Искам котка или куче , но .. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Искам котка или куче , но ..
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 1783 пъти
Здравейте.. Откакто се помня винаги съм обичала животните.. Както всяко дете и аз исках домашен любимец, но там е проблема.. Майка ми разправя за някакви тении.. Учила съм за тях в училище, но знам само какво представляват.. Майка ми не спира да ме плаши с това, че можем и ние да се заразим.. Познавам толкова много хора с домашни любимци (котки, кучета ) и нищо им няма.. Реших да пиша, за да разбера малко повече за това.. И ако има опастност просто да се откажа от животно в къщи! -. -

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: f0eb3f8057
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За тази цел има ваксини и обезпаразитяване. Иначе половината човечество да се е натръшкало заради домашните си любимци. Това не е сериозно основание да не иска човек животно. Майка ти или е неинформирана и параноична, или просто си измисля оправдания да не ти позволи, просто защото самата тя не харесва/не иска животно и ти насажда страх, за да се откажеш сам/а. Но болестите сами по себе си в днешно време са напълно предотвратими.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 0b23f22d44
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако го ваксинираш и обезпаразитяваш редовно няма никакъв проблем с тениите!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: a0ffc2d19e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Според мен майка ти преувеличава. Няма нужда от чак такива тревоги, познавам толкова много хора с домашни любимци и не съм срещала такъв случай. Не се тревожи. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 77687f1359
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Домашните животни се обезпаразитяват ВЪТРЕШНО и ВЪНШНО ежемесечно!

Прочети и се информирай подробно за всичко около грижите за куче или котка, защото като гледам си доста неимформирана, като при това положение не мисля, че е правилно да мъчиш (буквално) някое животно.

Моля те, информирай се, защото всеки ден комуникирам с хора, които нямат представа как да се грижат за животните си и това е отчайващо.

Те НЕ са играчки, изискват МНОГО време, грижи, усилия, също и пари.
Това, което дават в замяна е безценно, разбира се, но "труда", който трябва да полагаш в отглеждането им е голям.

- Подходи отговорно.

Успех:)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 3955bd5ab1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Майка ти е луда! Направо си вземи и се прибери с него в началото ще е против ама след първата седмица няма да има проблем! ВВ

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d527610a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 3 и номер 5 - жената НЕ преувеличава!

Възможно е да се заразите с такива страхотии за каквито не сте и чували.

НО, ако животното се ОБЕЗПАРАЗИТЯВА вътрешно и външно редовно ваксинациите няма нищо страшно.

Също трябва да се поддържа висока хигиена и всичко ще е наред.

Но не всички собственици изпълняват тези условия за съжаление...

от номер 4

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b7546ac6d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   майка ти е параноичка, не и се връзвай или просто си търси оправдание да не вземате котенце. аз имам котка, преди седмица намерих две на улицата бебета и веднага ги прибрах. изкъпах, обезпаразитих сега си чакат ваксината, не е толкова трудно. уча и ветеринарна медицина - така че нещата не са толкова страшни колкото ги представя обществото. за бебета се дава пастичка която е за вътрешни паразити и пудра за външни. стои така ден два и после вече може и по къщата да го пускаш да шари и няма нищо страшно. като поотрасне веднъж годишно капки против бълхи и на всеки два месеца хапче за вътрешни. на 6месеца кастрация и от там на сетне единствено годишна ваксина. ако храниш с правилна храна и нищо друго от масата ще имаш една здрава, чиста и перфектна котка или куче. не е трудно важното е да имаш желание

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: bf58ea6cd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Имаме бебе, гледаме и куче. В много семейства е така и ако беше толкова опасно никой нямаше да живее по този начин. Кажи на майка ти да се просвети малко относно обезпаразитяването (вече са ти описали как става) и да решите заедно какъв е най-подходящият за вас домашен любимец. Ако я плашат толкова тези паразити по-добре вземете животно, което да не излиза навън - например котка - пак ще обезпаразитявате редовно, но поне като няма пряк досег с външния свят, майка ти ще бъде по-спокойна. Иначе редовното обезпаразитяване на животни, които не излизат навън също е желателно, защото те все пак комуникират с други същества, които имат досег с "външния" свят - например вие, ваши приятели и гости. Можеш да си вземеш и зайче, въобще вариантите са много.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: c5c1ec56c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Обожавам кучетата! Всичко бих дала да имам такова. Но помисли от друга страна. Ако си вземеш куче, хубаво имаш желание да се грижиш за него сама да го извеждаш, но когато ти писне, какво става тогава? Не можеш след време да го изхвърлиш. Но виж сега ако сте доста хора у вас е вече друго, защото ако си на екскурзия или на море ще има кой да го извежда и да го гледа.
Аз имам котка. Нищо работа. Мачкаш я, тя спи, яде и нищо друго. Не са нужни разходки.
И котката ми не е болна, няма тении, а сме я взели от двор. В смисъл майка й е дворна котка ( на малко градче почти=село ), която със улична мъжка котка нали... Можеш да си представиш какъв мелез. Но като го ваксинираш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8648ad025d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Извинявай ама майка ти говори глупости, защото сигурно не й се занимава да гледа животни вкъщи. И това е така, защото децата винаги имат желание за животно, а после го остават на грижите на мама изцяло...
И все пак да ти кажа-домашните животни са обезпаразитени и вътрешно и външно. При котките риска за такива болести е минимален, понеже те дори не излизат отвън (говоря за домашните).
Кучетата също се обезпаразитяват, така че риска е минимален.
Аз имах котка 15 години-никога не е имало никакъв проблем с нея. Тя почина и сега от 1 година имам друга животника- с нея положението е същото.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f3a543e164
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11.. Хах тука вече уцели 100те точки.. Попринцип винаги е било така.. Каквото захвана винаги на майка ми го оставям.. И разбирам я, че не й се занимава вече с моите глупости, но.. Ехо и тя е имала котки.. Но там е работата, че е имала къща с двор.. Ние сме в апартамент.. Само да отбележа майка ми не е ПАРАНОИЧНА както я описвате.. Нарочно го прави.. Както тя казва '' Стигат ми две животни в къщи ( Аз и баща ми :Д ) Ппц мерси за отговорите на всички :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker