В тежка депресия съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

В тежка депресия съм
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 3752 пъти
Здравейте,
пиша тази тема за да чуя(прочета) няколко мнения за моето състояние. Според мен в момента се намирам в депресия, от която не намирам начин да излезна. Страдал съм може би от ОКР, защото чистих много, а може и да е, защото имахме куче. Ходил съм няколко пъти в болници(психиатрични клиники), правени са ми ЕКТ-та. В момента терапията ми е 4 таблетки Анафранил мисля от 25 мг, 5мг абилифай и 300мг депакин хроно. Това, което ме притеснява : че съм ходил в психиатрична клиника, наричана от злите усти лудница, това че са ми правени ЕКТ-та. ТезИ две неща трябва цял живот да ги крия от хората, дори от близки приятели и от бъдеща приятелка. Това, което може би най-много ме притеснява е, че когато се разболях развих невероятно силно чувство за вина изразено в страха да не причина смърт и се страхувам, че не съм реагирал правилно когато съм виждал оголен силотоков кабел, че съм причинил катастрофи и т. н Гледам да опиша сравнително кратичко проблемите за да прочете все пак някой написаното. В момента се лекувам от повече от 2 години, но все още не намирам смисъл да живея, нямам удоволствия в живота, мисля, че не заслужавам да живея заради направеното от мен и т. н За да е усложнена още повече ситуацията паметта ми не е особено добра, а съм едва на 26, но ЕКТ-тата, медикаментите и болестта ми разказаха играта на мозъка според мен. От София съм. За паметта от вчера пия Акутил.
Според вас има ли изобщо лек и какъв е той?

Поздрави! Бъдете здрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 57c4a97705
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има лек, но не са лекарствата - направи си психотерапия или дори психоанализа, но второто трае 1-2 години. Обърни се къп психолог, не към психиатър. Приготви пари и търпение. Психотерапията ще ти помогне в рамките на 6 месеца и се съсредоточава върху акутните проблеми днес, тук и сега. Психоанализата ще рови в детството и по-дълбоко в подсъзнанието, но трае много дълго.
Спри хапчоците, те не помагат както виждаш. Не виждам нищо срамно в проблемите ти, мисля че всички имаме или сме имали подобни в определен период от живота си, но ти много задълбаваш вместо да се лекуваш.
Приятелка и без това няма да имаш в това състояние, а която не те харесва после заради такива проблеми в миналото трябва да е много елементарно парче и без това не ти трябва. Ако близките ти не те подкрепят, ами отдели се от тях и живей самостоятелно. Възможно е и в тях да е причината за разстройството ти.
Научи се най-вече да се обичаш ти самият. Хората не се интерсуват от теб и който те осъди, защото си бил болен сам е доста елементарна и плоска личност. Съсредоточи се върху оздравяването си, намери себе си и тогава ще разбереш, че страховете ти са били безпочвени. Обърни се към психолог, може и към психиятър, но който може да прави психоанализа/психотерапия и не предписва само медикаменти нахаос.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 35b9452ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Не се притеснявай, по написаното съдя, че не си луд. А относно липсата на желание за живот ще ти кажа едно - някои хора мечтаят за живот, а ти си решил да отнемеш своя /или да се откажеш от него, не се изразих правилно/. Това последното няма да е зле да си го запишеш някъде или да си го набиеш в главицата, за да не ти скимне да вършиш глупости. Не се отчайвай. Ако изпитваш нужда пиши по-често в темата /че и в сайта/. Успех.
XII a.k.a. Един Непознат

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 4508d54671
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поеми отговорност за себе си и за живота си, не оставяй в ръцете на други /лекари, хапчета/ отговорността за здравето и състоянието си. С други думи спри да разчиташ на някой отвън, някой, който не е пряко заинтересован, да ти помогне и да те излекува. Особено психиатрите с техните хапчета само могат да ти навредят. Всички хапчета рушат организма и не премахват причината за проблема или състоянието. Едва ли вече има човек, който да вярва,че с хапчета ще се излекува от каквото и да е, не само от психично заболяване. Пиша ти от личен опит и от този на мои близки - аз самата преживях такава тежка депресия за повече от 15 години, може би 20. Баща ми до края на живота си беше по психиатрии, правеше кризи в които ставаше агресивен и буйстваше, наистина можеше да убие човек. Видях докъде стигна с хапчета...аз също в началото се опитвах да ги пия и видях ефекта им...вкарват те в дупката необратимо.

Какво да се направи? На първо място осъзнай, че организма на практика разполага с неограничени възможности да се справи с всеки проблем, какъвто и да е той. Осъзнай, че излекуването ти е само в твоите ръце, а не някъде другаде. Като осъзнаваш това, вземи решение за себе си, че ти ще се оправиш. Нарича се непреклонно намерение. Веднъж след като си взел това решение, то ще залегне в мозъка и ще работи. Болестта, каквато и да е тя, засяда и остава при ония,които на някакво ниво, макар и подсъзнателно, са се съгласили на нея.
Не се съгласявай. Вземи категорично непреклонно решение, че ще ликвидираш тази болест.

Оттам нататък ще намериш изход. Аз го намерих и се измъкнах, ще можеш и ти. Като за начало трябва да следиш мисленето си, да го наблюдаваш и да мислиш само позитивно. Трябва да си наложиш съзнателно и целенасочено да мислиш позитивно,а не каквото и както ти дойде наум. Също и движението е много важно, при него се отделят съответните хормонив мозъка, които ни липсват. Трябва да извършваш физическа дейност и да имаш връзка с природата - тренирай нещо, ходи повече в парка, в гората. По възможност елиминирай и отказвай всяко нещо, човек или ситуация, които ти причиняват някакъв вид душевен дискомфорт.

Но пак казвам, не търси спасение отвън, спасението е в тебе. Веднъж вече като си решил да оздравееш и да се оправиш, ще ти се дадат методи и начини. Успех от мен.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 1b08e5e665
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   виж аз не мога да ти помогна защото съм само на 13 години но ще ти кажа живота е прекрасен имаш само 1 живот иди на психолог както казват и другите аз миналата година ми откриха заболяване и бях в депресия от заболяването поговорих си с психолога и се оправих прави като мен излизаи си на разходки с приятели ще се разтовариш така е при мен де не знам малка съм и не мога да кажа кои знае какво

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d296328221
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Айде бе, ще криеш! Какви хора има на света, и какви неща вършат... Напротив, преодолей го и не го разказвай на хората, а когато се наложи, признай че си имал проблеми, и за щастие си се съвзел. Ще говориш като за свой личен успех. Ще ти разкажа накратко, жена съм на 30 год., 7 години бях на лекарства, сбърках се тотално от всякакви терапии и доктори. Ревях постоянно и се криех от хората, докато един ден реших да се обичам-да... и ако искаш вярвай, стана веднага, започнах да мисля за себе си, като си казах, че аз така или иначе не съм пълноценна с тези депресии, поне да съм малко егоист. И спрях да се обвинявам. Отначало беше странно за близките ми, защото това е радикална промяна, но 5 години по-късно съм вече семейна жена с деца, за която депресията и обвиненията са само лош спомен. За ОКР също трябва сам да си помогнеш и много ще ти олекне, но като за начало започни да глезиш себе си повече. Ако не си харесваш работата смени я, ако не те кефи ученето, смени го, ако не те кефи храната смени я. Но не се отказвай от тях, защото именно те ще те измъкнат! И знай, че можеш да си помогнеш много дори и сам.

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 6762d92e1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз от 12г. страдам от хронични депресии. Появяват се и изчезват. Само аз знам в какъв ад съм когато съм в депресия ( сега за съжаление съм).
Отстрани е лесно да се каже "поеми контрол над живота си", "мисли позитивно". Уви не е точно така. Има депресии които се появяват безпричинно, демек не от събитие в живота ни, биохимията в мозъка не е както трябва. Тогава е нужно медикаментозно лечение, психотерапията за съжаление не помага!
Давам за пример себе си, весел и симпатичен човек съм, мисля позитивно, не мога да се оплача от липса на внимание от жените. Всичко ми е наред и изведнъж.... депресия..... от нищото.....
В такива моменти ме крепи единствено това, че знам, че ще отмине.
Успех и скорошно оздравяване желая :-)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 62315fe714
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   здравеите и аз сам с депресии и то породени от 4уството за вина. Направих много срамно не6то на 12 г, а сега сам на 30г това не ми дава мира. Как да се справа с вината.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: f798890bed
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Гледай комедии и се усмихвай често. Заобиколи се с хора, които те разсмиват. Излизай често, спортувай. Започни да решаваш задачи по математика и учи стихотворения.
Надявам се да съм помогнал.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c09111f2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   @9. тук е анонимно място, сподели. може мухата да е прерастнала в огромен слон.

Пише авторът на темата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4508d54671
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   8, не говоря отстрани. Както писах, преживяла съм тежка депресия в продължение на много години и нещата, които казвам тук, ми помогнаха да се измъкна и вече не съм в депресия.

Всеки говори от личния си опит какво на него му помага.
Ако на някого му е помогнало ходенето по психиатри, психолози и вземането на хапчета, нека каже.

А депресията не идва изведнъж от нищото и не е без причини. Всяко нещо си има причини, едно заболяване никога не идва без причина. Това, че не винаги знаем причините не значи че няма такива.

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 62315fe714
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   до 11 аз сам моми4е и като малка мастурбирах варху друго дете.сега това ме побарква и се 4уствам много много зле немога да си го простиа

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c09111f2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Здравейте,
пише авторът на темата...в момента може би се чувствам една идея по-добре. това, което исках да кажа е, че просто явно трябва време хапчетата да повлияят на нервната система, което е различно при различна сила на болестта. явно при мен е било необходимо толкова време за да променят нещата. И стига съм писал, че да не викам Дявола :D
Поздрави!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3365d7745c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Здравей! На мен ми звучиш като объркан човек. Опитай се да не драматизиш толкова. Поинтересувай се повечко, но ЕКГ не е изследване за "луди", нито пък само (това клише) луди, ходят в прихиатрична клиника.
Ти страдаш от някаква форма на чувство за вина.. или не знам точно, защото не съм специалист, но действително и аз препоръчвам да не седиш и да очакваш, че шепа хапчета ще ти оправят живота и проблемите. Психиката и смущенията с нея се лекуват чрез терапии очи в очи. Обърни се към специалист, той ще ти помогне да погледнеш по-навътре в себе си, да се вземеш в ръце... Защото живота е хубав и има смисъл от него. Желая ти от сърце да откриеш радостта от живота! Успех! :)

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c09111f2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   За протокола ЕКТ не е ЕКГ, а електро-конвулсивна терапия = електро шокове.

авторът!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker