Противозачатъчни Ясмин - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Противозачатъчни Ясмин
преди: 11 години, 26 дни, прочетена 18900 пъти
Здравейте, момичета! Аз съм на 17г. С мама предният месец ходихме на гинеколог заради проблеми с цикъла. Тя по принцип не е особено съгласна да пия хормонални таблетки и заради това рядко й споменавам за промените в мен, въпреки че и тя сама ги забелязва... Пия ОК Ясмин от 15 дни и вече усетих доста от нежеланите реакции. Но най- големият ми проблем и именно повишения апетит, който имам. Храня се, въпреки че не съм гладна. По принцип от 1 месец спазвам 90- дневна диета -по- скоро като хранителен режим, а не начин за отслабване. Спазвах си я нормално до преди седмица, когато изведнъж апетитът ми рязко се увеличи. Преди почти нямах нужда от храна, стриктно спазвах диетата си.. Истината е, че не искам да спирам хапчетата, защото въпреки отрицателните странични ефекти, имат и доста положителни такива. Знам, че повечето от Вас ще кажете, че въпросите, които имам трябва да обсъдя с гинеколожката си и аз го направих. Тя ми каза, че е почти невъзможно да пълнея от хапчетата, по -скоро мога задържам течности, което също е малко вероятно, защото Ясмин са едни от най- пречистените модерни ОК. Отдава апетита ми на стреса, който имам в училище напоследък. Пих същите хапчета преди 1 година и се чувствах прекрасно с тях- без нито един нежелан страничен ефект.. Тези от вас, които ги приемат имат ли проблеми с килограмите и как им се отразяват като цяло? Благодаря, че отделихте време да прочетете запитването ми...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 26 дни
hash: 4639cfec04
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не ти се яда от хапчетата - казвам го като човек, който не ги е взимал. Внимавай - в тази възраст много се пълнее, защото се забавя растежа вече, а ти продължаваш да ядеш - стига си яла
Ако пушиш СПРИ ХАПЧЕТАТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ПОЛУЧАВАТ СЕ ТРОМБОЗИ.
Това не са противозачатачни, а били хапчета против акне и окапване на косата... че предпазват от бременност е допълнително. Във Франция са забранени вече заради тромбозите, които причиняват, но е малко вероятно, АКО НЕ ПУШИШ.

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: c63d494782
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Аз съм взимала доста вида противозачатъчни, заради поликистоза... едва ли ядеш много от хапчетата, но виж други нежелани реакции може да имаш, да. При мен от Логест, които се предписват предимно за тийнейджъри, а тогава бях на 21-22 имах страшни нерви и място не можех да си намеря, та ги смених и всичко беше нормално. Консултирай се с лекаря си, Диане35 са много добри, тъй като забавят и растежа на окосмяването - най много съм взимала и съм доволна от тях, но се правят почивки на 6 месеца. Казват, че не е хубаво, ако пушиш, но аз си и и пушех през него период - сега противозачатъчните са доста щадящи към организма. Не се вкарвай във филми, че едва ли не са някакво зло - предписват ти ги именно, за да ти се нормализира организма. Пих ги около 2-3 години и се оправих... за съжаление сега 3 години по късно май пък имам подобни проблеми :Д Поликистозата е доста често заболяване при младите жени днес. Казват, че след раждане се изчиства организма, но пък от поликистозата зачеването е малко трудно... на твоята възраст хич не е добре да нямаш нормална менструация, така че лекувай се - единственият начин засега са противозачатъчни, добра храна и спокоен живот! Успех

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 4c3766f735
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Аз употребявам Ясмин от 3-4 години. Предписаха ми ги, заради киста на яйчника. Не съм имала никакви проблеми. И за сведение на номер 1 - това за пушачите са пълни глупости, аз съм активна пушачка( кутия на ден) Напълняването може би, се дължи на стрес. Все пак, ако не се чувстваш комфортно, консултирай се отново с гинеколожката ти- може да ти предпише друга марка. Въпреки, че аз съм доволна от Ясмин- цикъла ми е редовен като часовник, нямам болка при секс заради кистата, нямам пъпчица. Успех!

Али Макбил

 
  ... горе^
преди: 11 години, 26 дни
hash: 4639cfec04
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Али Макбил - прочети си моля те листовката във всяка опаковка

Рискът от артериална тромбоза при използващите комбинирани хапчета нараства:

ако пушите. Силно се препоръчва да спрете да пушите, докато използвате Ясмин, особено ако сте на възраст над 35 години

Тук цялата листовка
http://apteka.framar.bg/30000052/ясмин-табл-21

Аз съм защитник на противозачатачните, но в момента се появиха доста неизвестни до сега факти.
Дияне дори го забраниха, Ясмин е със същата активна съставка.
На Запад вече не предписват противозачатачни на пушачки - рискът е прекалено голям
Не искам да се заяждам, просто такива са фактите - внимавай и най-добре спри или пушенето, или хапчетата.
От съвременните противозачатачни иначе не се напълнява, но си четете листовката - хапчета са все пак това и то САМО С ЛЕКАРСКО ПРЕДПИСАНИЕ.


Номер 2 - Поликистозата си е по-скоро по наследство, не се чисти след раждане - хронично заболяване си е, но се чисти задължително с хормони ПРЕДИ зачеване, иначе не можеш да заченеш. Споко - много жени си раждат, моя позната си роди така супер здраво и голямо бебче.
Защо си спряла хапчетата?

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 1ace21e9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Пих Ясмин 3 месеца и напълнях околко 7килограма, имах апетит и се надух като плондер, замених ги с други.

Ж27

 
  ...


...
преди: 11 години, 26 дни
hash: c63d494782
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Номер 2 съм, спрях хапчетата, защото се излекувах - в момента имам проблеми с цикъла, но не е установено още дали е пак поликистоза. От доста жени с такъв проблем зная, че след раждане са се нормализирали циклите им и не са имали проблеми. Майка ми е имала поликистоза (не знаех, че е наследствена), мисля че не се е лекувала особено, знаете преди 30 години какво е било... забременяла е лесно и е родила нормално, с изключение, че съм осмаче, но по скоро по вина на лекарите тогава... и след раждането ми не е имала повече проблеми. Диане35 е много добро, то ме излекува и имаше дори благоприятни ефекти върху мен, не мисля, че е по вредно от другите неща, които се предписват за такова заболяване! Ще цитирам една статия "Самата бременност водела до изчезване на поликистозата. Тъй като девет месеца няма овулация и кървене, организмът успява сам да се справи и да възстанови баланса. Така бременността може да се окаже най-доброто лечение за това заболяване, обобщава специалистът. "

 
  ... горе^
преди: 11 години, 26 дни
hash: c500cb94f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За какво служат противозачатъчни?

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 27328dcced
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Благодаря много на всички, които прочетоха и най- вече на тези, които отговориха на въпросите ми. Преди хапчетата ми се отразиха много добре и след като ги спрях отново нямах проблеми. Сигурно сега организмът ми още се приспособява и е нормално... Хапването наистина ще го отдам на стрес. Лекарката ми каза да очаквам именно подобрения на кожата, косата, гърдите... Вие забелязвате ли такива положителни промени?

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: 27328dcced
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

9.   Миличка, пий си хапчетата и не се залъгвай, че напълняваш от тях. След като ги взимаш по лекарско предписание, това означава, че са максимално подходящи за теб. С времето ако наистина това са твоите хапчета ще чувстваш и добрите им страни като намаляване продължителността на МЦ, намаляване на количеството и на болките, ако си имала преди. А всъщност какво лекуваш и колко време ти казаха да ги пиеш?

Ася

 
  ... горе^
преди: 11 години, 26 дни
hash: 27328dcced
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   Номер 7: Противозачатъчните освен, че са вид контрацептив, но имат и положителни показания при лечение на редица женски болести. Много момичета през пубертета ги използват и при акне, косопад, окосмяване и т. н. Имат както плюсове, така и много минуси. Днес четох много по тази тема ей така по случайност. Попаднах на ужасяващи коментари, свързани със смъртни случаи при прием на Ясмин или Джаз заради образуването на тромби. Всяка една жена взема самостоятелно решението по какъв начин да си помогне или навреди. Тези от вас, които избират ОК избягвайте цигарите, защото увеличават риска от тромби.

До авторката: Направи си курса от лечение и след като ги спреш ако ти се появят хиляди и един странични ефекта, тогава ще разбереш какво си си причинила на организма. В никакъв случай не те убеждавам да ги спираш, а най- малкото да кажеш на майка си, за да е наясно какво се случва с организма ти. Успех!

 
  ...

...
преди: 11 години, 26 дни
hash: b5ca9566cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   А какво ще кажете за nuvaring някой ползвал ли го е?

 
  ...
преди: 11 години, 26 дни
hash: c63d494782
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, говори с майка си, тя сигурно знае достатъчно добре какво да те посъветва, ако е по млада и е посещавала гинеколог достатъчно пъти през живота си. Гинеколозите днес също са доста компетентни и обясняват подробно... Просто питай големи интелигентни хора! За поликистоза и нормализиране на цикъл това е лечението! Имай в предвид, че противозачатъчните днес не са това, което са били преди 7 години и ги правят все по щадящи за организма. Лекарят ми е казвал просто да не пуша прекалено много докато ги взимам. Това какво пише по листовките - са някакви относителни вероятности, които производителят е длъжен да опише, за да не го осъдиш утре за хиляди евро (у нас това едва ли важи, но листовките просто се превеждат). И на презервативите пише някакъв процент вероятност за забременяване, но хора които пият противозачатъчни забременяват, но за такива които са ползвали презервативи ПРАВИЛНО, не съм чула... Да, ти си решаваш, но имай предвид, че да не ти идва нормално на тази възраст менструацията не е нормно и ако искаш някой ден да забременееш нормално... (малко тафтология) трябва да обръщаш внимание на проблемите си! Също да спомена, че много млади момичета днес не знаят... ако водиш вече полов живот е хубаво всяка година да ходиш поне на един преглед и да си правиш цитонамазка

 
  ... горе^
преди: 11 години, 25 дни
hash: c63d494782
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз се чудя, дали някой, който не знае какво е противозачатъчно, знае какво е контрацептив?

 
  ...
преди: 11 години, 24 дни
hash: 27328dcced
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   От авторката: Дами, много ви благодаря за коментарите. Взех под внимание всичко, което сте ми написали.

Номер 9 - Пия хапчетата по лекарско предписание заради хормонални проблеми, характерни за повечето момичета през пубертета. Курсът ми на лечение според лекарката трябва да продължи поне 6 месеца.

Номер 11 - Сега като се зачетох за този пръстен... Не стига че стои във влагалището три седмици, което за мен е изключително нехигиенично, но има повече странични ефекти и от противозачатъчните. Може да не бъде поставен правилно, да изпадне... Сигурно има и доста жени, ползващи влагалищния пръстен.. Зависи от предпочитанията.

Номер 12 - Предвид коментара ти говорих с мама и решихме да довърша блистера и да видим как ще се чувствам след като отминат и стресовите дни.

Номер 13- Всичко опира до езикова култура.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: d58a3470a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Здравейте!Аз съм на 22 год. и на мен ми предписаха Ясмин, заради кисти на яйчниците, казаха да го пия най- малко 6 месеца.Вече съм на втората седмица, но постоянно чувствам гадене, вчера повърнах два пъти.Апетит ми се увеличи, 43 кг съм, но ям като за трима. Чудя се дали да го спра. Моля, който ги е взимал да ме посъветва.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 1c3acd4e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Здравейте,
Сега за първи път си купих противозачатъчни препоръчани от фармацевка а не от гинеколог.
Въпроса ми след като прочетох внимателно листовката е : Могат ли Ясмин да се приемат не по схемата /тоест всеки ден / а само по едно преди полов акт и във всъщото време да се разчита на сигурност ?

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: c0ceb35f0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Аз пих " Линдинет 20" и нямах никакви проблеми, но ги вземах вечер преди лягане. Пробвай и ти така. Аз съм с уголемени яйчници. До номер 17: не, не може. Трябва да се пият всеки ден по схема по едно и също време, иначе не предпазват.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d738e70ba2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Здравей мило момиче!
Не съм съглсна с теб, че от хапчетата Ясмин имаш по голям апетит. Аз ги пия от 8г. и никога не съм имала проблеми с тях. Даже съм и по слаба сега, без диети. Не напразно ги наричат хапчетата на манекенките...
На 40г. съм, даже и пуша. Потърси на друго място проблема с апетита си....

Приятен ден!

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: ec835557ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

20.   Когато се изписват противозачатъчни, това трябва да става винаги след изследвания. А не да ви ги раздават като бонбони. Има определен минимум от изследвания, които би трябвало да се правят преди започване на медикамента и също при приема му на определен период от време.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 4639cfec04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   н20, какви изследвания да ти правят при противозачатачни? Ако си клинично здрава, какво да те правят???
Изследвания се правят при болни хора, страдащи от нещо, а противозачатачни може да взима всяка здрава жена - НЕПУШАЧКА. Важно е да пиеш много течности, да не пушиш - единственият рисе е от дразнене на стомаха или от тромбози... сега остава да искаш и изследвания при жените, които смятат да забременяват, защото хормоните са същите. Всъщност дори толкова вредни не са самите протовизачатачни, защото природата на жената е такава, че да е бременна през по-голямата част от фертилния си период. Днес с 2 мижави бременности имаме прекалено много овулации, което води до рак на матката и най-вече на яйчниците, а противозачатачните освен че пазят от нежелана бременност, пазят и от тези водове рак

 
  ...

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 19b00138f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Здравейте на всички, виждам, че някои от вас са компетентни по темата, та да разкажа малко за моя случай. Аз пия противозаматъчни от 18 годишна, като сега съм на 23, спирала съм през години с идеята да видя дали ще ми дойде по естествен път, като само веднъж се случи това. Имам поликистозни яйчници инсъщо така ми дойде доста късно на 17 години, което при мен е наследствено. Правила съм си всевъзможни изследвания. Мнението на гинеколожката ми е, че трябва да пия Противозчатъчни докато реша да забременея, понеже няма начин да ми дойде по естествен път. Тя ме съветва да забременея до 2, 3 години, понеже съм по плодовита тогава. След кратка почивка от 2 месеца, сега съм вече трети месец на любимите Ясмин, но съм качила 5 килограма, като усещам как корема ми е пълен, но мозъка сигнализира, че съм гладна. Това се случва около 15-20 дни в месеца, останалите имам нормален апетит. Какво да правя, не искам да ги пия повече, не знам какво да направя, за да ми идва по естествен път((((

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8000078287
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

23.   Внимателно прочети книжката с възможните странични реакции.
Вече нямам сили да споря с хора, препоръчващи с лекота приема на противозачатъчни.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 19b00138f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

24.   Предписани са ми след прегледи и изследвания, не съм приемала на моя глава нищо.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d23019e968
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

25.   Здравей,

видях, че темата вече е изчерпана, но и аз като човек, който приема хапчета заради хормонални проблеми, ми се ще да кажа, че всичко минава. Също съм на 6м. цикъл на третиране, после два изчистване и след това изследвания на хормоните. Пия ги вече четвърти месец и честно да ти кажа, смятам след изследванията да продължа да си ги пия като контрацепция обаче.

Аз трябваше да пия Белара, но тъй като не ми се отразиха добре, ги сменихме на Джаз. (Това ти е първата възможност - ако има някакъв проблем с теб самата, някакви странични ефекти, които ти пречат особено, като замайвания, задължително кажи на гинеколога си. )

Започвайки Джаз, се почувствах прекрасно. Честно да ти кажа, това са ми най-прекрасните цикли. Първият месец беше кофти, няма да те лъжа. Постоянно имах едно кафяво течение, което гинеколожката в последствие обясни, че е окей и нещо нормално за първите три месеца. (Втора възможност - Понякога страничните ефекти отшумяват сами - в смисъл не се притеснявай, просто се надявай да мине бързо и ако мине, значи организмът ти е окей с него. Между другото аз също все още имам подувания преди цикъл. )

А колкото до това как се чувствам, докато пия Джаз? Винаги съм имала ужасно болезнен цикъл. Честно да ти кажа, вече след три опаковки - няма акне преди цикъл, няма болки в гърдите преди цикъл, няма я болката в корема преди цикъл, а самият цикъл е толкова безболезнен, че вече не се усещам, ако не са плацебо таблетките кога трябва да ми дойде.

Фармацевтката в аптеката до вкъщи ми разправя всеки път някакви небивалици как жените ставали красавици с противозачатъчните. Но това, което аз забелязах, е, че не ставаме по-красиви, просто гадните ни дни от месеца стават по-леки.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 6091c813c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

26.   Здравейте, на 18 години съм приемам Yasmin и искам да знам напълнява ли се от тях пушачка съм, надежден ли е против бременност. Изчетох много неща и не знам на какво да вярвам. Благодаря предварително.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker