Баща ми - носител на хепатит С! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Баща ми - носител на хепатит С!
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 6239 пъти
Здравейте всички, аз съм едно 16г. момиче и искам да Ви попитам нещо.

Днес баща ми отиде да дарява кръв и като са му написали ЕГН-то в компютъра, е излязла датата, когато за последно е дарявал кръв ( 2008г. ). От изследванията през 2008г. е станало ясно, че е носител на вируса на хепатит С. Четох почти всички статии, които ми излязоха в Google, но за по-сигурно искам да попитам и хората, четящи тук. Трябва ли да се лекува с някакви медикаменти, да си прави профилактични прегледи, да спазва някакви диети и пр.? Колко голяма е вероятността да се зарази с Хепатит С? Ако има някой, който е по- запознат по темата, моля да остави коментар, защото наистина е важно!

Благодаря Ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3c520b58bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

1.   Ако е само носител, няма проблем. Той си е здрав. Не бива обаче да дарява кръв, органи, да си прави татута, дупчи дупки за разни окрашения по тялото и да прави... (вече си голям)... ами не трябва да прави анален секс без кондом.
Това е.
Много има носители у нас - заразявали са ги преди точно при кръводаряване с нестерилни игли. Вуйчо ми е носител и си живее съвсем нормално, не е болен, не е заразил никого и си пие Мастичката с кеф! Има много носители, но да си болен е страшното - смъртоносното - не се лекува и е ужас тази болест

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0b8e86309a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Помня когато майка (беше бременна) ми и баща ми тръгнаха за болница за изследяване на лични болести, дали имат проблем с тялото. От София сме. И разбрахме, че майка ми има хепатит Б или Ц, не помня точно. Тогава беше много опасно за бебето в корема. Лекарите търсиха начин за запазване на бременноста и за щастие запазихме бебчето и се роди без проблеми. Лекувала се е лекарстви, пак бебето беше добре! Просто разбрахме за хепатита и започнахме да ходим още поо болниците и накрая се лекува. В понеделник ще ходим пак в болниците, просто за изследвания пак или не знам. Бременноста е било през 2011 г и роди през 2012 март, но продължаваме да ходим в болниците. Спокойно, ще се намери начин да се лекува хепатит е сериозно.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3c520b58bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Номер 2 - и двата хепатита не се лекуват напълно. За майка ти не е било опасно - най-вероятно е била само носител, просто лекарите са искали да защитят бебето.
Бащата на автора няма как да забременее - споко

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0635357137
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Точно така хепатита никога не се лекува напълно. Да може да заразява, но само по кръвен път. Не е опасно за него щом е бил овладян вируса, а и за толкова много време щом не е станало нищо значи спх :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 52cbc4c008
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Благодаря на всички за коментарите, успяхте да ме успокоите. :)

От Авторката

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3c520b58bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Абе, Авторке - ако му имаше нещо на баща ти, лекарите нямаше да го оставят да си ходи. Просто да внимава да не зарази някого. Той самият явно е само преносител - до 40% от населението имат Б например като преносители. СПОКО.
Жалко, дава кръв човекът, ама са го заразили...
Ти давай иначе кръв един ден, вече се ползват игли за еднократна употреба.
Той иначе няма как да е заразил и майка ти - не се предава по сексуален път, освен при анален секс без кондом. С две думи - живи и здрави и споко!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1fb9f002cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Хепатит "ц" е смъртоносен, само когато не се лекува. През 1997г. бях в много тежко състояние, почти ме бяха отписали. Направих 3 курса на терапия с интерферон и от 2003 до сега вирусът не е активен. Правя си изследвания на всеки 6 месеца, родих здраво дете, аз самата не се чувствам болна и смятам така да остана и за в бъдеще.

Колкото до автора на историята:

не е зле баща ти да си направи кръвни изследвания - биохимия PCR, както и видеозон на черния дроб. Само тези изследвания биха дали реална картина за вируса и неговото състояние!

Успех!
И не се плаши :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3c520b58bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   7, много лошо за тебе, но при повечето вирусът изобщо не се проявява... Вуйчо ми живее без да знае така от казармата си и е вече на 60. Преносител е човекът и не му дреме - всичко е в нормата.
Иначе - да - нелечимо е.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 205511f936
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Имам хепатит С от 10 години. След като се борих безуспешно със системата и правилата/да имаш еди каква си фиброза и еди какъв си АЛАТ, АСАТ и тн. / теглих една дълга вера на всичко и си живея живота както си знам. Детето ми се роди и е здраво-както е известно, хепатит С не се предава при раждане/или поне има много малък риск/. Предпочетох да не я кърмя, за да избегна и малкия риск за пренос на вируса при кърмене. Мъжът ми и дъщеря ми са си направили изследванията-нищо им няма. Дъщеря ми е почти 7-годишна.
Изобщо-животът ми с хепатит С по нищо не се различава от начина на живот на всички останали. Живея, работя, дете родих, с мъжа ми си правим секс от години без предпазни средства, верни сме си един на друг. Единствено ограничавам алкохола-само чаша-две бира или вино.
Ям си всичко, което ми се прище, 55 кг съм, пуша и съм изоставила лекарското съсловие тотално. Защото ми писна от ограничения и несправедлива здравна система. Ще уморя хепатита, преди тя мен. На 43 години съм.
При хепатит В нещата са малко по-различни... той се предава и по полов и кръвен път... не бих родила, ако имах този вид хепатит....

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3c520b58bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хубаво, номер 9, но за хепатит В не си права - за него има поне ваксина и е по-лесно лечим...
Не знам, защо се сърдиш иначе на лекарите, че си болна (носител). Ако не са те заразили в някоя болница, не виждам вина при тях, а и това ще са конкретни лица и условията преди години в болниците, не ти е виновно цялото съсловие. И в САЩ да беше - такъв хепатит не се лекува - само 5-50% от хората знаят, че са носители.
За пренасянето на вируса към детето рискът е 10%, но с медикаменти се изключва. Можеше да си кърмиш, ако си нямала рани по зърната.
Можиш да си водиш съвсем нормален живот, но не прави АНАЛЕН (и само за анален важи) секс без кондом, за да не заразиш мъжа си. Не можеш да даряваш кръв и тъкани и трябва да си казваш, ако ти се налага операция и имаш кръвозагуба на обществено място, но други проблеми, защо да имаш? Ти не си болна, а си само носител! Практически си като всеки друг здрав човек.
Ако беше избухнала болестта иначе, нямаше да имаш проблеми с внимание от лекарите - вярвай ми. Хората просто са гледали да се оттърват от теб, защото са видяли, че ти няма нищо и не могат да ти помогнат. Не се гибсирай и спри да ходиш за лекари за глупости и си гледай живота.
Аз съм бременна в момента и единсвеното, което спазвам е да пия фолиева киселина (и преди бременността пих), да се храня здравословно и да се движа... това е. Лекарят ми каза, че съм здрава и не ми трябва да се разкарвам. Ходя на някой и друг контролен преглед и май ще се видим с лекарите чак при раждането, ако не родя в линейката да кажем.
Като бях почнала да чета БГмама се побърках. Мисля, че там е пълно с хипохондрици... не се вкарвай във филми. Преносители на хипатит-много!

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ca5c1ad612
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Абе вие в ред ли сте? ! Как, ще се зарази като дава кръв? Аз лично съм давала 2- пъти кръв в Пловдив и мога да ви кажа, че всичко е стерилно. Та нали недей Боже, стане нещо както е "настръхнало" обществото, ще ги изядат с парцалите. Няма как да се е заразил там. И не говорете глупости хепатит С е много страшно заболяване. Което не се лекува. Лекува се само хепатит A и дори и лекуван, пак прави черния дроб, бъбреци на мармалад.
Аман от разбирачи!
ж-29г

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 67ac1cfdb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Бясна съм, номер 10-заразих се при зъболекар! Направих периостит и цял месец се лекувах! Година по-късно открих хепатита-а съм си била здрава цял живот! Тая система умори родилки и бебета, докара ми хепатит и продължава да мори живи хора! Аз поне съм жива и ще поживея, ако е рекъл господ, още 15-20 години-ами тези, дето ги няма??
За кърменето има също минимален риск-2-3-4 процента, ако не греша, а бебето много яко сучеше и предпочетох да не чакам да ми разрани зърната и да я заразя. На годинка направих тест в РИОКОЗ, даже и на големия ми син/роден далеч преди хепатита/-нищо им няма, никакъв хепатит.
Дъщеря ми се роди нормално, без цезарово, и има само редки настинки, вируси и тн. Расте ми здраво детето :) А синът е голям и също здрав млад мъж :)
А, забравих най-важното-не съм само носител, за жалост, фиброза 2... Имах си и биопсия, и други тестове и изследвания, ама вече хич не ги и помня, та да ти ги цитирам-както казах, изоставих всичко преди години... едно време четях като щура, та бях станала половин хепатолог... ама ми писна..
С мъжа ми сме си верни, а и не си падаме по анален секс. Само дето рано ще вляза в критическата, та мензисът ми е станал супер оскъден...
Най-важна е жизненият стимул, да си волеви, борбен и смел човек. Това може да победи всяка болест. Поне така мисля... и добрата храна също... имах период на мизерие и отпадналост и мислех, че е от хепатита, е, не беше.. щом си повиших леко стандарта на живот и почнах да си похапвам всичко, което душа ми поиска, умората изчезна яко дим :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3c520b58bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   До 11, ж 29 - ние стеб сме много млади да ги помним тези времена, но преди 89-та масово са се заразявали хората точно при кръводаряване, защото са се ползвали консумативи за многократна употреба и я ги дезинфекцират, я не. За кратко през 90-те (97-98 някъде) нямаше пак консумативи и се бяха върнали към тази система.
Колкото до системата, не знам да има в днешно време такива случаи, но пак казвам - и на Запад щом има, та у нас ли няма да има. Точно при стоматолог няма начин да се използват уреди за еднократна употреба...

И аз съм се убедила, че колкото повече чете човек и ходи по лекари, толкова по-страда. Умът е много важен, ако човек вярва, че е болен, ще се разболее.
Всеки си има някакви болежки. Кой знае - може би това, че сега внимаваш какво ядеш заради хепатита, в крайна сметка да ти увеличи живота, не обратното.
... аз се лекувах от Пулпит 6 м. при зъболекар. Консултирах се и в чужбина - онези искаха да ми изкарат зъба и да ми продадат имплант за 3 хил. евро. Човек навсякъде трябва много да внимава и за съжаление гаранции нямаш за нищо! Питаш 10 пъти и тогава решаваш. Нашата система е хронично недофинансирана - и така ще е когато 2 мил. работещи издържат 7,2 мил. души държава!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ca5c1ad612
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   До номер 13.
Аз съм номер 11. Аз съм от семейство на здравни работници, и може би за това по-остро се изразявам ( не с лоша умисъл) Съжалявам искрено за това, което ти се е случило. Права си за това, че човек не бива да се "вторачва" толкова в себе си. А, относно системата ни, има един лаф " Кое на кучето му е наред та м***** да са му отпред? " Неможе нищо да не върви, а да искаме здравето да ни е наред. Всичко добро.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1fb9f002cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Номер 10, от 14 години съм със съпруга си и правим И анален секс БЕЗ кондом. Съвършено здрав е! ХЕПАТИТ Ц СЕ ПРЕДАВА ЕДИНСТВЕНО И САМО ПО КРЪВЕН ПЪТ! Останалото е дезинформация.

Номер 11, мен ме заразиха именно при кръводаряване. Това е доказано, тъй като не съм единичен случай.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ca5c1ad612
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 15.
Аз съм 11.
Съжалявам, че си се заразила изобщо, но извинявай не ти вярвам, че това е станало в близкото минало и при кръводаряване.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ab41289886
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   хепатит с се лекува с интерферон по пътека от здравната каса, а от скоро има и хапчета във военна болница и е успешно лекуването.... поинтересувайте се 358

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ab41289886
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   хепатит с се лекува с интерферон по пътека от здравната каса, а от скоро има и хапчета във военна болница и е успешно лекуването.... поинтересувайте се 358

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: aa9dd0e597
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

19.   Мой близък роднина се зарази с хепатит С при кръводаряване, беше преди около 30 години. И до сега си е жив и здрав, живее си нормално и няма никакви проблеми, единствено му е забранено да дарява кръв, защото ще е носител на вируса до живот. Така, че ако баща ти е само носител на вируса няма нищо страшно, ако обаче се разболее тогава трябва лечение и то сериозно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker