Рак - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121555)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14409)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4714)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18617)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Рак
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 1811 пъти
В семейството ми имам случай на починали от рак. Знам че освен другите неща наследствеността при рака е важна. Има много по голяма вероятност да се разболея аз от колкото някой в чието семейство няма такива случай. Предполагам че единствения начин да се пазя е да си правя редовно изследвания (ако има друг начин споделете). Може ли да ме насочите, какви изследвания се правят, на кръв и урина достатъчни ли са или се правят специални изследвания за това. Моля отнесете се сериозно към темата. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2f72c0f1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Има различни видове рак. Най-голяма е наследствената обремененост при рака на гърдата - жени по права линия гледай. Има и много видове рак, които са си придобити - ракът на шийката на матката се причинява от вирус. Иначе ракът става по-честа болест, защото хората днес живеят по-дълго от преди, а това е болест, която има нужда от време. Има генни тестове за някои видове рак, но това че имаш хора с рак в семейството не е само по себе си фактор. Важно е как живее и пак казвам - какъв вид рак са имали хората.
Спри цигарите и ако си с наднормено тегло - отслабни. Ето, вече смъкваш вероятността да се разболееш с 50%.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ca213b518e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Редовни изследвания, и непукизъм. Според мен напрегнатото ежедневие оказва голяма роля.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5cf0c7c7ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   От автора:
Не пуша, не пия (често) и нямам проблеми с теглото. Доста се грижа за здравето си. На дядо ми рака му беше на простатата.
Мъж съм, казвам го по темата за рака на гърдата която спомена. Благодаря ти за бързия отговор.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2f72c0f1f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За Рак на Простатата се преглеждай редовно след 45 год. възраст. Прегледът е веднъж годишно. Не е наследствен този вид рак, но не е изключено да имаш предразположеност. Внимавай с инфекциите на пикочо-половата система и ходи на лекар редовно.
Друг смъртоносен рак е този на червата. Той засяга предимно мъже и има и генетична предразположеност, но за тези видове рак човек може да се беспокои след 45-50 г. възраст.
Много добре е, че не пушиш, защото това е фактор номер 1 за всички видове рак.
Внимавай с рака на кожата, ако си светъл тип. Задължително се мажи със защитен крем дори да няма толкова слънце

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e14dd264c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Човек, случаите са толкова разнообразни, че просто няма начин да се изследваш за всичко, а още по-малко да вземаш превантивни мерки. Има няколко стотин рзлични вида ракови клетки, болестаа може да се развие в абсолютно всеки орган. Аз имам близък с това заболяване и доста се информирах - направо се специализирах вече, но само за конкретния случай. Можеш да си правиш кръвни изследвания за туморни маркери, които са някакъв показател, но не чак толкова надежден. Можеш да преглеждаш със скенер цялото си тяло, но това пък от своя страна си е едно вредно облъчване. Проблем е и това, че е трудно да ти назначават подобни изследвания, ако нямаш конкретни оплаквания и поводи за съмнения. Вероятно трябва сам да си плащаш веки път. Най-добре проверявай по-често онези органи, които са били засегнати при твоите роднини и по-малко се пристеснявай. Мисля, че повечето хора вече знаем най-основните правила за някакво предпазване: не оставяй никакво заболяване да се провлачва дълго, предпазвай се от преките слънчеви лъчи, обръщай внимание на всяккви пъпки, бучки, петна и разни необчайни усещания, приемай естествени антиоксиданти (цитрусови плодове, шипки, зелен чай, чесън, кафе), но и с тях не прекалявай, внимавай с имуностимулиращите препарати - отбягвай ги, колкото можеш, внимавай и с хормоналните препарати, не се преуморявай, наспивай се достатъчно, не се отдавай на психически страдания и т. н. т.
Лично за себе си съм убедена, че рака е много тясно свързан с храненето и метаболизма. От различни наблюдения си направих извода, че тази теория е най-достоверна от всички съществуващи. Смятам, че нито мръсния въздух, нито радиацията, нито недоспиването са решаващи фактори, а онова, което пряко поемаме вътре в нас, а клетките ни не са се приспособили към него. Предполагам си чувал за мазнините и свободните радикали, както и за разни оцвеители, овкусители и т. н. т. Поради това аз се старая най-вече да отбявам съмнителни храни и напитки, доколкото мога. Това си е мое убеждение, а ти може да достигнеш до други, ако четеш много материали по темата.

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 361a39469d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Освен тези профилактични прегледи и изследвания, според мен не трябва толкова да се обсебваш от тази идея. Не го мисли, не си го повтаряй.
Аз живея на максимата, че колкото повече си повтаряш нещо, толкова по-голяма е възможността да се случи. Повярвай ми, в доста ситуации върши работа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e85e317512
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако ще стане ще стане не се филмирай живей си живота. Сигурно ще си кажеш, че незнам какво е ама се бъркаш. И в моето семейсто е като при теб. Е кво да ходя на изследвания и за какво? ! Всеки умира един ден приеми го и се радвай на живота.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0369744727
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От рак на простатата си отиват огромна част от мъжете СЛЕД определена, горда възраст. За да се предпазиш от каквито и да е болести, живей хармонично и не се подлагай на стрес. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker