Паническо разтройство и свързано ли е със сексуалния живот? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паническо разтройство и свързано ли е със сексуалния живот?
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 4561 пъти
Здравейте.
На 21г съм и от 2 години страдам от паническо разтройство. Ходих по доктори по иследвания всичко ми е наред. Имам почти всички симптоми на паническото разтройство.


Пих антидепресанти исписани ми от доктор какво ли още не, но хапчетата само притъпяват симптомите а не лекуват състоянието ми. И съм отчаян вече адски много. Искам да ви попитам липсата на секс или подтиснато сексуално желание може ли да бъде причина за паническо разтройство. Малко ме е срам да кажа но аз все още съм девствен. И приятели ми казват че това било причината за състоянието ми.

Очаквам отговорите ви!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: dc7ec9bd5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Категорично не! Причините са на друго място.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: eac66e527a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Донякъде са прави приятелите ти :)

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a16874bbf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Паническото разтройство е изпитване на ирационален страх(за който няма основателна причина, най-вече човек да не умре). Случва се подсъзнателно. Паническите атаки са около няколко ежедневно, може да има, може и да няма. Може да са в точно определена ситуация. Ако изпадаш в паническа атака по време на секс, настъпване към секс и т. н. само тогава това би било причината да е сексуална. По-скоро напрежението вероятно идва от самите атаки. По време на атака тялото наистина смята, че ще умреш... дига се адреналин, чувство за самосъхранение, да се избяга. Появява се страх от нова атака и т. н.

Истината е, че ако това е твоя проблем, то се лекува сравнително лесно и бързо. Начина за справяне не са никакви лекарства. Начина за справяне е психотерапия, намиране на причината и изправяне пред нея. Твоите проблеми ти подсказват, че трябва да направиш промяна в живота ти. Затова ги имаш.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0e0979d6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   аз съм минал през нещо подобно - не съм имал диагноза...
но искам да ти кажа че една от причините определено беше от липсата на момиче и следователно секс.
Номер 3 в последното си изречение се е изразил адски правилно а именно ти имаш нужда от промяна в живота си.
Тоест ти не живееш както би живял като себе си и не си това което можеш да бъдеш.
Паническите мисли, тревожни мисли най често се появяват защото ти съзнаваш че ти липсва нещо - постоянно се вглеждаш в останалите и търсиш одобрение.
Искаш промяна - сигурно обвиняваш доста често други хора за състоянието си а ти не правиш нищо по въпроса.
Това което трябва да направиш е да спреш да мислиш пораженчески и да осъзнаеш че всичко в твоя живот зависи само от теб - да излезеш навън да се бориш
да преодоляваш страховете си, защото паническите атаки са свързани с твоите страхове а страховете с неувереност
и един вид мисли че неможеш това и онова - ами започни да се учиш да можеш ако мислиш че неможеш нещо
и спри да се страхуваш.
момичетата няма да дойдат веднага - затова започни
да се осъвършенстваш и ще дойде момент в който ще станеш добър и няма да те е страх - тогава ще подходиш и към момичетата с по голяма увереност.
такива депресивни състояния не са за хапчета (знам че има много хора които се мислят за много модерни и биха ти препоръчали хапчета... но аз ще ти кажа че това е абсолютна глупост - на теб ти трябва живот, контакти, трудности които да решаваш за да се радваш на това да бъдеш пълноценен спрямо себе си.
аз съм пил хапчета.. тогава бях още в гимназията
наще се бяха притеснили и прибягнаха към това
и мога да ти кажа самото чувство да пич хапчета ме депресираше тройно повече чуствах се луд а единственото от което имах нужда беше приятели
момиче и някой да вярва в мен и аз да повярвам в себе си
от хапчетата се сдухах много повече и напълнях доста
- тея хапчета имат такъв ефект а кое момиче ще хареса дебелак... 20 кила отгоре сложих от хапчета
живота ми се промени откакто започнах да се боря
бих шута на всичко в живота си което ме теглеше назад
промених си целия начин на живот - почнах да работя да тренирам да уча в университет - ходих по бригади
по късно започнах да тренирам бойни спортове - станах адски добър в нашата школа всички от моята категория ги тупах на 23 години от събрани пари от бригади и работа
си направих първото ми самостоятелно жилище.
купих си малка собствена кола - изглеждах адски добре
и имах куп неща вече заради които да имам самочувствие
но аз продължавам да се развивам - вече съм завършил
на 24 съм и мина една година от както излязох от най големия кръговрат в живота си - имам приятелка която ме обича и аз нея имам приятели които ме уважават имат ми доверие и респект, семейството ми са горди с мен имам сериозна работа и смятамд а се развивам още..
Всички жени в офиса точат лиги по мен но аз си обичам моето момиче, но определено ми става готино като знам че ме харесват :)
та бори се човече и ти пожелевам успех без хапчета спри ги и махни всичко в живота си което те кара да се чустваш зле - вижей като себе си, развивай се!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: b5d647cbcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Значи аз не съм сигурен че е точно паническо разтройство. Диагнозата ми е тревожно депресивно разтройство. Но то е нещо подобно. Просто се чуствам депресиран много нервен, страхлив, разсеян, и по някой път чуствам силна тревожност и сам си я определям като паник атака. Не ме свърта на едно място когато е силна тревожноста. Незнам но поне 3ма 4ма души са ми казвали че е от липса на секс. Незнам как разбират че не съм правил но явно си личи. Незнам дано е само тревожно разтройство да не ме е хванала някоя параноя че лошо.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a08f069f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторе, това са глупости, да знаеш. Ако беше така, хората по света щяха да лекуват паническите разстройства със секс и въобще нямаше да има такъв проблем в психологията. Това е една популярна теория, родена от съвременното преувеличаване на ролята на секса за какво ли не. Мислиш ли, че лекарят щеше да ти изписва толкова лекарства и да се чуди как да ти помогне, а нямаше да ти каже, че секса ти е проблема. И друго, нищо ненормално няма, че на 21 години не си правил секс. Не се поддавай на глупавите и лекомислени убеждения, че непременно като навършиш 14-15 и трябва да правиш секс. Ще правиш, когато срещнеш момиче, което ще обичаш истински. От думите ти личи, че си умно и свястно момче. Освен това, ако това ще те успокои, паническите атаки са болест на интелигентните хора, да знаеш! Ти видял ли си циганин да има панически атаки? Не се тревожи, много хора страдат от това. С течение на времето ще се оправят нещата. Никой не страда цял живот от това. Лично моето мнение (базирано на много прочетени книги, статии, сайтове) е, че липсата на някои микроелементи може да бъде една от многото причини. Имах братовчедка, която беше много зле, няколко години не смееше да излезе сама от къщи. Много лекарства изпи и... нищо. Накрая я заведоха при някакъв професор в София, който и предписа някакви хапчета с много витамини и микроелементи в тях. От тях ли беше, не знам, но след месец-два тя се оправи и оттогава, минаха много години, не е имала проблем. Никакви други лекарства. Изчетох много литература и се оказа, че липсата на някоя съставка може да провокира атаките. Понеже няма как да установиш дали имаш такава липса и коя е тя, хубаво е да попиеш такива продукти, които са много богати на микроелементи и витамини. Плодовете и зеленчуците са такива, но не е достатъчно, тъй като днес те въобще не съдържат това, което са съдържали преди 20-30 години. Аз ти препоръчвам водорасли на капсули или прах. Например, спирулина, хлорела, АФА. Това са едни от най-богатите природни източници. Аз си ги купувам от един американски сайт доста изгодно, но могат да се намерят и по нашите аптеки, ако се поинтересуваш. Тук излиза скъпичко, но си струва. Те трябва да се пият поне няколко месеца, за да има ефект. Особено спирулината е извънредно подходяща, и то в по-големи дози, по 8-10 грама на ден. Няма как да ти навреди, не може да се предозира, проблемът са само парите. От мен това.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a99cd13a88
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна съм с номер 6" аз съм вече от 13години болна. Не очаквай чудеса, това е мн кофти болест даже съм инвалид 3група и сега отново ми предстои явяване на телк. Опитах всичко не става по никакъв начин. От 19годишна съм така но не е от липса на секс, ето имам и семейство, дете съпруг но оправия няма без него не мога да изляза/
Номер 6 моляте дай някакви координати на този доктор много ще съм благодарна.
Жени 32

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 90cd463d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   И аз имам ПР. Даже пих доста време лекарства. Но си имам семейство, а отдаде ли ми се възможност - даже и нещо странично бодвам :) Не се коси. Гледай да се отървеш от тая гадост. Съвсем наред си си.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a08f069f7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   От 6 за Жени.

Мила Жени, от тогава минаха наистина много години, тя беше младо момиче, а сега има внуци, едва ли някой от семейството помни къде и при кого са ходили тогава. Аз просто запомних случая, защото много се впечатлих от бързия ефект. Но помня, че разглеждах това "уж" лекарство. На кутийката имаше дъълъг списък с витамини и минерали. Нищо друго. Просто, наистина дълъг списък. И се оказа, че липсата на някакъв минерал е била причината. Наистина, потърси спирулина. Не върви тука да обяснявам откъде и как я купувам, нали ще излезе, че е реклама. Не знам дали тук позволяват това. Ако няма проблем, ще ти напиша. В интернет има на много места. Но е хубаво да се пие в по-голяма дозировка и продължително време. Хлорела също върши работа. АФА е може би най-доброто, но е доста скъпичка. Пък и, сигурно има и такива препарати. Просто насочвам мисълта ти към една от хилядите причини за това състояние, за която може би не си се сещала.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker