може ли да има някакъв проблем ако съм бременна и ходя на фитнес. Досега не съм ходила, но искам да почна, защото доста напълнях. Все още не съм бременна, но работим усилено. Искам да сваля около 10-12 кг. Проблем ли ще е?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 213d057428
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма проблем да ходиш на фитнес да си бременна явно, защото живея в чужбина и често такива жени виждам, но са по кардио-машините и не правят например мускулна тренировка. Има проблем обаче да работиш за бебе и да искаш да отслабваш да не говорим - да си бременна и да си на диета!!! На 20 години си само, имаш време. Ако не се харесваш - ами отслабни си, вкарай се във форма първо, после забременявай, защото когато имаш мускули някакви и по-малко ще надебелееш при бременност, а и не е полезно за бебето, ако майката е с наднормено тегло. И весе пак - бременност диети са напълно противопоказни! Според мен бременните и във фитнеса няма какво да вършат - там има хора всякакви и можеш да се заразиш от нещо. Идва лятото, хубаво временце - ходи бързо в парка да кажем, но аз на твое място, ако имах излишни 12 кг. не бих забременявала точно сега. След бременността ще станат 30-40 излишните килограми както си тръгнала и тогава ще имаш вече и здравословни проблеми заради това. Знам ли - ти решаваш. Изобщо - идеята да отслабваме и да правим деца/да сме бременни едновременно е абсудрдна и направо болна.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f508d9fed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не съм компетентна, ама мене ако питаш, по-добре първо свали килограмите, пък после почвайте с опитите. От познати с деца съм чувала, че е предимство да почнеш бременността на по-малко кг, за да успееш да запазиш някаква добра форма. Иначе бременна и на фитнес определено не ми звучи като нещо безопасно, това свиване на мускулите може да ти докара главоболия, я контракции в по-късен етап, я спонтанен аборт. По-скоро недей да рискуваш.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 213d057428
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   2 - всичко си е строго индивидуално. Жената на братовчед ми беше 55 кг. и качи 30 кг. по време на бремеенността. Правилото е, че когато си пълна, тогава не е хубаво да качваш повече от 5-6 кг, по време на бременност. Една слаба жена може да си позволи да качи 12 кг, да кажем, докато една възпълна жена - не знам честно казано. Аз бих отслабнала преди да мисля за бременност, бих си задържала теглото 1-2 г. и чак тогава - дали ще родиш на 20 или на 22 - няма голяма разлика.
Друга възможност е да отслабваш след раждането, но пък дебелите майки често се разболяват от диабет по време на бременността и имат редица проблеми...а след това идва кърменето и знам ли - трудно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f508d9fed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съгласна съм. :) Авторката е много далеч от изпускането на последния влак, така че нищо не пречи да поизчака с бременността, докато влезе във форма.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cc119d3cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ти цял живот не си била слаба, че сега когато забременееш ли се сети?

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 54753291b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Знам, че е много рано да мисля за това, но все пак. Не бих искала да кача 15, 20 пък и 30 кг по време на бременността си. Как бих изглеждала с 30 кг отгоре не ми се мисли! Възможно ли е, когато съм бременна да си ям както сега. То сигурно може, но нали тогава огладняваш и ядеш повече. Но аз дали мога да не ям винаги когато ми се яде? Това ще навреди ли на бебето? Казват, че бебето не е оправдание за тъпченето, така ли е? Защото аз сега ям сутрин в 7 на обяд в 12 или 13 и вечер между 18 и 19. Ям здравословно. Не, просто няма начин да кача 30 кг дори заради бебето. Та, мога ли да не ям, когато съм много гладна? И да кача само 10 кг? О, жените сме прецакани... Не смятам да кърмя в никакъв случай. Ще започна диета веднага след като родя, знам че е глупаво, но аз дебела няма да бъда! Извинявам се за дългото си и безсмислено мнение. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 213d057428
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, дай си кг. и височина, не ти знаем сега за какви съотношения става дума. Какво ти е БМИ-то.
“Казват, че бебето не е оправдание за тъпченето, така ли е? Защото аз сега ям сутрин в 7 на обяд в 12 или 13 и вечер между 18 и 19. Ям здравословно“
Да, не бива да се тъпчиш, защото можеш да отключиш диабет при себе си и да предразположиш детето си в бъдеще към диабет затлъстяване.

Прави си сметката - допълнителната необходимост от калории на 1 бременна жена в сравнение с енда небременна е само 300 калории! Това ти е една вафла!!! Колко здравословно ядеш - това ти си го знаеш.
Бременните задържат и течности, всичко е струго индивидуално, но мисля, че повечето пълнеят толкова, защото преди това са се ограничавали и изведнъж имат легитимната причина да се тъпчат така, както са искали винаги без да се чувстват виновни и да срещат обвиняващите погледи на хората. С две думи - човек по-добре преди това да си излекува лакомията, защото ще се разрази с пълна сила през бременността.
Истината е, че бременната не трябва да яде за двама.
Препоръчително за една възрастна жена е да не яде повече от 2000 калории на ден. При бременната значи са 2300 калории - т. е. има-няма едни 15% повече!
Ако си пълна можеш да си позволиш да не напълняваш повече от 6 кг., които със самото раждане -дете околоплодни води си отиват. Ако си слаба жена - 12-15 кг. са допустими, 8 са си задължителни.
Всичко си е относително, но е факт, че пълнеят жените по 20-30 и нагоре кг. Майка ми е била така и никога не е смъкнала тези кг., но е и яла, за да пълнее - не идва от въздуха и не е заради детето или бременността. Родила съм се над 4 кг. бебе, което е много и ме предразполага към диабет, затова внимавам да не пълнея (ИТМ (BMI)-то ми е 21 и не се отпускам)
Ако си пълна (дебела) и не се харесваш по-добре ПЪРВО отслабни, после задръж теглото си и си намери режим на хранене, при който не пълнееш и след това забременявай, защото ако пълнееш сега, не знам като бременна какво ядене ще бъде. Виж в болницата какви балони се търкалят - 100% са наддали към 40 кг. и нагоре. Тези жени имат и проблеми с бременността и дрои раждат недоносени деца!
„Та, мога ли да не ям, когато съм много гладна? “
Мисля, че въпросът тук не е дали да ядеш, а какво да ядеш. 1 вафла са ти тези 300-400 калории, но можеш да изядеш и 1 ябълка, което са ти 60 калории. То си зависи от теб самата. Стомахът ти си остава същият. От теб зависи дали ще го тъпчиш като гайда/с боклуци. Да си гладен само по себе си иначе не е вредно дори за една бременна, ако си има резерви (сланинки). Ако не ти се намира ябълка да кажем, по-добре изпий една чаша вода и яж нормална храна като се прибереш у дома, вместо да се тъпчиш с фаст фуд и вафли. Сигурна съм, че 1 час глад е по-малко вреден от всяка погълната вафла.
Гледала съм бременни как нагъват и си вредят и честно казано ги съжалявам.
Аз на 20 г. не съм мислила по такива теми, а си гледах фигурата и образованието (своя си задник). Днес съм на 28 и също се замислям за бременност. Имам едни излишни 4 кг. и в момента ги свалям с диета фитнес всеки втори ден. Стегнах се и тялото ми вече изглежда като на Синди Крофорд, ще изкарам лятото и после ще мисля за бебета и бременности, дал Бог. Имам си едно кантарче, ще се меря и ще гледам да не прекалявам. Първо си търся своя си ритъм на живот и хранене. Нямам намерение да наддавам повече от 8-12 кг. Към 6 кг, ще сваля със самото раждане, после ще се изхвърли задържаната вода, ще кърмя известно време и чак тогава ще мисля пак за фигурата си, но по време на бременността няма да се отпускам да ям неща като фастфуд и сладко, солено и боклуци, защото вече от 1 г. не съм ги хапвала, свалих 6 кг. и не ми липсват тези боклуци. Мисля, че е трудно, когато ядеш много храна или нездравослвна такава да се спреш точно по време на бременност, когато имаш чисто психологически основание да не си забраняваш нищо (напълно лъжовно разбира се)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 54753291b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм номер 6, аз НЕ СЪМ АВТОРКАТА!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 67a38b22c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   От авторката: 1, 60 съм висока, 65 кг. съм, а преди една година бях 54 кг. и изглеждах много добре. Искам пак да си ги възвърна.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 213d057428
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке, БМИ-то ти е 25, което е на границите на медицински нормалното за твоята възраст и вече минаваш в наднорменото. С две думи - трябва да ти светне червената лампичка. Какво се промени в начина ти на живот и хранене през тази година?
Ако искаш да отслабваш толкова много кг., не мисля, че идеята да го правиш по време на бременност е добра. Забременееш ли ще трябва да спреш всички ограничения в смисъл здравословно хранене, но обилно... задържаш и течности и 100% едни 75 кг. ще ги достигнеш дори да не се тъпчиш. Ами какво става, ако станат 80? На 20 г. ще изглеждаш на Мис Пиги.
Лошо е и да се подлагаш на радикални диети и спорт и после да забременяваш непосредствено - чисто психологически ще си отпуснеш юздите, макар че не трябва - у нас дебелите бременни сякаш са правилото, не изключението. Преди това жените пушили като комини да кажем, яли криво-ляво нещо и точно по време на бременността - и пушенето спират, и почват да се хранят и гледай само какво става.
Не си мисли, че като родиш млада няма да напълнееш. Жената на братовчед ми беше на 19 г. (бременна булка) и качи над 30 кг. Свали си ги после, но тя беше спортистка и си е имала мускулна маса. Ти ако си сега отпусната бременност... ще стане мазало.
Огледай се навън - на 30 г. жените са станали лелички вече, което е жалко.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 695d7c84c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, имам точно твоите мерки! Тези 65 кг ги поддържам от 10 клас. Родих 3 деца. По време и на 3-те бременности качих по 8кг. Ето сега и интересната част. Година-две, преди да забременея с третото дете минах на веган режим, спрях бялото брашно и захарта, започнах да ходя на фитнес. Тялото ми се стегна, но килограмите си останаха.
Ако просто ядеш в разумни количества, няма как да наддадеш повече от нормалното. А това какво ядеш, ще се отрази по-скоро на тонуса ти и здравето, отколкото на килограмите.
Да допълня, че на фитнес ходих до 7-я месец на бременността, след това минах на дълги, енергични разходки.
Не очаквай да отслабнеш по време на бременността, но да запазиш теглото си и да претвориш малко сланинки в мускулна маса е постижимо.
Успех и дано скоро се радваш на 2 чертички!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker