Защо нямам апетит никога? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Защо нямам апетит никога?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 6617 пъти
Здравейте, имам леко странен проблем. На 16 съм и от няколко месеца насам нямам никакъв апетит. Преди бях 55-57 кг, а сега съм 50 и вървя към 49. Нямам никакви проблеми с теглото си, тоест, да искам да отслабвам или нещо, не се притеснявам толкова от тялото си и това, че не се храня не го правя нарочно. Просто нямам никакъв апетит и никога нищо не ми се яде, а когато се насиля да ям, защото примерно не съм яла цял ден, след това ми се повдига. Примерно, вчера съм яла само 2 мъфина следобед и едно парче пица към 19:30 вечерта и след това изобщо не исках да ям друго. Тази сутрин се събуждам и пак нямам никакъв апетит, но ще ям въпреки това, защото просто усещам как нямам никакви сили и ми се вие свят, преди и доста често ми причерняваше. Искам да разбера какво ми има, но не искам да ходя при личната си лекарка, защото за нищо не става. Много добре я познавам вече и като отида да й кажа проблема си ще си помисли, че съм като повечето момичета на моята възраст и се мисля за дебела и за това не се храня. Напротив, смятам, че съм си достатъчно слаба, особено в момента. Знам, че не сте лекари и не можете да ми кажете какво точно ми има, но ако имате някакви предположения какъв може да е проблема, моля ви, пишете. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 29 дни
hash: b6112794aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Имам горе долу същия проблем... обаче съм доста по-слаба, а съм на 15 почти 16 вече... 1, 60 - 40 кг... и си мисля, че ставам все по слаба и по слаба... изобщо нямам апетит и нищо не ям.. понякога просто ям защото знам че трябва да ям.
Не съм ходила на лекар понеже майка ми постоянно ми казва - Нищо ти няма, сега растеж. Като отидеш на лекар ще ти дадат хормони... и някакви глупости

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 2fc08bd93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нямате апетит, защото не правите физически упражнения. Разбирайте - изразходване на енергия. Понеже живота на съвременния човек е облекчен от всяякакъв вид физическа дейност(изключвам само ходенето до магазина), то нормалната нужда от движение е заместена със някаква форма на съществуване. Умствения труд не замества физическия, затова търсете начини за физическа работа. Гарантирано е, че след такова изразходване ще "изядете и слон".
Направете го и пишете, ако не е така.
Примери за такава дейност не са само спортовете, но и земеделие, ходене с краката(не превозни средства и киснене в кафенето). Ако днес сте потни половината ден, това значи че сте изразходвали енергия, която трябва да набавите с храна и ще се убедите, че това е начина. А пропо, мъфините не са храна, вместо тях яж хляб, сирене и лук(чесън) и люта чушка, и пиши пак.

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: dd52403e5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   От авторката: Тогава ядох мъфини защото бях на гости и просто нямаше как да им откажа на хората. По-късно ядох пица защото започнах да огладнявам, но както виждаш, цял дето съм яла само това и огладнях чак към 19-20:00. Както и да е, имам достатъчното физическо натоварване. Не харесвам превозните средства и именно поради тази причина се движа доста. Правя и коремни преси по 5-6 серии, което пак си е физическо натоварване. Но, да, както и да е, благодаря все пак. Аз започнах да взимам хапченца, които ми отварят апетита и започнах да се храня по-редовно. Стигнах 49 кг, даже без малко и 48, но отново почнах да си възвръщам нормалното тегло.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6e9831adc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Ама чакай сега - мъфини, пици - това не е ядене, това са боклуци, с които задръстваш тялото си. С такава храна няма как да имаш апетит, и не знам въобще как тялото ти я харесва.

Смени си храната. Аз например си правя шейк от кисело мляко, орехови ядки, кълнове от пшеница и пия сутрин на гладно. Хем възбужда апетита, хем те кара да отидеш до тоалетната.

Забравих да питам - изпразваш ли червата си редовно, желателно два пъти на ден (виж тази диаграма http://ariseshine.hit.bg/color_work.png)?

Защото ако имаш запек, няма как да имаш апетит, след като червата ти са пълни.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 9e0fac8c77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Започни да мастурбираш редовно. Аз преди нямах никакъв апетит, но почнах да гледам порно и да мастурбирам. След като свърша имам зверски апетит.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b78ead654c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   №4 Някой те е объркал с товята диаграма, първо не видях в диаграмата ти да изхвърляш обяда, второ хората, които не закусват или не вечерят, какво правят?

За дете на 16 няма вредна храна!!! Децата на 16 трябва да се движат много и да се хранят достатъчно. На 16 да яде кълнове, защо й е?
Какво са кълновете - поникващи растения, те не съдържат нищо повече от това което съдържа семето им, само по миризма се различават. В съставикте на житно семе и кълнове от пшеница, няма разлика.
№4 Убежденията ти, че се храниш по полезно със храна за домашни преживни животни не е правилно, със същия успех можеш да си правиш шейк с фуражни смески.
Авторката е на 16 сега да се обърка за нея е нормално, а вие й помагате да е още по-объркана. Виж с разлика от 2 дни какво пише детето: "няколко месеца насам нямам никакъв апетит" "ядох пица защото започнах да огладнявам" Примерите й за без апетитие и огладняване са за един и същи ден. Просто детето не е научено да се храни в даден час, както е правилно, а чака да огладнее и липсата на огладняване по време на обед, състоянието си детето нарича безапетитие.
Огладняването е фактор, които се заучава от организма, ако човек има спазван режим дълго време, но при авторката режим липсва и организмът й се обърква. Ако авторката си направи режим да яде всекидневно в едни и същи час, което е правилно, в 7, 30 закуска в 12, 30 обяд и в 18 00 вечеря и да не яде нищо през останалото време на деня само след 2-3 седмици тялото й ще огладнява 15 мин преди дадения час.
Не можем да искаме от стомаха ни сам да си прави хранителен режим, затова имаме мозък. Мозъкът решава кога какво да приемаме, през хранопровода и дали сме дебели или страдаме от безапетитие се дължи на нашия хранителен режим и изборът на количество храна приета за ден, както и на израсходваната енергия за деня.

Авторката казва че се движи доста, но не може да прецени колко км за колко време. Доста не е величина, която НЕ можем да сравним. Също споменава за 5-6 серий коремни преси, но забравя да спомене колко и какви коремни преси са една серия според нея. И затова не можем да преценим дали авторката се движи достатъчно. Но както и да го погледнем тя потна половината ден, както казва №2 никога не е била. За храната можем да преценим само ако е купена тоест всеки знае колко е едно парче пица. По мнение на специалисти това парче пица наведнъж е доста обилна храна за 50кг човек, за да я израсходи той трябва да е потен половината ден. Парче пица е около 550 кило калории, две мафини по 400 кило калории всяка са 800 кило калории или общо 1350 кило калории, за споменатия ден, без ада спомене напитките които е пила. За да поддържа теглото си без активен спорт на авторката е нужно да поема 1335 кило калории дневно, при нейния спорт са нужни общо 1600 к. кал дневно, тоест предполагам, че за спорт харчи 265 к. кал. Значи ако поддържа нейната диета от 2 мъфини и 1 парче пица и нейният спорт й липсват 250 калории и затова слабее, макар много да зависи и как се е теглила, защото женското тяло си променя теглото не само поради сезони, а поради менструация и много други фактори влияят.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c6ac781941
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: Благодаря ти много №6. :) Аз преди седмица започнах да взимам едни други хапчета за апетита (предписани са ми от личната лекарка) - Апитонин. И наистина има подобрение. Вече започнах да ям по обед и вечер, закуската още не съм я включила. Проблема ми е, че все още слабея, въпреки, че се храня по-редовно и сега съм 47-49 (49 максимум). Точно в него ден си взех парче пица, защото просто и не исках и да ям, взях си я само за да залъжа стомаха си, иначе не ям такива 'боклуци' и рядко си взимам храна за бързо хранене. Понякога си взимам Активия, но тя е колкото да издържа примерно още няколко часа до вечерята. Смятам, че се храня сравнително здравословно в сравнение с останалите на моята възраст. Вече не се и чувствам толкова отслабнала и 'болна', въпреки килограмите ми. Сега съм се решила да кача малко килограми, че да стана поне 53-54, та дано успея.
№5, нямам никакво намерение да започвам да мастурбирам, защото това го намирам за нещо отвратително и не ми харесва и никога не бих го направила. На когото му харесва да си го практикува, аз няма. Благодаря ви отново. :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b78ead654c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке разбирам малка си на възраст, но нали разбираш, че хората които те четем не можем да преценим по думите ти колко точно ядеш, колко спортуваш, колко често си вземаш Активия? Думи като доста, понякога, рядко или редовно не са точни, как ние да направим правилна преценка? От къде да знаем за теб колко е "доста"...? Доста е разтегливо понятие за всеки индивд е различно.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 2d5d88e545
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Здравейте! Искам да попитам авторката какви хапчета взима за апетит?Аз имам същия проблем и искам да пия нещо за да мога да ям?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker