Тревожността и депресията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121397)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тревожността и депресията
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 4399 пъти
Не знам от къде да започна. На 24 години съм и преди година и половина получих първата си Паническа атака. Чувството беше гадно, полухих още няколко по леки панически пристъпа, но това не ми попречи на ежедневието. През лятото на 2012 след обаче положението започна да ми се усложнява. Имах сърцебиене около 100, с неспокойствие, получих и фобии от това да седя сам в къщи и да излизам навън. В тези моменти започнах и да пия- усетих как алкохола успокоява и как замаскираше фобиите, започнах да си излизам навън, но с алкохол. Бях и на доктор, който ми изписа антидепресант, но като видях листовката се изплаших от лекарството и не го пих. Тогава имах възможността да си позволявам всеки ден алкохол, но с времето започнах да пия много за около 6 месеца пиех много голями количества алкохол- от порядъка на половин килограм и повече твърд алкохол или пък само бири.

През този период се чувствах в кондиция върших си нещата. Но в по-късен момент алкохола показа лошата си страна, черният ми дроб беше увеличен, нямах апетит и след консултация с друг специалист бързо спрях алкохола за сметка на антидепресанта + ривотрил и вече 8 месеца пия тези лекарства, а алкохола мога да кажа, че е вече история. Защото през това време не съм пийнал и грам алкохол. Но въпреки антидепресанта и ривотрила не мога да кажа, че съм 100 процента добре. Казваха ми, че ще се оправя бързо щом съм спрял алкохола, но не е чак така. Тревожността и на моменти депресията си остава- не получавам гадните панически атаки с гадните симптоми като треперене, тежест в мускулите и т. н. Имам желание да работя, но тази диагноза тревожно разтройство ми тежи, страх ме е да не получа криза докато работя, защото тогава няма къде да бягам.

За живота си мога да кажа, че нямам приятели и това ми тежи, нито пък приятелка и на този момент това не ми е приоритета, защото за да имаш приятелка трябва да имаш пари, а аз нито работя, а и не съм сигурен дали ще мога да го правя. Имам да взимам още някой изпит и да завърша бакалавър, на моменти ме хващат нервите и оставям ученето. Вместо да се стегна да съм пълноценен тия нерви ще ме съсипят. Живея в малък град и няма с кого да изляза, поради причината, която казах, че нямам приятели. Поради някои неща нямам и доверие на хората. Имам колеги от курса и само това. И за напред не знам как ще е на 24 години съм и все си мисля, че съм болен от най-тежката психическа болест.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3eeca56294
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Сега като го прочетох се замислих дали и аз не съм подобен случай, само че в по-лек вариант...
И аз като тебе не обичам да излизам, понякога околните ме дразнят, понякога усещам признаци на гняв ама тва от малък не знам(просто по дадена тема много различни мнения и адски много глупаци, за това гледам да си мълча). За приятелка и аз мисля като тебе, нито съм супер екстровертен тип, нито имам пари ама много не го мисля това.
Какво представляват паническите ти атаки и нервните кризи?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 466f58b827
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко тръгва от това, че не общуваш с хората... Заради това мозъкът ти е перманентно в алфа честота, т. е. полузаспал е. Измисли начини да общуваш повече. Когато човек говори активно с други хора, мозъкът му преминава на друга честота - бета, която е състоянието на събудения мозък.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: be8f185512
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Автора:

До номер 1 не съм казал, че не обичам да излизам. Не излизам поради факта, че няма с кого, а не че не обичам самото излизане. Но тук в моя малък град ще е трудно, когато съм на друго място се чувствам по добре, но не и тук много ми става на моменти потиснато и това. Другото, което казваш са просто факти са съжаление, които се препокриват. Паническите атаки съм ги описал. Както каза и един психолог: Тревожността напряга тялото и в определен момент тази тревожност може да предизвика Паническа атака. Например при мен е имало тежест в главата, дискомфорт в краката, абсолютно всичко.

До номер 2 : На моменти е така. Честотата на мозъка може да се промени и ако правя нещо например да си седна и да уча за изпити, които ми предстоят преди държавния изпит скоро. Колкото до общуването просто няма с кого това е проблеми. В мен се е събрала една несигурност, недоверчивост към хората. А и ще дам пример, имам една позната, с която си говорим по фейсбук за разни неща. Един ден ми казва, че са се скарали с приятеля си и това, което направих е да я изслушам и да дам съвет. Вероятно някои ще кажат, че тя ти говори така, за да тръгнеш с нея. Но поради моите проблеми по скоро не ми е до връзки, защото не биха ме приели такъв. Но след 2-3 дни по това, което гледам във фейбук гледам в неговият профил споделяния от това същото момиче от рода : " обичам те " , " не мога без теб " и двамата си ги харесват. И това значи, че ме е излъгала, въпреки, че лъжата е лошо не мога да разбера поради каква причина ми е писала, че са били скарани с приятеля, а аз като гледам няма нищо такова. И друго взаимоотношенията ни са били само приятелски и нищо повече, а и аз с действията си не съм показвал, че я искам за приятелка. Това е просто един пример, заради който съм недоверчив. Можете да дадете съвет и да кажете какво е това държание например от нея.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 466f58b827
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   до автора от 2:

Не търси логика в държанието на хората и особено на жените. Жените са емоционални същества. Ако за момента е била скарана с приятеля си сигурно са й минали 1000 мисли през главата и е пожелала да те използва като отдушник.

Струва ми се, че поради недостатъчно общуване с хората гледаш твърде повърхностно за момента. Ако наистина нямаш с кого да излизаш в твоя град, помисли какво можеш да работиш и се премести в по-голям град и лека по-лека създай контакти там.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b85efb5138
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Здравеи колега аз имам БАР има в нета подробности точно какво е. Поне лекарите ми изписаха тази диагноза. Артистична личност съм чел съм доста неща за състоянието в което съм и ще ти кажа да не се притесняваш толкова живота продължава, първите седмици месеци дори е най-трудно но има момент в които ще се отпуснеш, аз всъщо земам антидепресанти и съм добре но не на 100 процента. Много важно е да си намериш занимание дали книги кино и да излизаш по гори, походи, сам да сам излизаи защото хората те натоварват поне при мен е така, взми си фотоапарат не е задължително профисионален и почваи разходки напред назад. И нещо съм разбрал при депресията от личен опит, пии много вода ама само вода никакви безалкохолни алкохоли и други гадости. Аз минах периода през алкохола няма да ти описвам какво е ти знаеш сам най-добре. Надявам се да сам ти помогнал малко или много.
от Ж. М

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: de7a7969b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Има една книжка "Изграждане на мощна нервна сила" на Пол и Патриша Брег (те са лекари). Струва 13 - 14 лв. и може да се поръча в нета и да се достави. Интересна е, обърни и внимание.
Имай повече вяра в хората - не всички са лоши. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 456126b7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   автора: Чел съм много неща за различните състояние и болести. Относно БАР и аз се замислям, защото като излизам навън си взимам фотоапарата, може да се случи нещо интересно и да снимам, последно време ми стана хоби това да снимам било природата, себе си, снимки по различни мероприятия и така.

Относно тревожността чудя се дали съм вече зависим от ривотрила пия го заедно с антидепресанта, като ривотрила го пия около 1 мг на ден. И така 6-7 месеца.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: de7a7969b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   ЗДравей, пак съм 6. С много химия си се натъпкал. Трябва да намериш друг начин - този не е истинския. Всяко едно хапче, което приемаш повече ти вреди, отколкото ти помага. То пише в листовката на ривотрила, че има такива странични ефекти, а и други.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 898e3b4461
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   автора: за сега са лекарствата, ако не е ривотрила направо не знам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 64a3ad2374
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравей младежо! Не зная дали все още четеш постовете на този сайт, но хората добри съвети ти дават. От мен искам да ти кажа едно: с ривотрила си се прецакал много сериозно, т. е. станал си зависим и си в процес на толерантност към него. По принцип този тип лекарства трябва да се взимат за кратко( 2-4 седмици), но при теб сигурно е изписано за по- дълго, за да оставиш алкохола. С други думи, без да го осъзнаваш, макар че може би все още го вземаш, си в процес на отмяна. Това означава, че имаш симптоми подобни на тези, заради които си започнал да го пиеш, защото лекарството вече не ти действа както в началото. Има много информация на Интернет за антидепресантите и бензодиезепините, млад човек си, вземи потърси и прочети повече за тях. Особено за ривотрила, трябва да го оставиш, но в никакъв случай отведнъж. Оставянето става бавно( може да отнеме месеци) с намаляване на дозата по малко всяка седмица, може и по- дълго. Казвам ти го от личен опит. Не искам да те плаша, но минаваш през ада в процеса на оставяне. Не е задължително и при теб да е така, защото при всеки е различно. Зависи колко дълго си го приемал, каква доза, дали е всекидневно и т. н. Още повече, че ти си млад и организмът ти може по- лесно да се справи. Само запомни едно, ако си го взимал повече от месец всекидневно, не го спирай отведнъж, защото може да имаш много сериозни проблеми. Не зная до колко докторът, който ти го е изписал може да ти помогне, но може и да не ти помогне. Ако искаш, погледни този сайт: benzo. org. uk
Най- важното от него е Ashton Manual, само че там ривотрила се нарича klonopin. А колкото до антидепресанта, той може да ти помогне да оставиш ривотрила по- лесно, ако все още си на него. До колкото знам, антидепресантите се пият за шест месеца и после докторът решава дали има нужда още да го продължиш.
Ако имаш въпроси по оставянето на ривотрила, мога да ти помогна с някои съвети или да ти дам линкове какво да четеш. Все пак започни с доктора, който ти го е изписал и ако имаш проблеми, пиши тук. Желая ти успех!

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 21f3c21df9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Много съм доволен от терапията с Милена Кехайова, като следвам съветите и нещата ми се получават!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker