Нездравословното отслабване, моята история и съвет.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Нездравословното отслабване, моята история и съвет..
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 4017 пъти
Така, здравейте.
Моята история е доста ужасна и няма да се оправдавам със нищо заради това че съм била дебела и продължавам да бъда.
Когато ходех на детска градина живеехме с баба ми, а тя винаги ме караше да си изяждам всичко до край. Хубаво, тогава мама беше наоколо и ми даваше режими, ( бях слаба ) но когато започна да работи денонощно всичко излезе извън контрол и започнах да се храня, да лакомя и да ям прекалено много.
В първи клас вече бях прасе, 2ри, 3ти, 4ти, 5ти, 6ти... но в седми вече бях решила да отслабна и почти бях спряла да се храня. Това предизвика леки стрии по кожата ми, тоест на паласките и отзад на бедрата. Не бях свалила много килограми, защото се отказах от този режим и бях решила, че 60 кг бяха нормални, а може би просто ме е мързяло да правя умражнения.. Просто се чувствах добре в кожата си. Бяха изчезнали онези комплекси, но ето че трябваше да заминем в чужбина и живота ми се промени.
Не исках да излизам навън, тъпчех се по цял ден и всички изгубени килограми в България ми се натрупаха двойно. Бях станала цели 82кг..
Не можех да вляза в нищо, потях се често, срамувах се да изляза навън, дори погрознях от самата пълнота.
Казах си че е време да отслабна. Започнах да излизам често с братовчедка ми, да си правим разходки, започнах да се храня здравословно, но не правех често упражнения. Лошото при мен беше, че дори бях спряла да се храня, както направих и в България и резултаът, който сега получих е 60кг, но със стрии. Това означава, че кожата ми е супер отпусната и с едни ужасни белези, които не понасям. На палските са се умножили, имам по дупето, подмишниците и зад колената.
В момента съм точно на 16 години и мога да ви кажа, че допуснах една огромна грешка.
Историята ми е супер тъпа, но просто исках да ви споделя, че чрез гладуване не се постига нищо.
Често виждам истории от сорта " как да отслабна " и знаете ли какъв е отговора..? Просто спрете да се тъпчите със нездравословна храна и започнете да спортувате.
Спортът значи здраве. Днес си дадох сметка, че отслабването не е просто " диета ", нужно е воля и спорт. Виждала съм доста хора, които казват че всеки ден спортуват, но се оплакват от това, че били пълни.
Ами какъв е смисъла от това да спортуваш, след като за един час тренировка изгяряш най-много около 500 калорий, а с едно сядане на масата изяждаш 1000? Просто в тая работа няма смисъл.
Когато не се храним, ние всъщност може би отслабваме, но на мускулна основа, както стана и при мен.. Кожата на ръката ми е леко увиснала, а мускулите ги няма. За момичетата, които решават, че гладуването е начин за отслабване мога да им кажа от личен опит, че грешат. Първо, защото разваляте структурата на тялото си губейки мускул, кожата се отпуска, а после се появяват стрии от това внезапно отслабване и 2ро * много момичета искат да имат хубав и стегнат бюст *, а ето тука идва проблема, че точно от нездравословните диети или така нареченото гладуване, бюсът увисва и получавате същите стрии и там.
Аз реших да опитам нещо ново, нещо ПРАВИЛНО и ЗДРАВОСЛОВНО, спорт и правилно хранене.
Ако наистина искате да отслабнете не правете моята грешка, а просто възползвайте се от съвета ми..
Всъщност аз не съм с кой знае колко проблемно тяло, * 1. 60см на 60 кг *, но в бедрата и паласките съм доста пълна и нищожно звучащите ми 60кг всъщност са доста трудни за премахване, но с воля всичко е възможно. При мен се иска стягане на тялото. Знам, че не съм единствената с този проблем и точно заради това ви споделих това, за да се замислите как всъщност искате да отслабнете и какво искате...

П;С
Надявам се темата да се удобри, тъй като е полезна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 79ff3f0903
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Мога само да ти кажа "Браво! ", че си осъзнала същността. Сигурна съм, че ще успееш. :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 07e375a3fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Проблема е че си имала 30 килограма за сваляне. Тогава трябва спорт. Ако са 5 - 6 една диета оправя положението.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 327f8c08ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   С тренировки и правилно хранене всичко се постига :) Най - тъпото е да не ядеш въобще така не става.... Най - доброто е нормално хранене и да се яде само когато се чувства глад а не за щяло и нещяло да се тъпчиш с вредни храни и най - важното е няколко храни да се избягват като майонеза, безалкохолно и т. н. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8c138733a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз пък съм на 11 години, пуснах такава тема, но явно не са я одобрили.. И съм 50 кг даже може би 51-52 кг и съм в 5 клас. И съм някъде 1, 60 или по - висока. Не знам, не съм се мерила. Нямам волята.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0d9c94a10f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От авторката

Така, също забравих да добавя важни части.

Преди година и половина тежах точно 84-5кг, точно тогава реших, че трябва да отслабна.
Започнах да пия често вода, да ям колкото се може по-малко, а и на мен да не се храня по принцип вече не ми е голям проблем след тая диета..
Хранех се със плодове, яйца и зеленчуци. Сладкото и всички чипсове, зрънчо и подобни глупости ги бях отписала. От време на време ми се гадеше доста и повръщах, а храна дори не исках да погледна, ставаше ми гадно от нея. И точно ето така за половин година махнах 15кг. После през цялото лято излизах с братовчедка ми и така махнах останалите 10..

Но честно казано изобщо не се гордея с този факт, защото " сланината " все още си е в мен. Както казах аз калории не съм изгоряла толкова, колкото " мускул ". Та ето сега точно заради тия мой резки сваляния на килограми и после отново качвания кожата ми се разшири ( въпреки, че при мен също има хормонални проблеми ) и сланината все още я имам отвътрешната част на бедрата ми и на паласките..

Та отново ви казвам, че за да отслабнете просто започнете да приемате правилна храна и повече спорт би ви дошло добре.
Не може просто да влезнете в един сайт, да си споделите мъката и да очаквате някаква магия да се случи и вече да сте слаби.
Вместо да губите време разказвайки за ужасния ви проблем и за това колко гадно се чувствате, по-добре излезле навън и започнете да тичате или просто отидете на фитнес.
Не разбирам за кво всеки път, когато вляза в тоя сайт на главната страница винаги има по една история " дебела съм " или " как да отслабна "..
Ми стига сте се оплаквали бе хора, направете нещо. Не става само със седене пред компютъра и тъпчене, трябва ви и малко воля, ЗОР!

Имам една приятелка, която е на почти същите килограми като мен, но е пълна. Няма паласки, но си е пълна.
Разпавя ми как всеки ден спортувала, но и писнало да бъде дебела и че нищо не се получава. Момичето по-скоро ходи на тренировки по.. не мога да се сетя, беше подобно на волейбол ;д Та както и да е, аз мисля, че трябва да се избират и правилните спортове и упражнения за да отслабнем. Та тя наща преди да отиде на тея тренировки си купува един сандвич, голям сандвич, от " tortilla ", * картофи с яйца и лук в половин франзела *, което ще рече че е изяла повече калории от колкото ще изгори, когато отиде да спортува. Ми за кво ми се оплаква, то е ясно за кво е пълна.

Сега ще кажете, че няква дебела е седнала да дава съвети, след като и тя си е същото прасе, но все пак се опитвам да помогна на хора, които са тръгнали да отслабват или по-скоро да се оплакват, заровили глави в нета търсейки чудотворната диета, която ще ги направи слаби за неочаквано кратко време.
Еми ще ви разочаровам, но такова чудо не съществува, няма такъв филм.
Или се заемате да отслабвате като хората или просто си оставате дебели и се приемате такива каквито сте.
Обаче не забравяйте, че времето лети и живота се живее веднъж. Вместо да казвате " почвам от утре" или от другата седмица, месец, година.. ВРЕМЕТО ЛЕТИ, а вие си продължавате дебели. Просто се решете днес и започнете. Когато ви предложат нещо сладко, просто помислете за вас самите и си представете как ако го откажете, след няколко месеца ще изглеждате чудесно, а не като едно смръдливо дебело нещо. Не е трудно, не е и лесно, но най-важното е да имате воля.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a63096c583
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Трябвaaло е първо дa не допускaш дa достигaш 80 килa, но ти товa го знaеш. Веднъж получиш ли стрий и белези по тялото от смъкнaтите килa, почти не изчезвaт. По лошото е aко имaш нaпукaнa кожa, зaщото с нищо не можеш дa го (прикриеш. Никaкви мaзилa и лекaрствa не помaгaт нaпълно. Единствено плaстичнa оперaция нa определени учaстици, мaлко е болезнено, но отново ще имaш крaсиво тяло. Мaлко тичaне сутрин е достaтъчно дa не дебележ.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3fb280924d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имaш грешно схвaщaне от към кaлориите.. то тогaвa що тренирaме кaто нa обяд си връщaме кaлориите? Тук нaчинa е дa тренирaме и мускулите дa рaстът, не гледaй колко кaлории гориш, щоги гледaш?

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 0f8c4d2052
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Здравей, авторке. :)
Аз също съм на 16 и мога да ти разкажа как отСлабнах.
Всичко започна през 2011 когато бях 49 кг. В началото се хранех здравословно по 3 4 пъти на ден. Спортувам много фитнес, танци. Всеки месец отслабвах с 1 кг г/д. И през март бях 43 кг. Постепенно минах на 2 пъти на ден и отслабвах все повече, като междувременно не съм спирала спорта-движа се много. Лятото стигнах до 41, 40. Август се хранех, ако ти опиша как.... Значи август ядох - сутрин овесени трици, вечер харибо и така 2, 3 седмици мисля. И си останах 39 кг до декември. После ми стана лошо в училище щях да припадна и се наложи да се храня пълноценно, за да докажа, че нямам анорексия. Беше ми дала граница 41 кг лекарката. И аз започнах да се храна нормално 3 пъти, постепенно започнах да ям шоколад, защото го бях спряла отдавна и другите неща също. И за 4 месеца качих 1 кг след още 3 месеца още 1. Лятото бях 41 кг. Сега след половин учебна година съм 42. И пак мисля да стана 39 кг и да мина през всичко това. Висока съм 151 ;дд Ям само домашна храна нищо друго, само това което е сутрин ( трици ) и обяда.

Ж, 16

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8423eefb46
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Да, научила си си урока. За съжаление, по трудния начин! Такова нещо като ще си лежа по цял ден и ще отслабна няма. От гладуването най-много да си докараш куп проблеми и то сериозни. Това с чудодейните хапчета също не си е работа, защото помислете си, това си е чиста химия. Да може и да поотслабнеш, но на каква цена? За това май решението е само едно спорт умерено хранене (не гладуване! ), но трябва да изключиш от храната си разните бързи закуски, газирани напитки, да намалиш броя та пастите, тортите и другите сладкиши... и да увеличиш плодовете и зеленчуците. Само така ще имаш стегнато и слабо тяло, защото иначе можеш да отслабнеш, но сама си видяла резултата-увиснала кожа, стрии... хич не е красиво, нали?
За това бегом към фитнеса, парка или басейна (на мен плуването ми се отразява идеално на фигурата, пък и ми е приятно). Ако си упорите ще успееш. Все пак си само на 16, колкото си по-млад толкова е по-лесно, защото метаболизмът ти е бърз, а не като на 60 годишна.
Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker