По-добра концентрация и памет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

По-добра концентрация и памет
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 6001 пъти
Здравейте. Момиче съм на почти 19 години. Тази година уча за изпити по биология и химия в края на годината. Проблемът е, че съм супер разконцентрирана, не запомням нещата, които чета, дори и да ги схвана. Може да ги прочета сума ти пъти, уж ги запомням, но после ако реша да си ги преговоря без да съм погледнала преди това, помня 1/10 от прочетеното - нищо... Чух за Ginko Smart. Какво ще кажете за него - дали ще ми помогне, както и пълнее ли се от него, защото бях чела за Гинко фитин или нещо такова беше, от което се пълнеело. Моля да ми дадете мнения и съвети за Ginko Smart или Ginko Prim - кое е по-подходящо за мен и от кое не се пълнее, както и нещо друго, което ще ми помогне да реша проблема си. Моля ви, много ми е важно, не мога да си позволя да не ме приемат тази година.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: bb24a0e9e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Гинкото си е гинко, но явно още не си се научила как се запомнят големи обеми. Аз съм 4 курс и ще ти издам как се учи за изпит и как можеш да научиш цяла книга за няколко дни. Ако ще и 10 пъти да го четеш, нищо няма да стане. Ами взимаш една тетрадка и започваш да си водиш записки. Записваш само най-важните неща по всяка тема и после четеш само тях. Така не се разсейваш с пълнежа. И четеше записките си докато не ги научиш почни на изуст. Така знаеш, че си научила най-важното, а пълнежа го допълваш със свои думи. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7ded8cb5a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От моя опит (момиче на 22, студентка), най-добрият начин човек да се самодисциплинира и да е концентриран, е да си намери обстановка, която го предразполага към това. За мен 'обстановка' е ключова дума.
Например, ако учиш и почиваш на едно и също място (да кажем спалнята), е нормално да се разсейваш. Разграничи една стая, в която спиш и почиваш, и друга, в която учиш (например хола). Не стой по пижама като учиш, а се облечи в дрехи, които хем са ти удобни, хем недотолкова, че да те предразполагат към почивка. Това са абсолютни истини за човека и неговата психика. Аз в по-голяма част от времето си върша работата в университета, а вкъщи си почивам. В университета не бих си позволила да си губя времето в интернет, защото най-малкото ще ме е срам колегите ми да гледат как отварям разни сайтове, които не са по работа. Тоест аз по 'насилствен' начин си гарантирам, че няма да се разсейвам. Ето, днес реших да уча вкъщи, и какво стана, пиша по разни форуми.
Дисциплина и режим са ключа. Не мисля, че имаш нужда от хапчета, а от друг подход. Създай си атмосфера за работа. Направи си едно кафе, приготви си учебниците, подреди стаята, в която ще работиш, и ще видиш как всичко това ще ти помогне да ти стане приятно.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7e721dd72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   От авторката - искам да допълня, че преди си помнех всички уроци, които съм учела за училище, винаги бях отличничка и дипломата ми е с отличен. Тази година завърших и ще се подготвям по тези 2 предмета да кандидатствам. Пропускам една година поради лични причини, не е че не съм била приета. Не помня много неща, става въпрос и за ежедневието, не само ученето, често забравям разни неща, после като ме подсетят всичко си спомням, но причината, поради която искам да си купя такива хапчета (подчертавам да не се пълнее от тях) е, че задължително трябва да успея да си науча и да помня всички неща по химия и биология и да ме приемат като кандидатствам. Не мога да си позволя да не ме приемат, разберете. Може би малко съм се паникьосала като гледам как другите си учат нормално и помнят темите и уроците, а аз нищо не запомням и излизам като най-тъпата от групата, в която ходим на уроци. Като седна да уча (без да съм пуснала телевизора или друго, което ме разсейва) чета едно нещо няколко пъти, разбирам си го, за момента го запомням и после или на другия ден ако искам да си го кажа, половината понякога и повечето не го помня :( Какво ми имаа.. Моля ви, ужасно нужно ми е. Ако се сетя още нещо, ще допълня. Очаквам съветите ви :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e8cdf14c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако мислиш, че като започнеш да пиеш нещо такова изведнъж ще започнеш да запомянш много повече... лъжеш се!!! Прави си упражнения за паметта релаксирай и се концентрирай! Работи върху себе си само това е начина!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7e721dd72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Авторката - пробвала съм така да си напиша само по-важните неща, но то от темите по-голямата част е важно.. Още от преди в гимназията като си учех винаги си пишех на отделен лист и от там учех, така ми беше по-лесно, но тук може би не се настройвам правилно. Може би някак си се притеснявам и съм под напрежение, че това задължително трябва да го науча, иначе няма да ме приемат, а в училище си ги учех ей така нещата, но се стараех да съм отличничка и успявах. Сега не знам какво ми има, много се притеснявам, ако не ме приемат хем ще се изложа пред другите, които очакват да ме приемат и знаят, че се подготвям тази година, хем и пред себе си... Пробвала съм да не го мисля, но не успявам.. Отвсякъде има напрежение и просто не знам... Все нещо става..
Иначе за стаите и обстановката.. Уча по принцип в хола, в детската спя, но понякога и тук уча. Аз все нещо ще намеря да правя докато уча, все нещо ми хрумва и макар да знам, че трябва да уча, може би ме е страх вътрешно от нещо или не знам, и се занимавам с глупости. Но когато пък седна наистина да уча без да се разсейвам, позапомням, но това се случва вече рядко, не съм като преди, затова си мислех да си взема такива хапчета, за да съм по-концентрирана и да имам някакво подобрение на паметта. Пък вече като свърши опаковката сигурно няма да си взимам пак, предполагам тогава вече ще съм си създала навик или нещо такова и няма да съм като сега.
Но оценявам мненията и съветите ви, ще се радвам да прочета още полезни такива :)
Както и ако може да ми кажете все пак дали се пълнее от тези хапчета? :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7e721dd72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Моля ви отговорете дали се пълнее от него ?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7e721dd72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И какво ще кажете за лецитина? Той е хранителна добавка, също помага за концентрацията и паметта. Но кое от двете е по-ефикасно - Гинко Смарт или Лецитин? Знам и за Пирамем, но той е с рецепта. Кое ще е най-подходящо за проблема ми и без напълняване? Моля ви някой да отговори :)
- авторката

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9aba9bdb7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   слушай, вземи се успокой, че започваш да досаждаш чак
от толкова силно желание примесено с такава доза страх от поражение до нищо хубаво няма да те доведе. УСПОКОЙ СЕ!!! :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7e721dd72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм писала с цел да ставам досадна и т. н. , а за съвети да ми помогнете и отговорите на зададените въпроси :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dd04b3e9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Гинко билоба е дърво, от чиито листа се прави извлек. Няма как да се пълнее от него. То има пречистващо действие. В основата на проблема са токсините в теб. Обърни внимание на храненето си, спортувай. Виж това:
http://www.youtube.com/watch?v=-l0bOLlVmZ8
http://www.youtube.com/watch?v=lm1MFT2TMkk
Пречисти организма си!

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d6108b324d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Като ученичка имах същият проблем. Решението на него за мен беше, че карах сестра ми да ми преразказва материала. По-лесно запомням казаните думи, отколкото прочетените. Пробвай с някоя приятелка да учите заедно

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7e721dd72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Номер 11 : аз се храня здравословно и спортувам , а за това за пълнеенето - чух , че в някой имало фитин мисля , че се казваше , не съм сигурна , но имам предвид съставка , от която се пълнее , а не че от гинко билобата се пълнее .
номер 12 : на мен няма кой да ми ги преразказва , няма кой да ми отделя всеки ден по сума ти време специално за уроците , всеки си има задължения през деня .
За сега съм се спряла на Лецитин , който е хранителна добавка и ако имам късмет да си намеря рецепта - Пирамем .
- авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker