Искам да откажа месото... НО не обичам зеленчуци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Искам да откажа месото... НО не обичам зеленчуци
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 2407 пъти
Здравейте!

След няколко трудни месеца Ви пиша тази история. Решил съм да откажа месото и да го изключа от менюто си. Проблемът ми обаче е, че не обичам зеленчуци. Още от малък мразя да ям зеленчуци и до ден днешен не ги припарвам. Особено мразя чесън - само от миризмата ми прилошава... Единствените зеленчуци, които ям са печени картофи и по-рядко царевица (обикновено под формата на пуканки). Нищо друго.

Бих искал диетата ми да не включва НИКАКВИ животински продукти. Аз съм против всичко, което се случва с животните в името на човешката лакомия. За мен това граничи с робство и извращенията, които са е случвали по време на втората световна война. Но това, което се случва с животните едва ли ще спре скоро. Но на кой му пука, нали? "Те са просто животни".

"Хора" отглеждат животни в нечовешки условия, където ги изтезават, злоупотребяват с тях, а накрая ги убиват по най-безмилостен и нечовешки начин. На някой пука ли му как се чувстват те? На някой пука ли му дали те биха искали това? Няма упойки, няма безболезнена смърт. Тези животни биват изтезавани от раждането си до своята смърт. Много от тях дори не са вдишвали чист въздух. Кой би искал това? С какво са го заслужили те? Когато си купуваме животински продукти, ние подкрепяме тази "велика индустрия" в името на човечеството.

Много отдавна отказах саламите, кебапчетата, кюфтетата, пържолите и всичко останало. Единствения вид месо, който ям в момента са пилешки хапки - не мога без тях. Но се чувствам виновен всеки път когато ги ям. Това ме депресира. Знам, че не бива да ги ям и искам да ги откажа, но тогава няма да остане какво да ям, защото не обичам зеленчуци. Намирам се в един омагьосан кръг.

Бих искал диета, която да не включва животински продукти, но в същото време да е здравословна и полезна. Занимавам се с боди билдинг, не приемам никакви витамини или помощни вещества. Не пия алкохол, не пуша и не взимам наркотици. Сокове не пия, понеже са пълни с консерванти и оцветители. Разчитам изцяло на плодове, вода и чай. Тези фактори са в моя полза колкото и странно да звучи.

Наистина бих искал да се "науча" да ям зеленчуци, но не знам как... Ако не заради мен, то заради животните. Знам колко здравословни са зеленчуците, но просто... не са по мой вкус. Освен ако не се тъпча с тях насила, колкото и да са ми противни. Вие имате ли някакви идеи как да преодолея проблемите си със зеленчуците? Как да се сдобря с тях? Моля без обидни коментари.

Мерси.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 202c2923de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторе, ако искаш да се занимаваш с бодибилдинг, месото не просто ти трябва, то е необходимост ако искаш да качваш мускули, но ако търсиш заместител, купи си протеин на прах, ядки, риба, но не забравяй - наблягай и на ориз, картофи, защото само с протеин не става :) И да, ако си гледал From Farm to Fridge наистина е вярно за нечовешкото отношение към животните. Изборът си е твой, но според мен без месо не става да се занимаваш с бодибилдинг :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4b84156a5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе не мога да ти помогна, защото аз пък съм против всичко, което се случва и с животните, и с растенията в името на човешката лакомия. Освен извращенията, които си изброил за животните, мога да ти кажа, че всеки плод и зеленчук е дете на растението. Някой хора си позволяват да ядът децата на растенията, а можеш ли да си представиш пръскат растенията с отрови режат им части от тялото с цел повече продукция, орязват клонките на лозичките и прасковиките на пролет и на всичкото отгоре ги поливат с химични съставики изтезавайки ги. Никой не мисли за чувствата им, като ги берат и изсушават трупчетата им за некакви си чайове.
И аз съм противразвъждането и убииството на растения и животни с цел лакомия.
Сега се сетих не вредим ли на водните организми като пием вода и това е извъщение от лакомия.
Трябвада си стойм навън да гледаме слънцето и да се храним от него, да се научим да правим фотосинтеза, щом растенийцата го могат и ние го можем, просто заради лошата еволюция сме го забравили как става.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 7d7572790e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   2, надявам се, че това е ирония. Но понеже не съм убедена, ще ти/ви поясня- за фотосинтеза растенията и някои бактерии си имат специални пластове, които им позволяват да трансформират светлината в чиста енергия, която по-късно се използва за всички жизнени процеси. Човекът- убий го- със светлина не може да се храни, нито с въздух (О2 е само финален електронен приемник в аеробното дишане). Това, че някой си е създал книги за това, как се живее на вегетация не значи, че сега трябва да оставим растенията и да се затрием докато се опитваме да ловим светлина.
И аз не одобрявам това, което се случва с животните, но това е природата. ДА, преди е било по-честно, ловували сме, имали са шанс да се спасят, били сме по-равни. Но така или иначе са бивали изяждани- хранителна пирамида! Бактериите и гъбите дали се питат след като умреш- как ще го ядем този, това е човек от плът и кръв? А знаеш ли какво става, ако не се случи, не те разядат и не се завърти пирамидата?
Авторе, зеленчуците и плодовете са важни, но имай предвид, че от тях енергия не се получава. Клетките им имат клетъчна стена от целулоза, която човешкият стомах не може да разкъса. Ако тренираш няма как да караш само на тях. Сигурна съм, че фитнес инструкторите си имат протеини на прах или нещо подобно, както каза номер 1.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 1b6b316d55
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям номер 2.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 34dde62d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   А ти авторе, странно как от проблеми с храненето превключи към защита на животните, но това е друга тема. За да се храниш със зеленчуци трябва да свикнеш с вкуса им. Започни с такива като лук, домати, маруля и зеле (според мен те са най-вкусни). Можеш да си направиш салата от тях, като добавиш и зехтин или олио и подправки за повече вкус. МОЖЕ ДА ТИ ЗВУЧИ БЕЗСМИСЛЕНО, НО КОГАТО ЯДЕШ ДАДЕНА ХРАНА С ПОДСЛАДИТЕЛИ МОЖЕШ ДА НАКАРАШ ВКУСОВИТЕ ЦЕНТРОВЕ В ЕЗИКА И МОЗЪКА ДА ХАРЕСАТ ХРАНАТА И ДА СЪЗДАДЕШ ПОНОСИМОСТ КЪМ ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ!!

А колкото до картофите, които единствено понасяш, те не попадат в категорията „зеленчуци“, а в „Крупни“, т. е. картофите са корени на растения, а и не съдържат толкова много антиоксиданти и витамини, колкото чушките, патладжаните и доматите, а само глюкоза, скорбяла и други въглехидрати. Мисля, че непоносимостта ти към зеленчуци и започнала в ранно детство, когато вероятно си се привързал/а към сладки продукти!!

Също така, не съм съгласен с теб откъм отношенията ти с месото и животните. Добре, не е хубаво да се изтребват животни само за да се има месо „в запас“, но от друга страна анатомията на човека не е приспособена за живее на пълни обороти без животинско месо! КАКТО ЖИВОТНИТЕ ЯДАТ ХОРА (НЯКОИ), ТАКА И ХОРАТА ЯДАТ ЖИВОТНИ, И ЖИВОТНИТЕ ЖИВОТНИ!! Това е от мен, и дано се справиш с проблема си!! :*

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5005cd37b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   :)
Напълно съм съгласна с коментара на № 2...
все едно аз съм го писала :)))))))))))

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 56708e55ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Коментар 2 ми хареса, а бях с цел да напиша нещо подобно. Растенията също са същества. Нима те не са живи. Без да се шегувам аз на приятелката си не подарявам откъснати цветя, само в саксия. Но щом е за ядене...
Иначе аз ако гледам пилето или прасето трудно би го заколил на този етап от живота ми.
Не ставай вегитарианец, особено ако не си запознат с какво трябва да се храниш за пълноценен живот. А с фитнеса ти трябват протеини независимо каква цел имаш. Пълноценни протеини. Има начин да се придобият и от разстителни продукти но е сложно.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 8f7379c1bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Прав си за месото. Но това, че не обичаш зеленчуци малко усложнява нещата. Аз пък обожавам всякакъв вид зеленчук и не обичам плодове. Т. е. не че не ги обичам, но много рядко ям. Та мисълта ми е, може да наблягаш на плодове - те са много хубава и пълноценна храна, също и млякото. Не го считай за животински продукт, в йога го считат за една от най-добрите храни. Има алтернатива - плодове, ядки, мед, жито - сварено, с орехи, канела, мед и лимонова кора... има много варианти, ТЕСТЕНИТЕ храни също са полезни и НЕ се дебелее от тях, както някои считат погрешно.

Не знам дали си чел или чувал, че вибрацията на земята се повишава, от 7 и нещо херца преди сега е близо 14 hz и ще продължи да се покачва, а заедно с нея и нашата, в момента тече промяна на ДНК, месото е с най-ниската вибрация и все повече ще става неподходяща храна.

За моралната страна на въпроса, която изтъкваш, за животните - това е ясно. Ясно е също и че не може да продължава още дълго.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d2c9288924
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   №2, сарказмът ти е неуместен. Аз лично не ям месо от почти 8 години и ям растения, защото досега не съм видяла морков, или ябълка с очи. А рибата дори има очички и ме гледа. НО всеки има право на мнение.
Авторе, похвално е, че си стигнал до подобно заключение, само че, ако не се научиш да ядеш зеленчуци няма какво да правиш. Разбираемо, като си консумирал основно месна храна, няма как да обичаш зеленчуци. Пробвай да ядеш различни зеленчуци, приготвени по много начини и все ще ти се усладят. Например аз преди 8 години не поглеждах карфиол и броколи, не бях вкусвала (НИКОГА) брюкселско зеле или тиквичка, а сега... мммммм...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 36209dafb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Автор:

Мерси за коментарите :)

В момента опитвам нови храни и внимателно ги подбирам. Като цяло се справям горе долу добре в това мое начинание. Диетата ми е по-богата от от всякога, макар, че изключих почти всичкото месо от нея.

Започнах да си водя и нов дневник. В него записвам какво съм ял през деня, какво е теглото ми, какви упражнения съм правил и по колко.

Откакто изключих месото съм свалил около 5 килограма (за около седмица), но лека полека ще си ги кача обратно. Все още съм начинаещ, все още експериментирам с новите храни :)

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 33eb06c58b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   чудя се за какво ли живееш?абе,хора вие не сте наред.природата ти е дала чувства за да разбереш какво да правиш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker